Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ. Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!
Wysłany: 2006-06-10, 17:42
no wiec dzisiaj 3 spotkania PO
krotko o poprzednich
1 mecz Carolina - Edmonton 5:4
Bardzo dobre spotkanie. W pewnym momencie Edmonton wygrywało 4:1 ! i dali sobie odebrac zwyciestwo. Bardzo ważne zdarzenie to kontuzja kolana Rolosona , ktory był podporą dryżyny! W momencie wejscia bramkarza rezerwowego ( Jussi Markarren ) zaczyli sie dziac cuda . Puscił on gola po 9 sek gdy wszedl do bramki. Bardzo dobre spotkanie Briand'Amoura ( jak żle napisalem to mnie poprawcie )
2 mecz Carolina - Edmonton 5:0
Mecz bez histori. po 1 tercji wynik 1:0 , po kolejnej już 3:0 , mecz kończy się 5:0 . Bardzo dobra postawa Cama Warda , ktory obronił 25 strzałow . Bramki strzelali : Ladd, Kaberle , Stillman , Weight oraz Rechi . Nafciarze bardzo słabo zaprezentowali sie w grze w przewadze. Po raz kolejny okazało się jak bardzo ważnym pkt-em zespołu jest Roloson . Może gdyby On zagral w tym meczu wynik byłby inny. Może....
mecz dzisiejszy jest meczem nr 3 Stan rywalizacji 2:0 dla Caroliny
Edmonton - Carolina
Tylko raz w Historii finałow PO zdarzyło się aby drużyna , ktora przegrała pierwsze 2 mecze zdołał wygrac Finał . W dzisiejszym meczy wg mnie po raz kolejny bedzie bardzo widoczny brak Rolosona. Oilers w sezonie zasadniczym jak i w PO bardzo dorbze spisywali sie w meczach wyjazdowych , aż trafili na Huraciens. Skoro nie potrafili wygrac na wyjeżdzie to czemu mają wygrac u siebie ( w sezonie zasadniczym spisywali sie u siebie bardzo przeczetnie , a nawet słabo ) , ale podstawowe pytanie : Czy Huraciens wygrają po OT czy w regulaminowym czasie
Moje typy :
Edmonton - Carolina 2 2.50
Edmonton - Carolina X2 1.45
Edmonton - Carolina łacznie z dogrywką 2 1.65
Edmonton - Carolina il.goli : Over 5.5 gola 1.75
Dzisiaj w nocy 5 mecz finału Puchar Stanleya.
Spotykają się świetne drużyny, które w drodze do finału wyeliminowały takie drużyny jak Montreal, New Jersey i Buffalo - Carolina; czy Detroit, San Jose i Anaheim - Edmonton.
Zostawiły w pokonanym polu rywali, którzy w sezonie zasadniczym odgrywały w NHL pierwsze skrzypce. Jak jednak wiadomo sezon zasadniczy a rozgrywki play off, szczególnie w NHL, rządzą się swomi prawami.
Gospodarze przed dzisiejszym meczem prowadzą w rywalizacji 3-1 i brakuje im jednej wygranej do zakończenia rywalizaji.
W tym momencie jeśliby porównywać personalnie składy obywdu finalistów to przewaga jest oczywiście po stronie Hurricanes.
Po stronie Caroliny widzę też ich lodowisko w Raleigh, na którym ostatnio przegrali 20 maja w pierwszym meczu Finału Wschodu z Buffalo. Od tej pory wygrali 5 kolejnych spotkań i szykuje się szóste, pewne zwycięstwo, dające upragniony Puchar Stanleya, kórego Carolina nigdy jeszcze nie zdobyła. Umotywowani z całą pewnością będą. Wygrana w tym meczu to koniec rywalizacji i ich wygrana, przegrana to 3-2 i kolejny mecz na lodzie rywali... A później może być już różnie.
Podsumowując myślę, że niesieni fenomenalnym dopingiem swoich kibiców gracze Caroliny wygrają w regulaminowym czasie gry i będą mogli świętować sukces. Jako, że to NHL warto zagrać zakład moneyline
Dzisiaj Carolinka zdobywa mistrza
Polecam
Najwyższy kurs na Caroline upatrzyłem w STSie - 2,10.
_________________ Prawdziwi zwycięzcy wiedzą, że każda porażka to tylko przystanek na drodze do kolejnego zwycięstwa
I stało się to czego się obawiałem. Pisani zdobywając gola w dogrywce oddalił Carolinę od Pucharu Stanleya na conajmniej jeden mecz. Tym samym ustanowił rekord NHL bo był to pierwszy w historii finału NHL gol strzelony w dogrywce przez zespół grający w osłabieniu.
Nafciarze naprawdę pokazują charakter w tej rywalizacji i ostatnie spotkania między tymi drużynami są naprawdę pasjonujące.
Teraz rywalizacja przeniosła się do Edmonton i szykuje się kolejna batalia "o wszystko".
Toteż polecam zagrać under bo obie druzyny skupią się raczej na uważnej, aniżeli ryzykownej grze. Zresztą statystyki meczów z Edmonton mówią same za siebie...
Gm. 1: CAR 5, EDM 4
Gm. 2: CAR 5, EDM 0
Gm. 3: EDM 2, CAR 1
Gm. 4: EDM 1, CAR 2
Gm. 5: CAR 3, EDM 4 OT
Dla odważniejszych polecam zaryzykować x w regulaminowym czasie gry. Sądzę, że ten mecz nie zakończy się po regulaminowych 60 minutach. Zwycięzcy jednak nie wytypuję...
Chociaż kciuki trzymam oczywiście za Caroliną
_________________ Prawdziwi zwycięzcy wiedzą, że każda porażka to tylko przystanek na drodze do kolejnego zwycięstwa
Ostatnio zmieniony przez peugeot_206 2006-06-17, 11:44, w całości zmieniany 1 raz
Underek wszedł, ale do remisu było daleko... Głównie za sprawą niesamowitej skuteczności gry w przewadze Nafciarzy. Trzy gole zdobyte grając w przewagach, to wynik całkiem całkiem. Prawie cały mecz był toczony pod dyktando Edmonton.
Teraz pozostaje mecz 7, który jest loterią. Tam konsekwentnie zagram x, bo na uwieńczenie rozgrywek myślę, że hokeiści obu drużyn pokażą świetne widowisko, które potrwa długo i będzie gorąco w hali Raleigh. A niech wygra lepszy
... czyli Carolinka