Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ. Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!
Będe tu zamieszczał newsy związane z tym zdarzeniem, wielkim świętem dla fanów NBA A także zamieszczam ankiete dotyczącą pierwszych piątek na Mecz Gwiazd. Zagłosujcie na swoich ulubieńców, a na koniec zobaczymy jaki skład na ten mecz wybiorą użytkownicy obstawianie.com
A póki co mamy pierwsze wyniki głosowania. Na zachodzie najwięcej głosów otrzymali jak dotąd: Yao Ming z Houston Rockets (ach ci chińscy fanatycy ) i Kobe Bryant z LA Lakers. Na wschodzie natoamist LeBron James z Cleveland i Shaquille O'Neal z Miami. Całe pierwsze piątki obecnie wyglądają tak
PG Steve NashAllen Iverson
SG Kobe BryantDwyane Wade
SF Tracy McGradyLeBron James
PF Kevin GarnettJermaine O'Neal
C Yao MingShaquille O'Neal
Na oficjalnej stronie http://www.nba.com/webAct...p&surveyId=1251 można głosować do 22 stycznia, a więc u mnie też
Ankiete dołączam w oddzielnych tematach bo przy jednej byłyby problemy
_________________ Nie narzekaj na swój los
Pomyśl sobie ... jestem BOSS
Ostatnio zmieniony przez Fisher 2006-07-19, 22:41, w całości zmieniany 1 raz
Mamy kolejne wyniki na 55 w historii NBA mecz All-Star Game
W głosowaniu prowadzą:
1 Yao Ming (1 319 868 głosów)
2 Shaquille O'Neal (1 888 830 głosów)
3 Kobe Bryant (1 213 387 głosów)
4 LeBron James (1 150 920 głosów)
Powyżej miliona głosów na swoim koncie ma także Allen Iverson i Tracy McGrady.
Pierwsze piątki wyglądają następująco
East vs West
Starting forwards
LeBron James vs Tracy McGrady Jermaine O'Neal vs Kevin Garnett
Starting guards
Allen Iverson vs Steve Nash Dwyane Wade vs Kobe Bryant
Starting centers
Shaquille O'Neal vs Yao Ming
A więc mimo, że upłynęły dwa tygodnie roszad w składzie nie mamy, moja piątka różni się oczywiście brakiem Minga (Camby zasługuje w pełni na występ w All-Star Game) no i chciałbym też zobaczyć Eltona Branda, Garnett by poszedł na niskiego skrzydłowego, ale moje życzenie jest malo prawdopodobne, gdyż Brand zajmuje dopiero 7 miejsce na zachodzie wśród skrzydłowych, ale mam nadzieje, że trenerzy go wybiorą
MAm Pytanko . znany jest juz sklad do konkursu wsadow ?? szczegolnie chodzi mi o osobe Lebrona ktory mial wystapic juz rok temu ale chyba mial kontuzje ... nie wiem mianowicie sie wycofal a napewno pokazal by niezla klasa i chyba nie ma nikt watpliwosci zeby Wygral i Czy Vince wystartuje ? PRosze jak ktos wie niech napisze!!
Josh Smith - obrońca tytułu wiadomo, pokaże na pewno coś ciekawego
Andre Iguodala - to był pewniak, chyba główny konkurent Josha
Nate Robinson - ja szczerze mówiąc w tym przypadku jestem zaskoczony, nie widziałem w sezonie żadnego wsadu w wykonaniu Nate'a, a pamiętam go głównie z tego zagrania na zdjęciu, celny rzut za 3 równo z końcową syreną w meczu z Philą. Oczywiście nie sądze że nie potrafi robić dunków, bo na pewno takiego by nie wzięli ale wolałbym np JR Smitha w jego miejsce. Jedno jest pewne, tak niski gracz - 175 cm wzrostu - jak trafi dunka już na starcie ma handicap około 5 pkt od sędziów
Hakim Warrick - mój cichy faworyt, widziałem jego dunki z uniwersytetów i są zajebiaszczo zarąbiste jak doda jeszcze troche fantazji to kto wie czy może nie wygra ... kto wie
A więc konkursik będzie miodzio, myśle że lepszy niż rok temu a już na pewno lepszy niż dwa lata temu, bo np pamiętam występ chyba Chrisa Andersena który sie lekko zbłaźnił w konkursie
JR Smitha w jego miejsce. Jedno jest pewne, tak niski gracz - 175 cm wzrostu
Kiedy dowiaduje sie ze ludzie o takim wzroscie beda startowac w konkursie wsadow to odrazu przypomina mi sie ork 1986 i Spud Webb To bylo cos!! do dzis mam filmik na kompie
Kiedy dowiaduje sie ze ludzie o takim wzroscie beda startowac w konkursie wsadow to odrazu przypomina mi sie ork 1986 i Spud Webb To bylo cos!! do dzis mam filmik na kompie
No to bardzo dobrze Ci sie kojarzy Trojan bo Nate Robinson będzie pierwszym tak niskim zawodnikiem od czasów Spuda Webba
nazimek napisał/a:
albo ten koles co robił tysiąc podejść i tak nie wykonał wsadu
Chris Andersen (chyba) swoją drogą kolo nie występuje już w NBA za branie narkotyków - i dobrze
bRs [Usunięty]
Pochwał: 66
Wysłany: 2006-02-19, 21:52
Nate Robinson z New York Knicks wygrał konkurs wsadów, Niemiec Dirk Nowitzki z Dallas Mavericks rzucał najcelniej za trzy punkty, a Dwayne Wade z Miami Heat najlepiej dryblował w konkursach zorganizowanych w przeddzień niedzielnego Meczu Gwiazd Wschód - Zachód NBA w Houston.
W konkursie "rzucających gwiazd" najlepszy okazał się zespół koszykarzy San Antonio Spurs, w składzie: Tony Parker, Steve Kerr i Kendra Wecker.
Nate Robinson, który mierzy tylko 175 cm, jest rezerwowym rozgrywającym Knicks. W finale konkursu wsadów po trzech dogrywkach pokonał znacznie wyższego (198 cm) Andre Iguodalę z Philadelphia 76ers. Nowojorczyk w jednej z bardziej efektownych prób skorzystał z pomocy Spuba Webba, który przy wzroście 170 cm jest najniższym laureatem konkursu wsadów (z 1986 roku). Robinson przeskoczył go i włożył piłkę do kosza.
W finale konkursu rzutów za trzy punkty, w którym zawodnicy mieli po 25 prób, Dirk Nowitzki trafił 18 razy i wyprzedził Gilberta Arenasa (Washington Wizards) - 16 oraz Raya Allena (Seattle Supersonics) - 15.
Największą uwagę skupił jednak konkurs "rzucających gwiazd", w którym wystąpił legendarny Magic Johnson. W drużynie Los Angeles towarzyszyli mu Kobe Bryant i Lisa Leslie.
Konkurs wygrała ekipa San Antonio, która oddała sześć celnych rzutów w rekordowym czasie 25,1 s. Drużynie "Ostróg" liderował Francuz Tony Parker. Trafił za trzy punkty, potem oddał "rzut rozgrywającego", po którym piłka odbiła się od tablicy i wpadła do kosza. "To był rzut, który dał nam zwycięstwo" - powiedział Parker.
A już za kilka godzin na deser koszykarskiego święta wielkie widowisko Miałem nadzieję że Fisher coś tu napisze ... no ale niestety widocznie nie miał czasu ...
Składy 55. Meczu Gwiazd ligi NBA:
Konferencja Wschodnia:
pierwsza piątka: LeBron James (Cleveland Cavaliers), Jermaine O'Neal (Indiana Pacers), Allen Iverson (Philadelphia 76ers), Dwyane Wade (Miami Heat), Shaquille O'Neal (Miami Heat)
rezerwowi: Chauncey Billups, Richard Hamilton, Ben Wallace i Rasheed Wallace (wszyscy Detroit Pistons), Chris Bosh (Toronto Raptors), Paul Pierce (Boston Celtics), Vince Carter (New Jersey Nets).
Trener: Flip Saunder (Detroit Pistons)
Konferencja Zachodnia:
pierwsza piątka: Tracy McGrady (Houston Rockets), Tim Duncan (San Antonio Spurs), Kobe Bryant (Los Angeles Lakers), Steve Nash (Phoenix Suns), Yao Ming (Houston Rockets).
rezerwowi: Ray Allen (Seattle SuperSonics), Anthony Parker (San Antonio Spurs), Dirk Nowitzki (Dallas Mavericks), Elton Brand (Los Angeles Clippers), Pau Gasol (Memphis Grizzlies), Kevin Garnett (Minnesota Timberwolves), Shawn Marion (Phoenix Suns).
Trener: Avery Johnson (Dallas Mavericks).
Czy Kobe Bryant będzie w stanie poprowdzić West Conference do zwycięstwa ? Przekonamy sie o tym już o 2:00 naszego czasu ... kolejna zarwana noc, jak nie z powodu tenisa, to z powodu NBA i dobrze ...
All-Star Game czyli święto dla fanów kosza. Od strony bukmacherskiej to może nie jest takie święto bo mecz będzie rozgrywany w ramach zabawy a nie raczej walki o zwycięstwo, choć w ostatniej kwarcie w finałowych minutach na pewno drużyny pomyślą sobie, że dobrze by było wygrać faworytem bukmacherów jest drużyna Zachodu bodajże kurs w bet-at-home jest 1,50 ja też upatruje West w roli faworytów, ale jak wcześniej mówiłem to będzie zabawa na boisku. Mimo, że Kevin Garnett wspominał coś że chce skopać tyłki to bedzie mecz rozgrywany z fantazją i polotem. Pierwsze piątki mamy wyżej choć moze przypomne jeszcze raz
West - East
Point Guard Steve Nash - Allen Iverson
Shoting Guard Kobe Bryant - Dwyane Wade
Small Forward Tracy McGrady - LeBron James
Power Forward Tim Duncan - Rasheed Wallace
Center Yao Ming - Shaquille O'Neal
W miejsce kontuzjowanego wysokiego skrzydłowego J O'Neale z Indiany miejsce w wyjściowej piątce zajmie R Wallace z Detroit. Ławka zachodu przedstawia sie wyborowo: moi kandydaci do wyjściowego składu czyli skrzydłowi K Garnett i E Brand, a także zwycięzca konkursu rzutów za 3 D Novitzki i równie dobrze rzucający R Allen (trzeci w konkursie za 3). A także S Marion i T Parker. Na wschodzie to jest pół drużyny Detroit co mnie irytuje mianowicie C Billups, R Hamilton, B Wallace. I żadnych dobrych rezerwowych tak jak w drużynie zachodu nie widze, no może P Pierce którzy potrafi rzucać no i oczywiście V Carter. Tak że jak ktoś chce zarobić to proponuje zwycięstwo zachodu ale nie szaleć ze stawkami bo to mecz "towarzyski".
Pierwsza połowa zdecydowanie nalezala do Zachodu 70 - 53, dzieki swietnej grze Tracy`ego McGrady , ktory powinien moim zdaniem zostac MVP, druga polowa nalezala do wschodu 69-50 glownie dziki LeBronowi Jamesowi. Miło jest popatrzeć na Koby`ego i Shaq`a, którzy się niekłóca. Mi najpardziej i tak podobaly sie cheerlederki z Miami Heat ...ale to juz zupełnie inna historia
Nie lubie promowania zawodnikow na sile, chlopak jest mlody dostanie jeszcze niejedna nagrode i wyroznienie ale kurde dlaczego dzisiaj, Billups zagral 15min. mniej a mimo wszystko udalo mu sie rzucic 15pkt. 4zb. i az 7as. i to on powinnien dostac MVP wg mnie ale ok
Z roku na rok co raz słabszy chyba poziom na All-Star Game - Vince Carter nie trafił dwóch wsadów i wogóle niższy poziom na tych meczach widać ostatnio . Koperek nie wiem czy kiedykolwiek MVP dostał gość co grał 15 minut, chyba żeby rzucił 25 pkt to by może dostał wtedy tą nagrode, jak dla mnie nagrodą MVP powinni się podzielić D Wade, L James i S O'Neal troche dużo ich ale nie wiem kogo wybrać dwójka graczy dostała MVP w 2003 czy 2002 roku (Shaq i Duncan) to czemu trójka by nie mogła dostać, nie no może przesadzam że aż trzech ale Wade i James to tak, choć Shaq miał aż 4 asysty najwięcej asyst na wschodzie po C Billupsie, do tego 9 zbiórek i 17 pkt, wszechstronnie wypadł jak MVP prawdziwy
Widdmill T-Maca chyba był najefektowniejszy w tym meczu
Co do Koknkursu wsadów to mnie zaskoczył kompletnie Nate Robinson fantastyczne dunki, robione z fantazją i siłą (ja to szczególnie cenie ) wsady Iguodali mi niezbyt sie podobały, ten wsadu z podania Iversona wogóle nie miał dla mnie powera, a każdy dunk Robinsona miał wielki power, ten pierwszy z własnego podania przepiękny, widmill piękny był i te takie podanie śmieszne do tablicy jak zrobił przeplatanke między nogami mmmm miodzio. No ale oczywiście najlepszy był wsad nad Spudem Webbem
Aż podskoczyłem z fotela jak go zobaczyłem.
Nate you are great