Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ. Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!
Witam wszystkich ponownie powrot na forum stal sie faktem czy bedzie to wielki powrot ? mam nadzieje ze tak
Ok no wiec do rzeczy:
Na sobote (07.01) proponuje
Kometa - Ustin - 1 (2.5 - toto-mix)
Jak dla mnie jest to troche ryzykowny typ, ale duzy kursik i opłaca się zagrac.
Ustin po świetnym początku sezonu ostatnio gra bardzo w kratke <porażka u siebie w ostatniej kolejce z Hradecem 1-3> Co prawda Ustin ma najlepszy bilans w grach wyjazdowych 9-4-4, jednak jezeli chodzi a ta lige to najczesciej z lodu pokonani schadza jednak goscie. Kometa nie jest moze jakas rewelacja ale ostatnio gra dosc rowno (na pocztaku sezony byla wymieniana jako jeden z faworytow do awansu).
Jest to zespół który gra dobrze zarówno przed wlasna publicznoscia jak i na lodowiskach przeciwnikow. Ich bilans:
u siebie - 10-3-4 na wyjazdach - 8-2-9
Ta liga jest ligą przekrętów, ale i tak zaryzykuję spotkanie:
Kometa Brno-Havirzov 1 kurs ok. 1,7 w profku.
Kometa Brno u siebie gra bardzo dobrze, zresztą w lidze zajmują 3 miejsce. Ostatnio pokonali Usti nad Labem na własnym lodzie, mam nadzieję, że Usti nie zrobiło kolejnego przekrętu tylko byli po prostu gorsi.
Havirzov na wyjazdach przegrywa od dłuższego czasu mecz za meczem. Już chyba 7 meczy pod rząd przegrali(raz po dogrywce).
Teoretycznie to Kometa powinna roznieść Havirzov, ale zawsze jak obstawiam tego typu spotkania(gdzie gra drużyna ciągle wygrywająca z ciągle przegrywającą), to wtedy ta drużyna co ciągle przegrywa sie przełamuje i odnosi zwycięstwo.
Szczerze powiedziawszy zaczyna mnie to powoli irytować(np. wczoraj ciągle przegrywające New Jersey w NHL pokonali silne Buffalo ). Jeżeli jutro sytuacja sie powtórzy to chyba dam se spokuj z tym obstawianiem bo z takim pechem nic nie zdziałam .
Gdzieś wyczytałem, że Chomutov po ostatniej wyjazdowej porażce w formie przeprosin dał bezpłatny wstęp kibicom na kolejny mecz. Nie wiem czy to prawda, ale jeśli tak, to proponuję:
Chomutov-Trebic 1 kurs 1,38 w profku.
Chomutov u siebie gra bardzo dobrze, zresztą wogóle jest to jedna z najlepszych drużyn ligi. Niestety ostatnio ta drużyna coś zawodzi. Dzisiaj to będzie świetna okazja aby sie przełamać, bo Trebic na wyjazdach nie błyszczy i śmiało można ich ograć.
PS: ciekawe czy Usti dzisiaj wygra czy postanowią sprzedać kolejny mecz .
(kolejno: mecze, zwyciestwa, zw po dogr, remisy, por po dogr i porazki, stosunek bramek, punkty)
Kadan na ost 4 spotkania u siebie 4 zakonczyl zwyciesko (5:2 z Olomouc, 3:2 z Jihlava, 0:3 z Mlada i 3:1 z Prostejow - nalezy podkreslic, ze Olomouc i Jihlava to druzyny z gornej polowy tabeli). Co jest jeszcze bardziej obiecujace gracze z Kadan pogrywaja sobie calkiem dobrze rowniez w spotkanaich wyjazdowych. Co prawda ostatnio ulegli 4:0 Ustli n.Labem ale wczesniej stawili opor Chomutov przegrywajac dopiero w dogrywce, wczesniej porazka z Ostrava i remis z Trebiciem 0:0 az wreszcie dwa piekne zwyciestwa nad Jindrichuv Hradec i Kometa Brno (to nad Kometa dosc drogo mnie kosztowalo ). Beroun w meczach u siebie wychodzi na swoje ale z wyjazdami jest znacznie gorzej. O ile do porazek z Ustli i Chomutovem nie moge sie przyczepic (z Usti dopiero po dogrywce!) o tyle z Jindrichuv Hradec juz powinni wygrac a ulegli 3:1. W tym seoznie zawsze wygrywali gospodarze. W Kadan 2:0 dla miejscowych i Beroun u siebie wygral 1:0.
Gramy dosc grubo ale bez przesady. Stawka 6.5/10. Dawno nie gralem 2 ligi czeskiej bo rzerwa byla wiec narazie nie szarzujcie z kasa. 1.85 Toto-Mix
Do tego Hradec Kralove po 1.45 i jest niezly dubelek.
_________________ ...::: Jedyną drogą rozwoju jest ciągłe podnoszenie poprzeczki... jedyną miarą sukcesu jest wysiłek jaki włożyliśmy aby go osiągnąć !!! :::...
Wysłany: 2006-01-18, 15:28
Beroun - Trebic typ 2 kurs 3.3
Trebic jest ostatni w doskonałej dyspozycji. Myśle, że pokonają Beroun który nei walczy o nic w tym sezonie. Trebicowi grozi spadek więc myśle, że zmotywujuą sietym i wygrają a oprócz tego tam w czechach panuje nie zła korupcja a wdrugiej lidze to korpucja pewnie jest legalna nie no żartujem teraz ale słyszałem że właśnei tam jest największy handel meczami. Tak wiec może sprzedadzą mecz gospodarze i Trebic zgarnie punty. A tak na zdrowy rozsądek to lepiej przestańcie obstawiać tą ligę bo tu naprawdę są kosmiczne wyniki i rostrzygnięća meczy.
ak wiec może sprzedadzą mecz gospodarze i Trebic zgarnie punty
A moze sprzedadza mecz goscie i to Beroun zgarnie punkty? Argumentacja jak dla mnie, bez sensu.
armando napisał/a:
A tak na zdrowy rozsądek to lepiej przestańcie obstawiać tą ligę bo tu naprawdę są kosmiczne wyniki i rostrzygnięća meczy.
Zainteresuj sie blizej jak czesto wygrywaja faworyci a nie wprowadzsz ludzi w blad. Nie da sie ukryc, ze czasami nawet kurs 1.3 moze w tej lidze nie wejsc ale sa to dosc rzadkie przypadki. Calkowicie mi to rekompensuja mecze po kursach 1.9 ktore wchodza bardzo czesto (ofkoz zwyciestwa gospodarzy)
Dzisiaj nie wiem co grac bo wszystkie spotkania wygladaja ladnie i nei moge sie zdecydowac. Omijam Havrirov, warto chyba zainteresowac sie Kometka, Chomutovem ale to tylko propozycje
_________________ ...::: Jedyną drogą rozwoju jest ciągłe podnoszenie poprzeczki... jedyną miarą sukcesu jest wysiłek jaki włożyliśmy aby go osiągnąć !!! :::...
Dzisiaj nie wiem co grac bo wszystkie spotkania wygladaja ladnie i nei moge sie zdecydowac. Omijam Havrirov, warto chyba zainteresowac sie Kometka, Chomutovem ale to tylko propozycje
Havirov nie okazal sie mina - przewrazliwiony jestem chyba. Kometka i Chomutov trafione
JEZELI KTOS MA OCHOTE NAWIAZAC WSPOLPRACE W TYPOWANIU 2 LIGI CZESKIEJ I AUSTRIACKIEJ ZEBY ZEBRAC WSZYSTKIE INFO ITP , BO SAM NIE ZDAZE WSZYSTKIEGO ZROBIC TO PROSZE O PW.
Ostatnio zmieniony przez Bart87 2006-01-18, 22:03, w całości zmieniany 2 razy
Bart co myślisz o jutrzejszym Trebic-Havirzov?? Trebic ostatnio rewelacyjnie u siebie, a Havirzov na wyjazdach tragicznie. Kurs na Trebic jest piękny bo 2,2.
mialem dać ten typ do wspolnego kuponu ale spoznilem sie 10 minut wiec zamieszczam go tutaj
hradec kralove-trebic 1.5 prof
koncowka sezonu zasadniczego, wiekszosc druzyn, ktore zapewnily sobie awans do play-off przegrywają wiec nie oplaca sie na nie stawiac, przeciwnie jest z druzynami ktore mają jeszcze szanse na play-offy. Przykladem takiej druzyny jest hradec kralove zajmujace obecnie 7 miejsce, jednak ich pozycja nie jest pewna maja tylko 1 punkt przewagi nad 8 olomouc i 5 pky. pnad ostravą.
Jeśli gospodarze chca zagrac w play-off to powinni mecze z takimi druzynami jak trebic wygrywac. Trebic zajmuje 11 miejsce i nie ma szans na play-offy.
hradec kralove u siebie 14-3-4 bramki 72-41
trebic na wyjazdach 3-2-15 bramki 35-62
statystyki rowniez pokazują ze w tym meczu powinna być 1