Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ.
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!

90minut.com  |  Liga-Typerów.pl
Regulamin  Regulamin        FAQ   FAQ          Szukaj   Szukaj         TopTimers   TopTimers        Formularz kontaktowy  Formularz kontaktowy

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Reklama: 50% Bonus dla nowych klientów | BONUS 100% | Betting and Live results | Centrum Photoshop - PSHelp.pl | Informacje z pierwszej Piłki - Kicker.pl | Liga-Typerów.pl

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Obstawianie.com Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Koszykówka » NBA 2004/2005
NBA 2004/2005
Autor Wiadomość
adasko

Trampkarz

Wysłany: 2004-10-31, 14:02   NBA 2005

Witam,

Może nie jestem specjalistą od NBA jednak zawsze interesowałem sie koszykówką w najlepszym wydaniu. Dział milczy, a już pojutrze (2.11.2004) rusza NBA. Mam nadzieję, że jest na forum kilka osób które interesuja się koszykówką zza oceanu. Nie przedłużając wstępu może podam tabele po meczach przedsezonowych, oczywiście rządzą się one swoimi prawami jednak, można z nich się zawsze czegoś dowiedzieć.

No i może na początek pierwsze trzy mecze, które odbędą się już 2 listopada (drużyna podana jako pierwsza jest gościem spotkania):

Houston @ Detroit
Sacramento @ Dallas
Denver @ L.A. Lakers

Mam nadzieję, że temat się przyjmie i będziemy mogli przedyskutować swoje typy.

sts_obstawki

guard %-)
   Trampkarz

Pochwał: 2
Wysłany: 2004-10-31, 14:38   

Ja również, z kilku powodów - ale najwczesniej po 4,5 kolejce. Muszę zobaczyc jak te 'nowe' drużyny sie prezentuje, mecze przedsezoneowe to inna bajka. To na pewno od polowy listopada zaczne cos grac

pajak

Amator

Wysłany: 2004-10-31, 16:58   

W meczach przedsezonowych swietnie gralo Phoenix, przynajmniej w samej koncowce. Stawki na nich 2.55 i wygraywali, dlatego polubilem ta druzyne ;] Troche sie dzieki nim wzbogacilem. No, ale jak ktos slusznie zauwazyl mecze przedsezonowe to przedewszystkim sprawdzanie jeszcze graczy z lawki rezerwowch, zawodnicy ktorzy beda odgrywac kluczowe role czesto siedzieli na lawce, albo wychodzili w pierwszej piatce a pozniej sie juz nie pokazywali. A i jeszcze jedno co mi sie rzucilo w oczy, Seattle jest dosc cienkie, jak na taki sklad, dzieki ich rywalom tez sie troche wzbogacilem :]

Krzysiekow

Kapitan

Pochwał: 64
Wysłany: 2004-10-31, 18:36   

Ja również bedę grał najlepszą koszykarską lige świata ponieważ w ostatnich sezonach szło mi to nawet,nawet :)
Zobaczymy jak będzie teraz ale ja także zaczne grać dopiero po paru ładnych kolejkach aby mniej wiecej zobaczyć jak się ekipy prezentują...

nazimek

Oi! Bootboy
   Kapitan

Pochwał: 24
Wysłany: 2004-11-01, 07:52   

moim zdaniem nie oplaca sie grac z kilku powodów.Sytuacja ma sie podobnie jak z NHL ,duzo meczów,rozne wyniki itp itp.A popatrzcie sobie na kursy jaka róznica.Dlatego jak wole NHL i ubolewam ,zenie graja jak do tej pory ;(

Ewelina

Junior

Pochwał: 11
Wysłany: 2004-11-01, 10:38   

Warto grac. Oczywiscie jesli ktos bedzie w kazdej kolejce stawial na Lakers bo gra tam Kobe i na Miami bo gra tam Shaq no to jasne, ze nie. To samo jest w pilkce. W kazdej kolejce stawalo sie Arsenal i w koncu Arsenal zremisowal. Warto tez liczyc na niespodzianki bo one sa bardzo czesto i to po kursach 3.5-4

Robertos1

Podglądacz

Wysłany: 2004-11-01, 10:58   

przestanmy dyskutowc czy warto czy nie tylko robmy analizy i wtedy si eokaze na ile jestesmy przydatni i dobrzy :P

//no to zacznij...skoroś taki mądry (mod.sts_obstawki)

nazimek

Oi! Bootboy
   Kapitan

Pochwał: 24
Wysłany: 2004-11-01, 21:12   

Ewelina napisał/a:
Warto grac. Oczywiscie jesli ktos bedzie w kazdej kolejce stawial na Lakers bo gra tam Kobe i na Miami bo gra tam Shaq no to jasne, ze nie. To samo jest w pilkce. W kazdej kolejce stawalo sie Arsenal i w koncu Arsenal zremisowal. Warto tez liczyc na niespodzianki bo one sa bardzo czesto i to po kursach 3.5-4
no to trzeba wyczuc,wcale nie jest to taka prosta sprawa.ale wlasnie po to jest ten dzial,zatem do dziela..................................................pierwsze kolejki trzeba sie przyjrzec jak graja poszczegolne druzyny

Emrod

Trampkarz

Pochwał: 27
Wysłany: 2004-11-02, 00:06   

Ja podobnie jak Ewelina umilam sobie poprzez NBA tenisowe rozprężenie :D . Koszykówka to nie jest moja aż tak mocna strona jak tenis, ale tragicznie nie jest. W zeszłym sezonie eksperymentowałem głównie z liniami under/over, ale handicapy i normalne typowanie też może być. Tak więc na dobry początek pamiętając, że pierwsze mecze sezonu w kazdej dyscyplinie bywaja różne - trzeba grać ostrożnie:

Detroit Pistons - Houston Rockets over 166 1.92

Linia jest bardzo niska, a ponieważ żelazna defensywa Pistons może tak od razu idealnie nie funkcjonować szansa na over jest! Wynik powinien wynosić ok. 90-80, więc początek sezonu NBA zaczynam właśnie tak :D D

pershing

szef wszystkich szefow
   Kapitan

Pochwał: 47
Wysłany: 2004-11-02, 10:09   

Dzis dam typy na sucho, z braku czasu bez analiz %-) tylko mnie nie poobijajcie %-)
Detroit-Houston 1 1,45 :mrgreen:
Dallas-Sacramento 1 1,68 :mrgreen:
Kursy z profa, Detroit nie trzeba chyba komentowac, obroncy tytułu, wzmocnili sie bardziej jeszcze i znowu beda mierzyli w tym sezonie wysoko, natomiast Dallas zawsze grali dobrze, wysoko sie miescili, w tym sezonie genialne transfery(nie mam czasu o nich pisac).
Ps. Teraz najlepsze, te typy powinny wejsc, polecam je jako dubel. Nastepne typy beda z normalnymi analizami.................czas goni................wiekszosc zrozumie

Ostatnio zmieniony przez pershing 2004-11-03, 18:08, w całości zmieniany 1 raz  

pajak

Amator

Wysłany: 2004-11-02, 10:43   

Jak dla mnie dzisiejsze mecze nie do obstawiania. Zwłaszcza Detroit - Houston, bo goście nei maja złej paki, z McGradym i Mingiem na czele. A sa jeszcze tacy zawodnicy jak Howard, Mutombo, Ward czy Lue, co oznacza ze to nie jest zla druzyna. A czy Detrit sie wzmocnilo.. hmm.. ja bym to inaczej nazwal, no lae coz. Kazda zmiana dobrze grajacej druzyny moze spowodowac pogorszenie gry, dlatego przynajmniej w pierwszych meczach z takimi druzynami jak Houston nie stawialbym na Detroit. Dosc ciekawe jest te over 166, ale w STS tego nie ma. W jakim buku grasz?

Emrod

Trampkarz

Wysłany: 2004-11-02, 11:14   

Expekt, ale także inne buki netowe wystawiają ofertę na handicapy, under/over i inne tego typu. Nie wiem, czy naziemne mają to w ofercie, ale kiedyś chyba tak grałem, bodajże w STS-ie... handicapy i under/over to najlepszy moim zdaniem sposób grania NBA, kursy równe na 1 i 2 (w Expekcie po 1.92).

sts_obstawki

guard %-)
   Trampkarz

Pochwał: 2
Wysłany: 2004-11-02, 19:11   

Miałem zacząć po kilku kolejkach.......i tak zrobię 8) ale nie przeszkadza to w tym, abym mógł zacząć typować na forum, a nóż się uda :mrgreen:
Analiza minimalna, bo jak już zaznaczyłem na powaznie zacznie sie troche pozniej.

02-11 Wtorek (kurs STS)
120 23:55 Dallas - Sacramento 1.65 12.00 2.25 1.45 1.89 typ:2 :f:
Oba teamy nie zachwycały przedsezonowymi grami..mimo wszystko liczę na Kings, któzy jak wiemy kochają grę ofensywną, atrakcyjną i miłą dla oka. Dallas także gra dobrze w ataku jednak ich gra nie jest tak ladna jak druzyny gości. Przez to uważam, że jak na początek sezonu zwycięsko z tej potyczki powinno wyjść Sacramento. Nie wiem jakie są kursy na over/under, bo w sts'ie tego nie ma :evil: ale zdecydowanie polecam stawiac na OVER w tym spotkaniu. Peja i Webber powinni poprowadzic króli do zwycięstwa.

121 23:55 Detroit - Houston 1.45 14.00 2.70 1.31 2.26 typ:1 :mrgreen:
Mimo tego,ze do Houston przezszedł jesden z czołowych graczy ligi T.McGrady nie liczę na niespodzianke w tym spotkaniu. Obrońcy mistrzowskiego tytułu nie pozwolą Houston na dużo w tym spotkaniu. 1 mecz przed własną publicznością, otwarcie sezonu - zwycięstwo Detroit. W Preseason obie druzyny grały podobnie, ale jak wiemy nie warto brac tego pod uwagę... tamte mecz mają swoje prawa :> a liga to zupelnie co innego. Oczywiscie to początek sezonu...i na pewno bedzie sporo dziwnych spotkan ale cóz warto spróbowac :)

122 23:55 LA Lakers - Denver 1.70 12.00 2.20 1.49 1.86 typ:2 :f:
LA z K.Bryantem na czele będzie starało sie powalczyc w tym sezonie, ale raczej bedzie im trudno z walką o mistrzowski tytuł (szkoda,ze team sie troche rozpadł :/ ). Denver w grach przedsezonowych grali bardzo dobrze, LA rowniez...liczę na wyrównane spotkanie..mimo wszystko ze wskazaniem na Dallas. Sam Kobe nie wystarczy :/ a kto tam ma niby grac?? te stare dziadki --> malone, divac, grant? Moze ktorys z nowych graczy sie dobrze zaprezentuje. Jak juz pisalem wczesniej ...analizy bardzo srednie...ale to start sezonu, tu nie ma co pisac za bardzo...wszystko jest prawie mozliwe ale mozna sprobowac.

[s] skuteczność: 1/3 = 33% [/b] (to tak na początek...statystyki 'na powaznie' zaczną sie po kilku kolejkach)
Ostatnio zmieniony przez sts_obstawki 2004-11-03, 13:49, w całości zmieniany 1 raz  

adasko

Trampkarz

Wysłany: 2004-11-02, 19:29   

No to najwyższy czas zacząć typowanie, jak wszyscy zauważyli początek jest praktycznie nie do przewidzenia, dlatego proponuję pograć trochę za marne grosze :D D

Hamilton Richard - Ming Yao | Najwiecej punktow Detroit vs Houston | 1 | 1.60 | :mrgreen: (15-7)

Zakład z rodzaju, kto zdobędzie więcj punktów. Zarówno pierwszy jak i drugi są kluczowymi zawodnikami swoich drużyn. Jednak znalazłem kilka czynników które mogą wpłnąć na to, że mimo wszystko Hamilton zdobędzie więcej punktów. Otóż jak dla mnie przede wszystkim Detroit jest faworytem tego spotkania, więc powinno zdobyć więcej punktów, co za tym idzie Hamilton będzie miał szanse zdobycia okazałej liczby :D D Grają pierwszy mecz sezonu regularnego na swoim parkiecie. Oprócz tego podobno Yao ma jakąś kontuzję łokcia.

Na razie tyle, bo to i tak na szybko... i oczywiście zabawa :D
Ostatnio zmieniony przez adasko 2004-11-03, 16:58, w całości zmieniany 2 razy  

tomek1234

Amator

Wysłany: 2004-11-03, 08:45   

Mam pytanko:
Czy możecie mi podać adres strony na której można śledzić wyniki spotkań NBA na żywo? Z góry dziękuje. Pozdrawiam

Ewelina

Junior

Wysłany: 2004-11-03, 11:08   

www.nba.com

nie sadzicie, ze pod koniec seozny tn dzial moze miec ze 100 stron? Nie bedzie to zbyt wygodne ale ok...

Kto wiecej punktow:

Br. Davis - Finley 1, 1.45 :D D 25-19

Mozna powiedziec, ze Davis to lider druzyny. Rozgrywa, kieruje zespolem i zdobywa sporo punktow. Niezle rzuca za trzy punkty, w MAVS jest wielu dobrych strzelcow wiec mysle, ze Finley nie bedzie mial duzej sredniej. Davis gra duzo minut w New Orleans, na pewno wiecej niz Michael w Dallas, chociaz druzyna Mavs nie wydaje sie juz taka silna jak przed rokiem.

L. James - Artest 1, 1.6 :evil: 28-31

Pacers to zespol wyrownany i punkty zdobywa wielu graczy: O`Neal, Miller, Croshere czy Jackson. Oczywiscie Artest to wazne ogniwo w ukladance Indiany ale niekoniecznie bedzie punktowal w kazdym meczu duzo. James bedzie na pewno liderem CAVS. Gooden, Ilgauskas, Harris, Snow czy Vagner to niezli gracze ale zaden z nich nie bedzie punktowym liderem. LeBron to wolny strzelec, duzo minut - duzo punktow.
Ostatnio zmieniony przez Ewelina 2004-11-04, 08:54, w całości zmieniany 1 raz  

adasko

Trampkarz

Wysłany: 2004-11-03, 17:15   

Garnett Kevin - Marbury Stephon | Najwiecej punktow Minnesota vs NY Knicks | 1 | 1.60 | :mrgreen: (28-27)

Co przemawia za Garnett'em w tej rywalizacji? Kevin jako PF zajmuje się głównie zdobywaniem punktów i grą w defensywie. Stephon ma jeszcze jedno zadanie jakim jest dogrywanie do swoich kolegów. Oprócz tego Minnesota jest jednym z głównych kandydatów do mistrzostwa i będzie chciała potwierdzić swoją dobrą dyspozycję już od początku. Grają u siebie, a jak pokazały wczorajsze mecze wszyscy chcą się pokazać w pierwszym meczu w swojej hali. Garnett powinien zdobyć pokaźną ilość punktów.

----

Ewelina, myślę że na razie damy radę w jednym wątku, potem jeżeli zajdzie taka potrzeba i wątek będzie miał naprawdę dużo postów, zrobi się np: "NBA 2005 cz.2", albo poleci się miesiącami "NBA 2005 - grudzień" ale to tak jak mówię... damy sobie jakoś radę :)
Ostatnio zmieniony przez adasko 2004-11-04, 10:23, w całości zmieniany 1 raz  

Emrod

Trampkarz

Wysłany: 2004-11-03, 19:33   

Chyba rzeczywiście najlepiej będzie np. po setnym poście zrobić NBA cz. 2 i tak dalej.

Minnesota T. - NY Knicks over 181

Boston - Philadelphia over 181.5

Na razie bez analiz; początek sezonu, wszyscy wiedzą jak jest...

pershing

szef wszystkich szefow
   Kapitan

Pochwał: 47
Wysłany: 2004-11-03, 19:54   

N.Jersey-Miami over 172 1,8 :mrgreen:
S.A Spurs-Sacramento 1 1,34----nie wiem czy kurs wart grania :mrgreen:
Poza tym mozna zaryzykowac Minnesota-New York 2 4,55 :f:

Ostatnio zmieniony przez pershing 2004-11-04, 05:29, w całości zmieniany 1 raz  

Krzysiekow

Kapitan

Pochwał: 64
Wysłany: 2004-11-03, 20:02   

Moje propozycje na dzisiejsza noc sa nastepujace:
1 Orlando Magic - Milwaukee Bucks 1 1.51
2 Garnett Kevin - Marbury Stephon 1
Najwiecej punktow Minnesota vs NY Knicks
3 Phoenix Suns - Atlanta Hawks 1 -tutaj trosze maławy kursik ale mozna zagrac

pajak

Amator

Wysłany: 2004-11-03, 23:39   

Ewelina napisał/a:
L. James - Artest 1, 1.6

Pozycja jak dla mnie niemal pewna, tylko zastanawia mnie jedna rozbiznosc. Na Expekt na LeBrona stawka jest duzo wieksza, a mianowicie 1.95

Gdzie stawialas?

Ewelina

Junior

Wysłany: 2004-11-04, 08:53   

Ehhh pewna a jednak nie bardzo...

28-31 byly dwie dogrywki a stawialam w Toto Mixie

pajak

Amator

Wysłany: 2004-11-04, 11:54   

Zaskoczyl mnie Ilgauskas, gral tak dobrze, ze James nie musial sam zdobywac punktow.

A Lebron na 5 sekund przed koncem rzucal za 3 pkt i nie trafil, bylby remis i kolejna dogrywka i moze wtedy by mu sie udalo go wyprzedzic ;] Tzw. gdyby gdyby

adasko

Trampkarz

Wysłany: 2004-11-04, 19:55   

Charlotte Bobcats - Washington Wizards [powyzej 175.5 pkt] 1.92 :mrgreen: (199pkt)

Charlotte w tym sezonie to wielka niewiadoma. 175.5 punktów, to stosunkowo nie wiele, dlatego skusiłem się na ten typ. Wczorajszy mecz Wizards - Grizzlies zakończył się wynikiem 103:91. Tak na szybko znalazłem wynik meczu przedsezonowego tych 2 drużyn i wynosił 97:85 dla Wizards.
Ostatnio zmieniony przez adasko 2004-11-05, 11:23, w całości zmieniany 1 raz  

Centrebet
pajak

Amator

Wysłany: 2004-11-04, 22:44   

W meczach przedsezonowych odbyl sie jeszcze jeden mecz miedzy tymi drzynami, wygral Waszyngtom jednym punktem a wynik byl wysoki, obie druzyny mialy po ponad 100 pkt.

Obstawianie.com Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Koszykówka » NBA 2004/2005

Reklama: 50% Bonus dla nowych klientów | BONUS 100% | Betting and Live results | Centrum Photoshop - PSHelp.pl | Informacje z pierwszej Piłki - Kicker.pl | Liga-Typerów.pl