Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ. Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!
MARTIN-SKALICA typ: 2, 2,25 Skalica ma jedną z niewielu szans na zdobycie kompletu punktów na wyjeździe. Podobne szanse na punkty ma Martin, ale daję wiarę większemu doświadczeniu ligowemu.
KOSZYCE-TRENCIN LB 5,5 typ: 1, 1,55 Mecze Trencina kończyły się zawsze mniejszą ilościa goli niż 5.
Czas powrócić do gry, dzisiaj jeden meczyk Slovan - Kosice. Po wczorajszych zaskakujących wynikach i przegranych faworytów (Poprad, Zvolen, Trencin) dzisiejszy gospodarz ma szansę na odrobienie strat do czołówki. W pierwszym spotkaniu gładko pokonali Kosice 5-1, a na wyjeździe wygrali 1-2. Kosice mają w dorobku tylko 2 zwycięstwa wyjazdowe z najslabszymi zespołami w lidze (Mikulas i Martin).
Typ Slovan przy niezłym kursie 1,76 (betexplorer).
na dzis dubelek:
Nitra - Martin ---> 1
co tu duzo pisac. Spotkanie 1 druzyny z ostatnia i jesli tylko nitra nie odpusci to "pojedzie" z beniaminkiem
Poprad - Koszyce ---> 1
Poprad bardzo dobrze spisuje sie szczegolnie w spotkaniach u siebie a koszyce ostatnio seria porazek. Poprad takie spotkania na pewno jest w stanie wygrac i to wysoko.Nie sadze zeby koszyce postawily duzy opor w tej konfrontacji
Dołączył: 29 Paź 2005 Pochwał: 4 Posty: 277 Skąd: z Hollywood
Wysłany: 2005-11-26, 19:39
Trencin-Martin 1,35
Nie wiem patrzac po kursie to widze faworyta.W sumie to Trencin w ostatnich meczach radzil sobie bardzo dobrze,a Martin sie plasuje pod koniec tabeli.Jednak zauwazylem(moze sie myle)ze w lidze slowackiej jest bardzo duzo niespodzianek.Tak wiec wedlug Waswarto obstawic ten mecz??
Dzisiaj grają trzy równe pary (najlepszy - najgorszy)
NITRA-MARTIN 1,35
Tegoroczne spotkania w miarę wyrównane, co trochę dziwi porównując miejsce w tabeli Martin - Nitra 3:2 29.11.2005
Nitra - Martin 2:2 30.10.2005
Martin - Nitra 0:3 07.10.2005
Nitra - Martin 4:1 13.09.2005
Ostatnio forma zespołów trochę w kratkę Nitra 3-1-2, Martin 2-2-2, jednak patrząc na wyniki na własnym terenie Nitra ma imponujący bilans 12-5-2, a przeciwnik na wyjazdach 2-6-11. Wątpliwości w tym spotkaniu wzbudzają ostatnie wyniki, a w tym wygrana Martina z Popradem 3-0 oraz pokonanie Slovanu 4-2, z tym że grali na swoim terenie. Natomiast Nitra zaliczyła ostrą wpadkę z Kosicami 0-4 i dodatkowo przegrała na wyjeździe z Popradem 4-2. W innych spotkaniach grali bezbłędnie i na tym bazuję typując zwycięzcę spotkania.
POPRAD-L.MIKULAS 1,35
W tej parze też powinno wyglądać pewnie, patrząc na miejsca w tabeli, ale trochę wątpliwości jest. Tutaj Poprad zdecydowanie spuścił z tonu i w 6 spotkaniach ma mizerny bilans 1-1-4. Grają jednak z najsłabszym wyjazdowym zespołem ligi, który w 6 ostatnich meczach nie zdobył nawet punktu. Bilans spotkań w tym sezonie:
Liptovsky - Mikulas Poprad 2:2 29.11.2005
Poprad - Liptovsky Mikulas 3:2ot 30.10.2005
Liptovsky - Mikulas Poprad 0:2 07.10.2005
Poprad - Liptovsky Mikulas 3:1 13.09.2005
TRENCIN-SKALICA 1,50
W tej parze również powinno być wszystko jasne, ale tym razem goście już sporo punktów zdobyli i z Trencinem potrafili juz pograć:
Skalica - Trencin 4:2 29.11.2005
Trencin - Skalica 3:2 30.10.2005
Skalica - Trencin 1:2 07.10.2005
Trencin - Skalica 0:1ot 13.09.2005
Trencin ma bardzo dobrą passę, w ostatnich 6 rundach 5 wygranych i jeden remis (Nitra 0-0). Bramek w ich meczach też niewiele padało średnio 2-3, więc można pokusić się o under 2,20. Skalica ma też niezły bilans ostatnich spotkań 3-1-2, w tym wysoko pokonany Zvolen (7-3) i Slovan (4-2). Z ciekawszych wyjazdów wywieźli punkty ze Slovanu (0-4) i Koszyc (0-2). Z tego względu kurs w spotkaniu przyzwoity, więc zagram na zwycięstwo.
Wysłany: 2006-01-14, 20:56
Ok, w takim razie ja tez cos napisze
Ostatnio jakos jestem pozytywnie nastawiony do ligi słowackiej, dlatego na jutro proponuje dwa mecze (kursy totomix)
Koszyce- Skalica 1 1.56 5-2
Trzecia druzyna tabeli podejmuje ósmą. Licze na gospodarzy, ktorzy sa w dobrej dyspozycji (ostatnie 10 spotkan to bilans 7-1-2). Osatnio odniesli przekonujace zwyciestwa z Mikulas u siebie (7-1) i martinem na wyjezdzie (5-2). Sa to oczywiscie dwa ostatnie zespoly w tabeli, ale zwracam uwage na rozmiary tych wygranych i ilosc strzelonych goli. Skalica natomiast gra w kratke: 10 stycznia potrafili pokonac na wyjezdzie wyzej notowany poprad, by trzy dni pozniej przegrac u siebie z reprezentujaca zblizony poziom zilina. Ostatnie 10 spotkan w ich wykonaniu to bilans 4-1-5. Stawiam na koszyce ktore powinny sobie pradzic na wlasnym lodzie. Cztery ostatnie mecze miedzy tymi zespolami daja bilans remisowy: 2-0-2. Mam nadzieje ze jutro zwycieza koszyce, ktore naprawde niezle sie ostatnio prezentuja.... I jeszcze jeden mecz na jutro:
Nitra- Slovan 1 1.95 4-2
Lider tabeli gra z szóstym slovanem. Licze na wykorzystanie przewagi własnego lodu i zwyciestwo gospodarzy. Cztery ostatnie mecze nitry u siebie to 3 zwyciestwa i 1 porazka (z koszycami 0-4 ) Slovan na wyjazdach gra ostatnio slabo, ostatnie 3 mecze przegrali. nie jest to moze zbyt pewny typ, ale ja zaryzykuje. Wydaje mi sie, ze nitra gra w miare rowno, natomiast slovan ma chyba lekki kryzys formy, w ogole w tym sezonie spisuje sie ponizej oczekiwan. Mam nadzieje ze nitra zmobilizuje sie na prestizowy mecz z obroncami tytulu mistrzowskiego i odniesie jutro zwyciestwo.
Ostatnio zmieniony przez tgadek 2006-01-15, 20:14, w całości zmieniany 2 razy
Generalnie nie obstawiam tej ligi, ale z braku innych możliwości poszukałem i znalazłem ciekawe spotkanie:
Nitra-Poprad 1 kurs 1,84 w profku.
Analiza będzie krótka: Nitra u siebie ciągle wygrywa, a Poprad u siebie ciągle przegrywa . Dodatkowo w tym sezonie jak te drużyny ze sobą grały, to wygrywał zawsze gospodarz.
Dołączył: 29 Paź 2005 Pochwał: 4 Posty: 277 Skąd: z Hollywood
Wysłany: 2006-01-19, 00:31
Ligi slowackiej nie obstawiam,jutro tez nie obstawie,ae napisze typy moze mi sie uda trafic
Koszyce-Trencin 1 2,10
Mecz na szczycie.Trzecie w tabeli Koszyce podejmuja u sie druga druzyne ligi-Trencin. W ostatnich 10 meczach Koszyce zdobyly 23 punkty,a Trencin o dwa oczka mniej. Ostatnio jednak lepsza forme prezentuja Koszyce i mysle ze one jutro wygraja ten mecz.Jeszcze dla mnie rzecza istatotna jest to ,ze w meczach miedzy tymi zespolami w tym sezonie zawsze wygrywal gospdarz i mysle ze jutro tez tak sie stanie.
Poprad-Slovan over 4,5 1,55
Mysle ze ten mecz bedzie meczem bardzo zacietym.Czwarty w tabeli Popradpodejmuje siodmy Slovan.Jednak Poprad ostatnio nie zachwyca,aslovan gra na swoim srednim poziomie.slovan jest druzyna ktorastrzela duzo bramek i tez duzo traci(112-115) .Poprad strzela mniej i tez traci mniej(102-88)ale mysle ze wobec slabszej formy Popradu jutro mecz bedzie obfitowal w sporaliczbe bramek.
Mikulas-Zvolen over 4,5 1,45
Przedostatnia druzyna wlidze gra z piatym zespolem w lidze.Mikulas traci bardzo duzo bramek,ale malo strzela(83-135).Zvolen chyba jest druzyna w lidze slowackiej z najwieksza suma bramek(114-125)co daje srednia na mecz 5,5 czyli jak na lige slowacka bardzo duzo.Spodziewam sie jutro wynoku w granicach 2-3,2-4.
Wysłany: 2006-01-19, 13:35
45 kolejka ST Ekstraligi.. Ja Słowację gram z rzadka ale zainteresować się wypada
Szczególnie że na dziś widzę jeden mecz nad którym warto się zastanowić przed wysłaniem dzisiejszych kuponów. Otóż ostatni w tabeli Martin podejmnie na swoim lodzie 8 w tabeli Skalicę.
Martin musi zacząć wygrywać jeśli chce uratować Ekstraligę. Dziś nadarza mu sie ku temu wyjątkowa sytuacja bowiem rywal, który co prawda zajmuje dopiero 8 miejsce w tabeli ale ma ogromną przewagę nad 9-tym Liptovskim Mikulasem. Tak więc wygląda na to, że motywacja tego zespołu może wyglądać w następnych meczach różnie.
Inaczej to wygląda u gospodarzy dzisiejszego meczu. Do przedostatniego Lipt.Mikulasa traci 5 punktów. Ich rywal gra u siebie ze Zvolenem, gdzie również może się pokusić o punkty.
Dla mnie cichym faworytem tego meczu jest Kurs w BaH na gospodarzy 2.35.. Wynik: 3-0
..dla mniej odważnych 1X po kursie 1.50.
Z innych spotkań na sucho typowałbym:
Poprad - Slovan Bratislava X2, 2-3
Zilina - Nitra 1X, 4-2
Kosice - Trencin 1, 3-0
Liptovsky Mikulas - Zvolen X. 2-1
_________________ "Jeszcze nigdy tak nie było,żeby jakoś tam nie było." Józef Szwejk
Ostatnio zmieniony przez Darecki79 2006-01-19, 20:41, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2006-01-24, 12:18
46 kolejka ST Ekstraligi..
Dziś podobnie jak w poprzedniej kolejce stawiam na zwycięstwo MHC Martin. Tym razem na swoim lodzie ostatni w tabeli gospodarze podejmować będą 7-my Zvoleń.
Zawodnicy gospodarzy tak jak poprzednio napisałem mają nóż na gardle. Aby uratować Ekstraligę muszą, muszą i jeszcze raz muszą wygrywać.
W poprzedniej kolejce dość gładko rozprawili się z 8 w tabeli Skalicą, która podobnie jak dziś Zvoleń chyba powoli traci motywację do walki w zasadniczym sezonie. Dlaczego tak sądzę? Ano dlatego że Zvoleń przegrał ostatnie pięć spotkań na wyjeździe w tym w ostatniej kolejce z przedostatnim Liptovskim Mikulasem.
Zvolen na wyjazdach gra żałośnie. Na 22 mecze rozegrane na wyjeździe wygrał zaledwie 3 razy ponosząc 14 porażek.
Martin u siebie grał również 22 mecze - odniósł 7 zwycięstw i 12 razy przegrał.
Gdy dziś Martin zagra z taką samą motywacją co kilka dni temu, przy nadziei , że może dziś Liptovski Mikulas straci punkty to nie powinien mieć wielkich problemów żeby pokonać gości, którzy chyba myślami już są w Play-offach.
Ich bezpośredni konkurent do walki o utrzymanie LM gra dzis u siebie z Duklą Trencin więc również jest szansa dla nich że zdobędą 3 punkty. Tak więc Martin nie może dziś przegrać by nie stracić kontaktu.
Dziś musi wygrać!!!
Mój typ: 1Wynik: 5-3
Kurs w BAH na gospodarzy wynosi 2.65..
...dla mniej odważnych 1X po sensacyjnym kursie 1.64..
Z pozostałych spotkań na sucho typowałbym:
Kosice - Nitra.. Mecz na szczycie. Moim skromnym zdaniem zasada "bij mistrza" będzie tu miała odpowiednie zastosowanie.
Mój typ: 1 (1.90)2-1
Zilina - Poprad... Sąsiedzi z tabeli. Zilina w świetnej formie - Poprad w słabszej. Własny lód będzie tu chyba przewagą. Na wszelki wypadek typ z podpórką.
Mój typ: 1X (1.42)3-4 po dogrywce..
Slovan Bratislava - Skalica... Slovan po początkowych kłopotach chyba powoli wraca do równowagi. Skalica bez motywacji. Jednak w dwóch ostatnich spotkaniach pomiędzy obiema drużynami wygrywała Skalica w tym 25 listopada ub.roku 4-0 w Bratysławie.. Ciężko mi dać jakiś typ.. Skalica przegrała z ostatnim Martinem.. Slovan wygrał na wyjeździe.. Powinna być 1... no właśnie..."powinna"...
Mój typ: 1 (1.50)1-1
Liptovsky Mikulas - Trencin... Przedostatnia drużyna kontra wicelider. LM ostatnie 3 mecze u siebie wygrał Trencin zaś od 3 kolejek czeka na jakiekolwiek punkty. Gospodarze muszą szukać punktów aby nie spaść. Goście pierwszą czwórkę mają prawie w kieszeni..
Mój typ: 1X (1.68)2-3 po dogrywce...
Pozdrawiam.. Darecki79
_________________ "Jeszcze nigdy tak nie było,żeby jakoś tam nie było." Józef Szwejk
Ostatnio zmieniony przez Darecki79 2006-01-24, 23:35, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2006-01-29, 13:13
48 kolejka ST Ekstraligi...
Slovan Bratislava - HKM Zvolen..
Spotkanie finalistów słowackiej ligi z zeszłego roku. Dziś obie te drużyny walczą zaledwie o 6 miejsce w sezonie zasadniczym.. Slovan w poprzedniej kolejce przegrał, w przedostatniej zremisował u siebie. Ale z tegoroczną formą nikogo to nie może dziwić.
Zvolen od 5 kolejek czeka na zwycięstwo. Przegrał z najsłabszymi zespołami ligi w ostatnich kolejkach.. Czy na równie źle grający Slovan taka ich dyspozycja wystarczy? Myślę że nie i dziś jeszcze panujący mistrz ich pokona. Ale głowy sobie nie dam uciąć Mój typ: 1 (1.85)Wynik: 4-5 Jednak mistrz już dawno nie jest mistrzem..
Martin - Nitra...
Gdyby ten mecz odbywał się kilkanaście kolejek wstecz bez wahania obstawiłbym gości. Ale po tym co ostatnio wyczynia już przedostatni MHC Martin dziś jestem w wielkiej kropce.
3 wygrane spotkania z rzędu w tym jedno na wyjeździe spowodowały zapewne wielki optymizm wśród zawodników gospodarzy. Dziś jednak przyjeżdża lider tabeli, który w ostatniej kolejce zmiótł u siebie Liptovski Mikulas 9-3 ale w 3 ostatnich spotkaniach wyjazdowych przegrał. Na dwoje babka wróżyła. Jestem w stanie uwierzyć, że goście zostawią dziś na lodzie Martina jakieś punkty jak również w to, że będzie krótka piłka i lider pokaże jak się gra.
Mój typ: X25-1 Jednak tzreba było iść ciągle tropem stawiania na MHC Martin co robiłem przez ostatnie kolejki. No cóż..
Kosice - Zilina...
Obie drużyny w doskonałej formie. Koszyce w ostatnich 10 meczach wygrały 8-krotnie!
Zilina w 10 ostatnich meczach zwyciężyła 5 razy.
Gospodarze jednak by nie stracić kontaktu z liderami tabeli powinni to spotkanie wygrać. Po wczorajszej porażce w Popradzie będzie chęć rehabilitacji. W ostatnich meczach pomiędzy obiema drużynami na lodzie w Koszycach z reguły bezproblemowo zwyciężali gospodarze. Dziś nie powinno być inaczej. jednak jak wynika z obserwacji statystyk hokeiści Ziliny "lubią" urwac punkty drużynom z czuba tabeli...
Mój typ: 1 (1.50)5-1 No problem..
HK 36 Skalica - Dukla Trencin...
Spotkanie 8 drużyny z wiceliderem. Skalica już chyba straciła ochotę na walkę w sezonie zasadniczym chociaż gdy mecz im się dobrze układa potrafią sprawić niespodziankę(chociazby ostatnie zwycięstwo w Zvoleniu 3-0).
Dukla Trencin jest chyba w głębokim kryzysie. Porażka z w ostatniej kolejce u siebie z Martinem jest tylko tego potwierdzeniem. Ciężki mecz do zagrania. Ja jednak skusiłbym się zagrać na gospodarzy z podpórką.
Mój typ: 1X (1.59)3-1
Liptovsky Mikulas - Poprad...
Ostatni już w tabeli LM podejmnie dziś na lodzie 4 w tabeli Poprad. Gospodarze w ostatniej kolejce zostali zdemolowani przez drużynę lidera z Nitry 9-3. Poprad wczoraj nadspodziewanie gładko pokonał Koszyce. I chociaż gospodarze tego meczu potrafią spłatać figla gosciom to nie sądzę aby dzis byli w stanie pokonać rozpędzonych gości z Popradu. Gdy tylko goście do tego spotkania podejdą poważnie nie powinno być niespodzianki.
Mój typ: 2 (2.10)2-2 A Mikulas jak zwykle.. jak nie dam X to remisuje.. Jak w nastepnej kolejce dam na remis to nie będzie.. Weźcie to pod uwagę ;)
Pozdrawiam.. Darecki79
Ostatnio zmieniony przez Darecki79 2006-01-29, 20:18, w całości zmieniany 1 raz
MARTIN-L.MIKULAS typ: 1, kurs: 1,95
Zaskakująco dobrą formę pod koniec sezonu prezentuje Martin, który potrafił pokonać Nitrę (5:1) i Zvolen (5:3). Na 10 ostatnich spotkań wygrali 4 i zanotowali 1 remis, co pozwoliło im zmniejszyć dystans do Mikulasa do 4 punktów. W tym sezonie pokonali już dwukrotnie Mikulas i raz wywieźli punkty z terenu przeciwnika.
Mikulas ma najsłabszy bilans wyjazdowych spotkań z całej ligi - wygrali zaledwie 2 spotkania i 4 zremisowali.
I tym sposobem wypadli z ligi 2-3
Ostatnio zmieniony przez DreamT 2006-03-08, 08:23, w całości zmieniany 1 raz
Pierwsza runda fazy finałowej na Słowacji rozpoczyna się najłatwiejszym spotkaniem 1 zespołu z 8 w tabeli. Skalica, na przemian z Liptowskim Mikulasem, co kilka sezonów dostaje się do play off, ale na pierwszej rundzie tej fazy kończy rozgrywki. Nie inaczej powinno być w bieżącym sezonie. Nitra to najskuteczniejszy zespół na swoim terenie, na którym przegrał zaledwie 2 spotkania i 5 zremisował (z 27 rozegranych). W sześciu rozegranych spotkaniach 4-krotnie wygrywała Nitra, do tego 1 remis i 1 przegrana wyjazdowa.