Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ.
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!

90minut.com  |  Liga-Typerów.pl
Regulamin  Regulamin        FAQ   FAQ          Szukaj   Szukaj         TopTimers   TopTimers        Formularz kontaktowy  Formularz kontaktowy

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Reklama: 50% Bonus dla nowych klientów | BONUS 100% | Betting and Live results | Centrum Photoshop - PSHelp.pl | Informacje z pierwszej Piłki - Kicker.pl | Liga-Typerów.pl

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Obstawianie.com Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Hokej » NHL.::Runda play-off::.
Zamknięty przez: DreamT
2006-08-08, 17:58
NHL.::Runda play-off::.
Autor Wiadomość
pawlak2505

Trampkarz

Pochwał: 14
Wysłany: 2006-05-05, 02:00   

1 Runda PO za nami . Znamy juz pary 2 rundy ktore przedstawiaja sie następująco :

Ottawa Senators VS Buffalo Sabres

Anaheim Mighty Ducks VS Colorado Avalanche

Carolina Hurricanes VS New Jersey Devils

San Jose Sharks VS Edmonton Oilers

Zapraszam więc do podawania swoich typow wraz z Analizami ;) Pozdro

pawlak2505

Trampkarz

Pochwał: 14
Wysłany: 2006-05-06, 13:44   

Na dzisiaj proponuje:

Carolina Hurricanes VS New Jersey Devils

19:55 Carolina - New Jersey NHL. Puchar Stanleya 2.35 4.00 2.55

Według mnie dzisiaj Diabły spokojnie sobie poradza ze słabo ostatnio grającymi Huraganami, ktore meczyły sie z 1 rundzie z Montrealem. Devils z 1 rundzie rozniosły w pył Rangersow 4:0.
Canes sa z pewnościa zmeczeni po 1 rundzie w przeciwienstwie do NJD ktorzy odpoczywali troszke dłuzej i mam nadzieje ze nie wyjdzie im to na złe. Jak dlamnie Diabły sa dla mnie dzisiaj faworytem i nie tylko dzisiaj bo jak juz wczesniej pisałem zdobędą wg mnie puchar Stanleya :) Kurs 2,55 naprawde warto zagrać . Gorąco polecam ten typ ;)

Typ na wynik 2:4 dla Devils

Van der Elk

Doświadczony

Pochwał: 41
Wysłany: 2006-05-06, 14:20   

Typ dość ryzykowny, ale kurs to ryzyko wynagradza. New Jersey już od dłuższego czasu wszystko wygrywają. Jak na ligę NHL taka seria zwycięstw jest wręcz kosmiczna ;) . W pojedynku z Caroliną jestem przekonany, że Diabły nie wygrają 4-0.
Czy wygrają dzisiejszy mecz? Trudno powiedzieć. Zobaczymy jak sie ułoży rywalizacja.

Szkoda że drużyna którą bardzo lubiałem odpadła już z rozgrywek. Chodzi mi o Nashville. Z pozostałych drużyn najbardziej kibicuję San Jose, które również są w świetnej dyspozycji. Teoretycznie to albo Devils albo San Jose powinny zdobyć trofeum, jednak jako że to NHL to wszystko sie może zdarzyć. Ja liczyłem, że Montreal sprawi ogromną niespodziankę, jednak byli oni za słabi.

cantona

Urlop :)
   Kapitan

Pochwał: 47
Wysłany: 2006-05-06, 18:44   

tak, racja, New Jersey nie przegralo meczu (a w miedzyczasie tylko 3 dogrywki) od 18 marca.
Ale ze wczoraj trafilem Buffalo, ktore z kolei wg mnie zdobedzie puchar %-) dzis pokusilbym sie o 0.
pawlak2505: tylko nie mow ze Carolina gra slabo :P dobrze sie broni i sa na fali (wygrali 4 mecze z rzedu z Montrealem) i od stanu 0:2 (przegrywajac 2 pierwsze mecze u siebie) grali tak, ze w ostatnich 4 meczach stracili w kazdym max 2 gole. Jednak kapitan Canadiens Saku Koivu byl od 3ciego spotkania kontuzjowany, co z pewnoscia ulatwilo Carolinie sprawe. Oby NJ nie "zapomnialo" o formie przez ta przerwe, bo naprawde 15 spotkan sa niepokonani, a takiego czegos dawno nie bylo ;)
ale lk85 zgadzam sie, NJ awansuje ale czy dzis wygra? Mecz ten moze miec duze znaczenie, a Carolina o tym wie i nie odpusci centymetra lodowiska. Wydaje mi sie ze nie kibice nie zobacza dzis wielu bramek, a moj typ na wynik to 2:2. Pozdr %-)

cantona

Kapitan

Wysłany: 2006-05-06, 22:13   

a jednak jak myslalem NJ zapomnieli o formie :D 4:0 po dwoch niecalych tercjach prowadzi slabo ostatnio grajaca Carolina %-)

[ Komentarz dodany przez: lk85: 06-05-2006, 22:14 ]
%-)

cantona

Kapitan

Wysłany: 2006-05-07, 18:57   

Coz. Dzis proponuje San Jose - Edmonton - 1.

San Jose wygralo w poprzedniej rundzie latwiutko z Nashville, na ktore po cichu liczylem.
Edmonton z kolei rozprawil sie niespodziewanie z Detroit Red Wings.
Spotkanie o tyle ciekawe, ze ciekawa jest forma Oilers, bo pytanie brzmi: czy byli naprawde tacy dobrzy? czy detroit, dla ktorego tradycja zaczyna robic sie odpadanie szybciutko z playoff po swietnym sezonie zasadniczym, bylo po prostu tak slabe.
Edmonton awansowal przeciez z ostatniej lokaty w konferencji.
San Jose znakomita forma, wygrali 2 wyjazdowe mecze z Nashville, ktore przeciez u siebie bylo zdaje sie najlepsza druzyna konferencji. W sumie 4:1 (przegrali tylko pierwsze spotkanie) i mimo ze San Jose imponowalo forma w koncowce sezonu, chyba nikt nie spodziewal sie tak latwej przeprawy z Predators.
Dzis wydaje sie ze Rekiny wygraja spokojnie, biorac pod uwage dyspozycje nie tylko najwiekszej gwiazdy Cheechoo ale takze calej druzyny. Ale czy na pewno wygraja? Przekonamy sie wieczorem %-) pozdro

cantona

Kapitan

Wysłany: 2006-05-08, 11:45   

no i San Jose wygralo, choc nie tak latwo jak mozna bylo sie spodziewac.

A para Ottawa-Buffalo to sam mjut %-) Pieknie, ofensywnie grajace druzyny dzis z pewnoscia znowu dadza pokaz hokeja. Buffalo w pierwszym meczu zwyciezylo po dogrywce 7:6.Dzis z kolei Ottawa mocno, bardzo mocno bedzie chciala wygrac mecz, gdyz jak pojada do Buffalo przy 0:2 moga do siebie juz nie wrocic. Typ 1X to dla mnie dzis pewniak. Za drobne 1 gram, ale jak bylo widac w pierwszym spotkaniu, najprawdopodobniej zobaczymy w tej serii 7 spotkan, dogrywek nie zabraknie, a zwyciezca tej pary to dla mnie najbardziej prawdopodobny zdobywca Pucharu Stanleya.
Z kolei New Jersey nie popelni tych samych bledow, co w pierwszym spotkaniu i zdecydowanie bardziej zwroca uwage na obrone. Choc nie wiem jak do tego dopuscili, Carolina oddala 38 celnych strzalow :uwaga:
NJ chyba myslalo po tych 15 meczach bez porazki ze juz za to nalezy im sie puchar %-) .
Mysle ze 0:6 to byl dla nich solidny kubel zimnej wody i dzis przyloza sie bardziej. Carolina jednak ma serie 5 zwyciestw z rzedu i gra naprawde znakomicie. Dzis poluje na dogrywke przy malej ilosci goli.

Moje typy na dzis:
Ottawa - Buffalo - 1X
Carolina - New Jersey - X
Carolina - New Jersey - 0-4 gole.
pozdr . %-)

cantona

Kapitan

Wysłany: 2006-05-09, 17:20   

Cytat:
Ottawa - Buffalo - 1X :k: no to chyba po Senatorach %-)
Carolina - New Jersey - X :cwaniak1:
Carolina - New Jersey - 0-4 gole.
:cwaniak1:

No za Carolina - New Jersey to sam bym sobie pochwale dal :P

A dzis z kolei... Colorado wraca do siebie - Pepsi Center w Denver aby wkoncu chociaz strzelic gola Anaheim. Stan rywalizacji to 0:2 i jesli Avalanche mysla o awansie dzisiejszy mecz po prostu musza wygrac. Ale przeciez w Anaheim nie zdobyli nawet gola :uwaga:
Jednak Colorado ma srodki i zawodnikow, aby wkoncu przelamac strzelecka niemoc i wygrac dzisiejszy mecz. Jednak latwo nie bedzie, a ja mam dzis dziwne przeczucie ze bedzie dogrywka.
Colorado wygra, ale po niej %-)
Ostatnio zmieniony przez cantona 2006-05-09, 17:21, w całości zmieniany 2 razy  

cantona

Kapitan

Wysłany: 2006-05-10, 13:29   

No i przeczucie mnie nie zawodzi, dogrywka byla :spoko:
Jednak po Avalanche, nie dali rady wygrac w dogrywce i mamy 3:0 dla Anaheim.

Dzis natomiast... Uwazam ze swoj pierwszy mecz w serii wygra New Jersey. Devils przeblysk niedawnej dyspozycji mieli w pierwszej tercji drugiego spotkania z Carolina i nie wyobrazam sobie zeby Carolina prowadzila 3:0. Typ 1X na New Jersey dzis 100% wg mnie, a nawet smialo powinna 1 wejsc.

Z kolei co do przeczucia, do dzis dogryweczke poluje w Edmonton - San Jose. Oba mecze w San Jose roznica 1 gola, a ostatnio przeczucie mnie nie zawodzi i gram czyste 0 :) jak mialbym wskazac zwyciezce to beda nim jednak Rekiny, ktore sa w swietnej dyspozycji.

A coz powiedziec o Buffalo-Ottawa. Troche to smutne dla najlepszej ofensywnie druzyny sezonu zasadniczego, ale jesli Buffalo dzis zwyciezy to Ottawa nie odrobi juz straty 3 spotkan. W tym meczu jednak no bet, gdyz tu po prostu wszystko moze sie zdarzyc. Po cichu licze na Szabelki, ze zakoncza marzenia Ottawy o mistrzostwie juz w dzisiejszym spotkaniu. Czekam na Buffalo mistrza bo za 10 zl puscilem przed playoffami ze podniosa puchar, a przelicznik byl 25 %-)

Gdybym mial podac typy, oto one:

New Jersey - Carolina - 1X
Edmonton - San Jose - X
Buffalo - Ottawa - no bet :) a chcialbym 1X %-)

pozdro
Ostatnio zmieniony przez cantona 2006-05-10, 21:17, w całości zmieniany 2 razy  

memfis

Pochwał: 58
Wysłany: 2006-05-10, 21:50   

New Jersey-Carolina 1 1.92 prof

New Jersey wygra, bo to ostatni mecz jaki pozostal mi na kuponie żeby wygrać ;) .
A tak na poważnie to zgadzam się ze stwierdzeniem thedomela, że Carolina nie może prowadzić 3:0 bo wtedy to właściwie losy tej rywalizacji będą rozstrzygniete, New Jersey po prostu musi wygrać ten mecz, jest to dla nich spotkanie o być albo nie być. Już w 2 meczu było blisko wygranej, ale na lodowisku Caroliny lepsi okazali się gospodarze choć dopiero w dogrywce. Tutaj atut własnego lodowiska jest po stronie Devils i to oni powinni wygrać. W zespole Caroliny nie zagra Eric Cole-bardzo ważny element gry Caroliny w sezonie zasadniczym (30 goli 29 asyst), choć w play-off jakoś Hurricanes bez niego sobie radzą. Cole nie zagrał jeszcze w tegorocznych play-offach.
New Jersey jeśli chce powalczyć jeszcze o puchar Stanleya na który niewątpliwie mają szanse muszą wygrać to spotkanie i raczej następne u siebie.
Ostatnio zmieniony przez memfis 2006-05-10, 21:52, w całości zmieniany 1 raz  

cantona

Kapitan

Wysłany: 2006-05-11, 08:03   

Cytat:
New Jersey - Carolina - 1X :zdziwiony: - zaledwie dwa razy w historii zdarzylo sie zeby druzyna wyszla z 0:3.. Czy w tym przypadku historia sie powtorzy? %-) Bramkarz Caroliny - C.Ward - 2nd Star of the night....
Edmonton - San Jose - X :cwaniak1: - :tak: ale te 0 siedza %-)
Buffalo - Ottawa - 1X :cwaniak1: - po Senatorach.

A dzis...
Colorado - Anaheim - nosz cholera znowu mam przeczucie ze tu bedzie OT. Jednak z samego prawdopodobienstwa ze nie jestem jasnowidzem, a przewidzialem 4 dogrywki z rzedu, moze to sie nie zdarzyc, aczkolwiek poslalem X na kuponie :))
Co do samego meczu. 0:3 w serii prowadzi Anaheim. 2 razy w historii NHL druzyna wyszla ze stanu 0:3. Zdaje sie wiec byc juz po awansie Avalanche do finalu konferencji. Anaheim jesli zwyciezy w dzisiejszym meczu, pobije klubowy rekord wygranych 5 spotkan z rzedu w Playoff. No i moim zdaniem to sie nie wydarzy ;) Avalanche o ile mozna w ogole tak stwierdzic, z meczu na mecz graja lepiej i mysle ze dzis odniosa upragnione pierwsze zwyciestwo w serii. Nie przypadkiem przeciez wyeliminowali Dallas Stars. Jako ze przeczucie nie lubi mnie ostatnio mylic - typ 1X, ze wskazaniem na dogrywke rzecz jasna %-)

Buffalo - Ottawa - hehe, moje Buffalo dzis zakonczy ta serie. Sytuacja podobna do meczu wyzej. 3:0 w serii prowadza gospodarze i nie wierze zeby grajaca dzis jednak pod ogromna presja Ottawa potrafila wygrac. Buffalo umie wykorzystywac sytuacje gdy przeciwnik gra pod presja, co udowodnili w cwiercfinale konferencji przy stanie 3:2 wygrywajac z owczesnymi gospodarzami - Philadelphia - az 7:1. Philadelphia wowczas mogla doprowadzic do stanu 3:3, jednak Sabres zaprezentowali naprawde mistrzowska dyspozycje i ich po prostu osmieszyli. Dzis przewiduje podobny scenariusz, moze nie w takim wymiarze. Grubo grac nie polecam, bo jednak obie druzyny maja kim strzelac gole, ale moj typ to 1. Wg mnie Buffalo zwyciezy i to wysoko %-)

tak wiec typy na dzis to:
Colorado - Anaheim 1(X)
Buffalo - Ottawa - 1

:ups: noc kotlet, nie mam nic wiecej na ten temat do powiedzenia %-) ale typowac dalej bede, po to tu jestem :evil:
Ostatnio zmieniony przez cantona 2006-05-12, 10:22, w całości zmieniany 4 razy  

cantona

Kapitan

Wysłany: 2006-05-14, 20:07   

A wiec powrocilem z weekendowych wojazy i zaproponuje cos na dzisiejsza noc.

San Jose - Edmonton - X (4,05) - il.g. 0-4 (2,7)

A wiec zaczynajac analize nalezy wspomniec o sytuacji w serii. Otoz mamy stan 2:2, a wydawalo sie ze San Jose latwo rozprawia sie z Oilers gdy po pierwszych dwoch meczach mielismy 2:0. Edmonton jednak wyrownalo stan serii wygrywajac 2 mecze u siebie, w tym ostatni 6:3.
San Jose wydaje sie byc faworytem tego spotkania. Nie sadze jednak aby ruszyli jakos z impetem, gdyz 6 goli straconych w ostatnim spotkaniu pamieta na pewno kazdy zawodnik Sharks. Przede wszystkim wiec defensywa. Sharks maja ostatnio problemy z wykorzystywaniem gry w przewadze, strzelajac jedynie 1 gola na 20 przewag. Atutem Sharks bedzie z pewnoscia wlasne lodowisko i gra Patricka Marleau ktory w tych Playoff zdobyl juz 9 goli. Jest takze swietny w tym sezonie Jonathan Cheechoo.
Edmonton z kolei musi wygrac 1 mecz wyjazdowy aby odniesc zwyciestwo w serii. Wzrosla w druzynie pewnosc siebie po tych dwoch zwyciestwach, szczegolnie po tym pierwszym po trzech dogrywkach. Widac to bylo w ostatnim spotkaniu, gdzie zwyciezyli jak wspomnialem wyzej 6:3.
Szanse wiec wydaja sie byc dosc wyrownane. Co ciekawe kibice w San Jose dogrywke ogladali ostatnio 1.04.2006, wiec bardzo dawno. Stawiam wiec dzis na dogrywke, a w niej zwyciestwo gospodarzy.

Carolina - New Jersey. - no bet

Moze tutaj byc ciekawa rywalizacja. Tylko 2-krotnie w historii druzyna wyszla ze stanu 0-3 i zwyciezyla serie. A moje zdanie jest takie, ze w tej parze mozemy doczekac sie takiego przebiegu. Aby jednak tak sie stalo, gracze Devils musza wygrac kolejne 3 mecze. Ostatnio wygrali gladko 5:1 i dodalo to im na pewno wiary, ze mozna tego dokonac. Po 15 zwyciestwach, Devils poniesli 3 porazki i teraz wg mnie czas na powrot do zwyczaju wygrywania.
Carolina jednak mimo porazki pozostaje faworytem tego spotkania. W pierwszych trzech meczach bylo az 12-4 dla nich i bardzo mozliwym jest ze dzis zakonczy sie ta rywalizacja.
Jednak przeczucie mowi mi ze Devils zagraja dzis dobre spotkanie i na kolejny bardzo ciekawy mecz obie druzyny pojada do New Jersey. W yieldmanii puscilem typ podobny co wyzej - X od 0 do 4 goli. ;) ale czy tak bedzie poczekajmy do wieczora. pieniedzy jednak bym na to nie stawial %-)

cantona

Kapitan

Wysłany: 2006-05-15, 10:34   

teksty o 7 rano na gg "cos nie bardzo przewidziales", "cos slabo" "a ja wyczulem" itp.po kazdym typie ktory jest bledny nie mobilizuja mnie do tego zeby podawac tu typy. Dzieki za uwage tym, ktorym choc troche pomoglem... a ja koncze z analizowaniem bo spada mi morale rano na caly dzien po przeczytaniu porannych wiadomosci. przeciez nikt Wam nie kaze stawiac tego co ja, a pretensje do mamusi. pozdro

cantona

Kapitan

Wysłany: 2006-05-15, 13:03   

ponioslo mnie z rana... %-)
generalnie playoff to nie koncert zyczen.. przyjdzie sezon regularny to bedzie wiecej do wyboru, a tu jestesmy skazani na obstawianie spotkan, w ktorych stawka jest badz co badz bezposrednia droga do zdobycia najbardziej prestizowego trofeum w hokeju na swiecie.Mysle ze wielu z tych ktorzy obecnie graja w Mistrzostwach Swiata, a mieli do czynienia z NHL oddaliby swe miejsce w rerezentacji za mozliwosc zagrania w finale rozgrywek o puchar Stanleya.
Reasumujac tok myslenia, kazdy gra na 100% a kilka niepotrzebnych kar zmienia przebieg calego spotkania jak to mialo miejsce wczoraj w San Jose. Sharks otrzymali 6 kar 2minutowych w 3ciej tercji, a Edmonton bezlitosnie to wykorzystali. Powoduje to, ze mecze sa ciezkie do przewidzenia.
Teraz zdaje sie mamy 2 dni przerwy i lecimy do Edmonton. Wszyscy juz czekaja z finalami konferencji na wynik rywalizacji w tej parze... Hmm... oj bedzie sie dzialo ;) pozdrawiam wspierajacych %-)

btw. przyjdzie nowy sezon, o**** bukow ;) obiecuje %-)

Van der Elk

Doświadczony

Pochwał: 41
Wysłany: 2006-05-15, 19:25   

Thedomel musisz sie przyzwyczaić do tego, że jak sie dobrze typuje to czasem ktoś to pochwali, ale jak zaczniesz źle typować, to pół forum po Tobie pojedzie %-) . Niestety są ludzie, którzy nie potrafią docenić pracy piszących analizy. Najbardziej dobijające jest jednak to, jak koleś który wziął typ który zepsuł mu kupon wyzywa np. na czatboxie tego kto to analizował. Najwięcej obelg jest pod adresem naszych kolegów co analizują tenis. Jak widzę takiego gościa co wyzywa naprawdę starających sie i dobrych typerów z działu tenisa to aż mnie krew zalewa.

PS: podobno na polsacie sport mają puszczać końcówke playoffów :)) .

cantona

Kapitan

Wysłany: 2006-05-17, 13:03   

Edmonton Oilers - San Jose Sharks

Gdy Edmonton trafilo na Detroit, nikt nie przypuszaczal, ze moga awansowac. A jednak. Gdy przegrali 2 pierwsze mecze w San Jose, tez nikt chyba nie przypuszczal, ze dzis beda mieli okazje zakonczyc serie.. i to w 6 meczu...
Jednak sytuacja jest wlasnie taka. 3:2 prowadzi Edmonton i dzis na wlasnym lodowisku moze pokonac San Jose i awansowac do finalu konferencji.
Wygrali 3 ostatnie spotkania, w tym w 2och ostatnich strzelili az 12 goli. Mozna dyskutowac czy czasem nie maja za duzo szczescia, ale jednak. Graja bardzo dobrze w przewadze, a San Jose daje im ku temu okazje (np. 6 kar SJ przy zadnej EDM w 3ciej tercji ostatniego meczu). Dzis wyjda na lod po to, aby na wlasnym lodowisku awansowac do finalu konferencji. No i szanse Edmonton wygladaja lepiej przed dzisiejszym meczem.
San Jose natomiast, wykorzystalo w tej serii tylko 2/27 przewag co jest katastrofalnym wynikiem. Ich skutecznosc gry w przewadze z Nashville dla porownania to 8/21. Gra w przewadze bedzie dzis kluczem do zwyciestwa. Jesli Rekiny przelamia fatalna passe, z pewnoscia maja potencjal, aby doprowadzic do 7dmego spotkania.
Wracajac do Edmonton, to jednak wlasne lodowisko przez caly sezon zasadniczy nie bylo ich atutem. Zajeli odlegle 20ste miesjsce w meczach u siebie. W tym upatruje dzis szansy Sharks, ktore wkoncu musi przelamac serie 3 porazek z rzedu, ktore uwazam sa skandalem w ich wykonaniu %-) Musza sie wystrzec bledow, ktore kosztowaly ich porazke w 5tym meczu. Wszyscy skreslaja Sharks, ale pamietam jak skreslano ich takze w sezonie zasadniczym, kiedy to mieli w ogole nie grac w playoff. Jednak powrocili i moim zdaniem powroca i dzis.
Obie dryzyny w obawie przed porazka dzis zagraja bardzo uwaznie i jeden najmniejszy blad moze zadecydowac o awansie badz odlozeniu jego na 7dme spotkanie. Jesli uda sie San Jose dzis zwyciezyc na lodowisku w Edmonton, przekonany jestem ze awansuja dalej i zmierza sie z Anaheim w finale konferencji.
Wg mnie San Jose dzis powalczy, a niesiony przeczuciem postawilem X za 100 zl %-)
Natomiast na zwyciezce typuje dzis San Jose, a gwiazdami meczu beda Pattrick Marleau oraz Jonathan Cheechoo ;)

DreamT

icehockey

Pochwał: 34
Wysłany: 2006-05-19, 07:23   

ANAHEIM-EDMONTON (1mecz) typ: 1, kurs: 2.15

Forma Anaheim w rundzie play-off jest zaskakująca. Prawdę mówiąc nie lubię obstawiać finałowych rund, bo różnych cudów się naoglądałem, ale ten mecz proponuję ze względu na sposób w jaki Mighty Ducks rozprawili się z Colorado. W sezonie zasadniczym zaledwie jedna wygrana po dogrywce a następnie gładkie 4-0 w PO. W meczach z Edmonton bilans wygląda bardzo podobnie, z tym że nawet po dogrywce nie wygrali.
Edmonton też się nieźle zasłużył, eliminując Detroit w I rundzie a w poprzedniej rundzie pomęczyli się z San Jose Sharks, gdzie po pierwszych spotkaniach przegrywali 0-2 a później wywalczyli zwycięstwo.

cantona

Kapitan

Wysłany: 2006-05-19, 18:10   

Anaheim - Edmonton.

To ze przerwa w playoff dobrze nie robi, pokazali nam gracze NJ Devils. Najpierw w pieknym stylu 4:0 z rangersami, a potem z carolina wiemy jak bylo ... ;)
Edmonton z kolei napsulo mi juz sporo w tym playoff. Rewelacyjna gra w defensywie, z San Jose do kazdego krazka byli ulamek sekundy szybsi. Wygrali rywalizacje i z Detroit i z San Jose w szczegolach - dobra gra w przewadze oraz brak bledow. Zauwazyc trzeba tez ze Edmonton to druzyna typowo wyjazdowa. Zdaje sie 6 lokata na wyjezdzie w sezonie regularnym, wygrane w playoff i w Detroit i w San Jose. Ale nie sadze aby to wyjazdowe zwyciestwo, ktore jak mniemam odniosa, mialo miejsce dzis.
Anaheim to rowniez poukladana druzyna, wypoczeta i majaca pare asow w rekawie. Ogladali pewnie kazdy mecz San Jose - Edmonton i przygotowali sie dobrze co sprawi ze nie dadza sie ograc na otwarcie. Moim zdaniem Anaheim dzis nie przegra - 1X.

brawo kaczory !!! :k:
Ostatnio zmieniony przez cantona 2006-05-20, 07:43, w całości zmieniany 2 razy  

ziomal_Q

I nie ma mocnych
   Zawodowiec

Pochwał: 25
Wysłany: 2006-05-19, 18:21   

Ja tak obserwuje ostatnio gre Edmonton i mnie mile zaskakują choc nie ukrywam że wolałbym aby w 1/2 Finału o Puchar Stanleya znalezli sie gracze Rekinów :cwaniak1:

Co do dzisiejeszego meczu to boje o forme graczy Anaheim... chodzi mi glownie o to co napisal Theodomel
thedomel napisał/a:
To ze przerwa w playoff dobrze nie robi, pokazali nam gracze NJ Devils. Najpierw w pieknym stylu 4:0 z rangersami, a potem z carolina wiemy jak bylo ...

I jeżeli Gracze kaczorów nie zapomnieli jak sie gra w hokej :lol: to dzisiaj wygrają choc napewno nie bedzie to łatwy mecz... z drugiej strony czuje w tym spotkaniu remis...

Moj typ : X
Kurs : 4.00

cantona

Kapitan

Wysłany: 2006-05-20, 17:50   

to ze Edmonton wygra wyjazd to napisalem, ale czemu nie wczoraj ?? :k:

Carolina - Buffalo - X

Buffalo, dla mnie glowny faworyt do zdobycia pucharu. Przed playoffami puscilem ich po kursie 25 i czekam i czekam ;) Forma znakomita, w pierwszej fazie odprawili Philadelphie, a w drugiej faworyzowana Ottawe az 4:1. Strzelaja mnostwo goli a gra w tych playoff po prostu im sie uklada.
Carolina natomiast miala troche szczescia z Montrealem, gdy przegrywala 2:0, kontuzji doznal Saku Koivu - kapitan Canadiens, co w duzej mierze przyczynilo sie do zwyciestwa 4:2. W kolejnej rundzie odprawili 4:1 New Jersey, ktore po 15 meczach bez porazki kompletnie stracilo forme gdy to odpoczywali dlugo po 4:0 z Rangers. Mozna wiec wnioskowac ze w pewnej mierze szczescie pomoglo Hurricanes w dotarciu do tej fazy rozgrywek.
W tym sezonie druzyny zmierzyly sie 4 razy - 3 krotnie zwyciesko (raz OT) wychodzila Carolina. Buffalo odnioslo 1 wyjazdowe zwyciestwo.
W calej serii przewiduje zwyciestwo Sabres. Wydaja sie byc po prostu lepsi. Hurricanes jednak nie przypadkiem znalezli sie w finale konferencji i kazdy mecz bedzie wyrownany. A ja czuje ze jeden z dwoch pierwszych meczy w Carolinie zakonczy sie remisem. Stawiam dzis za 100, jak nie wejdzie poprawie za 200 w nastepnym. Ta rywalizacja po prostu smierdzi remisami %-)
Ostatnio zmieniony przez cantona 2006-05-20, 17:51, w całości zmieniany 1 raz  

cantona

Kapitan

Wysłany: 2006-05-22, 09:40   

Nie ma co sie rozpisywac. Jak napisalem poprzednio - nic sie nie zmienilo. Dzis bedzie X :) pozdraawiam %-)

ziomal_Q

I nie ma mocnych
   Zawodowiec

Wysłany: 2006-05-23, 07:28   

:p: no niestety :D Carolina wygrala 4:3 ale nie mozna mowic ze bylo blisko:P bo prowadzili juz 4:1 a bramke na 4:3 stracili 3 sek przed koncem ... coz powiedziec??!! ciezko cos idą ostatnio remisy w NHL ale jak rozpocząłem progresje to trza grac %-)

dzisaij trzeba sie pokusic o remis Oilers... w koncu w 2 pierwszych meczach bylo "blisko" remisu ale nie udalo sie :D dzisiaj sie uda!:D

cantona

Kapitan

Wysłany: 2006-05-23, 09:21   

No trza dzis tez, bo juz szalu dostaje i ja !! :k: dzis takze jade z remisem %-)
Co ciekawe kazdy pierwszy mecz Edmonton u siebie w kazdej serii to byl remis ;)

nazimek

Oi! Bootboy

Pochwał: 24
Wysłany: 2006-05-24, 22:43   

ja tam nei wiem czemu,ale czuje iż dzisiaj w meczu Buffalo-Carolina padnie.......X mam takie przeczucie.Kurs 4 jest na BAH i sobie zaryzykuje za 5.Od bardzo dawna nie padł w ich spotkaniach remis,moze akurat dzisiaj tak będzie :P

Centrebet
ziomal_Q

I nie ma mocnych
   Zawodowiec

Wysłany: 2006-05-25, 07:24   

kurde :/ kolejne spotkanie i brak remisu :/ szkoda słow .. kazdy mecz konczy sie minimalną wygraną jednego z zespołów;/ ale czy w końcu padnie remis ?? :wstyd: :c: zostalo mi kasy na 2 etapy pregresji... ech .. moze jutro sie uda .

Obstawianie.com Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Hokej » NHL.::Runda play-off::.

Reklama: 50% Bonus dla nowych klientów | BONUS 100% | Betting and Live results | Centrum Photoshop - PSHelp.pl | Informacje z pierwszej Piłki - Kicker.pl | Liga-Typerów.pl