Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ. Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!
W meczu Cavs dość dobrym typem wydaje mi się over, linia wynosi 178. Po ostatnich dwóch meczach mogłoby się wydawać, że i dziś padnie mało punktów ale wydaje mi się, że właśnie tak się nie stanie. W sezonie zasadniczym w meczach pomiędzy Celtics a Cavaliers w Bostonie dwukrotnie padała niewielka ilość punktów. W Cleveland było natomiast inaczej, tam padało naprawde sporo punktów, w obu meczach ponad 200. Wiadomo, że playoffy to playoffy ale wydaje mi się, że dziś na swoim wysokim poziomie zagra w końcu James. W pierwszych dwóch meczach grał słabo, grając na 19% skuteczności, nie trafiając żadnej trójki, a większośc punktów zdobywając z wolnych. Liczę dziś na jego dobrą postawe strzelecką bo bez niej bez szans są gracze Cavs. Nawet jeżeli nie padnie podobny wynik do tych z sezonu zasadniczego to wydaje mi się, że tak niską linie obie drużyny przekroczą. Do tego można spróbować grać na over 28.5 LBJ'a, tak jak już mówiłem sądzę, że to będzie w końcu jego mecz a kurs całkiem, całkiem więc spróbować nie zaszkodzi. W meczach przeciwko Bostonowi w sezonie LeBron trzykrotnie grając, dwukrotnie na własnej hali przekroczył tą granice, a w Bostonie brakło 3 punktów.
11.05. Boston Celtics @ Cleveland Cavaliers Więcej niż 178
Kurs: 1.91
Ciężkie wydaje mi sie do wytypowania zwycięstwo którejkolwiek z drużyn, chociaż nieco większą szansę daje Lakersom, podobnie z under/over na ten mecz, więc postanowiłem zaproponować ciekawy i niezły według mnie typ na dzisiejszy mecz. Okur w tegorocznych play-offach spisuje się bardzo dobrze, szczególnie w meczach z lakersami. Wraz z Boozerem ciągną grę Jazz, co było zresztą do przewidzenia. Linia 15.5 spokojnie do przeskoczenia, tym bardziej, że we wcześniejszych wszystkich meczach Utah-Lakers Memo zdobywał ponad 15 pkt. W 1 meczu 21 pkt. a potem kolejno 16 i 22. Wielkim atutem Okura jest gra na tablicach, zresztą jak na klasowego centra przystało. W 1 meczu aż 19 zbiórek, w 2 kolejnych już nie tak sporo, ale wiadomo, że po zbiórkach można zdobyć często łatwe punkty z ponowienia akcji. Mehmet to uniwersalny garcz jak na centra, bo opróćz gry spod kosza grozi także rzutem za 3 pkt. ( w 3 meczu trafił 4/7 zza3) a wolne rzuca również nienajgorzej. Ogólnie jest bardzo groźnym graczem jeśli idzie o zdobywanie pkt. Dziś Jazz jeśli chcą wyrównać stan rywalizacji na 2-2 muszą wykorzystać swoje największe atuty w ofensywie, czyli właśnie Okura i Boozera. Dla mnie over Mehmeta dziś izi
Dołączył: 19 Maj 2005 Pochwał: 7 Posty: 560 Skąd: WręczycaW/Cz-wa
Wysłany: 2008-05-15, 00:02
Boston Celtics - Cleveland Cavaliers
handicap 2 (+9.0)/1.92 Expekt
Oczywistą rzeczą jest to, że Boston na pewno nie wygląda już tak dobrze jak w regularnym sezonie. Wyjazdy w rs 31-10 w play offach masakra. Ale skupmy się na rywalizacji z Cavs. Po pierwsze Atlanta pokazała nam wszystkie słabe strony Celtics co w znacznym stopniu pozwoliło opracować dobrą taktykę przeciwko najlepszemu zespołowi rs. Po drugie o i chyba najistotniejsze wg mnie: Nic nie da dobra obrona przeciwko LeBronowi jeśli Big Ticket będzie grał tak jak gra. Jeszcze raz podkreślę, że o ile w sezonie zasadniczym Garnett był największą siłą napędową zespołu z Bostonu o tyle teraz gra przede wszystkim nierówno - być może dawno nie grał o wysokie stawki i nie do końca jest na to przygotowany mentalnie (dlatego wg mnie Duncan jest o wiele lepszym graczem, ale o tym to już inna historia). Na potwierdzenie tego faktu dodam tylko, że Kevin w meczu nr 4 w czwartej kwarcie zanotował aż 2plt co na pewno nie jest powodem do dumy a na dodatek "paczka" LeBrona nad jego głową chyba odbijała mu się czkawką aż do dziś:
Dalej, wymienię od myślników:
- obrona Cavs pozwalająca cały czas być za plecami rywala albo tuż przed nim,
- wyaje mi się, że mamy podobną sytuację jak przed rokiem przeciwko Detroit, zespół Cavs poniekąd "dopasował" się do Celtics i napradę gospodarzom i faworytom zarazem może być bardzo ciężko, nie przez przypadek przecież ekipa Cavs w zeszłym roku trafiła do finału, w tym roku różni sie od tamtych Cavs tym że jest wzmocniona i bardziej doświadczona w grach o najwyższą stawkę,
-wg mnie Detroit z zeszłego roku było silniejsze od dzisiajszego Bostonu, jak to się skończyło wszyscy wiemy,
- Ben Wallace, Joe Smith & Varejao - o ole posiadanie wielkiej trójki po stronie gospodarzy jest srebrem to taka ławka Cavs w play-off jest złotem, parafrazując "dużo ludzkiego mięsa przeciwko KG "
Co do dzisiaj:
- pytanie zasadnicze: jak można grać Boston po takim kursie ???????????? ja nie wiem i nie gram.
- jak nie zagrać takiego handicapu?????? 9pkt na tym etapie rozgrywek serii , ja to biorę!
Osobiście zagrałem na awans caws po kursie 6 z czymś na samym początku tak więc już w tym momencie jestem zadowolony z tego że nie pomyliłem się aż tak bardzo a przy odrobinie szczęścia może być bardzo fajnie.
Dla kibiców - bez względu na wynik - super rywalizacja!!!!!
Dla hazardzistów: bardzo dobry kurs w betfair na SAN ANTONIO jako mistrza NBA. Po dzisiejszej porażce wzrósł bardzo a myslę że za jakąś stawkę low można śmiało grać. No chyba że się nie lubi np. Parkera
Jak zawsze wszystko zwryfikuje boisko. Życzę udanego wieczoru i jakichś profitów, pozdrawiam Kamil.
Boston Celtics - Cleveland Cavaliers
Cleveland Cavaliers +9.0
2.00 Pinnacle
Gram podobnie jak mój poprzednik, ale jak się widzi takie handi to szkoda nie zagrać. Boston w play off to zupełnie inna drużyna niż w sezonie zasadniczym. Zniknął gdzieś polot i siła psychiczna tego zespołu. Zapewne tak uwierzyli w swoje umiejętności, że odpuścili w pewnym momencie.. i efekty widać w play off. Na początku męczyli się niemiłosiernie z Atlantą, a teraz z Cavs. W ostatnim meczu zabłysnął LeBron i mam nadzieję, że dzisiaj poprowadzi on Kawalerzystów do zwycięstwa. Lepiej zrobić dzisiaj co ma się zrobić jutro . Bo jeśli Cavs chcą wyeliminować Boston muszą wygrać 1 mecz na ich parkiecie.
A teraz troche statystyki na podparcie mojego typu:
Sezon zasadniczy:
Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 80-70
Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 92-87
Play off:
Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 76-72
Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 89-73
Można zauważyć, że w zasadniczym gdy Boston grał tak świetnie nie szło mu łatwo z Kawalerzystami. Jedyne spokojne zwycięstwo 16 pkt odnieśli w play off gdy rywalom po prostu wyszedł słaby mecz. Wszystkie mecze charakteryzują się małą iloscią zdobywanych puntków, a to jest na plus przy stawianiu takiego handi. Co ciekawe Cavs wygrali oba mecze w zasadniczym w swojej hali. To dowodzi tezie, że mogą wyeliminować Boston i na to licze. Przy okazji moje handi spokojnie siądzie.