Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ. Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!
Dołączył: 29 Paź 2005 Pochwał: 4 Posty: 277 Skąd: z Hollywood
Wysłany: 2006-01-18, 23:19
Litvinov-Pardubice 2 2,10
Trzynasty w tabeli Litvinov podejmuje u siebie piate Pardubice.Pardubice w ostatnim czasie nawet bardzo dobrze sobie radza,na ostatnie 10 meczy zdobyli razem ze Slavia najwiecej punktow-21.Pardubice jest druzyna ktorej lepiej gra wychodzi na wyjezdzie. Litvinov-przedostatnia druzyna w lidze.Od czasu do czasu maja przeblyski i uda im sie wymeczyc zwyciestwo.W ostatniej kolejce pokonali skromnie 1-0 najslabszy w lidze Vsetin.Mysle ze jutro im tak latwo nie pojdzie i ulegna w meczu z Pradubicami.
Liberec-Kladno 1 1,4
Drugi w tabeli Liberec podejmuje dwunaste w tabeli Kladno.W ostatnich 5 meczach u siebie Liberec wygrywal wszytsko,ale w pieciu ostatnich wyjazdowych meczach wygral zaledwie raz.Uwazam ze nie powinni oni miec wiekszych problemow z wygranie jutrzejszego meczu w ktorych maja bardzo slabego rywala.
W Czechach kolejka number 42. Play-offy zbliżają się WIELKIMI KROKAMI...
Slavia Praga - Znojmo..
Slavia, która jest liderem w tabeli, dzisiejszą wygraną zapewni sobie już jako pierwsza drużyna awans do Play-offu. Czy to jest taka wielka motywacja? Hmm...
Slavia ostatnie 6 spotkań u siebie wygrała. Jest w znakomitej formie. Znojmo również dobrze gra ostatnio wyjazdy lecz z duzo słabszymi zespołami niż lider.
Znojmo zajmuje w tabeli 6 miejsce i ma 5 punktów przewagi nad 9 Trincem, który dziś gra z outsiderem tabeli. Czy zdoła urwać sobie jakiś punkcik w Pradze? Kto wie...
Papierowym faworytem jest Slavia.
Mój typ: 1XWynik: 1-5 (nawet podpórka nie pomogła)
Ceske Budejovice - Plzen...
Mecz o 6 punktów. Budejovice po ważnym zwycięstwie w Trincu będą chciały u siebie znów wygrać.
Plzen po niespodziewanym zwyciestwie w Vitkovicach przegrywa(-ł) co się da i systematycznie traci punkty, które potrzebne mu sa jak rybie woda. W dwóch ostatnich meczach pomiędzy obiema drużynami było 3-3 ale w tych meczach grał wtedy w barwach Plzna Andrasovsky, który strzelił 5 bramek. Dziś go nie będzie z powodu kontuzji.
Zawodnikom drużyn przeciwnych zawsze cieżko gra się w Budvar-Arenie.
Mój typ: 12-2
Karlovy Vary - Sparta Praha...
Kolejny mecz o 6 punktów. 11-ste Karlove Vary kontra 8- Sparta. Jeśli gospodarze chca myśleć o tym by nie stracić kontaktu do ósemki nie mogą tego spotkania przegrać. Sparta z ostatnich pięciu spotkań wygrała czterokrotnie i z 12 miejsca przesunęła sie na 8. Jednak w przedostanim meczu ich najlepszy napastnik Ton został kontuzjowany i nie zagra do końca sezonu. W ostatniej kolejce do niego dołączył drugi napastnik Langhammer. Osłabiona Sparta moze jednak wszystko to nadrobić walecznością i motywacją..
Mój typ: 1X2-2
Liberec - Kladno...
Liberec nie przegrał w tym sezonie u siebie ani razu na 19 meczy W 3 ostatnich meczach stracił tylko jednego gola.
Kladno w ostatniej kolejce dość niespodziewanie pokonało u siebie Slavie Praga. Jak mówi trener Zdenek Muller:"(...) Znowu się potwierdziło, że potrafimy grać i mobilizować się z najlepszymi drużynami"...
Jednak Kladno to słabiutko grający zespół na wyjazdach. Chyba nie da rady awansować do play-offu z tak nierówną a raczej słabą formą.
Niby wszystko przemawia za gospodarzami prawda? Niby...
Ja również mam nadzieję tak jak Wy, że nie będzie w tym meczu niespodzianki. Powinien być w tym meczu krótki kaszel i spokojne 6-1.. Dla mnie to jednak mecz typu NO BET.. ale na sucho:
Mój typ: 16-1 :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Litvinov - Pardubice...
Przedostatni Litvinov spotka się obecnym jeszcze mistrzem Czech. Do 8 miejsca traci 10 punktów. Jeśli chcą zachowac jakiekolwiek szanse muszą w tym meczu zdobyć jakieś punkty tym bardziej, że inni rywale grają między sobą i mogą tracić punkty.
Pardubice w dwóch ostatnich spotkaniach straciły dwubramkowe prowadzenie. W poprzednim zmiotły z lodu zawsze groźny Zlin. Nie sądzę by Pardubice w tym meczu przegrały ale na dwoje babka wrózyła. Dla pewności podpórka.
Mój typ: X20-1
Przepraszam,że pisze tą analize tak późno Goscie są w tym meczu zdecydowanym faworytem,ponieważ Vsetin to outsider ligi,który zdobył tylko 19 pkt. Trinec jeśli myśli o awansie do fazy play-off musi ten mecz wygrac i liczyc na potknięcie innych drużyn walczących o play-off.Poza tym obydwie druzyny spotkały się w tym sezonie już trzykrotnie i we wszystkich meczach byli górą gracze z Trinca wygrywając 2:1,4:0 oraz 3:1
Slavia Praga - Znojmo 1 1.50 6/10
Miejsce w tabeli mówi nam,że faworytem tego spotkania jest drużyna gospodarzy i w rzeczywistości tak jest.W tym sezonie Slavia z Znojmo zagrała 3 mecze i wszystkie oczywiście wygrała 3:0,1:0,5:2 Miejmy nadzieje,że dzisiaj wygrają 4 mecz
K.Vary - Sparta Praga 2 2.25 4/10
Tutaj historia meczy w obecnym sezonie pomiedzy obydwiema drużynami także wskauje nam zdecydowanego faworyta W trzech meczach rozegranych miedzy sobą zawsze górą byli Prażanie 6:1,1:0,6:4.Sparta walczy o play-off i moim zdaniem wzniosą sie oni na wyzyny swoich umiejetności i osiągnął ten cel.
Według mnie strasznie cieżka dziś do typowania. To są już kluczowe kolejki jeśli chodzi o same szanse awansu do play-offów jak i kluczowe jeśli chodzi i awans do 1-wszej "czwórki" , która daje pierwszeństwo rozegrania pierwszego meczu Play-off na własnym lodzie.
Trinec - Litvinov...
Za drużyną z Trzyńca ciężko nadążyć.. Wpierw wygrywają niezwykle trudne mecze i mieszają w "ósemce" by potem przegrywać mecz za meczem w tym z ostatnim Vsetinem. I to nie wcale pechowo czy przypadkiem tylko wyraźnie i bez najmniejszych szans na nawiązanie walki. Dlatego też gospodarze wypadli już z miejsc premiowanych awansem. Dziś podejmować będą "chemików" z Litvinova dla których to mecz "ostatniej szansy". Drużyna gości jednak gdzieś zatraciła swą skuteczność, którą odczuł Liberec gdy przegrał 7-6. W ostatnich 4 spotkaniach Litvinow zdobył tylko 4 bramki...
W drużynie gospodarzy zabraknie 4 zawodników - u gości 2.
W tym sezonie pomiędzy tymi drużynami 3-krotnie był remis. W zeszłym roku 4-krotnie wygrywał Litvinov. Czyżby niewygodny rywal dla Trinca?
Mój typ: X2Wynik:5-3
Kladno - Karlovy Vary...
Dla Kladna mecz o 9 punktów. Są to ostatnie mecze o to by zachować szanse na awans. Dziś podejmują bezpośredniego konkurenta z tabeli a w następnych kolekjach zagrają z Trincem, Vsetinem i Litvinowem czyli drużynami, które są w ich zasięgu.
Kladno gra u siebie równo. Potrafią wygrać jak i przegrać. W ostatnim swoim spotkaniu u siebie pokonali Slavię 4-2.
Karlove Vary do ósmej Sparty ma 3 punkty straty. Jednak ich gra na wyjazdach pozostawia wiele do życzenia.. tylko 3 zwycięstwa w 21 meczach to chyba dużo dużo za mało by skutecznie walczyć o awans.
Dziś zapowiada się wielka walka o ważne..bardzo ważne punkty.
Mój typ: 13-0
Zlin - Liberec..
Mecz na szczycie. Obie drużyny mają prawie zapewnione miejsca w pierwszej czwórce. Zawodnicy gospodarzy będa się chcieli zrehabilitować za porażkę z Vitkovicami. Liberec od pięciu spotkań nie wygrał na wyjeździe i też pewnie myśli o przerwaniu tej złej serii. W drużynie gości kłopty ze zdrowiem mają bramkarze. Czy to będzie miało wpływ na ich grę? Ciężkie spotkanie do typowania.
Mój typ: 1X2-1
Pardubice - Ceske Budejovice...
Mistrz Czech podejmnie 7 w tabeli Budejovice. Pardubiczanie znajdują się ostatnio w świetnej formie. Na 10 spotkań wygrali 7 razy. W ich drużynie nie myśli się jednak nad walką o pierwszą czwórkę tylko o spokojny awans do Play-offów.
Co innego CB. Nad 9-tym w tabeli Pilznem mają 4 punkty przewagi wiec każdy następny punkt jest niezwykle ważny. W ostatnim spotkaniu pomiedzy obiema drużynami padł remis 1-1.. Jestem w stanie uwierzyć, ze dziś również te drużyny podzielą się punktami. Lepiej dwóch rannych niż jeden zabity Mój typ: X :spoko::spoko: 4-5 ale po dogrywce..
Plzen - Slavia Praha...
Niezwykle ważne spotkanie dla gospodarzy. 2 punkty straty do Sparty. Dziś przeciwko drużynie lidera nie mają nic do stracenia. Slavia w ostatnich dwóch spotkaniach przegrała. W Kladnie zabawiła się w świetęgo Mikołaja a w ostatniej kolejce została zmieciona z własnego lodu przez Znojmo. Ostatni raz Slavia wygrała w Pilźnie w 2003 roku. W tym sezonie był bezbramkowy remis. Cholera wie co dziś się wydarzy..
Mój typ: 1X3-4
Sparta Praha - Vsetin...
Nie będę tu pisał żadnej analizy.. Każdy inny wynik niż zwycięstwo Sparty sprawi, że to będzie moja ostatnia analiza na tym forum... Niepokoi bilans pomiędzy obiema drużynami w tym sezonie, jednak Sparta dziś nie może sobie pozwolić na porażkę.
Mój typ: 16-0
Znojmo - Vitkovice...
Na koniec spotkanie, które zagram na swoim kuponie. Znojmo znajdujące się na 6-tym miejscu w tabeli z przewagą 8 punktów nad 9-tym Plznem ostatnio gra znakomicie. Na 10 spotkań - 6 zwycięstw. Szczególnie ostatnie nad Slavią i to na lodzie w Pradze 5-1 musi robić wrażenie. By niepotrzebnie narażać się jeszcze na nerwową końcówkę Znojmo powinno dziś wygrać.
Grają z niebyle kim bowiem z czwartymi w tabeli Vitkovicami, które również są w świetnej dyspozycji. Vitkovice mają 6 punktów przewagi nad 5-tymi Pardubicami. W ostatnich spotkaniach wyjazdowych przegrali właśnie z obecnym mistrzem Czech oraz wygrali po dogrywce ze Spartą Praga.
Czy dziś taka dyspozycja wyjazdowa pozwoli na urwanie punktów gospodarzom?
Według mnie warto zaryzykować i postawić na zwycięstwo Znojma. Dla mniej odważnych 1X..
Mój typ: 12-2
Pozdrawiam.. Darecki79
_________________ "Jeszcze nigdy tak nie było,żeby jakoś tam nie było." Józef Szwejk
Ostatnio zmieniony przez Darecki79 2006-01-24, 23:41, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2006-01-27, 12:13
TRINEC- KLADNO 1 1.70 (totomix) 5-2
Trinec podejmuje u siebie Kladno. Tabela wskazuje jako faworyta druzyne gospodarzy (miejsce 8, kladno miejsce 12). obie druzyny odniosly w ostatniej kolejce zwyciestwa: trinec z litvinovem, kladno z karlovymi varami. ja obstawie na gospodarzy. wydaje mi sie, ze trinec gra u siebie w miare solidnie i raczej wygrywa z druzynami na swoim poziomie (mam na mysli np. litvinow i karlove vary), czasem potrafi nawet sprawic małą niespodzianke (6-2 u siebie ze slavia). Kladno natomiast ostatnio na wyjazdach przegrywa, i to przegrywa wysoko (1-6 z libercem, 1-4 z budejovicami,2-7 z plzenem). licze na trinec rowniez dlatego, ze zajmuje teraz 9 miejsce i ma szanse na awans do ósemki, do ósmej sparty traci 2 punkty (te druzyny zagraja miedzy soba w niedziele). Mysle ze gospodarze powinni teraz wygrywac, zwlaszcza na swoim lodzie. Przeciwnik wydaje sie idealny: kladno na wyjazdach gra slabiutko (przedostatnia druzyna wyjazdowa ligi). stawiam na gospodarzy, ktorzy przed tym meczem maja wiecej atutów. mam nadzieje ze je wykorzystaja i odniosa zwyciestwo w regulaminowym czasie.
Ostatnio zmieniony przez tgadek 2006-01-28, 12:19, w całości zmieniany 1 raz
Tu chyba nie ulega wątpliwości że zwycięzca tej rywalizacji może być tylko jeden - Pardubice. Pardubice walczą o jak najlepszą pozycję przed play-off, a można powiedzieć że walka ta rozpoczęła się już na dobre. Pardubice mają tyle samo punktów co zajmująca 6 pozycję w tabeli drużyna Znojmo. Dla zespołu Vsetin zostało już przydzielone ostatnie miejsce w tabeli, więc gospodarzom została walka o honor której wcale nie muszą wygrać. Zespół Liberca czeka ciężki mecz wyjazdowy z v-ce liderem tabeli więc jest to dobra okazja aby odskoczyć rywalowi choćby o punkt.
Dołączył: 29 Paź 2005 Pochwał: 4 Posty: 277 Skąd: z Hollywood
Wysłany: 2006-02-05, 10:04
Vsetin-Zlin 1 3,80
Moze nierealny typ dla Was, ale jednak napisze troche.Sam tego typu nie bede gral,ale mysle ze Vsetin powinien dzisaj wygrac.W ostatnim czasie Vsetin bardzo ddbrze spisuje sie na wlasnym lodzie,wygral 3 mecze u siebie pod rzad,z Trinecem,Pardubicami i Pilznem.Jak na druzyne takiego pokroju co Vsetin mysle ze sa to bardzo dobre wyniki.Zlin ostatnio gra nierowno,a na wyjazdach doznali na ostatnie 3 mecze 3 porazki.Jak dla mnie pewna 1
Spart-Znojmo 1 1,65
Sparta ostatnio zlapala wiatr w zagle i wygyrwa mecz za meczem.Dzsiaj za przeciwnika beda mieli Znojmo.Znojmo tez dobrze w ostanim czasie gra,ale na wyjazdach zwyciezyc przychodzi im bardzo trudno.Mysloe ze Sparta dzisaj pokona znojmo.
Zastanawiam się nad tymi spotkaniami Stawki są nawet dobre jak się zagra za większa kwote... Może ktoś jest ekspertem w czeskim hokeju i coś podpowie ?
_________________ Zawsze i wszędzie www.hattrick.org górą będzie.
ja bym sobie odpuścil i Liberec i Slavię, a dlatego że oba te zespoły mają już zagwarantowane miejsca w play-off, a konkretnie 1 i 2.
Normalnie Slavia powinna odesłać Trinec z kwitkiem, ale goście walczą o play-offy i będą niesamowicie zdeterminowani, a jak wiadomo w hokeju pod koniec sezonu zasadniczego często dzieją się różne cuda.
Sytuacja podobna w meczu KarloveVary-Liberec, a w dodatku tu Liberec gra jeszcze na wyjzdzie, choć Karlove Vary mają już małe szanse na play-off właściwie tylko teoretyczne.
Budziejovice powinny sobie poradzić
To takie moje sugestie, ale oczywiście rób jak chcesz
Typ może dziwić, ale po przyjrzeniu się sytuacji w tabeli uznałem, że to może się wydarzyć:
1. Slavia jest już spokojna o byt w decydującej fazie, więc nie musi aż tak bardzo się
ekspolatować - wystarczy im wygrana po dogrywce.
2. Trinec walczy ambitnie o awans, w ostatnich 10 spotkaniach zdobył 18 punktów (6
wygranych), w tym pokonanie na wyjeździe Pardubic i Vitkovic.
3. Pokonali w tym sezonie Slavię dwukrotnie, w tym jeden mecz na wyjeździe (0:4)
Dziś ostatnia kolejka sezonu zasadniczego w Czechach.
O 2 jeszcze nierostrzygnięte miejsca w play-offach walczą 3 drużyny - Sparta, Trinec i Pardubice.
Teoretycznie w najgorszej sytuacji są obecni jeszcze mistrzowie z Pardubic, którzy nie dość , że musza pokonać u siebie Zlin to muszą liczyć na potknięcia rywali.
Myślę, że Pardubice wzniosą się na wyżyny dziś i pokonają u siebie Zlin. Mój typ 12-2Pardubki nawet nie powalczyły o godne pożegnanie..
Co do derbów Pragi .. hmmm.. aż chciałoby się widziec remis w tym spotkaniu. Slavia co prawda ma jeszcze szansę na zajęcie pierwszego miejsca w tabeli ale musieliby pokonać swoich odwiecznych rywali i jednocześnie liczyć na to, ze Liberec przegra z Vsetinem. Niemożliwe? Nie ma rzeczy niemożliwych Jednak myślę, że Sparta dziś nie pozwoli sobie wyrwać miejsca w play-offach.
Gdybym miał dziś obstawiać ten mecz a obstawiam to mój typ 1X6-1
I w końcu Trinec, który chyba dziś jest w najbardziej komfortowej sytuacji. Potyczka u siebie z Vitkovicami, które mają pewne miejsce w 4 czyli wśród drużyn, które play-offy rozpoczną meczem u siebie, powinna być w miare spokojna. I choć gospodarzom wystarcza remis , trener Trinca zapowiada walkę o zwycięstwo.
Typ 1X5-3
Wychodzi więc na to, że mistrz z ubiegłego sezonu nie wejdzie nawet do PO.. Czy tak się stanie i gdzieś nie dojdzie do niespodzianki trudno wyrokować. Wszak to ostatnia kolejka.. Czy kolejka cudów?
Z pozostałych spotkań:
Znojmo - Ceske Budejovice
Mój typ: X3-1
Kladno - Plzen
Mój typ: 21-2
Litvinov - Karlovy Vary
Mój typ: 11-5
Vsetin - Liberec
Mój typ: 20-2
Ogólnie średnio poszłoPozdrawiam. Darecki79
_________________ "Jeszcze nigdy tak nie było,żeby jakoś tam nie było." Józef Szwejk
Ostatnio zmieniony przez Darecki79 2006-03-09, 21:27, w całości zmieniany 1 raz
Nie chce mi sie jako wierzyc ze Liberec który miał tak fantastyczny bilans u siebie w sezonie zasadniczym pozegna sie dzisiaj z play-off.
Po ostanim zwyciestwie 2:1 na lodzie Budz. widać Liberec uwierzył w to ze jeszcze nie jest wszystko stracone w tej rywalizacji takze dzis zapowiada sie emocjonujace widowisko w którym Liberec bedzie "gryzł lód" i jesli juz ma odpasc (bo zawalił 2pierwsze mecze u siebie) to raczej nie nastapi to dzisiaj
Takze jesli Tygrysy sie dzis nie podpalą to widze ich zdecydowane zwycięstwo
[ Komentarz dodany przez: lk85: 20-03-2006, 14:46 ]
Popieram. To byłby skandal jakby Liberec tak wysoko przegrał pojedynek z Budziejowicami. Napewno coś przygotują na dzisiejsze spotkanie .
Slavia-Sparta 1 kurs 1,9 w profku. jakoś sie udało im wygrać 2-1 .
Drugi mecz finałowy. Obie drużyny są w bardzo mocnej formie i bez problemów wygrały swoje półfinały.
Sparta wygrała po dogrywce pierwsze spotkanie i moim zdaniem Slavia dziś wygra . Jeżeli Slavia by dziś przegrała, to już raczej po nich. Bardzo trudno jest dołożyć Slavii 2 razy pod rząd.
W sezonie zasadniczym Slavia grała ze Spartą u siebie 2 razy i 2 razy wygrała 4-2(tak przynajmniej podaje betexplorer).
Ostatnio zmieniony przez Van der Elk 2006-04-10, 19:29, w całości zmieniany 1 raz