Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ. Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!
Zagraja ze soba dwie bardzo przecietne drzuyny, licze tutaj na przewage wlasnej tafli. SaiPa w poprezdnim sezonie fatalnie grala na wyjazdach... kurs dosc duzy
Dołączam do typerów hokeja. W sezonie zimowym wygrywam więcej, właśnie na ligach hokejowych. Może założycie tematy na inne ligi.
Z Finlandii na dziś:
Toto-Mix
HAMEENLINNA-TAPPARA 1 1.65 HPK strasznie się męczyli
ILVES-LAHTI 1 1.35
LUKKO-JYVASKYLA 1 1.65 tutaj duży wstyd
AKO: 3,67
Ostatnio zmieniony przez DreamT 2004-10-01, 15:05, w całości zmieniany 1 raz
Spoko jutro zaloze jeszcze kilka, po prostu jak zobaczylem ze przez kilka dni na temat o hokeju w Finlandii popatrzyla jedna osoba to dalem sobie spokoj...
Dzisiaj w Toto-Mixie
1891 HIFK-JYVASKYLA 1 1.75 - ta jedynka bez przekonania. Tegoroczne dokonania HIFK i JYP są dokładnie odwrotne do dyspozycji z ubiegłego sezonu. Mam nadzieję jednak, że HIFK sie obudzi.
1892 JOKERIT-SAIPA 1 1.40 - Jokerit wraca do dyspozycji sprzed dwóch sezonów. Pewniak.
HIFK-JYVASKYLA 4-2 Może jednak HIFK się podnosi ??
JOKERIT-SAIPA 3-0 Tak jak przewidywałem - pewniak
Ostatnio zmieniony przez DreamT 2004-10-06, 08:48, w całości zmieniany 1 raz
Dzisiejsza kolejka w Finlandii raczej spokojna.
1891 ESPOO-HIFK 2 2.30
1892 HPK-ASSAT 1 1.60
1893 ILVES-JYVASKYLA 1 1.90
1894 KARPAT-LAHTI 1 1.25
1895 TPS TURKU-SAIPA 1 1.45
Tylko pierwszy mecz ryzykowny, ale jak pisałem w poprzedniej kolejce HIFK musi się podnieść. Pozostałe powinny wejść bez problemów.
Dziś z tej ligi jest w ofercie tylko 1 zdarzenie ale bardzo ciekawe do obstawienia.
TOTO-MIX
Jokerit-Tappara lb(5.5)-1(1,6)
Jokerit w tym sezonie rozegrało 5 spotkań (u siebie) i tylko w jednym spotkaniu padło więcej jak 5 bramek(z bardzo słabą Jyvaskyla 4:2)
W ciągu 3 lat oba zespoły grały ze sobą 10-krotnie i nie odnotowałem spotkania w którym padło więcej niż 5 bramek,tak więc wydaje mi się że ten typ jest warty polecenia.
Nie będzie lekko:
1891 HIFK-ILVES 1 1.90 - wciąż liczę na gospodarzy, Sezon się już zaczął!!!
1892 HAMENNLINNA-JOKERIT HOKEJ-FINLANDIA 1 2.25 - poprzednio HPK mnie zawiodło, jednak wierzę, że zatrzymają Jokerita.
1893 LAHTI-LUKKO HOKEJ-FINLANDIA 2 1.85 - Pelikany są nasłabsze w lidze i na nich większość się dorabia punktów.
1894 TPS TURKU-KARPAT HOKEJ-FINLANDIA 2 2.35 - wierzę mistrzom.
1895 TAPPARA-JYVASKYLA HOKEJ-FINLANDIA 1 1.80 - każdy wynik możliwy, więc obstawiam gospodarzy.
TOTO-MIX
ILVES-JOKERIT(lb.5.5)-1(1.55)
W ciągu 2 lat oba zespoły grały ze sobą 10 krotnie z czego 2 spotkania zakończyły się wynikiem powyżej 5.5 bramki(2:4,1:8)pozostałe to(1:0,1:1,3:0,2:1,2:2,4:1,3:2,0:2,).
Jokerit w tym sezonie rozegrał 11 spotkań z czego tylko 2 zakończyły się utratą więcej jak 5,5 bramek w spotkaniach z jego udziałem).Ale nagmatwałem?
Z dzisiejszej kolejki wybrałem:
1891 ILVES-HAMEENLINNA 2 2.30 - trudny mecz, Ilves po wczorajszej porażce może się odegrać. HPK jeszcze nie przegrało na wyjeździe, więc może im się znowu uda. 3-4, szkoda, że po dogr.
1892 KARPAT-LUKKO 1 1.55 4.50 - uwierzyłem w Karpat no dobre 5-1
1893 SAIPA -JYVASKYLA HOKEJ-FINLANDIA 2.10 4.10 2.55 1.39 1.57 1.15 21.10 17:30 21.10 2-3
1894 JOKERIT-HIFK 1 1.80 - myślę, że Jokerit po wspaniałym początku jeszcze nie powiedział ostatniego słowa
Coś mały zastuj w lidze Fińskiej widze, a tam takie fajne meczyki. Np. dzisiaj kolejne zwyciestwo Karpat.
Mylse ze jutro HPK powinno dac rade Tapparze, zwlaszcze ze ta druzyna jest typowa druzyna wlasnego lodowiska, na wyjezdzie nie idzie juz tak dobrze. A HPK u siebie dosc dobrze, szesc zwyciestw i 2 porazki. Kursik mily, bo 1.75 Nic, tylko grac.
Coś mały zastuj w lidze Fińskiej widze, a tam takie fajne meczyki.
Rzeczywiście pod moją nieobecność zrobił się zastój, ale u mnie to siła wyższa (takie wyjazdy zdarzają się często). Mam nadzieję, że w przyszłości będzie więcej chętnych do dyskusji.
Jeżeli grałeś Karpat to superpewniak, ale Tappara zaskoczyła skutecznością. Patrząc na dokonania HPK u siebie można było liczyć na remis. Na 9 spotkań u siebie aż 6 rozstrzygnięto po dogrywce.
1891 JOKERIT-TPS TURKU 1 1.85 - Jokerit się nie poddaje, chociaż TPS dużo gra w dogrywce
1892 KARPAT-ASSAT 1 1.50 - faworyt
1893 LUKKO-SAIPA 1 1.55 - z tą jedynką może być różnie, bo Lukko przeciętne, ale i SaiPa nic porządnego nie prezentuje
Oulu - Pori nie trzeba komentowac pewna jedyneczka
takie uzasadnienie to można sobie wsadzić ......
W tym sezonie już raz grali i Karpaty u siebie przegrali po dogrywce 4-5 . Za kurs 1.35 absolutnie bym tego nie ruszał , ja zagrałem czystą 2 po kursie 6.75 . Oulu juz ostatnio męczyli sie z Saipą wygrywając w końcówce 3-2 więc może lekki spadek formy ?
A Assaet ma kilku niezłych napastników, a pozatym to przegrali na wyjeździe 1 mecz i ogólnie grają nieźle . Oczywiście Karpaty to faworyt meczu , ale nie za taki kurs.
Zagram też Jokerit - TPS na over 4.5 po kursie 1.85
Tak grali:
1891 JOKERIT-TPS TURKU 1 1.85 - Jokerit się nie poddaje, chociaż TPS dużo gra w dogrywce 5-2 i nadal walczą
1892 KARPAT-ASSAT 1 1.50 - faworyt 4-2
1893 LUKKO-SAIPA 1 1.55 - z tą jedynką może być różnie, bo Lukko przeciętne, ale i SaiPa nic porządnego nie prezentuje 7-4 ale sie rozstrzelali
A tak wogole to witam jestem tu nowy nie bardzo doswiadczony
dlatego na poczatku poczytaj regulaminy i zasady panujące na forum! Edytuj posty, nie pisz posta pod postem...nie podawaj czystych typów z pytaniem czy wejdą, czy dobrze obstawiles. Napisz dlaczego tak uwazasz ,podaj chociazby minimalna analize (1-2 zdania) (mod.sts_obstawki(