Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ.
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!

90minut.com  |  Liga-Typerów.pl
Regulamin  Regulamin        FAQ   FAQ          Szukaj   Szukaj         TopTimers   TopTimers        Formularz kontaktowy  Formularz kontaktowy

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Reklama: 50% Bonus dla nowych klientów | BONUS 100% | Betting and Live results | Centrum Photoshop - PSHelp.pl | Informacje z pierwszej Piłki - Kicker.pl | Liga-Typerów.pl

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Obstawianie.com Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Hokej » Szwecja - sezon 2006/2007
Zamknięty przez: DreamT
2007-07-03, 00:02
Szwecja - sezon 2006/2007
Autor Wiadomość
Chomik

Juve and Jaga Fan ;)

Pochwał: 156
Wysłany: 2007-01-02, 11:10   

:arrow: Farjestad v Skellefteaa

Typ: Farjestad
Kurs: 1.465
Buk: SportingBet

Ciekawe spotkanie, w którym faworytem jest Farjestad. Gospodarze z 58 punktami na 2 miejscu w tabeli, podejmują 9 drużynę ligi AIK. Nie ma co tu dużo pisać.

Farjestad u siebie:

2. Farjestad 16 10 2 2 0 2 61 : 38 36

AIK na wyjazdach:

5. Skelleftea AIK 14 6 0 0 2 6 37 : 48 20

...dodając: Farjestad myśląc o 1 miejscu takie mecze jak dzisiaj muszą wygrywać. Ostatnie dwa spotkania nie poszły po myśli hokeistów, ostatni mecz 2 - 3 z Modo, wcześniej z Molmoe 3 - 3. Nie sądzę aby w 3 meczu z rzędu stracili kolejne punkty. AIK ostatnio przegrana z Malmo 4 - 2 a wcześniej 4 remisy z rzędu. Jak dotąd obie drużyny zagrały 3 razy przeciwko sobie i trzy razy górą byli gracze Farjestadu:

Skelleftea AIK - Farjestad 1:5
Farjestad - Skelleftea AIK 4:0
Skelleftea AIK - Farjestad 3:4

...przewiduję łatwe zwycięstwo gospodarzy :)

DreamT

icehockey

Pochwał: 34
Wysłany: 2007-01-05, 18:05   

2007-01-06 15.00 Linköpings HC - Luleå HF typ: 1, kurs: 1.70 Unibet

Linköpings po fatalnej serii 7 meczy bez zwycięstwa, nareszcie wraca do dawnej formy, szczególnie na własnym lodowisku. Ostatnie 3 spotkania (2 dom i 1 wyjazd) dość pewnie wygrali, co wskazuje na powrót do dobrej dyspozycji. Poprawiła się równiez statystyka spotkań rozegranych u siebie i w tej chwili są na drugiej pozycji w tabeli meczów gospodarzy (38 pkt. 11-4-3). W dwóch ostatnich meczach u siebie pokonali Timrę 3-0 i wysoko Morę (7-2). Lulea ma niewielki dorobek punktowy ze spotkań wyjazdowych, łącznie 18 punktów (4-5-8) i z formą też u nich nie najlepiej - 9 punktów z ostatnich 10 spotkań (2-2-6). Do meczu podchodzą z bagażem 3 kolejnych porażek, więc przy tej dyspozycji nie powinni zagrozić rozpędzonej ekipie z Linköpings.
W tym sezonie zespoły spotkały sie trzykrotnie:
Linköpings - Lulea HF 3:1
Lulea HF - Linköpings 4:2
Lulea HF - Linköpings 2:3

Jvt

Junior

Pochwał: 4
Wysłany: 2007-01-05, 22:18   

Skelleftea AIK - HV 71 over 5,5 1,76 Unibet

Lider Hv będzie na wyjeździe grał ze Skellefteą. Ostatnio jednak Hv gra w kratę, niespodziewana przegrana u siebie z Malmo(nawet nie zdobyli w tamtym meczu gola), a dwa dni temu wygrana na wyjeździe z dobrym Modo. Jutro hokeiści jednak będą faworytem , ale Skelleftea łatwo się nie da. Ostatnie trzy mecze u siebie hokeiści Skelleftea remisowali, tak więc nie jest tak łatwo wygrać nalodzie Skelleftey. Ja proponuje na jutro overa w tym meczu. Hv jest najbramkostrzelniajszą drużyna w lidze i paradoksalnie też jedną z tych, które tracą najwiecęj goli. Na ostatnie 10 meczy Hv miało 8 overów, a te 2 undery miały miejsce w dwóch ostatnich meczach Hv, a w tym sezonie nie zdarzyło się Hv mieć właśnie więcej niż 2 undery pod rząd.Skelleftea natomiast na 10 ostatnich meczów miała tylko 5 overów, a w dwóch ostatnich meczach u siebie miała dwa undery, a nie zdarza im sie często mieć trzy undery pod rząd u siebie. W tym sezonie obie drużyny spotkały sie 2 razy i dwukrotnie wygrało, raz 6-1 a potem 6-2. Uważam że jutro będzie trzeci over w tym sezonie:

Statystyki:

Hv:
średnia bramek w całym sezonie: 6,13
średnia bramek w ostatnich 10 meczach: 7,5

Skelleftea:
średnia bramek w całym sezonie: 5,52
średnia bramek w ostatnich 10 meczach: 5,4

Van der Elk

Doświadczony

Pochwał: 41
Wysłany: 2007-01-06, 10:19   

Skelleftea-HV 71 typ: 2 kurs 2,00 w Unibet.

HV 71 jest dla mnie zdecydowanym faworytem tego meczu. Są oni najlepszym zespołem wyjazdowym w lidze i na wyjazdach osiągają lepsze wyniki niż u siebie. Wiem, że HV to drużyna dość nieobliczalna, która jednego dnia może wygrać ze wspaniałą drużyną, a drugiego przegrać z ostatnią(wydaje mi sie, że oni w niektórych meczach nie chcą wygrać ), jednak Skelleftea im leży sądząc po dotychczasowych wynikach między tymi zespołami. Ostatni mecz HV 71 na lodzie Skelleftey zakończył sie wynikiem 6-1 dla HV.
W ostatniej kolejce HV 71 pokonało na wyjeździe bardzo silne MoDo, więc ze słabszym Skelleftelem nie powinni mieć żadnych problemów jeśli mecz będzie uczciwy.

Jvt

Junior

Pochwał: 4
Wysłany: 2007-01-08, 14:47   

Frolunda - HV 71 over 5,5 1,74 Unibet

W końcu muszę trafic jakis typ. Osttsanie dwa z trzech nietrafionych typów to były typy na over drużyny Hv. Niestety najbramkostrzelniejsza i druzyna mająca najwięcej overów lidze ma juz trzy undery pod rząd.Dzisiaj będzie grała na wyjeździe z Frolundą.Obie druzyny prezentuja podobne formy, choć ciut lepsze jest Hv.Tak więc zapodiwada sie zacięte spotkanie. Fakt ze Hv bardzo duzo strzela i traci bramek, a trzy ostatnie spotkanie kończyły sie uderem zchęca mnie do postawienia na overa. W bezpośrednich meczach w tym sezonie na 3 mecze dwa razy w ich meczach padal over.W tamty sezonie na 6 meczy az 5 bylo overow.Widac że te zespoly lubia strzelac sobie bramki i mam nadzieje ze dzisiaj be4dzie tak samo.

Chomik

Juve and Jaga Fan ;)

Pochwał: 156
Wysłany: 2007-01-08, 14:56   

Modo - Brynas Gavle

Typ :arrow: Modo
Kurs :arrow: 1.7
Buk :arrow: Unibet

Przeglądałem sobie ofertę i zauważyłem ciekawy meczyk ;) Modo podejmuje Brynas. Gospodarze zajmują 3 miejsce w lidze tracąc do lidera 8 punktów, ale mając jeden mecz mniej, czyli mogą nadrobić punktów. Jak narazie w tym sezonie Modo jest mistrzem swojego lodu :P mając na 18 meczy 12 wygranych m.in z takimi drużynami jak Linkopings czy nawet Farjestad. Brynas to 6 drużyna ligi i muszę przyznać, że na wyjazdach nie są najgorsi bo są 3 drużyną w tabeli według drużyn najlepiej grających na wyjazdach. Mimo to wydaje mi się, że w jutrzejszym meczu nie będzie wygranej gości. Modo ostatnie 2 mecze ligowe przegrało tracąc dość ważne punkty i sądzę, że jutro się przełamią wygrywając z drużyną Brynas. Zobaczcie na śmieszną sytuację w tym sezonie:

Brynas Gavle - Modo 3:3
Modo - Brynas Gavle 3:3
Brynas Gavle - Modo 4:3 OT

...3 mecze i 3 remisy %-) jak już mówiłem, nie przewiduję wygranej gości a tym bardziej remisu :P więc zostaje wygrana gospodarzy :P i na koniec troche wyników między drużynami. Zespoły spotykają się ze sobą od roku 1998 i jak dotąd (mowa o meczech w Modo) na 28 rozegranych meczyków 16 zwycięstw Modo, 7 remisów, 5 zwycięstw Brynas. Reasumując przewiduję wygraną gospodarzy :)

DreamT

icehockey

Wysłany: 2007-01-22, 19:18   

18:55 MoDo - Mora IK typ: 1, kurs: 1.55

Najskuteczniejsza ekipa na swoim terenie podejmuje przedostatni zespół ligi. Modo w ostatnim czasie dość znacznie spuściło z tonu i doznało niepotrzebnych porażek na swoim lodowisku. Na ostatnie 10 spotkań 6 rozegrali u siebie i z tego wygrali tylko 3 a pozostałem przegrali (Lulea 2-4, Brynas 3-4, HV 1-4). Pomimo takiego spadku formy nadal prowadzą w tabeli gospodarzy spotkań ze zdobytymi 44 punktami (13-3-5). Wspomniana już forma zespołu nie jest najlepsza i ostatnich 10 spotkań to tylko 12 punktów (4-0-6).
Zespół Mora również nie grzeszy skutecznością i aktualnie ma najsłabszy bilans ostatnich 10 spotkań w lidze, 11 punktów (3-2-5). Wśród wygranych spotkań jest jedna sensacyjna wygrana na wyjeździe z Frolundą (1-2), co chyba należy uznać za wielki sukces zespołu. W innych spotkaniach zespół wypadał bardzo przeciętnie i nawet wygrane u siebie z Timrą i Modo nie mogą świadczyć o nagłym wzroście umiejętności. Bezpośrednia rywalizacja wypada remisowo:
21.12.2006 Mora IK - Modo 3:2
16.11.2006 Modo - Mora IK 6:2
Ponieważ rozgrywki weszły w decydującą fazę i niedawny jeszcze lider tabeli ma do odrobienia 6 punktów do czołówki, więc już łatwych punktów nie powinien tracić.

Mam również zamiar zagrać tutaj 1 tercję dla MoDo z kursem 2,05.

DreamT

icehockey

Wysłany: 2007-01-24, 22:15   

18:55 Frölunda Indians - Skellefteå AIK typ: 1, kurs: 1.65

Rozgrywki w szwedzkiej Elitserien są na finiszu i trudno sobie wyobrazić, aby faza play off odbywała się bez udziału wielokrotnego mistrza Szwecji - Frölundy Indians. Ostatni raz taką słaba dyspozycję wykazywali w sezonie 2000/01 (8 miejsce) i 2001/02 (5 miejsce w sezonie zasadniczym). Końcówka sezonu w ich wykonaniu daje nadzieję na awans, chociaż do 8 miejsca mają 3 punktową stratę. Poprzedza ich w tabeli właśnie zespół ze Sztokholmu, który podobnie w sezonie 2000/01 wyprzedzał Frolundę o 1 miejsce. Tym razem gospodarze trochę za późno wzięli się do odrabiania strat, chociaż zdobycie 16 punktów (5-1-4) w ostatnich 10 spotkaniach pozwala mieć nadzieję, że jeszcze wywalczą lepszą pozycję. Wśród tych spotkań 5 rozegrali na swoim lodowisku, przegrywając 2 z nich (Mora 1-2, Farjestad 2-4). Trzy ostatnie wygrane spotkania to dobra dyspozycja strzelecka i zdobycie aż 17 bramek przy 7 straconych.
Drużyna AIK również nieźle radzi sobie w tegorocznych rozgrywkach i zachowuje realne szanse na awans. W ostatnich 10 spotkaniach zdobyli również 16 punktów (4-2-4), z tego na wyjeździe pokonali nieznacznie zespół Lulea (2-3) i wygrali po dogr. z Farjestad (3-4). Łączny bilans spotkań wyjazdowych daje 5 lokatę w tej klasyfikacji ze zdobytymi 25 punktami (7-3-9).
W bezpośredniej rywalizacji obu drużyn korzystniej do tej pory wypadł AIK wygrywając 2 spotkania, przy 1 wygranej Frolundy:
Skelleftea AIK - Frolunda 5:2
Skelleftea AIK - Frolunda 4:6
Frolunda - Skelleftea AIK 2:3

fan2000

Amator

Zakaz pisania
Pochwał: 1
Wysłany: 2007-01-25, 10:14   

czy moze ktos mi napisac ile jest kolejek w hokeju szwedzkim w rundzie zasadniczej dzieki

piniup

Amator

Pochwał: 1
Wysłany: 2007-01-25, 12:24   

fan2000 napisał/a:
czy moze ktos mi napisac ile jest kolejek w hokeju szwedzkim w rundzie zasadniczej dzieki

50

mephisto4

Los Qrczakos
   Doświadczony

Pochwał: 35
Wysłany: 2007-01-29, 11:49   

Frölunda Indians - Mora IK
Typ: over 5,5
Kurs: 1,74 (Unibet)

Frolunda jest w tej chwili na wielkiej fali. Wygrali 5 ostatnich spotkań, w każdym strzelając co najmniej 5 bramek (a zdarzało się, że i 7-8). Spotkają się w tym meczu z przeciętnym przeciwnikiem, który mimo ostatniego zwycięstwa nad Farjestad'em, pozostanie dla mnie drużyną dość słabą.
Do typu tego, oprócz motywacji gospodarzy skłaniają mnie przede wszystkim statystyki. Ostatnie 10 spotkań Frolundy to 7 overów. Mora jest tutaj drużyną bardziej underową %-) (jedynie 4 overy w 10 meczach).
Kiedy przyjrzymy się bezpośrednim meczom tych drużyn, to widzimy, że w ostatnich 12 meczach sytuacja under/over jest wyrównana (dokładnie 6 overów i 6 underów).
Myślę jednak, że ostatnia forma strzelecka gospodarzy da tutaj o sobie znać i zobaczymy kolejny festiwal brameczek :)

Waciak

Modernator :k:
   Kapitan

Zakaz pisania
Pochwał: 84
Wysłany: 2007-01-30, 13:07   

Swedish Elitserien 2006/2007
30.01.2007 - 19:00

Farjestad - Djurgarden IF 1 (1.65) (Expekt) :jupi: (4-3)

Po wczorajszym wyczynie Frolundy dzisiaj powinno być lepiej :)
Vicelider Farjestad za stratą 4 pkt do lidera HV71 podejmuję słabiutkie w tym sezonie Djurgarden :)
Nie powinni mieć problemów z wygraną bo Gjurgarden na wyjazdach spisuje się beznadziejnie :)) Na 21 rozegranych spotkań tylko 4 zwycięstwa :wstyd:
Kurs wysoki bo w tym sezonie spotkania pomiędzy tymi drużynami były zacięte ale dzisiaj Farjestad powinno wygrać.
Nie jest to wg mnie 100% "pewniak" ale po takim kursie trzeba spróbować ;)
Ostatnio zmieniony przez Waciak 2007-01-30, 21:19, w całości zmieniany 1 raz  

Waciak

Kapitan

Zakaz pisania
Wysłany: 2007-02-03, 00:17   

03.02.2007 - 15:00

Malmo IF - HV 71 2 (1.85) Unibet :(( (4-5 AOT)

To powinno być izi :)
Vicelider HV71 który ma 1 pkt straty do Farjestad jedzie na meczyk do cieniasów z Malmo :))
HV na wyjazdach prezentuje się najlepiej w lidze.Na 25 rozegranych spotkań 13 zwycięstw co jest lepszym bilansem niż ich gra u siebie :D
Malmo to najsłabsza drużyna ligi i ich sytuacja jest jasna :) Zakończą ten sezon na ostatnim miejscu jak rok temu :]
Walka o pierwsze miejsce przed PO trwa w najlepsze pomiędzy HV i Farjestad więc o motywację jestem spokojny:)
Po takim kursie szkoda nie zagrać :))

Timra IK - Mora IK 1 (1.75) Unibet :(( (1-1 AOT)

Tutaj liczę na przełamanie złej passy Timry :)) Chociaż Mora walczy o pkt które pozwoliły by im zagrać w PO to nie powinni zabrać punktów gospodarzom :)

Farjestad - Lulea HF 1 (1.70) Unibet :jupi: (8-3)

Tutaj także jak w przsypadku HV71 powinno być izi ;)
Farjestad u siebie rzadko przegrywa a wyjazdowy bilans Lulei jest kiepski :) Na 23 rozegrane spotkania tylko 7 zwycięstw w regulaminowym czasie :/
Po takim kursie gramy na lidera Farjestad :p:

:zlosc:
Ostatnio zmieniony przez Waciak 2007-02-03, 18:55, w całości zmieniany 1 raz  

materazzi

Podglądacz

Wysłany: 2007-02-03, 17:52   

jak postawiłem na HV 71,że wygra i w sumie wygrało 5-4 ale AOT to kupon nieważny juz?

Waciak

Kapitan

Zakaz pisania
Wysłany: 2007-02-03, 18:53   

materazzi napisał/a:
jak postawiłem na HV 71,że wygra i w sumie wygrało 5-4 ale AOT to kupon nieważny juz?

Niestety :niesmak: Liczy sie regulaminowy czas :wstyd:
Ja nie wiem jak oni z Malmo mogli osiagnąć tak wspaniały wynik %-)

Van der Elk

Doświadczony

Pochwał: 41
Wysłany: 2007-02-04, 11:22   

Waciak przejrzyj sobie historie ich bezpośrednich pojedynków w tym sezonie to zobaczysz jakim cudem :P . Malmo wyraźnie im nie leży.

mephisto4

Los Qrczakos
   Doświadczony

Pochwał: 35
Wysłany: 2007-02-12, 12:56   

HV 71 - Linköpings HC
Typ: 1
Kurs: 1,80 Unibet

Jeszcze 9 kolejek do zakończenia sezonu w Szwecji. W tym spotkaniu spotkają się 2 drużyny, które walczą o kompletnie inne cele. Gospodarze starają się wygrać regularny sezon, podczas gdy goście walczę o miejsce w play-offach.
Drużyna Linkopings znajduj się obecnie w bardzo słabej formie. na 10 ostatnich meczy odnieśli tylko 1 zwycięstwo. Jeśli skupimy się tylko na statystykach wyjazdowych, to robi się jeszcze gorzej: 5 zwycięstw w 23 meczach.
HV 71 też nie jest w najlepszej formie (4 zwycięstwa w 10 meczach), ale na pewno jest lepszą drużyną niż goście. Linkopings musiało by być w niesamowitej formie, żeby myśleć o jakimkolwiek innym rezultacie niż przegrana. No a do takiej formy im daleko.
W tym sezonie drużyny te spotkały się 4 razy (2 zwycięstwa HV 71, dwa remisy). Biorąc jednak pod uwagę tragiczną formę gości, uważam, że warto zagrać tutaj na HV 71. ;)

Waciak

Kapitan

Zakaz pisania
Wysłany: 2007-02-15, 09:52   

15.02.2007 - 19:00

HV 71 - Modo Hockey 1 (1.80) Unibet :jupi: (3-0)

HV 71 w końcu musi przełamać serię 3 spotkań bez kompletu pkt ;)
Strata w tej chwili do lidera-Farjestad wynosi 4 pkt ale mają o jedno spotkanie rozegrane mniej.
Modo wysoko w tabeli bo na 4 miejscu ale ich gra na wyjazdach jest tragiczna :)) Na 22 rozegrane spotkania tylko 6 zwycięstw :))
W obecnym sezonie drużyny te spotykały się czterokrotnie.W 3 spotkaniach lepszą drużyną było HV 71 i liczę,że dzisiaj będzie podobnie :))
Ostatnio zmieniony przez Waciak 2007-02-16, 20:45, w całości zmieniany 1 raz  

Waciak

Kapitan

Zakaz pisania
Wysłany: 2007-02-17, 11:26   

17.02.2007 - 15:00

Färjestads BK - Modo Hockey 1 (1.80) Unibet :jupi: (5-2)

Buki dały fajny kursik na to spotkanie ;)
Obecny lider Farjestad (3 pkt przewagi nad HV 71) podejmuje u siebie 4 drużynę z tabeli Modo.
Ostatnie mecze Farjestad wyraźnie pokazują,że graja na najwyższych obrotach :))
Forma na chwilę obecną najlepsza w lidze a do tego gra Farjestad u siebie (15 zwycięstw na 23 rozegrane spotkania co jest 2 wynikiem w lidze) wskazuje wyraźnie na faworyta w tym spotkaniu :))
Modo wysoką pozycję w lidze zawdzięcza grze na własnym lodowisku.Na wyjazdach grają padakę ;) Na 23 rozegrane spotkania tylko 6 razy odnosili zwycięstwo!!
Na bilans bezpośrednich gier w tym sezonie pomiędzy tymi drużynami bym za bardzo nie patrzył bo wszystkie 3 mecze rozegrane zostały na jesieni ;)
Moim zdaniem dzisiaj Farjestad wygra :)) Walczą o 1 miejsce w lidze przed PO :) I są lepsi :P %-)
Ostatnio zmieniony przez Waciak 2007-02-17, 17:38, w całości zmieniany 1 raz  

shymek

Pochwał: 13
Wysłany: 2007-02-18, 23:51   

Brynas - Malmo
19.02.2007 19:00
Hokej Na Lodzie - Liga Szwedzka

Typ: X2
Kurs: 2.50
UNIBET

Uzasadnienie:
Wybrałem ten mecz, ponieważ jest to bardzo wysoki kurs na takie zdarzenie.
Teoretycznie – patrząc na tabelę – Brynas powinno roznieść Malmo. Jednak przyjrzyjmy się bliżej formie obu drużyn.
Ekipa Brynas, choć wygrała ostatni mecz u siebie, to uczyniła to po dogrywce – 5:4 z Skellefteą. Straciła więc aż 4 bramki, co nienajlepiej świadczy o jej liniach defensywnych. Przegrała też 13 lutego u siebie z Djurgarden tracąc trzy gole.
Z kolei hokeiści Malmo – zdecydowany outsider ligi – ostatnio zanotowali zwyżkę formy. W wyjazdowym meczu z Morą przegrali minimalnie – 4:3, natomiast w ostatnim spotkaniu - u siebie z Djurgarden – wygrali 3:1.
Myślę, że w meczu trzeciej drużyny z ostatnią w tabeli Malmo ma spore szanse sprawić niespodziankę i przynajmniej nie przegrać w czasie regulaminowym. Kurs 2.50 bardzo atrakcyjny jak na walecznych zawodników Malmo.
Życzę powodzenia ;)

** Komentarz dodany przez: Waciak: 19-02-2007, 00:46 **
Oj Brynas walczy o pkt :/ Ciężko będzie :]

edit: Haha, i co? 2:2 :)
Ostatnio zmieniony przez shymek 2007-02-19, 21:32, w całości zmieniany 1 raz  

amciek

Amator

Pochwał: 2
Wysłany: 2007-02-19, 11:20   

Djurgarden- Mora 1 1.85

Obie drużyny będą do samego końca biły się o wejście do czołowej ósemki. Sytuacja w tabeli wygląda bardzo ciekawie, różnica między miejscem szóstym a jedenastym wynosi zaledwie 2 pkt Zatem każdy mecz jest meczem o życie, nikt nie może sobie pozwolić na serie 2 porażek pod rząd bo wypadnie z gry. Nie muszę dodawać, że kluczowe będą przede wszystkim spotkania na własnym lodzie. Na chwilę obecną obie ekipy zgromadziły po 67 pkt, z tym że ekipa Djurgarden rozegrała jeden mecz więcej od rywali. Dzisiejsi gospodarze punkty zdobywają właśnie na własnym lodzie, pod względem meczów rozegranych u siebie zajmują 4 miejsce w całej lidze, podczas gdy Mora na wyjazdach prezentuje się dość blado ( 8 pozycja w lidze). W poprzedniej kolejce Djurgarden zanotowało wpadkę u outsidera z Malmo, natomiast Mora zdobywa seryjnie pkt ( 3-0 z HV mówi samo za siebie). Dobra passa tego zespołu zakończy się jednak dzisiaj, bo Djurgarden wygra dzisiejszy mecz i zrobi kolejny krok ku fazie Play- Off.

lucasm

Podglądacz

Wysłany: 2007-02-19, 14:45   

no to mój pierwszy typ na tym forum :) , a zatem mam podobny mecz do analizy co kolega Shymek:

Brynas - Malmo

19.02.2007 19:00

typ:1 śr.kurs: 1.55

Brynas to trzecia drużyna w lidze z dorobkiem 78 punktów. U siebie zdobyła 45 pkt - więc na swoim lodowisku niema najgorszego bilansu ;) Malmo to ostatnia drużyna w tabeli z ogromną stratą do przedostatniego Linkopings, która można powiedzieć "umie" grać tylko u siebie , ponieważ na wyjazdach zdobyła tylko 15 punktów. Moim zdaniem Brynas dzisiaj rozniesie Linkopings - a kurs ładny bo 1.55 , więc warto się zastanowić czy niepotraktować tego meczu jako dobrej okazji do wzbogacenia się ;)

DreamT

icehockey

Wysłany: 2007-02-21, 22:51   

Do zakończenia sezonu pozostało 5 kolejek, więc małe podsumowanie i prognozy na końcówkę sezonu.

SKELLEFTEA-MODO typ: 1, kurs: 2.15, :n: lub typ: 1x, kurs: 1.35 :t: 5-4 OT
MoDo ma słaby punkt - mecze wyjazdowe, do tej pory zdołali wygrać zaledwie 6 spotkań wyjazdowych i nie było to żadne z ostatnich pięciu. Pokonało ich nawet Malmoe (3-1), nie mówiąć o silniejszych ekipach. AIK niestety nie należy do ekip, które potrafiły pokonać MoDo u siebie (2 remisy), natomiast grająć na wyjeździe byli bez szans. MoDo to mistrzowie swojego podwórka i to tam uzbierane punkty pozwoliły na zajęcie 5 miejsca w tabeli. Do zakończenia sezonu pozostały im 2 spotkania u siebie (Timra, Mora) oraz kolejny wyjazd do Malmoe i Mora. Jeśli wygrają swoje spotkania to awans z 5 miejsca mają zapewniony.
AIK jest równiez bliski awansu, ale i tutaj mają ciężkie zadanie, gdyż pozostałe spotkania to sama czołówka (Farjestad i 2x HV71 oraz Frolunda, która tak fatalnej dyspozycji nie prezentowała od lat). Mecz z Frolundą to chyba jedyna szansa na zdobycie kompletu punktów, więc do końca rozgrywek mogą uciułać jeszcze 6 punktów i czekać na rozwój wypadków.

DJURGARDEN-HV 71 typ: 1, kurs: 2.35 :n: 4-4
Bardzo trudny mecz do typowania, Djurgarden zajmuje aktualnie 6 pozycję i walczy ambitnie o awans, ale kandydatów jest jeszcze kilku, łącznie z 11 Frolundą. Bardzo dobrze radzą sobie na własnym terenie a aktualna forma również dosyć wysoka (16 pkt. 5-1-4). Niestety do tej pory nie udało im się pokonanie HV, które dwukrotnie wygrało na wyjeździe i raz u siebie, przy 1 remisie. Klasa przeciwnika potwierdzona jest w tabeli wyjazdów, gdzie zajmują 1 miejsce z dorobkiem 44 punktów (12-7-6). Goście mają zapewniony awans do dalszych rozgrywek a przy dorobinie szczęścia może to nastąpić nawet z 1 pozycji. Z ostatnich kolejek najtrudniejszym spotkaniem może być wyjazd do Brynas, ale pozostałe spotkania powinny dostarczyć trochę punktów. Tym razem stawiam na zespół walczący jeszcze o coś w sezonie zasadniczym.

MALMOE-LULEA typ: 2, kurs: 1.90 :t:
Malmoe już zdegradowane i tylko ambicjonalnie może traktować ostatnie chwile w Elitserien. W ostatnich spotkaniach udało im się wygrać trzykrotnie u siebie i mecze u siebie to jedyne atuty tego zespołu, mimo najmniejszej ilości wygranych. Napewno łatwo punktów nie oddadzą, ale goście mają o co walczyć. Zajmują ostatnie miejsce do awansu i łatwo nie będzie go utrzymać. 6 zespołów ma równe szanse i teraz każdy punkt będzie na wagę złota. Do końca sezonu nie mają już łatwych spotkań, więc punkty z najsłabszą ekipą są konieczne. Zresztą w tym sezonie Lulea zdobyła komplet punktów w bezpośrednich 4 meczach z Malmoe.

MORA-BRYNAS typ: 1, kurs: 2.15 :t:
Mora rozprawia się z przeciwnikami jak prawdziwy mistrz. Z taką formą (20 pkt. 6-2-2) powinni spokojnie wspiąć się do 8 miejsca. Oprócz słabego aktualnie Brynas podejmować będą jeszcze Linkoping i MoDo (obie ekipy bardzo przeciętne na wyjazdach, więc powinien być komplet punktów) a do tego pojadą na rewanż z MoDo i mecz z Luleą. Brynas już pewne awansu zupełnie przestało grać - od 10 spotkań żadnej wygranej i pewnie niewiele już punktów uciuła bo do rozegrania zostały trudne mecze.

TIMRA-LINKOPING typ: 1, kurs: 1.90 :n:
Timra pewna awansu i z dużymi szansami na 3 miejsce w końcowej tabeli. Przy aktualnej formie Brynas ma szansę na wyprzedzenie ich w tabeli. Do końca ma jednak trudne spotkania i mecz z przeciętnym na wyjazdach Linkoping muszą rozstrzygnąć na swoją korzyść. Pozostanie im jeden mecz u siebie z Farjestad i dwa wyjazdy, z których cięzko będzie coś przywieźć (MoDo, Frolunda). Goście nie należą do niebezpiecznych zespołów na obcym terenie, ale nie można ich zignorować. Linkoping walczy cały czas o pozostanie w ósemce a do rozegrania u siebie ma dwa mecze (Malmoe i Djurgarden), które ma spore szanse wygrać. Jeśli Brynas nie poprawi skuteczności to i ten wyjazd jest do wygrania. Możliwe więc, że przy przegranej w tym meczu zachowają szanse na awans do finału.

No i zobaczymy czy takie gdybanie ma sens i czy nie pojawią się jakieś ciemne układy.
Ostatnio zmieniony przez DreamT 2007-02-22, 22:13, w całości zmieniany 1 raz  

twarog2006

Amator

Pochwał: 2
Wysłany: 2007-02-26, 10:34   

Skellefteå AIK - Frölunda Indians(Zawierając dogrywkę) typ 2 kurs 1.86 buk Unibet
typ szalenie ryzykowny jednak Frolunda to Frolunda ,zespół który ma wciąż świetną paczkę i przypomina mi się sytuacja z zeszłego roku kiedy to rzutem na taśmę zapewniła sobie awana Valerenga a jak się to skończyło w play off chyba każdy pamięta,tutaj dochodzi do tego fakt,że Frolunda wygrała ostatnio 8-2 na wyjeździe z HV!!!!!! czyli z wiceliderem więc to może być potwierdzenie tego,że grać potrafią z dzisiejszym rywalem grali już kilkakrotnie o to wyniki
Frölunda 2 - 3 Skellefteĺ
Skellefteĺ 4 - 6 Frölunda
Skellefteĺ 5 - 2 Frölunda
Frölunda 5 - 2 Skellefteĺ
tak więc oba zespoły odniosły 2 zwycięstwa i dziś mamy mecz o wszystko dla gości z frolundy tym bardziej ,że 2 punkty mają straty do zespołu który ma miejsce w play off a do końca rundy zasadniczej zostały 3-4 kolejki więc to już powinien być koniec kpin ze strony gości którzy personalnie wciąż mają chyba najlepszą ekipę w tej lidze,a już raz łyknęli dzisiejszy gospodarzy na ich lodzie dziś czas na drugie zwycięstwo,trzymam za nich kciuki bo chciałbym ten zespół mimo wszystko zobaczyć w play off ;) ,pozdro

Centrebet
Waciak

Kapitan

Zakaz pisania
Wysłany: 2007-02-26, 11:31   

26.02.2007 - 19:00

Malmo IF - Modo 2 (1.85) Unibet :(( (3-3 AOT)

Nie lubię grać za bardzo Szwedziej ligi ale dzisiaj wpadł mi w oko ten meczyk