Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ.
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!

90minut.com  |  Liga-Typerów.pl
Regulamin  Regulamin        FAQ   FAQ          Szukaj   Szukaj         TopTimers   TopTimers        Formularz kontaktowy  Formularz kontaktowy

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Reklama: 50% Bonus dla nowych klientów | BONUS 100% | Betting and Live results | Centrum Photoshop - PSHelp.pl | Informacje z pierwszej Piłki - Kicker.pl | Liga-Typerów.pl

Odpowiedz do tematu Obstawianie.com Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Tenis » PUCHAR DAVISA, FED CUP
Otwarty przez: gromsky86
2008-04-11, 09:49
PUCHAR DAVISA, FED CUP
Autor Wiadomość
djspoooke

Maciek King Zieliński
   Doświadczony

Użytkownik zbanowany
Zakaz pisania
Pochwał: 12
Wysłany: 2007-07-14, 11:45   

Ozegovic - Chan 1.8 - Chorwatka naprawde super sezon, pokonała chociażby od początku roku Kirililenko, Groenefeld i wiele innych zawodniczek mniejeszego kalibru, ale rownież znanych w tenisowym świecie. Zaliczyła 2 finały challerów, jeden na cleju jeden na carpecie, a nawet na grassie w Wimbledonie nieźle się zaprezentowała. Grają w chorwacji na cleju, czyli raczej ulubionej nawierzchni Chorwatki, na której odnotowuje najlepsze rezultaty. Chan też pokazała, że grać potrafi (na cleju rownież), ale obecna forma i osiągnięcia zdecydowanie przekonują mnie do grania Chorwatki, tym bardziej, że gra przed własną publicznością. Piękny kurs, aż miło grać :D .

Salerni - Wozniak 1.7 - tutaj gra również na cleju w Argentynie. W rozkładzie zawodniczek pokonanych w tym sezonie Salerni ma Malek, Mirze, Fedossovą, Kloesel, Klepac. Naprawde od dłuższego czasu stała równa forma, szczególnie na ziemi, bo wszystko co gra to raczej ziemia, ewentualnie czasem hardzik. Natomiast Wozniak (przeciwko, której już zreszta 2 razy stawiałem w tym roku i się nie zawiodłem), ogólnie non stop 1 rundy, albo do widzenia w kwalach. Jedyny przebłysk miała w Fesie gdzie dobrnęła do finału, ale jak dla mnie to wypadek przy pracy. W H2H 1 0 dla Wozniak właśnie w Fesie, ale było to po kreczu Salerni w 2 secie przy stanie 4 4 więc zdrowie naprawde musiało dokuczać. Dziś będzie 1 1, bo nie wierze ze równo i dobrze prezentująca się na cleju Argentynka da sie pokonać słabo dysponowanej Wozniak przed własną publicznością.

Powodzenia :D

jakubp

Junior

Zakaz pisania
Wysłany: 2007-09-22, 09:24   

Tursunov/Youzhny - Petzschner/Waske 1 1,45 Expekt

Jak dla mnie zapowiada sie ciekawy mecz lecz zastanawia mnie wysoki kurs na parę rosyjska. Rosjanie graja ze soba częściej , maja tez za soba kibiców , poza tym rosjannie zawsze sie przykładaja do Pucharu Davisa. Przeciwnikami sa Petzschner i Waske , pierwszego w zyciu nie widziałem a co do Waske to ostatnio wiedzie mu sie srednio i w singlu i deblu. Jak dla mnie kurs na Rosjan zawyzony i sadze , ze wygraja spokojnie ten mecz.

Pozdrawiam

handicap

Pochwał: 21
Wysłany: 2008-04-13, 11:05   

Nalbandian - Soderling 2 2,95

Konsekwentnie na Soderling i kolejny typ w tym sezonie przeciwko Nalbandianowi, tym razem w pucharze Davisa. O tym, że wyniki Nalbandiana mnie nie przekonują piałem już wcześniej. Bukmacherzy są zasugerowani jego dobrymi wynikami. Wygrany turniej w Buenos Aires i finał w Acapulco, no ale przeciwnicy nie byli straszni. Luczak, Fognini to challengerowcy, Starace gra dobrze tylko w Rzymie. Chela - a kiedy on ostatnio dobrze grał? Acasuso - no jeszcze można by się spierać, ale on też od dawna nie podchodzi poważnie do gry, więc gra naprawdę w kratkę. W Acapulco znów Starace oraz challengerowcy: Ventura, Paschanski, Horna. Jak przyszło co do czego to Almagro wygrał w dwóch setach. Poza tym wczoraj Nalbandian stracił seta z Johanssonem, który na clayu grać nie umie i nie będzie umiał. W dodatku przegrał seta, w którym prowadził bodajże jednym przełamaniem, więc takie chwile dekoncentracji są konkretną oznaką jego kiepskiej formy. Z drugiej strony Soderling w tym sezonie w świetnej formie, która ostatnio trochę spadła, ale wczoraj pojechał Acasuso ładnie 3-0, więc skoro jest forma i są umiejętności, bo przecież Szwed potrafi bardzo dobrze zagrać na clayu, to nie wiem czemu by go nie doceniać przeciwko średniemu Nalbandianowi. Kurs do wzięcia a ja nigdy nie postawiłbym w takiej sytuacji 10 zł na Nalbandiana żeby wygrać 5.

Roddick - Mathieu 2 4,6

O Roddicku pisałem już przy okazji meczu z Benneteau. Mecz ten wygrał, potem wygrał z Federeram a potem przegrał z Davydenką, który był w wyśmienitej formie. Mathieu ma niezbyt zadowalające wyniki, nie ma tak wyśmienitej formy jak rok temu, ale z drugiej strony nie jest chłopcem do bicia. Grał 5 setów z Blejkiem, w tym sezonie przegrywał z naprawdę najlepszymi graczami: Nadal, Roddick, Murray, Tsonga i znów Nadal. Plamą na honorze to nie jest. W Miami uporał się z Moyą i Cilicem a w Marseille z Llodrą, więc umie radzić sobie z dobrym serwisem. Przy pomyślnych wiatrach Francja ma szanse wygrać z USA, ale dwaj mocni faworyci USA: Roddick i Blejk muszą przegrać z odpowiednio: Mathieu i Llodrą. Myślę, że obaj są za bardzo faworyzowani. Myślę, że Mathieu ma szanse ograć Roddicka, do tego kurs jest zadowalający. Roddick ostatnimi czasy poprawił się trochę i załapał formę, ale nie zapominajmy, że to jeden z najbardziej ograniczonych ("umysłowo") graczy w czołówce.
Ostatnio zmieniony przez handicap 2008-04-13, 14:12, w całości zmieniany 1 raz  

Obstawianie.com Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Tenis » PUCHAR DAVISA, FED CUP

Reklama: 50% Bonus dla nowych klientów | BONUS 100% | Betting and Live results | Centrum Photoshop - PSHelp.pl | Informacje z pierwszej Piłki - Kicker.pl | Liga-Typerów.pl