Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ.
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!

90minut.com  |  Liga-Typerów.pl
Regulamin  Regulamin        FAQ   FAQ          Szukaj   Szukaj         TopTimers   TopTimers        Formularz kontaktowy  Formularz kontaktowy

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Reklama: 50% Bonus dla nowych klientów | BONUS 100% | Betting and Live results | Centrum Photoshop - PSHelp.pl | Informacje z pierwszej Piłki - Kicker.pl | Liga-Typerów.pl

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Obstawianie.com Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Hokej » Hokej - Finlandia
Zamknięty przez: DreamT
2006-08-08, 17:58
Hokej - Finlandia
Autor Wiadomość
elendil1985

Junior

Pochwał: 3
Ostrzeżeń: 1
Wysłany: 2006-01-23, 11:06   

:szok: lk ty zawsze przedemna napiszesz analize dobrze ze zdarzylem chociaż napisac Philadelphi %-) . Dobra robota nasz guru hokeja :respekt: :rotfl:

Van der Elk

Doświadczony

Pochwał: 41
Wysłany: 2006-01-23, 14:24   

Jeszcze coś dodam na temat tego meczu.
Jeżeli Blues pierwsi strzelą bramkę, to Jokerit powinien odpuścić. Oni jak przegrywają to już właściwie nie walczą z tego co zauważyłem.
Jeśli Jokerit strzeli pierwszą bramkę(oby nie :/ ), to wtedy będziemy mieli bardzo zacięty mecz, w którym Blues będą mieli poważne problemy :niesmak: .

Spongebob

Amator

Wysłany: 2006-01-23, 15:06   

Ja w tym meczu zaryzykowałbym zagrać over 5,5 blues trzeci atak w lidze,jokerit najgorsza obrona ,do tego w ekipie blues zabraknie trzech obrońców,wiec jokerit tez cos powinien strzelic
typ over 5,5 kurs 2 w gb zobaczymy co z tego wyjdzie :D
wynik 2-4 a wiec idealny overek po kursie 2 w GB :p: :jupi:
Ostatnio zmieniony przez Spongebob 2006-01-23, 19:58, w całości zmieniany 2 razy  

Van der Elk

Doświadczony

Wysłany: 2006-01-23, 16:40   

Też dałem overa na drugim kuponie ale po kursie 1,65 %-) .

Pavel

Junior

Pochwał: 4
Wysłany: 2006-01-23, 17:04   

Naprawde po kursie 1,65??Bo ja za overa w toto-mixie mam 2,10 :D

Van der Elk

Doświadczony

Wysłany: 2006-01-23, 17:27   

Dobrze wiedzieć... w profku tylko 1,65 dali :/ .

Van der Elk

Doświadczony

Wysłany: 2006-01-23, 18:38   

I znowu Jokerit mnie pokonał i dzisiaj chyba dwukrotnie, bo czuję, że nawet overa nie bedzie :/ .

Van der Elk

Doświadczony

Wysłany: 2006-01-23, 22:52   

Tak sie zastanawiałem czy wogóle podawać typy na jutro, gdyż niestety niektóre osoby wprost mają mi za złe, że przezemnie przegrali. Zrozumcie ludzie, że ja nie jestem żadnym prorokiem żeby wszystko dobrze wytypować. Moja rola(jak i innych którzy podają analizy) jest taka, żeby wskazać faworyta i napisać dlaczego dana drużyna jest faworytem. Niestety w dzisiejszym sporcie bardzo często bywa tak, że drużyna która ciągle wygrywa przerywa swoją serię zwycięstw na najgorszej drużynie ligi. Uwierzcie mi, że nawet najlepszy typer świata czegoś takiego nie przewidzi! Zresztą ci którzy uważają, że szkodzę im moimi analizami, wcale nie muszą ich czytać.

Na jutro proponuję:

Lahti-TPS 1 kurs 2,24 w profku.

Lahti u siebie ostatnio gra naprawdę rewelacyjnie, zresztą nie tylko u siebie. W ostatnim czasie to chyba najlepsza drużyna ligi :) . Ostatnio przegrali z Lukko na wyjeździe, ale to chyba nie oznacza, że znów wrócili do swojej dawnej daremnej formy.
TPS z dobrej drużyny wyjazdowej stał sie po tej dłuższej przerwie drużyną słabą na wyjazdach. Moim zdaniem jutro z Pelikanami przegrają.

Kalpa-Tappara 2 kurs 1,6 w profku.

Kalpa u siebie już nie wygrała baaardzo dawno. Przegrywają oni teraz mecz za meczem z kim popadnie.
Tappara na wyjazdach gra w kratkę, jednak gra w kratkę na Kalpę powinna wystarczyć.
Niepokoi mnie natomiast fakt, że Kalpa z Tapparą już grały w tym sezonie i w meczu gdzie gospodarzem było Kuopio to wynik był remisowy, a po dogrywce Kalpa wygrała :niesmak: .

Mecz ten nie jest oczywisty, ale moim zdaniem jest to pewniejsze niż wygrana HPK. JYP ma większe szanse na sprawienie niespodzianki niż Kalpa.
Ostatnio zmieniony przez Van der Elk 2006-01-23, 22:56, w całości zmieniany 1 raz  

Spongebob

Amator

Wysłany: 2006-01-23, 23:33   

lk85 napisał/a:
Tak sie zastanawiałem czy wogóle podawać typy na jutro, gdyż niestety niektóre osoby wprost mają mi za złe, że przezemnie przegrali. Zrozumcie ludzie, że ja nie jestem żadnym prorokiem żeby wszystko dobrze wytypować. Moja rola(jak i innych którzy podają analizy) jest taka, żeby wskazać faworyta i napisać dlaczego dana drużyna jest faworytem. Niestety w dzisiejszym sporcie bardzo często bywa tak, że drużyna która ciągle wygrywa przerywa swoją serię zwycięstw na najgorszej drużynie ligi. Uwierzcie mi, że nawet najlepszy typer świata czegoś takiego nie przewidzi! Zresztą ci którzy uważają, że szkodzę im moimi analizami, wcale nie muszą ich czytać

Stary nie przejmoj sie tym zawsze tak jest ze jak jest dobrze to cie chwalą,a jak jest zle to mają pretensje,ale przeciez nikt nigdzie nie pisze ze trzeba koniecznie grac ten czy inny mecz,przepraszam ze nie na temat hokeja i pozdrawiam :p:

Rakowiak1921

Amator

Wysłany: 2006-01-24, 12:02   

lk85 napisał/a:
Zresztą ci którzy uważają, że szkodzę im moimi analizami, wcale nie muszą ich czytać.

Otóż to - w ogóle nie nalezy sie przejmować takimi osobnikami, bo tacy tylko narzekają a sami nic nie zrobią tylko na gotowe. Najlepiej takim delikwentom zaproponować przeprowadzenie własnych analiz i zobaczymy wtedy ich skutecznosc :) I jeszcze jedno - jakby wygrywali sami faworyci to by nie istniały profesjonale, sts-y i inne rodzaje bukmacherów, ale to jest chyba niektórym trudno zrozumiec. Co do twojego typu:
Kalpa - Tappara - typ na pierwszy rzut oka faktycznie 2 - jeżeli sie bliżej przyjrzec statystykom - wszystkie mecze pomiedzy tymi druzynami na lodowisku Kalpy kończyły sie wynikiem remisowym ( a były do tej pory 3 ) - oznacza to, ze Tapparze nie gra sie dobrze w Kuopio (tak jak HPK z Saipa) ale ta seria wiadomo, że sie musi kiedyś skonczyć - dla bardziej ostroznych najlepiej zagrac x2 po jednak dość niskim kursie 1.17

JOKERIT TO PEWNIAK !!!! :D

www.jokerit.blog.onet.pl
Ostatnio zmieniony przez Rakowiak1921 2006-01-24, 12:12, w całości zmieniany 1 raz  

Van der Elk

Doświadczony

Wysłany: 2006-01-24, 14:16   

Dzisiaj jednak zdecydowałem sie zagrać tylko Lahti a reszta z piłki nożnej. Ostatnio hokej mocno mnie zawodzi, więc może z piłką będzie lepiej :P .

Maciej1722

Amator

Wysłany: 2006-01-25, 20:22   

Co powiecie o meczu karpat - kalpa , kurs marny , ale po dodaniu do niego jeszcze Barcelony wychodzi łączny kurs 2,3 i za 70zł wydaje mi sie ze może wejsc :p:

Waciak

Modernator :k:
   Kapitan

Zakaz pisania
Pochwał: 84
Wysłany: 2006-01-26, 09:53   

Ilves - HPK x2 (1.39) Sts 1-1 :p:

Bardzo ciekawy meczyk :D Ilves to ligowy średniak.Zajmują obecnie 8 miejsce w tabeli.Ich bilans gier rozegranych u siebie jest słabszy niż bilans gier wyjazdowych HPK :cwaniak1: A HPK to moim zdaniem główny pretendent do zdobycia w tym roku tytułu(wraz z Karpatem i Hifk'iem)Poza tym w chwili obecnej HPK traci 2 punkty do lidera(Karpat) więc o motywację hokeistów HPK jestem spokojny.W tym sezonie druzyny te spotykały się już 4 razy i 3 zwycięstwa HPK :cwaniak1: Dla bardziej odważnych polecam ten meczyk czystą 2 z kursem ponad 2.00 :p:
Ostatnio zmieniony przez Waciak 2006-01-27, 10:13, w całości zmieniany 1 raz  

Ziom_Ultras1906

Trampkarz

Wysłany: 2006-02-07, 09:46   

Dzisiaj zaczynam obstawianie Hokeja fińskiego
Moim 1 typem jest - Tappara - Assaet 1 STS-1,8zł

Tappara po wpadce u siebie z Lahti Pelicans powinna wygrać to spotkanie z dobrze sobie radzącym w tym zesonie assatem . Tappara będzie walczyć o dobre miejsce przed play offem. Tappara w meczech u siebie radzi sobie dobrze , a assat na wyjeździe radzi sobie średnio.

malchik

Podglądacz

Wysłany: 2006-02-08, 21:05   

gdzie znajde tabele ligi finlandzkiej ???????????

memfis

Pochwał: 59
Wysłany: 2006-02-08, 22:49   

http://www.sm-liiga.fi/ tutaj masz oficjaną strone, ale ja korzystam z tej http://www.hockeyway.com/national/finland/first
Tam też są inne ligi hokejowe

Ziom_Ultras1906

Trampkarz

Wysłany: 2006-02-09, 12:02   

JYP - Lahti 1 STS-1,6zł

Jyp będzie walczyc o lepszą pozycje przed play off a lahti już się wyszumiało i teraza mecz za meczem przegrywa . Ostatnio Jyp przegrał 2-1 z Hifkiem ale hifk to dobra drużyna a Lahti ostatnio u siebie dostało 3-0 z Ilvesem . JYP ten mecz wygra .

DreamT

icehockey

Pochwał: 34
Wysłany: 2006-03-02, 11:58   

JOKERIT-TPS typ:1, kurs: 1,95

Jokerit gra wreszcie na poziomie zbliżonym do ubiegłego sezonu. W pokonanym polu pozostawił kilka wyżej notowanych zespołów i dzięki tej dobrej serii odskoczył od strefy spadkowej. Przy takiej dyspozycji mają jeszcze duże szanse na awans do play-off, ale konieczne jest wygrywanie na własnym terenie. Do końca sezonu czekają ich ciężkie mecze, w których może być ciężko o punkty. Turku w tym sezonie wyraźnie słabsze i w takiej dyspozycji o awans będzie im trudno. Z Jokeritem mają bilans ujemny 1:2.
W dotychczasowych spotkaniach padały same undery 5,5 (4:1, 2:0, 2:1) i w tym spotkaniu też można wziąć under po kursie 1.45, bo trafiły na siebie zespoły nie strzelające za wiele goli (dotyczy to szczególnie TPS).

KALPA-ESPOO typ: 2, kurs: 1,50

Gram konsekwentnie przeciwko Kalpie. Gospodarze na 10 ostatnich spotkań wygrali zaledwie 1 (Lukko 4:2). Aktualnie nie mają już nawet szans na opuszczenie ostatniego miejsca w tabeli, więc ich spotkania to tylko ambicjonalne traktowanie sportu.
O zupełnie inne cele walczy Blues Espoo, gdyż nadal ma realne szanse na fazę play-off. Nienajlepiej idzie im na wyjazdach, ale na gospodarzy spotkania ich umiejętności powinny wystarczyć. Spotkania między tymi drużynami to wysokie zwycięstwa Blues u siebie i wygrana 3:1 na wyjeździe.

Van der Elk

Doświadczony

Wysłany: 2006-03-02, 12:07   

Ja dam dość trudny typ, ale ciekawy:
Saipa-Tappara 1 kurs 2,32 w profku.

Saipa to obecnie jedna z najsilniejszych drużyn ligi. U siebie grają wspaniale, zresztą wyjazdy też nieźle. Teraz w Finlandii mieli przerwę ze względu na IO, więc z formą u drużyn może być różnie, jednak we wtorkowych meczach o wiele lepiej spisała sie Saipa, która pokonała na wyjeździe 6-1 Pelikanów. Co prawda trudno powiedzieć czy ta wygrana była za sprawą dobrej gry Saipy, czy poprostu Pelikany znowu wrócili do swej daremnej dyspozycji :] . Mimo to ten wynik z pewnością robi większe wrażenie niż porażka Tappary Ilves.
Niepokoi natomiast fakt, że Saipa przegrała wszystkie dotychczas rozegrane spotkania z Tapparą w tym sezonie, jednak od czasu tamtych spotkań ich forma wzrosła :)) .
Typ dość ryzykowny, ale ryzyko wynagrodzone wysokim kursem.

ziomal_Q

I nie ma mocnych
   Zawodowiec

Pochwał: 25
Wysłany: 2006-03-02, 18:09   

Ile jeszcze do konca w Finlandi kolejek??

DreamT

icehockey

Wysłany: 2006-03-02, 19:24   

Liga fińska kończy sezon zasadniczy 15 marca, a do końca sezonu pozostało 6 rund

04-03-2006
Tappara KalPa
JYP HPK
Lukko Kärpät
TPS Pelicans
Ässät SaiPa
05-03-2006
HIFK Ilves
07-03-2006
Ilves SaiPa
Blues Tappara
HPK KalPa
Jokerit Ässät
Lukko JYP
Pelicans HIFK
TPS Kärpät
09-03-2006
Tappara HPK
HIFK Lukko
JYP TPS
KalPa Pelicans
Kärpät Ilves
SaiPa Jokerit
Ässät Blues
11-03-2006
Ilves Blues
HIFK SaiPa
JYP Jokerit
Kärpät KalPa
Lukko HPK
Pelicans Ässät
TPS Tappara
14-03-2006
Tappara HIFK
Blues TPS
HPK Pelicans
Jokerit Kärpät
KalPa Ilves
SaiPa Lukko
Ässät JYP
15-03-2006
Ilves Jokerit
HIFK KalPa
JYP SaiPa
Kärpät HPK
Lukko Tappara
Pelicans Blues
TPS Ässät

DreamT

icehockey

Wysłany: 2006-03-03, 08:16   

DreamT napisał/a:
JOKERIT-TPS typ:1, kurs: 1,95
KALPA-ESPOO typ: 2, kurs: 1,50

JOKERIT-TPS 7:1 :jupi:
KALPA-ESPOO 2:1 dogr. :krzeslo:

Dobry typ Ik85
SAIPA - TAPPARA 3:2 :jupi:

Van der Elk

Doświadczony

Wysłany: 2006-03-09, 12:36   

Co sądzicie o dzisiejszym meczu Saipa-Jokerit? Warto stawiać na Saipe?
Teoretycznie to Saipa jest faworytem, bo u siebie grają wspaniale, ale jak wiadomo Jokerit to kompletnie porypana drużyna...

Darecki79

Doświadczony

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 19
Wysłany: 2006-03-09, 12:57   

Jokerit? Tylko szaleniec może stawiać na mecz z udziałem Jokeritu :respekt:

Ja dziś z Finlandii gram mecz Jyp Jyväskylä - TPS Turku i stawiam na gospodarzy. Chociaż JYP to trochę chimeryczna drużyna, myślę że kątem oka jeszcze widzą bezpośredni awans do Play-offów. 6 punktów straty przy 4 kolejkach do końca sezonu pozwalają jeszcze mieć na to nadzieję tym bardziej, że 3 z tych meczy JYP rozegra u siebie z drużynami jak najbardziej w ich zasięgu ( Jokerit, Saipa i właśnie dziś TPS Turku).

TPS Turku walczy dzielnie o awans do baraży. Ale punkty, które pozwalają im jeszcze się utrzymywać w tej strefie zdobywają ostatnio głównie w meczach u siebie a druga sprzyjająca dla nich okoliczność to.... Jokerit ;) który też gra tak jakby do tych baraży wejść nie chciał..
TPS swoje 3 ostatnie mecze wyjazdowe przegrał (z Jokeritem, Saipą i Lukko) i to dość wyraźnie i z drużynami dość średnich lotów..

JYP w czterech ostatnich meczach wygrał 3-krotnie w tym 3-1 u siebie z HPK co musi budzić respekt. W ostatnim swoim meczu pokonali na wyjeździe Lukko skromnie bo skromnie ale kto by na to patrzył ;) Liczą się punkty zdobyte a te są drużynie gospodarzy niezbędne by bez nerwówki awansować do szóstki.

A TPS punktów powinno szukać u siebie..

Daję dziś 1 po kursie oscylującym w granicach 2-2.30. W Expekcie 2.35.

Pozwodzenia.. Darecki79

1-2 :wsciekly: Cóż też mnie podkusiło z tym fińskim hokejem... :puk:
Ostatnio zmieniony przez Darecki79 2006-03-10, 00:43, w całości zmieniany 1 raz  

Centrebet
Spongebob

Amator

Wysłany: 2006-03-09, 13:32   

Co do meczu saipa-jokerit,to owszem saipa jest niby faworytem tego spotkania,ma przecież tylko 2 pkt straty do szostego ilves,ale znow jokerit niby :D walczy o prawo gry w barazach tracąc 2 pkt do tps,a jako ze jokerit to porypana drużyna :D to ja zaryzykuje zagranie w tym meczu Over 5,5 za 2,15 w GB(wbrew statystykom)ewentualnie 1x za 1,37 w GB
zobaczymy co z tego wyjdzie,co do meczu Jyvaskyla-tps to w tym sezonie jyvaskyla dwukrotnie wygrała na wyjezdzie z tps a u siebie przegrała,czyzby dzis druga porazka u siebie hhmm?ciekawe

[ Komentarz dodany przez: lk85: 09-03-2006, 14:00 ]
Jednak rozsądek dziś zwyciężył i dałem sobie spokuj z meczem Saipa-Jokerit ;) .
A ja zaszalałem :lol: i jest super
saipa-jokerit 4-2 over 5,5 :p: :jupi: i 1x 1,37 w combosie :spoko:
jyvaskyla-tps 1-2 a jednak :p: :jupi:
Ostatnio zmieniony przez Spongebob 2006-03-09, 20:09, w całości zmieniany 1 raz  

Obstawianie.com Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Hokej » Hokej - Finlandia

Reklama: 50% Bonus dla nowych klientów | BONUS 100% | Betting and Live results | Centrum Photoshop - PSHelp.pl | Informacje z pierwszej Piłki - Kicker.pl | Liga-Typerów.pl