Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ. Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!
Comet zdecydowanie silniejsze + calkiem dobre wyniki na wyjazdach + kilka kontuzji w furuset. O potencjale poszczegolnych zespolow najlepiej swiadcza statystyki bramek, Comet +13, Furuset -50
** Komentarz dodany przez: Waciak: 12-01-2007, 11:14 ** Po pierwsze ostrzeżenie za podanie linka do innego forum bukmacherskiego a po drugie prawie suchy post bez jakiejkolwiek analizy
Ostatnio zmieniony przez Waciak 2007-01-12, 11:16, w całości zmieniany 2 razy
Zdecydowanym faworytem tego spotkania jest drużyna gości.Nie dość,że w tym sezonie na ten moment zgromadziła o 51 punktów więcej od swojego dzisiejszego rywala to wygrała w tym roku z nimi wszystkie 5 spotkań Poza tym gracze Storhamar mają jedną z najlepszych ofensyw w lidze (142 bramki w 34 spotkaniach) natomiast Lillehammer jedną z najsłabszych defensyw (141 goli straconych).Co będe tu się dużo rozpisywał,forma jak i poziom sportowy zdecydowanie przemawia w tym spotkaniu za zwycięstwem drużyny gości
Zeszłoroczny mistrz kraju i tegoroczny lider rozgrywek UPC Ligeaen podejmuje outsidera z Trondheim. Drużyna z Oslo ostatnio spisuje sie znakomicie. 4 spotkania wygrane pod rząd z czego 3 z nich na obcej tafli. Wiec mysle ze w tym meczu nie powinno dojsc do niespodzianki. Trondheim na wyjazdach gra tragicznie. Mają najgorszy bilans w UPC Ligeaen . Zanotowali jak do tej pory 1 zwycięstwo i 17 porażek. Zaś drużyna z Oslo gra całkiem przyzwoicie w domu. 11 zwycięstw i 4 porazki. Jak do tej pory druzyny rozegraly ze Sobą 5 spotkan w tym sezonie i wszystkie zakonczyły sie zwyciestwami druzyny z Oslo. Wiec i tym razem nie przewiduje innego wyniku. Kurs moze niewielki ale na podbicie AKO.
Trondheim - Valerenga Oslo 2:3
Valerenga Oslo - Trondheim 3:1
Valerenga Oslo - Trondheim 8:3
W jedynym dzisiejszym meczu norweskiej ligi Lillehammer u siebie będzie podejmować Spartę. Lillehammer mimo że zajmuje przedostatnią pozycję w lidze to ostatnio prezentują się znakomicie: wysokie wygrane u siebie z Trondheim i Stavanger, odpowiednio 6-0 i 7-1, wygrana na wyjeździe ze Spartą 4-2, i dwie wygrane na wyjeździe po dogrywce z Furuset i Frisk. Sparta natomiast ostatni zawodzi. Ostatnie siedem meczy to sześć porażek. Cztery mecze wyjazdowe to kończyły sie czteroma porażkami. W tym sezonie zespoły tye zagraly między sobą trzy spotkania. Dwukrotnie na wyjeździe wygrywał Lillehammer 2-3 i 2-4, w trzecim meczu Lillehammer u siebie wysoko przegrał ze Spartą 7-2. Myślę że w obliczu odmiennych form obu zespołów Lillehammer jest zdecydowanym faworytem spotkania i powinni wygrać swoje kolejne spotkanie z rzędu.
Valarenga obecny lider podejmuje na swoim lodowisku beznadziejnie grająca w tym sezonie drużyne z Lillehammer.Jęsli patrzeć tylko w statystyki obecnego sezonu to gospodarze są 100% faworytem tego spotkania Lecz Valarenga ma jakiś syndrom Lillehammer i w tym sezonie już 2 krotnie dostawali po tyłku od nich
Polecam jednak zagranie na gospodarzy bo sytuacja w tabeli gdzie Storhamar ma taką sama ilość pkt co Valarenga moim zdaniem zmotywuje dodatkowo gospodarzy do zdobycia kompletu pkt
15.02.2007 - 19:00
IK Comet - Storhamar Dragons 2 (1.55) BAH (3-2)
To co pisałem wyżej czyli Storhamar 2 miejsce w lidze i tyle samo pkt co Valarenga która jest pierwsza Nie moga sobie pozwolić na stratę punktów.Dodatkowo Storhamar na ostatnie 10 rozegranych spotkań 8 zwycięstw a IK Comet totalnie bez formy Na ostatnie 7 spotkań tylko jedno zwycięstwo z beznadziejnie grającym Trondheim!!
Dla mnie czysta 2
Ostatnio zmieniony przez Waciak 2007-02-16, 20:47, w całości zmieniany 2 razy
Furuset Ishockey IF - Valerenga IF 2 (1.35) Betgun (1-6)
Valarenga która w tej chwili ma nad 2 w tabeli Storhamarem 3 pkt przewagi powinna dzisiaj bez problemów pokonać słabiutki Faruset Najlepszy bilans gier wyjazdowych w lidze i do tego najlepsza forma w ostatnich 10 spotkaniach!!Faruset natomiast na 20 rozegranych spotkań u siebie tylko 6 zwycięstw.
W tym sezonie druzyny te grały ze soba 3 spotkania i 3 wysokie zwycięstwa Valarengi
Tylko grać
Ostatnio zmieniony przez Waciak 2007-02-18, 20:39, w całości zmieniany 1 raz
Obydwie drużyny grają niezwykle ofensywny hokej,nie zabezpieczając zbytnio dostępu do własnej bramki,przy tym potrafią strzelać także mnóstwo goli.Stjernen to jedna z najsłabszych defensyw w lidze(straconych aż 184 gole w 42 meczach,co daje średnią 4.4 bramki straconej na mecz).Poza tym,średnia bramek,która pada średnio na każdy ich mecz wynosi: 7.8 W meczach Sparty natomiast średnio w meczu z ich udziałem pada: 7.4 bramki.Przepraszam,że opieram się wyłącznie na statystykach w tej analizie,ale śledze bardzo uważnie rozgrywki Ligi Norweskiej i zauważyłem,że jest to liga gdzie pada najwięcej bramek.Wystarczy spojrzeć na ostatnią kolejke,w której padło aż 41 bramek w 5 meczach Naprawde jest to liga,której warto przyjrzeć się bliżej i czerpać z niej całkiem niezłe zyski.Musze przyznać,że mi to się udaje.Pozdro all
** Komentarz dodany przez: Waciak: 20-02-2007, 15:22 ** W Austrii pada więcej bramek Z typem sie zgadzam Powinien wejść ten over
Ostatnio zmieniony przez Waciak 2007-02-20, 15:27, w całości zmieniany 1 raz
Kolejna kolejka mojej ulubionej ligi hokejowej Mam tu na myśli Norweską Ekstraklase,która obfituje w mnóstwo goli.Przypomne,że nie tak dawno trafiłem typ na podobny zakład w meczu Stjernen-Sparta Sarpsborg i wynik jaki padł w tamtym meczu to 3:9 Dzisiaj poraz kolejny stawiam na to iż w meczu z udziałem Stjernen padnie kilka jeśli nie kilkanaście bramek.Jest to bez wątpienia jedna z najofensywniej grających drużyn w lidze i w dzisiejszym spotkaniu ze słabiutkim Lillehammer,które zajmuje przedostatnie miejsce nie powinni mieć problemów z odniesieniem efektownego zwycięstwa.Gospodarze dzisiejszego spotkania muszą zacząć wygrywać mecze aby zakwalifikować się do fazy play-off.W tym sezonie obydwie ekipy spotkały się ze sobą ttrzy razy i w każdym meczu padało mnóstwo goli:6:3,6:4 i 3:4 dla Lillehammer.W poprzednim sezonie natomiast w 9 meczach pomiędzy tymi drużynami padło aż 8 overów i pokazuje to nam jak ofensywnie grają obydwie drużyny.Kurs jest całkiem niezły i naprawde warto postawić to zdarzenie
po 1 stjernen mial juz dawno zapewnione miejscw w play-off przed tym meczem mial az 9 punktow przewagi nad przedostatnim Lillahemer a wczoraj byla ostatnia kolekjaka rundy zasadniczej
a po 2 (co sie wiaze z pierwszym) jako ze byl to mecz o pietruche to chlopaki zrobili sobie zabawe przez wieksza czesc meczu grali drugim skaldem i stad odpowiedz dlaczego wlasnie wczoraj nie wpadl twoj upragniony over
zapewniony juz wczesniej awans Stjernen daje odpowiedz tez na to dlaczego przegrali wysoko u siebie z Sarbsborgiem gdyz ten walczyl o 4 miejsce z Friskiem ale niestety nie udalo mu sie to
** Komentarz dodany przez: DreamT: 24-02-2007, 07:45 ** Wszedłeś na to Forum, aby krytykować wypowiedzi innych. Widzę, że jesteś nieźle zorientowany w europejskim hokeju , więc podziel się swoją bogatą wiedzą i napisz kilka analiz. Na razie nie wiadomo jak traktować Twoje wypowiedzi.
Ostatnio zmieniony przez pieczarka 2007-02-23, 17:34, w całości zmieniany 1 raz
hmmm.. nie wiem czy moja wiedza jest bogata ale jezeli widze ze ktos pisze ze stjernen musi wygrac zeby sie zakwalifikowac do play off..... to rece mi opadaja sorry
fakt ze norweski hokej sledze uwaznie przez caly sezon ale.. co tu duzo gadac ......
sorry
a tak apropo nie chce mi sie pisac analiz PLAY OFF chlopaki::::
FURUSET-VALENRAGA-CZYSTA 22222-WOJECZKA czyli away wiiiiinnnn off corse 22222
STJERNEN -STORHAMER-SPOKAOJNIE-away win gruby hajc!!!!!
SARBSBORG -FRISK --- HOME WIN ALE COS MNIE KUSI POSTAWIC OVER 5.5
pOZDRAWIAM
A TAK AROPO TO VALENRAGA BEDZIE MISTRZEM to moje skromne zdanie........
** Komentarz dodany przez: DreamT: 25-02-2007, 09:35 ** Poczytaj Regulamin.
W tym dziale podajemy analizy a nie suche typy.
Potraktuj to jako słowne ostrzeżenie.
P.S. Nie tylko w tym temacie poddajesz krytyce zdanie innych.
Ostatnio zmieniony przez pieczarka 2007-02-25, 02:04, w całości zmieniany 2 razy
Zdecydowanym faworytem drugiego spotkania pomiędzy obydwiema drużynami jest drużyna gospodarzy.Przypomne,że w pierwszym spotkaniu górą była ekipa Stavanger,która pokonała Storhamar 7:5.Dzisiaj przyjdzie obydwu drużynom wyjść ponownie na lód naprzeciwko siebie.Storhamar na własnym lodowisku gra bardzo dobrze i jeśli musi wygrywać to czyni to w 100% co udowodnił w pierwszym pojedynku z drużyną Stjernen(wszystkie mecze wygrane na własnym lodzie).Jeśli chodzi o sezon zasadniczy to gracze z Storhamar tylko pięciokrotnie nie wygrali meczu w regulaminowym czasie gry na 25 rozegranych spotkań,co jest godne podziwu.Goście natomiast w pierwszej rundzie pokonali po sześciu meczach ekipe Comet.Według mnie mocno zmotywowani i wiedzący o tym,że druga porażka poważnie skomplikuje sprawe w pojedynku 1/2 finału z Stavanger gospodarze odniosą dzisiaj przekonowujące zwycięstwo.
Trzeci mecz rywalizacji play-off pomiędzy 1 zespołem rundy zasadniczej (Valerenga) a 4 (Sparta). Stan rywalizacji wynosi 1-1, najpierw Sparta wygrala u siebie 4-1 , nastepnie Vale odwdzięczyla sie wynikiem 6-1. W sezonie Valerenga grala 2 razy w Sarpsborgu i 2 razy wygrala 4;0 i 5;1, zatem czas najwyzszy wygrac trzeci raz i zblizyc sie do nastepnej rundy .
Chyba jedno z najpewniejszych zdarzeń na dziś Niedawno rozpoczęły się play-offy w Norwegii, Valerenga, która jest chyba głównym faworytem całej ligi obecnie rozgrywa spotkania z hokeistami Sparty. Dość nieoczekiwanie po 3 spotkaniach gracze Valerengi przegrywają 2:1. Dzisiaj mają ogromną szansę wyrównać stan rywalizacji. Dwa przegrane mecze grali na wyjeździe, a wygrany u siebie gdzie pokonali rywali aż 6-1. Moim zdaniem dzisiaj też będzie pogrom rywali. Gracze chcą udowodnić, że mają zdolności na finał i te dwie przegrane to tylko wypadek przy pracy. Wczoraj był rozgrywany 3 mecz gdzie po dogrywce hokeiści Valerengi ulegli 3-2. Valerenga u siebie jest znakomita. Na 24 spotkania przegrała 6 w tym 2 po dogrywce. Więc jak widac bilans znakomity. Dochodzi do tego bilans bramek gdzie mają strzelone aż 133 bramki przy zaledwie 61 straconych. Sparta na wyjazdach w kratke. 27 spotkań 14 wygranych 13 przegranych, ale nie ma co dzisiaj wygrać może tylko jedna drużyna, którą jest Valerenga. Moim zdaniem jeżeli Valerenga ma wygrać to nie jedną bramką, a różnicą przynajmniej dwóch Tak więc typ wydaje się bardzo prawdopodobny Polecam.
Ciekawie zapowiada się 6 potyczka tej pary półfinalistów. Do tej pory prowadzenie 3-2 na korzyść Valerengi, której z dużym trudem przychodzi gra w hali Sparty. W sezonie zasadniczym oba spotkania pewnie wygrali (1-5, 0-4), ale play offy to już inny poziom i oba mecze przegrali (4-1, 3-2 OT). Dla Sparty ten mecz to ostatnia szansa na przedłużenie sezonu i może, chociaż po dogrywce uda im się zatrzymać trzeci raz faworyta.
Ostatnio zmieniony przez DreamT 2007-03-21, 10:17, w całości zmieniany 1 raz