Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ. Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!
Czy napisałem coś o Tobie złudna?? Proszę tylko i wyłącznie o wypowiedź haze. Jeśli chodziłoby o plagiat od razu bym napisał, chce aby chłopak podał jakiekolwiek wyjaśnienie i jego wersję.
_________________ Fernando GonzalezAna IvanovicRichard Gasquet
Witam, czy wiadomo co z meczami pucharu federacji ktore mają status "cancel"? Przeniesione? Odwołane na dobre? dlaczego to tak z tego co pamietam w czasie zlej pogody mecze mialy status "ret."
_________________ Byle do przodu
Byle na " + "
Ale gdyby ten " + " wynosił 1 000 000 PLN - nie obraże się
Po prostu zmiany w meczach zostały dokonane, za nie są zwroty.
Do meczów zostały wystawione inne zawodniczki, na przykład dlatego, żeby te lepsze nie musiały grać ze słabszymi i męczyć się i/lub grać, kiedy na przykład za dwa dni mają większe turnieje.
Dokonuje się zmian zazwyczaj wtedy, gdy jest przesądzony wynik. Czasem gdy nie jest, ale tylko wtedy, gdy kapitan widzi, że dany zawodnik słabo sobie radzi i lepiej wystawić za niego innego zawodnika, tak zwanego rezerwowego.
_________________ Tommy Haas || Owen Hargreaves || Karmelek! || Mikhail Youzhny || Robin Soderling || Neil Robertson || Philipp Lahm || Michał Przysiężny || Thiemo De Bakker <3
Wysłany: 2007-05-07, 19:25
Zapewne tak,chyba że zdążą osyszyc korty przed zapadnięciem zmroku albo jeśli jest na którymś korcie jest oświetlenie to zapewne mecze na nim się odbędą
Wysłany: 2007-05-07, 20:06
blondi napisał/a:
Zapewne tak,chyba że zdążą osyszyc korty przed zapadnięciem zmroku albo jeśli jest na którymś korcie jest oświetlenie to zapewne mecze na nim się odbędą
Wysłany: 2007-05-07, 21:33
Piomil napisał/a:
blondi napisał/a:
Jak się suszy cegłe?
Hehe nie mam pojęcia może jakos się da ale mój błąd
a ja mam takie drobne pytanko bo rzadko ogladam tenis w wykonaniu pan i chcialbym spytac ktore z zawodniczek z pierwszej setki preferuja gre serv&volley
Wysłany: 2007-06-18, 22:58
asfalt87 napisał/a:
a ja mam takie drobne pytanko bo rzadko ogladam tenis w wykonaniu pan i chcialbym spytac ktore z zawodniczek z pierwszej setki preferuja gre serv&volley
Napewno Mara Santangelo. Czasami też Sammy Stosur Pozdrawiam
_________________ Vamos: Shahar Peer Julia VakulenkoMara SantangeloLucie HradeckaJames BlakeIvo KarlovicFabrice SantoroFelix Mantilla
Wysłany: 2007-06-19, 09:43
DreamT napisał/a:
Mam pytanie o statystyki. Czy macie jakiś namiar na stronki ze statystykami wg nawierzchni?
DreamT...ja korzystam głównie z http://www.atptennis.com/en/players/
Znajdziesz tam nawet typowe staty pomeczowe (asy, % 1. serwisu, % punktów z 1. serwisu itd) rozegranych już spotkań. Pamiętajcie jednak, że nie tylko staty się liczą. Owszem bardzo pomagają ale nic nie zastąpi własnych obserwacji jakie możecie poczynić obserwując mecze.
Korzystam z obu tych stron, z tym że szukam takiej, gdzie ułożony będzie ranking tylko dla konkretnej nawierzchni. Tenis to dla mnie trochę poboczna sprawa i nie chce mi się szukać indywidualnie każdego zawodnika (może zbyt wiele chcę sobie ułatwiać).
Zaglądam też na www.tenisinfo.pl, ale tam podobnie są staty a ranking też tylko ogólny.
Zgłaszam propozycję dodania do regulaminu punktu pozwalającego i ew. zachęcającego do robienia na koniec turnieju podsumowań typów.
Ostatnio zmieniony przez handicap 2007-07-09, 02:28, w całości zmieniany 1 raz
marcin3322 [Usunięty]
Pochwał: 22
Wysłany: 2007-07-09, 20:30
Volandri-Luzzi (ciekawostka)
vega1977 napisał/a:
Chciałem zwrócić uwagę kolegów na ten mecz. Dlaczego?? Bo moim zdaniem jego przebieg nie do końca był przypadkowy (sportowy)
Godzina 9 rano kurs na Volandriego wynosi 1.26 (BETFAIR) więc kupuje sądząc że kurs jeszcze spadnie w dół. Nie pomyliłem się bo już za dwie godziny sprzedałem po 1.16 i zadowolony z czystego zysku "ruszyłem" na inne mecze tenisa.
Dwie godziny później patrze na kurs a tam 1.25 więc znowu kupuje sądząc że zaraz wróci na niski pułap. Co się jednak dzieje?? Rośnie dalej na 1.30 , 1,40 , 1,50 tak że przed meczem wynosił 1,55.
Przyjrzyjmy się teraz meczowi.
Volandri przegrywa pierwszego seta dość gładko pomimo że ostatecznie set skończył się 6-4 to jednak przegrany łatwo i gładko.
Kursy szaleńczo idą w górę rozpoczyna się drugi set. I tu się stała kolejna ciekawostka!!
Przy stanie 4-2 w drugim secie na niekorzyść Volandriego kursy drastycznie spadają w dół.
Proszę sobie wyobrazić że z prawie 2,9 spadły w ciągu przerwy między jednym gemem a drugim do stanu 1,30 a przez moment nawet 1,25 !!!
Dlaczego?? Od tego gema Volandri odrabia straty i zaczyna grać tak jak zakładałem przed meczem że będzie czyli zdecydowanie lepiej. Mecz jeszcze trwa i nie wiem jak się skończy ale na moje oko ktoś bardzo bardzo dużo dziś na tym zarobił i powiem więcej nawet że już przed rozpoczęciem meczu wiedział że dużo zarobi. Ot ciekawostka...
Kto gra na BETFAIR wie o co chodzi.