Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ.
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!

90minut.com  |  Liga-Typerów.pl
Regulamin  Regulamin        FAQ   FAQ          Szukaj   Szukaj         TopTimers   TopTimers        Formularz kontaktowy  Formularz kontaktowy

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Reklama: 50% Bonus dla nowych klientów | BONUS 100% | Betting and Live results | Centrum Photoshop - PSHelp.pl | Informacje z pierwszej Piłki - Kicker.pl | Liga-Typerów.pl

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Obstawianie.com Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Hokej » NHL.::Runda play-off::.
Zamknięty przez: DreamT
2006-08-08, 17:58
NHL.::Runda play-off::.
Autor Wiadomość
Twister

Kapitan

Pochwał: 53
Wysłany: 2006-04-19, 20:42   NHL.::Runda play-off::.

Pozwoliłem sobie na założenie tego tematu,ponieważ już wkrótce czekają nas emocje związane z play-off,w której to rundzie dzieje się wiele ciekawych rzeczy.Prosze was o podawanie w tym temacie typów na pozostałą część sezonu.Mam nadzieje,że moderatorzy tego działu nie będą mi mieli tego za złe ;)

Pary 1 rundy play-off

Detroit Red Wings - Edmonton Oilers
Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning
Nashville Predators - San José Sharks
Calgary Flames - Anaheim Mighty Ducks
Dallas Stars - Colorado Avalanche
New Jersey Devils - New York Rangers
Buffalo Sabres - Philadelphia Flyers
Carolina Hurricanes - Montreal Canadiens

Jvt

Junior

Pochwał: 4
Wysłany: 2006-04-20, 18:19   

No to pozwolę sobie jako pierwszy przeanalizować mecze ;)

Ottawa-Tampa Bay 1 1,65

Pierwsza drużyna zachodniej konferencji będzie podejmować ósmą Tampe.Tampa aż do przedostatniej kolejki musiała walczyć o play-offy,z kolei Ottawa dużo wcześniej miała ten komfort,co było widać po meczach w których po prostu odpuszczali sobie.Jednak jutro zaczynają się PO tak więc nie ma mowy o żadnym odpuszczaniu. Ottawa na własnym lodzie spisuje sie bardzo dobrze,rzadko traci punkty,natomiast Tampa na wyjeździe gra w kratkę.Do tego Ottawie dobrze gra sie z Tampą,w tym sezonie na cztery mecze wygrali wszytskie.Myślę że roznica klas jest między tymi i jutro Ottawa to udowodni.

Detroit-Edmonton 1 1,60

Tak ja we wczesniejszym meczu.Pierwsza drużyna gra z ósmą.Detroit najlepsza drużyna Nhl po sezonie zasadniczym.Na własnym lodzie grają dobrze,ale jeszcze lepiej gra wychodzi im na wyjeździe.W ostatnich meczach prezentowali się bardzo dobrze,wygrywając mecz za meczem,w ostatnim tylko przegrali 6-3 z Nashville. Edmonton ostatnio średnio sobie radzili,jednak na wyjazdach zespół Edmonton gra dobrze.w bezpośrednich meczach w tym sezonie aż trzykrotnie padał remis,dwa razy po dogrywce wygrało Edmonton,raz Detroit a jeden mecz w regulaminowym czasie wygrało Detroit.Uwazam że jutro Detroit powinno wygrać,jednak coś mam złe przeczucie do remisu,ale to tylko przeczucie...

Potem napisze cos o 2 następnych meczach ;)

pawlak2505

Trampkarz

Pochwał: 14
Wysłany: 2006-04-21, 00:39   

To i ja dorzuce swoje typy i analizy :)

Zaczne od meczy najbardziej pewnych a mianowicie:

VS

So 22/04/06 00:55 Ottawa - Tampa Bay NHL.Puchar Stanleya 1.70

Kolega juz prawie wszystko opisał powyżej. Dlamnie jest to najpewniejszy mecz na sobotnia noc. Ottawa odpusciła ostatnio przegrywajac kilka mało znaczących spotkań, w ten sposob oszczedzali swoje siły przed PlayOff w przeciwieństwie do Tamponow ktore walczyły zacięcie o miejsce w PO. Na rozgrzewke w otatnim meczu Ottawa rozgormiła Rangersow na wyjeździe 1:5 :cwaniak2: . U siebie ottawa spisuje sie wysmienicie jest to 4 druzyna ligi po sezonie zasadniczym jesli chodzi o mecze u siebie. Jesli chodzi o ostatnie mecze pomiedzy nimi to w tym sezonie ottawa wygrała 4 razy , ostatni raz tampony wygrały z senatorami 01.03.2003. To tyle jedyne co może troszke martwic to brak Haska(bramkarza Haska) ale i bez niego sobie poradza poniewaz maja drugiego swietnego bramkarza :)

VS

So 22/04/06 20:55 New Jersey Devils - New York Rangers NHL.Puchar Stanleya 2.00

Ostatnie mecze ktore rozgrywali Devilsi to czysta poezja poprostu brak słów ostatnie 11 meczy bez porazki ( ostatni przegrany mecz 26.03.2006 z Toronto 4-3) pozatym tylko 2 remisy i to na wyjazdach z Huraganami i Pingwinami po 3-3 ( wygrane w overtime 3-4). Końcówka sezonu zasadniczego w ich wykonaniu była naprawde imponująca. Diabły są moim cichym faworytem do zdobycia P.Stanleya :smiech: . Co do Rangers to nie wiem co sie z nimi stało ostatnie 5 meczy w plecy min ostatnio u siebie 1-5 z otawa, nie wiem czy to ich taktyczna zagrywka przed PO obym sie mylił . Devils zagraja w najsilniejszym składzie w Rangersach zabraknie : Dariusa Kasparaitisa,Steve Rucchina i Martina Rucinskego. Pierwszy mecz graja u Siebie i wedlug mnnie nie powinni miec wiekszych problemow z obstukaniem ekipy Jagra :tak:

VS

03:55 Calgary - Anaheim NHL.Puchar Stanleya X 4.05

Wszyscy nie moga wygrywac w regulaminowycm czasie , w tym meczu wielce prawdopodobny jest remis, czuje to w moczu . Dwa dobre zespoły z dobra defensywą i bramkarzami, napewno nie padnie tutaj grad bramek ja stawiam na wynik 2:2 . Pozatym Kaczki bez remisu od 11 spotkań bodajże. Bedzie remis na bank
Ostatnio zmieniony przez pawlak2505 2006-04-22, 00:38, w całości zmieniany 1 raz  

Van der Elk

Doświadczony

Pochwał: 41
Wysłany: 2006-04-22, 13:19   

Poszczególnych spotkań opisywać nie będę, bo to troche loteria, podam natomiast kto wg mnie awansuje. Póki co z dzisiejszych par(wczorajsze uzupełnię później) wg mnie awansują:

Carolina-Montreal Montreal

Bukmacherzy pewnie faworyzują Caroline, ale dla mnie to Montreal jest kandydatem do awansu. Ja nawet typuję Montreal na zwyciężce całych rozgrywek(obok Nashville). Trudno powiedzieć dlaczego tak sądzę, jest to tylko moje przeczucie.

New Jersey-NY Rangers New Jersey

Moim zdaniem New Jersey jest znacznie lepszą drużyną od NY Rangers. NY Rangers moim zdaniem nie mają potencjału żeby wygrać playoffy. New Jersey natomiast jest w świetnej formie, końcówka sezonu rewelacyjna w ich wykonaniu :)) . Dzisiaj zaryzykowałem i na jednym kuponie za pare złotych dałem na wygraną New Jersey w dzisiejszym meczu.

Buffalo-Philadelphia Buffalo

Dla mnie Buffalo jest zdecydowanym faworytem do awansu. Philadelphia moim zdaniem jest znacznie gorszym zespołem od Buffalo.

Dallas-Colorado

Tutaj teoretycznie faworytem jest Dallas, jednak Colorado to nieobliczalna drużyna i nie zdziwiłbym sie, gdyby pokonali Dallas. Wstrzymam sie od podania mojego typu w tym pojedynku.

Trzeba jednak pamiętać, że to są playoffy i wszystko w nich możliwe.

pawlak2505

Trampkarz

Wysłany: 2006-04-22, 18:27   

Na dzisiaj dorzucam jeszcze :

VS

20:55 Dallas - Colorado NHL.Puchar Stanleya 1.90

Dlamnie faworytem w tym spotkaniu jest zespol Dallas, jego forma w ostatnim czasie jest bardzo dobra szczegolnie u siebie, w przeciwienstwie do Colorado ktore na wyjazdach nie radzi sobie zbyt dobrze. Ostatni mecz pomiedzy nimi w sezonie zasadniczym zakonczyl sie wynikiem
5-3 było to 04.03.2006 . Colorado zagra bez S. Konowalchuk, S. Moore i M. Svatos. Dallas bez żadnych osłabień. Przynajmniej w tym pierwszym meczu stawiam na Gwiazdki swoja hala robi swoje :D

VS

00:55 Carolina - Montreal NHL.Puchar Stanleya 1.75

Tak samo jak w powyższym meczu faeorytem sa Gospodarze druzyna Huraganow, ktora pod koniec sezonu po zapewnieniu sobie 1 miejsca w Southeast Division, odpusciła sobie koncowke sezonu aby odpoczac na PO. Druzyna Montrealu dzieki wielkiemu niefartowi Atlanty załapała sie na PO, wedlug mnie nie zasłuzyli na to. Obie druzyny bez wiekszych osłabień w Huraganach zabraknie COla ( ktory juz nie gra od dluzszego czasu i w po raczej nie zagra wogole). Według mnie bedzie pogrom druzyny z MOntrealu. W tym sezonie 4 zwyciestwa H2H odniosła ekipa Carolinki i to w imponujacy sposob:

Montreal Carolina 1:5 details 16.03.2006
Montreal Carolina 2:8 details 31.01.2006
Carolina Montreal 7:3 details 23.01.2006
Carolina Montreal 5:3 details 31.12.2005

Lk wedlug mnie MOntreal ma nikłe sznase na przejscie do kolejnej rundy , dzisiaj napewno bedzie pogrom :)

VS

So 22/04/06 20:55 New Jersey Devils - New York Rangers NHL.Puchar Stanleya 2.00

Ostatnie mecze ktore rozgrywali Devilsi to czysta poezja poprostu brak słów ostatnie 11 meczy bez porazki ( ostatni przegrany mecz 26.03.2006 z Toronto 4-3) pozatym tylko 2 remisy i to na wyjazdach z Huraganami i Pingwinami po 3-3 ( wygrane w overtime 3-4). Końcówka sezonu zasadniczego w ich wykonaniu była naprawde imponująca. Diabły są moim cichym faworytem do zdobycia P.Stanleya :smiech: . Co do Rangers to nie wiem co sie z nimi stało ostatnie 5 meczy w plecy min ostatnio u siebie 1-5 z otawa, nie wiem czy to ich taktyczna zagrywka przed PO obym sie mylił . Devils zagraja w najsilniejszym składzie w Rangersach zabraknie : Dariusa Kasparaitisa,Steve Rucchina i Martina Rucinskego. Pierwszy mecz graja u Siebie i wedlug mnnie nie powinni miec wiekszych problemow z obstukaniem ekipy Jagra :tak:

VS

00:55 Buffalo - Philadelphia NHL.Puchar Stanleya 2.25

Tutaj coś skrobne cos koło 0,00 bo juz niestety musze wychodzic.
Ostatnio zmieniony przez pawlak2505 2006-04-22, 18:31, w całości zmieniany 1 raz  

fox71

Podglądacz

Pochwał: 1
Wysłany: 2006-04-23, 18:38   

Za PAP
Niedziela, 23 kwietnia 2006

NHL: Wojtek Wolski gwiazdą meczu w Dallas
PAP 10:10

W bardzo dobrym stylu wrócił Wojtek Wolski do gry w NHL. W sobotę w meczu ćwierćfinałowym Konferencji Zachodniej z Dallas Stars zdobył bramkę i asystował przy dwóch golach swojej drużyny, a Colorado Avalanche pokonali rywali 5:2. Wolski został uznany gwiazdą nr 1 sobotniego meczu w Dallas.

Wolski (urodzony w Zabrzu 24 lutego 1986 roku) większość sezonu spędził w drużynie Brampton Battalion w Ontario Hockey League, w której w 56 meczach strzelił 47 bramek i asystował przy 81. Sezon jednak rozpoczął w NHL, w barwach Colorado Avalanche. Rozegrał dziewięć meczów, zdobył dwie bramki i asystował przy czterech. 25 października został przekazany do Brampton, skąd kilka dni temu powrócił do drużyny z Kolorado.

Wojtek Wolski zdobył bramkę wyrównującą w 26 minucie stan rywalizacji na 2:2. Potem asystował przy golach Roba Blake'a i Bretta Clarka. Pozostałe bramki zdobyli - dla Stars, którzy prowadzili 2:0: Bill Guerin i Brendan Morrow, dla Avalanche: Czech Milan Hejduk i John-Michael Liles.

Prócz Wolskiego wyróżnieni zostali - jako gwiazda meczu nr 2 Andrew Brunetta, a nr 3 - Łotysz Karlis Skrastins (obaj Avalanche)

Rywalizacja o Puchar Stanleya rozpoczęła się pechowo dla gwiazdy światowego hokeja, Czecha Jaromira Jagra z New York Rangers. Jagr doznał kontuzji lewej ręki i nie wiadomo, czym będzie mógł wystąpić w następnym meczu. Zadecyduje o tym lekarz klubowy.

Nowojorczycy przegrali w East Rutherford z New Jersey Devils aż 1:6. Najskuteczniejszym graczem zwycięskiej drużyny był Czech Patrik Eliasz, strzelec dwóch bramek. Devils, po sukcesie nad sąsiadami z Nowego Jorku, odnotowali 12 z rzędu zwycięstwo. W sobotnim meczu aż pięć bramek zdobyli grając w liczebnej przewadze. Jedynego gola dla Rangers uzyskał Czech Petr Prucha.

Doskonale w play off wystartowali Montreal Canadiens. W Raleigh pokonali hokeistów Carolina Hurricanes aż 6:1. Goście udowodnili, że jako zespół stanowią siłę - w sobotę aż 12 zawodników tej drużyny zdobyło punkty za bramki lub asysty. Najcelniej strzelał Rosjanin Aleksiej Kowalow, zdobywca dwóch goli. W bramce Canadiens bardzo dobrze spisywał się Francuz Cristobal Huet, który obronił 43 strzały. Nie zdołał skutecznie interweniować tylko raz, już w 50 sekundzie meczu, kiedy pokonał go Matt Cullen.

W 7.31 min drugiej dogrywki na listę strzelców meczu w Buffalo wpisał się Daniel Briere i Sabres zwyciężyli Philadelphia Flyers 3:2.

Bramkarza z Filadelfii, Roberta Esche'a (obronił w sobotnim meczu 53 strzały), pokonali także Tim Conolly i John McKee. Natomiast bramki dla Flyers uzyskali: Mike Knuble i Simon Gagne, który celnym strzałem 1.51 min przed końcem trzeciej tercji doprowadził do dogrywki.

Van der Elk

Doświadczony

Wysłany: 2006-04-24, 14:40   

Jeśli chodzi o dzisiejsze mecze to radzę odpuścić typowanie zwyciężcy, bo mecze są bardzo zdradliwe:
Carolina-Montreal

Moim zdaniem Montreal rzecz jasna awansuje dalej, ale to wcale nie oznacza, że wygrają 4-0. Carolina dzisiejszy mecz musi wygrać żeby zachować realne szanse na awans, jednak czy są na tyle silni żeby dołożyć Montrealowi? Nie mam pojęcia.

Buffalo-Philadelphia

W pierwszym meczu wygrało Buffalo po dwóch dogrywkach. Moim zdaniem Buffalo jest lepszym zespołem od Philadelphii, ale z drugiej strony Phila ma spore doświadczenie w playoffach i po ostatniej porażce będą ogromnie zmotywowani, więc i tutaj nie ma faworyta.

Dallas-Colorado

Grę Dallas w tym sezonie na własnym lodzie można podsumować jednym słowem- dno. Jednak czy to oznacza, że Dallas nie wygra ani jednego meczu u siebie z Colorado? Niewiadomo.

Devils-Rangers

Devils oczywiście są znacznie lepszą drużyną od Rangersów którzy moim zdaniem są zdecydowanie za słabi żeby coś zdziałać w playoffach. Mimo to ciągłe typowanie na Devils nie jest chyba najlepszym posunięciem, bo oni w końcu sie potkną. Czy to nastąpi w tym meczu? Kto wie.

Lepiej sie dzisiaj pobawić w stawianie liczby bramek niż w typowanie zwyciężców.

pawlak2505

Trampkarz

Wysłany: 2006-04-24, 15:48   

Na dzisiaj proponuje :

VS

Wt 25/04/06 00:55 Buffalo - Philadelphia NHL. Puchar Stanleya 2.20

8:2 [ 5:0 , 1:1 , 2:1 ] phila spedzila na ławce kar 45minut łacznie :szok: :jupi:

Sabres w pierwszym meczu playoff niefortunnie zremisowało 2:2 (po dogrywce wygrali 3:2), powiem tylko tyle ze byli zespołem dominującym w tym meczu i tylko bardzo dobra postawa bramkarza Flyersow R. Esche ktory obrnil az 53 strzaly Szabli :szok: , to spotkanie zakonczylo by sie pogromem. W strzalach byla widoczna roznica 56 do 27 dla Sabres chyba to samo mowi za siebie. Dzisiaj Buffalo nie moze sobie pozwolic na przegrana poniewaz juz nastepne 2 meczy graja na tafli Phili gdzie bedzie napewno o wiele trudniej cos skubnąć. I dzisiaj jestem pewny ze Szabelki wygraja ten mecz.

Typ na wynik : 3-1 dla Sabres

VS

Wt 25/04/06 02:55 Dallas - Colorado NHL. Puchar Stanleya 1.95

4:4 [ 0:3 , 4:0 , 0:1 ] i tak sa dlamnie wielcy :respekt: - wlasnie leci overtime :/

TO co piszesz Lk to wedlug mnie bzdura. Jesli chodzi o mecze u siebie Gwiazdek w tym sezonie to maja 8 pozycje w lidze pod tym wzledem , Mianem dna mozna okreslic gre u siebie np. Pingwinow, Nutek lub Chicago.
Odnosnie meczu:
Dallas niespodziewanie dostało baciki od Colorado, widocznie zlekcewazyli swojego przeciwnika, jesli chca myslec realnie o dalszej fazie PO dzisiejszy mecz u Siebie musza wygrac i wedlug mnie postawia na swoim . Z pewnoscia bedzie ciezko ale nie wierze ze poraz drugi dadza sie oklepac u Siebie, jesli by tak sie stało to była by to niespodzianka.

Typ na wynik : 4-3 dla Gwiazdek

VS

Wt 25/04/06 00:55 New Jersey - N.Y. Rangers NHL. Puchar Stanleya 1.80

4:1 [ 2:0 , 1:0 , 1:1 ] Pewniak to pewniak :D :spoko:

W tym meczu faworyt moze byc tylko jeden DEVILS DEVILS DEVILS !!! :D KOlega we wspolnym kuponie ładnie opisał ten mecz wiec ja sie nie bede sie wysilał. Dodam tylko ze nie zagra podstawowy zawodnik Rangersow Jagr ktory doznał kontuzji. Na tafli Diabłow Rangers nie ma co szukac, u siebie moze coś skubną bo dzisiaj bedzie bardzo cięzko .Pierwszy mecz to imponujące 6:1

Typ na wynik : 5:1 dla Devils

VS

Wt 25/04/06 00:55 Carolina - Montreal Canadiens NHL. Puchar Stanleya X 4.25

5:5 [ 0:3 , 2:0 , 3:2 ] :spoko: :cwaniak2: 5:6 po dogrywce dla Montrealu

W tym meczu sie skusze i postawie na Remis. Montreal w pierwszym spotkaniu niespodziewanie wygrał z Huraganami 6:1 . Dzisiaj bedzie cieżko i bedzie wyrównana walka .Carolina nie moze sobie pozwolic na kolejna wpadke i po dogrywce wygra mecz.
Typ na remis tylko z tego powodu ze Montreal od 10 spotkan nie zaliczył X.

Typ na wynik : 3:3

[ Komentarz dodany przez: lk85: 24-04-2006, 17:54 ]
Dla mnie wygrana Montrealu z Caroliną nie była niespodzianką. Ja typuję Montreal do wygrania całych rozgrywek NHL :)) .
A co do Dallas to dla mnie osobiście ich gra na własnym lodzie jest tragiczna ;) . :jupi: :jupi:

a to efekt mich nocnych działań :D :D:D
Ostatnio zmieniony przez pawlak2505 2006-04-25, 06:26, w całości zmieniany 2 razy  

Jvt

Junior

Wysłany: 2006-04-24, 16:19   

No to ja zaproponuje wyjątkowyt typ :

Patrik Elias SN1 1 2,40

New Jersey jest dzisiaj zdecydowanym faworytem i chyba bez większych problemów pokonają NY,jeszcze mają ułatwione zadanie,bo jak kolega wyżej pisał to w NY zabraknie ich najskuteczniejszego zawodnika- Jaromira Jagra.I ja dzisiaj proponuję zagrać typ,że Patrk Elias zdobędzie dzisiaj bramkę.Pierwszy mecz to był po prostu popis Eliasa.Przy kazdej zdobytej bramce miał udział i na koniec mogł sie pochwalić dwoma golami i czteroma asystami.Tak właśnie ustalił swój rekord,największej liczbe zdobytych punktów w meczu-6.Dzisiaj będzie miał okazję zdobyć kolejne gole i myśle że tę okazje wykorzysta.Wątpie żeby zagrał znowu fenomenalny mecz,ale widać że zawodnik jest w formie i uważam że co najmniej jednego gola dzisiaj stzreli.

memfis

Pochwał: 58
Wysłany: 2006-04-24, 21:37   

już na jutro

Edmonton-Detroit 2 2.17 prof

Red Wings grają zdecydowanie lepiej na wyjazdach niż u siebie co jest dość dziwne.
W 1 meczu u siebie wygrana po dogrywce, w 2 porażka. Jest w rywalizacji do 4 zwycięstw 1-1 więc Detroit jako faworyt rozgrywek powinien wygrać. Edmonton to zespół dość nieobliczalny, ale wredług mnie sprawił już dostateczną niespodziankę wygrywając na wyjezdzie, teraz pora na rewanż. W zespole Oilers bez osłabień, w Detroit nie zagra Datsyuk (ważny zawodnik), ale bez niego można dać radę.

Van der Elk

Doświadczony

Wysłany: 2006-04-25, 17:36   

Na początek pary, gdzie "teoretycznie" jest zdecydowany faworyt do awansu.

Tampa-Ottawa.

Moim zdaniem Ottawa w przeciwieństwie do Detroit ma spore szanse wygrać oba mecze(rzecz jasna któreś może być po OT). Jak już wielokrotnie pisałem uważam Tampe za dość słabą drużynę, więc przeciętna(dla mnie) Ottawa może sie pokusić o podwójne zwycięstwo.

Edmonton-Detroit

Tutaj jestem niemalże pewny, że Detroit nie wygra obu wyjazdowych spotkań, chyba że dopisze im szczęście. Edmonton to dość solidna drużyna i na własnym lodzie mogą dać popalić hokeistom z Detroit.

Teraz trudniejsze pary:

Anaheim-Calgary

Bardzo wyrównana para. Stan rywalizacji 1-1. Ja tutaj kibicuję Kaczorom, które zrobiły na mnie jakiś czas temu dobre wrażenie. Myślę, że w Anaheim jeden mecz wygrają Kaczory, a drugi Calgary. Gdybym miał obstawiać to dałbym, że jednak dzisiaj wygra Anaheim a w następnym meczu Calgary, rzecz jasna OT bardzo prawdopodobne.

San Jose-Nashville

Chyba najciekawsza para. Ja kibicuję Nashville, ale niestety San Jose w tak doskonałej dyspozycji jest baaardzo trudno. Nashville na wyjazdach niestety nie błyszczy, ale przy odrobinie szczęścia jeden mecz w San Jose mogą wygrać :)) .

pawlak2505

Trampkarz

Wysłany: 2006-04-25, 18:38   

To moze teraz ja dorzuce swoje typki na dzisiaj ;)

Zaczniemy od najpewniejszych konczymy na najtrudniejszych

VS

03:55 Edmonton - Detroit NHL. Puchar Stanleya 2.10

Jak dlamnie najpewniejszy mecz na dzsiejszą piekną noc :) . Detroit o wiele lepiej spisuje sie na wyjazdach ( najlepsza druzyna po s.zasadniczym pod wzgledem meczy na wyjezdzie :) ) Nafciarze natomiast u siebie nie błyszczą i zapewne nie poradza sobie z Detroit ktore w ostatnim meczu zaliczyło wpadkę :zdegustowany: i zapewne bedą sie chcieli odegrać oczywiscie jesli chcą wygrać rywalizacje w 1 rundzie PO. Jesli przegraja to bedzie juz cięzko. Ja jednak licze jak i wielu z nas na wygraną detroit :cwaniak2:

Typ na wynik : 3-4 dla Skrzydełek oczywiście :D

VS

03:55 Anaheim - Calgary NHL. Puchar Stanleya 2.30

W tym meczu powinno być bez fajerwerków. Kaczory wracaja na własną tafle i to bedzie ich droga do zwycięstwa stan rywalizacji 1-1 . Calgary troszke osłabione zagrają bez : C. Hulse
M. Nilsona . Kaczory bez osłabień. Pozatym ducks bardzo dobrze gra na własnym lodzie w przeciwienstwie do calgary ktore na wyjazdach gra słabo. Ostatni raz lawiny wygrały z Anaheim na wyjezdzie w sezonie 2003/2004 19.01.2004 1:5 . To tyle odnosnie tego meczu.

Typ na wynik : 2-1 dla Ducks

VS

04:25 San Jose - Nashville NHL. Puchar Stanleya 1X 1.25

Jest to mecz ktory jest dlamnie cieżki do wytypowania. Stawiam jednak na 1x na Rekiny. W pierwszym meczu ulgli 4-3 w drugim juz wygrali gładko 0-4 . DZisiaj wracaja na własny lód z pewnoscia bedzie im sie grało o wiele łatwiej ale boje sie ze moze paśc tu remis obie druzyny dawno nie zaliczyły X , a w tym sezonie na lodzie Sharks padł 2 razy remis. Pozatym Rekiny bez osłabień wszyscy w Formie Thornton też :) . U predatorkow małe osłabienie a mianowicie nie zagra : S. Sullivan, T. Vokoun i M. Zidlicky, malo znaczace te osłabienia no ale są ;) . 1x powinno gładko wejśc

Typ na wynik : 3-3

I jak zawsze perełka dnia :D

VS

00:55 Tampa Bay - Ottawa NHL. Puchar Stanleya X 4.05

Ostatnio mam nazłego czuja na te remisy jak by ktos zauważył hehe :D I dzisiaj według mnie w tym meczu pada remisik. Tampa lubi remisowac a juz od 3 meczy bez X tak samo Ottawa 4 mecze bez X . POzatym w sezonie zasadniczym 2005/2006 w H2H nie padł remis.
Ottawa pierwszy mecz wygrała 4-1 ( bardzo sie balem bo do połowy 2 tercji było 0-1 , pozniej gładko i 4-1 ). Drugi mecz 3-4 dla Tampy cieżko było ale wygrali . Każdy lekceważy Tampe a jak by nie patrzeć są obrońcami Stanleya z poprzedniego roku. DZisiaj bedzie z pewnościa kolejny wyrownany meczyk i zakonczy sie po overtimie ;) Ottawa jak zawsze bez Haska , Tampony bez osłabień

Typ na wynik : 4-4

damyanm

NHL fan
   Doświadczony

Wysłany: 2006-04-25, 19:50   

pawlak2505 napisał/a:
Ostatni raz lawiny wygrały z Anaheim na wyjezdzie w sezonie 2003/2004 19.01.2004 1:5

Chyba płomienie ;)

pawlak2505 napisał/a:
U predatorkow małe osłabienie a mianowicie nie zagra : S. Sullivan, T. Vokoun i M. Zidlicky, malo znaczace te osłabienia no ale są ;)

No jak to sa male oslabienia to nie chce wiedziec jakie sa duze ;P

Co do Kaczorów i Rekinów sie wpelni zgadzam. Natomiast jezeli chodzi o Nafciarzy to moze byc roznie. Oilersi od kiedy doszedl do nich Samsonow i Fernandez graja calkiem solidnie (przede wszystkim traca malo bramek w ostatnich meczach) i moga u siebie pokusic sie o zwyciestwo. Jezeli chozi o Ottawe to tu moze byc roznie. Bardzo prawdopodobny jest remis jednak mysle ze zamiast tego pewniejszy bedzie over 6,5. Ottawa nastrzelala jak do tej pory najwiecej bramek w lidze zas Tampa obrona nie grzeszy.

To sa jednak play-offy i wszystko sie moze zdarzyc ;)

Aroon

Trampkarz

Pochwał: 5
Wysłany: 2006-04-27, 17:07   

27.04 Edmonton - Detroit 2 2.05 7/10
Przeczucie NHL i tak już psot narobiło to po co komentarz :D

[ Komentarz dodany przez: lk85: 27-04-2006, 18:04 ]
Dobra żebym nie musiał wywalać tego postu to ja podam króciutką analizę, gdyż myślę podobnie.
Detroit przegrywa 1-2 w playoff. Co prawda Detroit nie było żadnym faworytem do wygrania całych rozgrywek, jednak chyba stać ich na wyeliminowanie Edmontonu. Żeby tego dokonać to MUSZĄ wygrać ten mecz. Czy ich na to stać? Sie okaże.

damyanm

NHL fan
   Doświadczony

Wysłany: 2006-04-27, 18:31   

Anaheim - Calgary 1X

Podobnie jak w przypadku Detroit. Anaheim musi wygrac jezeli chce myslec jeszcze o awansie. Jezeli przegraja bedzie 3-1 dla Calgary (do 4 zwyciest) i nastepny mecz bedzie rozgrywany w Kanadzie a wiec niezbyt ciekawa perspektywa z punktu widzenia kaczorkow.

ziomal_Q

I nie ma mocnych
   Zawodowiec

Pochwał: 25
Wysłany: 2006-04-27, 21:16   

Ja dzisiaj typuje mecz :

Tampa Bay - Ottawa 2

a dlaczego...ponieważ :

Drużyna ottawa wygrala ostatni mecz , strzelając tampie 8 bramek.
Prowadzą w PO 2:1 i mysle ze ten mecz wygraja gdyz bedą chcieli spokojnie myslec do nastepnej rundy PO.
Noi oczywiscie w bramce rozegra świetne spotkanie Hasek:P

pawlak2505

Trampkarz

Wysłany: 2006-04-28, 00:51   

Cytat:

Chyba cos ci sie pomyliło , Hasek leczy powazna kontuzje w bramce zagra Emery.

POdam tak na szybkiego moje typy na dzisiaj sorka ze bez analiz mam nadzieje ze mi wybaczycie. Wrocilem dopiero i juz nie zdaze nic opisać

Tampa - Ottawa tutaj typuje remisik X ( po dogrywce wygrana tamponow)
Oilers - Detroit - 2 Skrzydełka musza to wygrac bo jesli nie to bedzie gorąco
Ducks - Calgary X - Kaczki wygraja po dogrywce ( od 12 spotkan bez remisu )
Sharks - Predators - nobet
Ostatnio zmieniony przez pawlak2505 2006-04-28, 00:53, w całości zmieniany 1 raz  

ziomal_Q

I nie ma mocnych
   Zawodowiec

Wysłany: 2006-04-28, 07:38   

Cytat:
Ja dzisiaj typuje mecz :

Tampa Bay - Ottawa 2

a dlaczego...ponieważ :

Drużyna ottawa wygrala ostatni mecz , strzelając tampie 8 bramek.
Prowadzą w PO 2:1 i mysle ze ten mecz wygraja gdyz bedą chcieli spokojnie myslec do nastepnej rundy PO.

Noi ładnie weszlo :)

Wynik : 5:2 dla Ottawy :p:

Aroon

Trampkarz

Pochwał: 5
Wysłany: 2006-04-28, 17:49   

00:55 Montreal Canadiens - Carolina NHL. Puchar Stanleya 2.55 4.00 2.35
00:55 Philadelphia - Buffalo NHL. Puchar Stanleya 2.10 4.05 2.90
03:55 Colorado - Dallas NHL. Puchar Stanleya 2.05 4.05 3.00
20:55 N.Y. Rangers - New Jersey NHL. Puchar Stanleya 3.60 4.25 1.80

Panowie co myślicie o dzisiejszych spotkaniach :D

ziomal_Q

I nie ma mocnych
   Zawodowiec

Wysłany: 2006-04-28, 21:01   

jak dla mnie to :

Phila - Buffalo

Buffalo X2 ... poprostu nie widze innej mozliwosci .. bo wątpie zeby phila wygrala 2 spotkanie z szablami... mozna zaryzykowac "czystą" 2 ale mysle ze moze byc remis i Buffalo wygra po dogrywce

NYR - NYD

Wynik w PO to 3:0 dla NYD ... Diabły wygrali 14 spotkan pod rząd i raczej tej serii w tym meczu nie zepsują ... Jagr 2 dni temu zagral po kontuzji i ... jakoś nie scpecjalnie mu szlo ...
Wiec w tym meczu 2 ewentualnie 2 razem z dogrywką:)

Pozdro

Jvt

Junior

Wysłany: 2006-04-28, 23:09   

Ottawa-Tampa Bay 1 1,55 :jupi:

Czwarty mecz pomiędzy tymi drużynami.Stan 3-1 dla Ottawy.Tak więc gracze Ottawy mogą jutro zakończyć pojedynki z Tampą,trzeba jedynie wygrać jutrzejszy mecz, a to wydaje się wielce prawdopodobne patrząc na ostatnie mecze,a także starcia pomiędzy tymi sezpołami w tym sezonie,bowiem na 8 meczy Ottawa wygrała aż 7.Moim zdaniem Ottawa nie będzie miała większych problemów z pokonaniem Tampy.

NY Rangers-NJ Devils 2 1,90 :jupi:

Formy obydwu drużyn są wielkim przeciwieństwem.New Jersey spisuje się wręcz rewelacyjnie,wygrywa mecz za meczem bez względu kogo mają za przeciwnika. Jeżeli dalej będą prezentować taki poziom to puchar Stanleya będzie ich ;) Rangersi natomiast grają fatalnie.Na najważniejsze mecze w sezonie kiedy forma powinna być jak najwyższa oni ją stracili.I efekty są widoczne: stan rywalizacji 3-0 dla NJ.Bardzo rzadko w play-offach zespół wygrywa 4-0,jednak w tym przypadku wydaje mi się to bardzo możliwe.Typ:2.

Detroit-Edmonton over 5,5 :krzeslo:

Bardzo zacięte mecze pomiędzy tymi drużynami.Stan rywalizacji 2-2.Edmonton sprawia niemałe kłopoty Detroit.Uważam że jutro może być podobnie dlatego proponuje zagrać overa 5,5.W meczach tych drużyn w tym sezonie pada bardzo duzo bramek,na 8 meczy 6 razy padał over.Myśle że jutro bedzie kolejny over...
Ostatnio zmieniony przez Jvt 2006-04-30, 09:33, w całości zmieniany 1 raz  

damyanm

NHL fan
   Doświadczony

Wysłany: 2006-04-29, 18:46   

Detroit - Edmonton 1

Stan rywalizacji w play-offach 2-2. Skrzydelka beda za wszelka cene wygrac tymbardziej ze nastepny mecz bedzie w Edmonton a tam moze byc roznie. Mysle ze pierwsza porazka u sie bie z nafciarzami byla wypadkiem przy pracy i beda sie chcieli za nia zrewanzowac kibicom.

Ottawa - Tampa Bay 1

3-1 w play-offach i mysle ze senatorzy tym meczem przed wlasna publicznoscia beda chcieli przypieczetowac awans. Widac ze czolowi zawodnicy Senatorow nie stracili skutecznosci z sezonu zasadniczego i powinni wygrac ten mecz.

New York - New Jersey 1X

Diably sa w znakomitej formie co trzeba im przyznac jednak mysle ze Rangersi beda chcieli uratowac honor i wygrac chociaz jedno spotkanie tym bardziej ze graja na wlasnym lodzie.

ziomal_Q

I nie ma mocnych
   Zawodowiec

Wysłany: 2006-04-30, 09:24   

Cytat:
jak dla mnie to :

Phila - Buffalo

Buffalo X2 ... poprostu nie widze innej mozliwosci .. bo wątpie zeby phila wygrala 2 spotkanie z szablami... mozna zaryzykowac "czystą" 2 ale mysle ze moze byc remis i Buffalo wygra po dogrywce

NYR - NYD

Wynik w PO to 3:0 dla NYD ... Diabły wygrali 14 spotkan pod rząd i raczej tej serii w tym meczu nie zepsują ... Jagr 2 dni temu zagral po kontuzji i ... jakoś nie scpecjalnie mu szlo ...
Wiec w tym meczu 2 ewentualnie 2 razem z dogrywką

Pozdro

Noi Diabły weszły planowo ale Szable mnie zawiodly.... przegraly tylko 1 bramką ....no ale nic... trzeba życ i typowac dalej:)

Wczoraj ( a w zasadzie dzisiaj :p ) Ottawa wygrala po zacietym boju z TB. Detroit poleglo z Edmontom co jest dla mnie wielką sensacją i mogą odpasc juz w 1 rundzie!! :szok:

Na dzisaij widze pare dobrych typow jeśli chodzi o NHL ale napisze je za okolo 1.5 godzinki:P bo ... musze pomyślec :szok: :lol: