Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ. Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!
Dobra zaczynam moje rozważania na temat mojej ulubionej dyscypliny
W ostatnim tygodniu troche sie wzbogaciłem na preseasonie w NBA i troche sie zdziwiłem bo w końcu to tylko preseson, ale najważniejsze, że dobrze idzie i mam nadzieje, że dobra passa mnie nie ominie jak do was przystąpie
Jedynym bukmacherem internetowym oferującym przedsezonowe mecze NBA jest betandwin, z naziemnych to tylko TOTO-MIX.
Atlanta Hawks - Miami Heat over 183,5 9/10
Mecz rozgrywany na neutralnym terenie w Gaylord Entertainment Center. Faworytami tego meczu są Miami, ale Heat bardzo dziwnie grają w preaseson (no może nie przywiązują uwagi do tych meczy), ale grają słabo i nie chce ryzykować po niskim kursie kasy. A over wydaje sie być pewny. Drużyna Miami na 5 dotychczas rozegranych spotkań, granicy tej nie przekroczyła tylko 2 razy. W meczu z Charlotte i ostatnim z Detroit (z Detroit można było sie spodziewać małej liczby punktów). Drużyna Atlanty rzuca dużo punktów i w 4 spośród 5 spotkań Atlanta rzuciła więcej niż 183,5 (oczywiście nie ona tylko wraz z przeciwniekiem). A ten jedyny under w przypadku 183,5 pkt to w meczu notabene z Charlotte również ale zabrakło tylko 2 pkt do overa.
MEMPHIS-ORLANDO 1 1,65 8/10
Pozwole sobie zdarzenie to wziąć z TOTO-MIXA gdyż w betandwinie są tylko, albo aż handicapy i under/over. Zwycięstwo wydaje sie być pewne "Niedźwiadków" drużyna ma bilans 4-1, wygrali nawet z pretendentami do tytułu, z Houston Rockets ostatnio. Drużyna odpowiednio sie wzmocniła i D Stoudemire i E Jones przydają sie, w meczu z Rakietami Stoudemire rzucił 16 pkt, a Jones miał aż 8 zbiórek. Dziś powinno być łatwiej gdyż Orlando do potentatów ligi sie nie zalicza choć skład ma dobry. Ale odnosili zwycięstwa tylko 2 razy z Atlantą i z New Orleans, a to jest niższa półka druzyn. Kiedy przyszło sie zmierzyć z Houston lub Miami to przegrywali "Magic". Niedźwiadki pokonają Czarodziejów
Orlando Magic u Memphis Grizzlies under 188,5 1,91 7/10
A więc liczymy. Granice tą Memphis przekroczyli w swoich spotkaniach tylko jeden raz na 5, a Orlando 2 razy na 5. A więc powinno wystarczyć. Orlando przekroczyło tą granice tylko w meczach z Atlantą, z innymi mniej padało punktów a więc powinien typ wejść
TORONTO-PORTLAND( neut.) 1 1,75 8/10
Mecz rozgrywany w MTS Centre w Winnepeg. Przed sezonem nie byłem przekonany do pierwszoroczniaka Villanueava'y z Toronto, ale gostek mnie zaskoczył gostek ma świetne statystyki w presesion, mianowicie 15,4 pkt i 5 zb, wychodząc z ławki. No gra troche długo bo 32 minuty. Doprowadził tym samy Raptors do 2 zwycięstw w 5 meczach. Na początku przegrane z Utah (po dogrywce) i z Bostonem, ale później zwycięstwo z New Jersey! (po dogrywce) i z Bostonem, następnie przegrali z Cleveland (to lepsza drużyna). Z kolei Portland tragicznie gra w przedsezonie. I nic nie zapowiada poprawy jak w przypadku Raptors. Drużyna ta rzuca bardzo mało punktów, ich lider ma średnią punktów niespełna 12, a drużyna rzuca średnio 81 pkt. Dinozaury zdecydowanie wygrają z TrailBlazers.
Portland Trail Blazers - Toronto Raptors under 186,5 6/10
Jak już mówiłem drużyna Portland mało rzuca punktów, a więc na ich meczach jest mało punktów. Drużyna z Toronto granice tą przekroczyła 3 razy, ale z tego aż 2 razy mecze po dogrywce sie kończyły. Dziś chyba już nie będzie dogrywki i sądze, że wynik meczu nie będzie duży.
GOLDEN STATE-LA CLIPPERS( neut.) 2 1,90 9/10
Drużyna Clippers prowadzona przez świetny kwartet (Maggete, Cassel, Brand, Mobley) kroczy od zwycięstwa do zwycięstwa w przedsezonowych spotkaniach i to z największymi przeciwnikami. 2 zwycięstwa z mocnymi Dallas (notabene ostatni mecz to był właśnie z Dallas i Clippersi poradzili sobie z palcem w d***e wygrywając 99-80 i to bez C Maggetego po za tym odnieśli jeszcze dwa zwycięstwa wyjazdowe z Phoenix i Portland. A drużyna Golden State troche mnie zawodzi. Prawde mówiąc trzymam za nich kciuki bo mają bardzo silny, ciekawy i efektowny skład (B Davis, J Richardson piękniutkie wsadzili wykonują ) ale w preasesion słabo poczynają. Widać nierówną forme, gdyż wygrali z dobrymi Phoenix, aby później przegrać ze słabo radzącymi w preasesion Supersonics. Ale dziś (czy jak kto woli jutro) nie dadzą rady świetnie dysponowanym graczom z Los Angeles. Drużyna Golden State grała już na neutralnym terenie z Los Angeles, ale Lakers i potrafiła tylko raz wygrać. Sądze, że Lakersi mają mniejszy potencjał niż Clippersi i dziś Wojownicy zanotują kolejną porażke. A mecz rozgrywany w Adams Cente w miejscowości Missoula.
Los Angeles Clippers - Golden State Warriors under 194,5 1,91 6/10
6 meczów Clippersów i 6 razy kończyli wynikiem mniejszym niż 194,5. Inaczej sprawa wygląda po stronie Warriors tylko 2 razy wynik kończył sie mniejszą liczbą punktów niż 194,5 ale mam nadzieje, że Clippersi podtrzymają passe underów w końcu to oni powinni swój styl gry narzucić.
_________________ Nie narzekaj na swój los
Pomyśl sobie ... jestem BOSS
Ostatnio zmieniony przez Fisher 2005-10-25, 18:37, w całości zmieniany 1 raz
Pierwszy dzień nawet nawet
Dowiedziałem sie od maciomana, że także w expekcie można obstawiać preasesion, a więc możemy presesion obstawiać w betandwinie, expekcie i toto-mix.
A na dziś
PHILADELPHIA-NEW YORK 1 1,70 9/10
Drużyna Philadelphii przyzwoicie gra w preasesion, wygrane m. in. z Cleveland na wyjeździe, z New York właśnie też wygrali i to w Madison Square Garden i to bez swojego asa drużyny, jakim jest A Iverson. Iverson nie grał również w poprzednim spotkaniu, ale grał w drugim od końca i rzucił 36 pkt a więc podejrzewam czy 76ers będą z Iversonem czy nie odniosą zwycięstwo. Skład drużyny Knicks raczej nie jest straszny. W meczach tych przeciętnie prezentują sie ich "liderzy". Crawford tylko 9 pkt średnio na mecz, a Marbury 10 pkt. Spodziewam sie zwycięstwa gospodarzy.
New York Knicks u Philadelphia 76ers over 193,5 5/10
A więc liczymy wyniki. Philadelphia przekroczyła ten próg 4 razy na 6, a New York 2 razy na 5, ale bezpośrednie starcie w Nowym Yorku skończyło sie wynikiem 99-114, a więc bardzo dużym. Spodziewam sie podobnego przebiegu spotkania.
NEW JERSEY-BOSTON 1 1,60 7/10 dogrywka
No ciężkie spotkanie do ocenienia, gdyż oba zespoły spotkały sie w niedziele w Bostonie i nieoczekiwanie, gospodarze łatwo pokonali Nets 90-69 Trener Nets mało wykorzystywał swoich liderów (Carter - 15 minut, Jefferson - 14 min) bądź wogóle - Jason Kidd i N Krstic wogóle nie wyszli na parkiet. Podejrzewam, że dał im odpocząć tylko i dziś wystąpią i poprowadzą Nets do kolejnego zwycięstwa w preseson. Inna sprawa za którą podjąłem taką decyzje to bardzo słaba dyspozycja Bostonu w meczach wyjazdowych. 3 mecze i 3 porażki zdecydowane (różnicą minimum 10 pkt).
Miami Heat u New Orleans Hornets over 183 1,91 7/10
Drużyna New Orleans zawsze w swoich meczach przekraczała tą granice, a Miami na 6 meczy 3 razy przekroczyła. Ostatnio zanotowała 2 undery, a więc czas na over zwłaszcza z Szerszeniami, którzy dużo rzucają.
Indiana Pacers +6,5 San Antonio Spurs 1,83 9/10
Drużyna mistrzów NBA nie przywiązuje chyba większej wagi do spotkań przedsezonowych i mają tragiczny bilans, 1-6 już wielokrotnie grałem przeciwko nim i sie udało. Jedyne zwycięstwo to było na wyjeździe ze słabymi Szerszeniami. Dziś do San Antonio przyjeżdża jedna z silniejszych ekip na wschodzie i spodziewam sie porażki mistrzów. Po za tym oba kluby już sie spotkały w Indianie i tam Pacers wygrali 94-81. Po za tym ostatnio drużyna sie wzmocniła, gdyż w poprzednim spotkaniu grał już najlepszy gracz Pacers J O'Neal, który rzucił 16 pkt przeciwko Minnesocie. Na deskach dzieli i rządzi pierwszoroczniak Granger ze średnią 9,3 zbiórki.
Indiana Pacers u San Antonio Spurs under 191 1,87 8/10
Tu pewny wydaje sie under. Spursi tylko raz na 7 spotkań przekroczyli tą granice, a Indiana raz przekroczyła, raz miała dokładnie 191 pkt i 3 razy mniej. A więc pewny według mnie under
Memphis Grizzlies u Chicago Bulls under 182,5 1,91 6/10 1 punkt
Drużyna Chicago pół na pół, przy tej granicy 3 razy notowała under i 2 razy over (ostatnio over, a więc... ) a Memphis na 6 meczy tylko raz przekroczyła tą granice, a więc spodziewam sie undera.
DALLAS-MILWAUKEE 1 1,50 7/10
Drużyna Dallas większość swoich spotkań rozegrała na wyjeździe, dokładnie 4 z czego 3 to były zwycięstwa i to z silnymi drużynami jak Sacramento czy Detroit przypominam to są wyjazdy, a więc w swojej hali z przeciętnymi "Kozłami" z Millwaukee powinno pójść łatwo.
Milwaukee Bucks u Dallas Mavericks under 188,5 1,91 6/10
Drużyna Mavs znana jest raczej z ofensywnej gry, ale że presesion to chyba dlatego ich mecze nie kończą sie dużą liczbą punktów. Granice tą Dallas przekroczyli tylko raz na 6 spotkań, Millwaukee też nie lepsi 2 razy tylko przekroczyli tą granice
Ostatnio zmieniony przez Fisher 2005-10-26, 13:08, w całości zmieniany 1 raz
Cleveland Cavaliers +2,5 u Boston Celtics 1 1,91 8/10
Drużyna Bostonu, mająca bilans w preseason 2-5, spotyka sie na własnym parkiecie z Cavs, którzy mają bilans odwrotny, czyli 5-2. Ale oczywiście nie patrze tylko na bilanse. Drużyne Cleveland prowadzi do zwycięstw oczywiście największa gwiazda zespołu (może i ligi) - LeBron James. Po kontuzji zdobywa już dużo punktów i widać, że szykuje forme na nadchodzący sezon. Średnia pkt z 3 ostatnich spotkań jego to 26. W Bostonie lider drużyny Paul Pierce słabiej sobie radzi. Nie jest takim przywódcą jakim jest James. Oba zespoły spotkały sie już w presesion w Cleveland i zwycięstwo odniosła drużyna Cavs, dziś spodziewam sie tego samego rezultatu.
CHARLOTTE-INDIANA 2 1,80 8/10
Charlotte nie należy do potentatów ligi, nawet można powiedzieć, że będą słabeuszami, no może troche pochopnie ich oceniam. Mają bardzo ciekawy i młody skład - jedynym doświadczonym graczem jest B Knight (8 sezonów za sobą). Przeciwko jak najbardziej jeden z potentatów ligi drużyna Pacers wzmocniła sie Stephenem Jacksonem i dokonali świetnego wyboru w drafcie wybierając D Grangera, ziomek znakomicie zbiera (7 zbiórek na mecz) a i nie należy zapominać o gwieździe z Europy, czyli Sarunasie Jasikeviciusie. W poprzednim spotkaniu rzucił 3 ważne trójki i między innymi po jego akcjach drużyna wygrała ze Spurs. Nic tylko zwycięstwo Pacers
Indiana Pacers u Charlotte Bobcats under 186 1,91 5/10
Spodziewam sie underu, gdyż. Ostatnie 2 mecze Charlotte kończyły sie overami, a w 7 tych meczach granice tą przekroczyli 3 razy. A Indiana gra raczej defensywnie. W końcu Ron Artest w 2004 został Obrońcą Ligi, a J O'Neil też jest twardym obrońcą (pare bloczków wykona ) Indiana na 6 meczy granice tą przekroczyła tylko 2 razy.
MINNESOTA-CHICAGO 1 1,75 7/10
Drużyna Minnesoty odkąd gra w presesion z K Garnettem dobrze sobie radzi. 2 wyjazdowe zwycięstwa właśnie z Chicago i z Millwaukee. Porażki z Detroit i Indianą wstydu nie dają to są klasowe zespoły na wschodzie. Wilki potrafili wygrać na wyjeździe z Bucks, a jednak Chicago w swojej hali nie uporali sie z nimi. Wiem, że mecz meczowi nie równy, ale jednak tak sie stało. Drużyna "Wilków" rozegrała 2 mecze na własnym terenie i oba były przegrane, pierwszy raz z Millwaukee, ale grali wtedy bez Garnetta i ostatnio z Detroit. Teraz na pewno kibice będą chcieli zobaczyć jak "Wilki" zagryzą "Byki"
HOUSTON-UTAH 1 1,55 9/10
Tu nie widze innego rozwiązania niż zwycięstwo "Rakiet". Porażka tylko z rozpędzonymi "Niedźwiadkami", świetny bilans Houston 5-1. Bilans Utah 2-3 zwycięstwa tylko po dogrywce z przeciętnymi Raptorsami i z beznadziejnymi Portland. Z faworytami dostawali w d**e
Utah Jazz u Houston Rockets over 181,5 1,91 6/10
Drużyna Houston miała tylko 2 overy na 6 spotkań, ostatnio 3 undery, a więc czas na over. Zwłaszcza, że na meczach drużyny Utah pada dużo punktów. No może nie aż tak, na początku 3 overy, później 2 undery, tu również czas na over
DENVER-MILWAUKEE 1 1,55 9/10
Tu zdecydowane zwycięstwo Denver. "Bryłki" na dobre sie rozpędzili w preseason, pierwszy mecz przegrali z New Orleans, ale później odnieśli 5 zwycięstw z rzędu. Trener przywiązuje bardzo dużą uwage chyba tym meczom bo najlepsi gracze tej drużyny przebywają na parkiecie bardzo długo. Ostatnio cała piątka oprócz Lenarda grała przynajmniej po 30 minut i grają zawsze efektywnie co widać po bilansie. Bucks jest przeciętną drużyną, no wygrali u siebie z Detroit, ale chyba wicemistrzowie nie grali naprawde w tym meczu, później "Kozły" zanotowali 3 porażki z rzędu. Czas na czwartą
Milwaukee Bucks +7 Denver Nuggets 1 1,91 6/10
Tu zaryzykuje troche, ale patrząc na wyniki Millwaukee nie spodziewajmy sie sromotnej porażki. Z silnymi Dallas przegrali 8 punktami z Minnesotą 4, a z Chicago 2. Denver ostatnio też nie rozgramiają ostatnio zwycięstwa przewagą 6 i 3 punktów.
Milwaukee Bucks u Denver Nuggets over 190,5 1,91 5/10
Denver ma 3 undery w 6 spotkań, ostatnio 2 undery czas na over. Bucks z kolei 5 underów na 7, ostatnio 2 undery czas na over.
Sacramento Kings - Phoenix Suns 2 1,91 7/10
Mecz rozgrywany na neutralnym terenie w University Arena w Albuquerque. Podstawą jest ostatni mecz, jakie drużyny rozegrały w preseason i to był właśnie rozegrany w również na neutralnym terenie i tam Suns zwyciężyli Kings 100:88. Ale stawiam na Phoenix również dlatego, gdyż trener Kings wyprobówuje skład. Mianowicie daje pograć więcej czasu rezerwowym rozgrywającym: Garcii i Price'owi, z czego najlepszy rozgrywający gra bardzo mało, w ostatnim spotkaniu tylko 10 minut. Najlepsi gracze Suns grają o wiele dłuże, do 30 minut. Jak tak będzie i dziś to Sacramento ponownie poniosą porażkę. A na pewno tak będzie
Sacramento Kings - Phoenix under 199,5 1,91 5/10
Stawiam na under, dwie dobre ekipy z zachodu. W pierwszym spotkaniu padło 188 pkt, czemu teraz ma paść aż o 12 więcej Z resztą drużyna Kings zanotowała tylko 2 undery w 7 spotkaniach, drużyna Phoenix notowała więcej overów, ale trzeba patrzeć na styl drużyn, raczej dziś również padnie nie dużo punktów.
Toronto Raptors +5 u Portland Trail Blazers 1 1,91 7/10
Z handicapem powinno wejść Ostatni mecz obu drużyn mnie zaskoczył, gdyż Portland nieoczekiwanie pokonali Toronto. Portland bardzo marnie gra w preseason. Niby bilans mają taki sam jak Raptors, ale 4 porażki to istrne pogromy, Toronto przegrywało to raz po dogrywce, raz tylko 4 pkt z mocnymi Cavs. Sądze, że nie stać Blazers na 2 dobrze rozegrane mecze i tym razem Dinozaury wygrają
Toronto Raptors u Portland Trail Blazers under 188,5 1,91
Drużyna Portland 4 undery na 6 spotkań, a Toronto 3 overy, ale aż 2 mecze kończyli po dogrywce. W ostatnim spotkaniu miedzy tymi drużynami padł over, to teraz under przewiduje.
Ostatnio zmieniony przez Fisher 2005-10-27, 10:34, w całości zmieniany 1 raz
Już tylko kilka dni do regularnego sezonu więc można już pomału się rozgrzewać z typowaniem
Na dziś proponuje :
PHOENIX-GOLDEN STATE - 1,65
Można ostrożnie powiedzieć, że są na fali Po wygranych z Seattle ( 113-81 ), i 2 z Sacramento ( 100-88 , 112-102 ) zagrają u siebie z Golden State które to ma za to już 2 porażki ! Mam nadzieje ,że pójdą za "ciosem" i wygrają 4 raz z rzędu
LA CLIPPERS-SEATTLE - 1,70
Całkiem nieźle grający Clippers podejmują u siebie Seattle które moim zdaniem jak narazie swoją grą nie zachwyca Myśle ,że drużyna z Los Angeles dołoży do swoich meczy 3 wygraną z rzędu
_________________ Osiągniesz rzecz wielką jeśli zawrócisz po to ,by osiągnąć rzeczy małe !!!
Ostatnio zmieniony przez Mr. X 2005-10-28, 09:10, w całości zmieniany 1 raz
Niestety nie miałem neta wcześniej i nie mogłem zamieścić swoich typów wcześniej, ale robie to teraz, analizy krótkie bo czasu mało. Pozdro dla Mr. X zapraszam jak najwięcej osób do dzielenia sie swoimi sugestiami.
Atlanta - Memphis 2 1,55 9/10
To według mnie najpewniejszy mecz dnia. Drużyna Atlanty, która wygrała dotychczas dwa spotkania i to z najsłabszymi drużynami i to ledwo. Drużyna Memphis kroczy od zwycięstwa do zwycięstwa i na neutralnym terenie powinni łatwo pokonać Hawks.
Miami Heat u Orlando Magic +4 1,91 9/10
W betandwinie płacą 1,91 na Orlando z 4 pkt przewagi to promocja drużyna Heat ma beznadziejny preseason, 2 zwycięstwa bodajże, a Orlando nienajgorzej sobie poradzi. Bardzo ciekawe ostatnie mecze obydwu drużyn. Magic pokonali 67-65 rozpędzone Memphis, a Heat przegrali sromotnie 20 pkt z New Orleans (jedna ze słabszych drużyn w NBA). W TOTO-MIXE zagrałem na czyste Orlando po 1,90
New Orleans - Houston 2 1,80 8/10
Tu spotykają sie dwa różne zespoły, jeden z kandydatów do mistrzostwa i outsider ligi, no ostatnio rozgromili ładnie Miami 20 pkt, ale w ostatnich dniach doszło do wymiany między New Orleans i Millwaukee. Szerszenie stracili podstawowego centra Jamala Magloire'a, a zyskali Desmona Masona i prawo wyboru wyboru w I rundzie przyszłorocznego draftu. W komentarzach raczej sie słyszy, że to był dobry ruch ze strony New Orleans, ale tym samym zwiększa sie szansa, że nasz jednyny Polak w NBA będzie dłużej grał Maciek Lampe do bojuu Dobra troche wyszedłem yyy zwycięstwo Houston oczywiście, bez Magloire'a Szerszenie nie mają szans z Rakietami.
Dallas - Detroit 1 1,75 7/10
Dallas porządnie prezentuje sie w preseason, wygrali nawet już z Tłokami w Detroit, u siebie powinno pójść łatwiej.
Philadelphia 76ers +8 u San Antonio Spurs 1 1,91 8/10
Jak zwykle przeciwko Spurs 8 pkt przeciwko im powinno wystarczyć, nawet spodziewałbym sie porażki mistrzów bo jak już wspominałem, do tych meczy nie przywiązują większej wagi. Z drugiej strony Phila gra bez Iversona ostatnio, porażka u siebie z Knicks, ale San Antonio ma więcej porażek W expekcie jak ktoś gra to polecam czystą Phile, oczywiście nie za dużo, ale kurs będzie zachęcający, w toto-mixe był 2,45
LA Clippers - Seattle 1 1,75
Oczywiście zgadzam sie z Mr. X co do tego spotkania, rozpędzoni Clippersi powinni poradzić sobie, ale nurtuje mnie jeden mankament. W Seattle jednak lepsi okazali sie gracze Supersonicks, no ale w końcu w Staples Center powinni sobie poradzić dobra nie zapeszam również polecam Clippersów
ale jednak mam jakieś złe przeczucia co do tego meczu no zobaczymy
Czemu w betandinie nie ma oferty do meczu
Phoenix Suns - Golden State Warriors 1,65
Również zgadzam sie z przedmówcą i stawiam na gospodarzy choć tu również oba zespoły spotkały sie wcześniej w Golden State i tam wygrali Warriors, ale chyba Suns już budują forme, 3 zwycięstwa (2 z mocnymi Kings) powinno być dobrze z młodymi Wojownikami
Ostatnio zmieniony przez Fisher 2005-10-28, 07:12, w całości zmieniany 1 raz
Bardzo ładna seria zwycięstw którą przerwali im Charlotte Dziś grają u siebie z Wizards którzy mają już 2 porażki z rzędu a na wyjazdach narazie wygrali tylko raz !
SEATTLE-PORTLAND - 1,60
Po wczorajszej przegranej z Clippers (2 punktami) grają u siebie z słabymi jak narazie Portland ! Myśle ,że nie powinni mieć większych problemów
Oba meczyki po średnich stawkach
_________________ Osiągniesz rzecz wielką jeśli zawrócisz po to ,by osiągnąć rzeczy małe !!!
Ostatnio zmieniony przez Mr. X 2005-10-29, 09:03, w całości zmieniany 1 raz
Oczywiście popieram, ale oddam coś od siebie
INDIANA-WASHINGTON 1 1,55 10/10
Najpierw o wynikach. Indiana świetny bilans 5-2 co ciekawe aż 4 zwycięstwa tylko z Minnesotą i San Antonio a ostatnie to zwycięstwo z Utah. Indiana rozpoczęła serie meczy wyjazdowych od 2 zwycięstw w Minnesocie i San Antonio, ale ostatnio przejechali sie na Charlotte i przegrali 103-109. Teraz wychodzi nic tylko wygrać z przeciętną drużyną Washingtonu. Wizards mają odwrotny bilans 2-5, wygrane na wyjeździe z San Antonio ledwo i u siebie po dogrywce z Charlotte reszta to porażki były, ale należy zwrócić uwage, że przeciwnicy byli z wyższej półki, ale dzisiejszego wieczoru nie bedzie inaczej. Drużyna Indiany według mnie ma obecnie jeden z najsilniejszych składów. J O"Neal, R Artest świetni defensorzy jak i w ataku dobrze sobie radzą, ostatnio ten pierwszy zdobył 21 pkt a drugi 15 do tego Ron dołożył 6 zbiórek i 5 asyst (widać wszechstronnność). Do tego świetny pierwszoroczniak D Granger, dobrze zbiera (śr. 7.3) i 11 pkt rzuci w meczu zawsze Drużyna Washingtonu ma ciekawy skład C Atkins A Daniels C Butler B Haywood, ale to są raczej przeciętniacy. Dobry mecz ostatnio Atkinsa z Houston 19 pkt i 8 zbiórek (nie wiem jak on je uzbierał, chłop ma 180 cm tylko ). Podsumuwując Indiana pewny typ dla mnie mecz dziś
NEW YORK-NEW JERSEY 1 1,70 5/10
Dla mnie no bet, ale zatypowałbym jednak zwycięstwo Knicks. W pierwszym meczu obydwu drużyn w New Jersey lepsi okazali sie gracze z Nowego Yorku Później tak przeciętnie grali. Obecnie mają bilans 3-3. New Jersey 4-3 i coach Nets nie zawsze sprawdza swoich najlepszych graczy, a jak grają to chyba trenignowo bo wyniki raczej na aspiracje tej drużyny nie są zadowalające, ale w końcu to tylko preseason. Troche niski kurs jak na tak niepewne spotkanie, ale jak ktoś chce ten mecz zatypować to bym proponował zwycięstwo gospodarzy.
ATLANTA-N.ORLEANS/OKLAHOMA C ( neut.) 2 1,90 8/10
Mecz rozgrywany w Columbus Civic Center. Oba zespoły spotkały sie już w preseason, w Oklahomie i tam co ciekawe okazali sie lepsi gracze Atlanty (97-94). Ale, że wynik wyrównany, a patrząc na ostatnie wyniki Oklahomy jestem w miare spokony o ten typ Szerszenie odnieśli ostatnio 2 zwycięstwa z Miami i Houston Z Miami w świetnym stylu rozgromiając 20 pkt i ledwo, ale jednak z bardzo silnymi Houston. Atlanta ostatnio 3 przegrane, a więc stawiam na Szerszenie
UTAH-DENVER 2 1,90 6/10
Denver są na fali, gdy przegrali swój pierwszy mecz z New Orleans odnieśli 6 zwycięstw z rzędu. Ale większość tych zwycięstw tylko 3,4 punkcikami, a więc troche szczęścia mają, a może nie szczęścia zobaczymy. Utah nie gra najlepiej, ale kto wie co dziś będzie, ale jednak postawie na Bryłki
MINNESOTA-DETROIT ( neut.) 1 2,50 5/10
Tu zaryzykuje i postawie na leśne wilki. Mój avatar a więc największa gwiazda Wolves nie grał w poprzednim spotkaniu z Chicago, a mimo to Wilki pokonali Byczki z Chicago KG 21 nie grał z powodu kontuzji kostki, ale czytałem, że kontuzja nie jest groźna, ale nic nie wiem czy wystąpi dziś czy nie. Kontuzja była niegoroźna to podejrzewam, że zagra i poprowadzi Minnesote do kolejnego zwycięstwa w preseason. Detroit oczywiście mają świetny bilans yyyyy no nie jednak tylko 4-3 myślałem, że lepszy. Popatrzmy na porażki, dwie z Dallas i nawyjeździe z Millwaukee. To był drugi mecz Tłoków na wyjeździe i przegrany Niby po co mieli dziś wygrywać z Minnesotą stawiam na Wilczki
Aha mecz rozgrywany w The Rushmore Plaza Civic Center
SEATTLE-PORTLAND ( neut.) 1 1,60 9/10
Seattle mają słaby bilans 2-4, ale mieli bardzo ciężki terminarz. Spotkania m.in. z Phoenix, Houston. Ostatniej nocy grali na neutralnym terenie z Clippersami i odnieśli porażke, ale liderzy drużyny Ray Allen i R Lewis bardzo dobrze zagrali, bodajże obaj przekroczyli granice 20 pkt. Dziś to zostanie im wynagrodzone. Zwycięstwo z Blazers powinno być łatwe. Portland mają bilans 2-5, a tak trudnego terminarza jak Seattle jednak nie mieli. Seattle wygrywa łatwo ten mecz.
LA LAKERS-SACRAMENTO ( neut.) 2 1,75 8/10
Drużyna Lakersów ma dobry bilans 5-2, ale pokonane drużyny nie robią wrażenia. Dwa razy z Charlotte, Washington i Golden State. To są przeciętne drużyny jak Lakersi. Drużyna Kings ma bardzo dobry skład, ale jednak bilans o tym nie mówi (3-4). Bibby na rozegraniu, Wells, Stojakovic, B Miller na centrze, Abdur-Rahim - mogliby oni wszyscy wystąpić w All Star Game Trener Sacramento daje nawet długo im pograć. Jestem przekonany, że dziś odniosą czwarte zwycięstwo z przeciętnymi Lakersami, którzy jeszcze nie spotkali sie w tym sezonie z porządną druzyną.
Po południu może dodam jakieś handicapy z betandwinu
Ostatnio zmieniony przez Fisher 2005-10-29, 11:02, w całości zmieniany 1 raz
Dla mnie no bet, ale zatypowałbym jednak zwycięstwo Knicks. W pierwszym meczu obydwu drużyn w New Jersey lepsi okazali sie gracze z Nowego Yorku Później tak przeciętnie grali. Obecnie mają bilans 3-3. New Jersey 4-3 i coach Nets nie zawsze sprawdza swoich najlepszych graczy, a jak grają to chyba trenignowo bo wyniki raczej na aspiracje tej drużyny nie są zadowalające, ale w końcu to tylko preseason. Troche niski kurs jak na tak niepewne spotkanie, ale jak ktoś chce ten mecz zatypować to bym proponował zwycięstwo gospodarzy.
Niechce zapeszać ale czuje remis w powietrzu
_________________ ... DA FIRE FI DEM IF YA WANNA SMILE TRUTHFULLY TOO, SMOKIN' A GANJA IN BAMBOO EVERYBODY FALLA ME WHEN JAH GIMME DA FIRE FI DEM
Spoko Maroko napisałem na początku, że no bet, ale jak mam typować to raczej New York. Remis New Jersey mieli już 2 remisy w przeciągu dotychczasowych 7 spotkań, ostatnio remis z Bostonem. Znowu remis za dużo by ich mieli
A więc mamy koniec sezonu przedsezonowego ligi NBA ale sie nie przejmujmy, bo ... nowy sezon zasadniczy 2005-2006 już za 3 dni:smiech:
Podliczyłem moje zmaganie w preseason i wyszedł mi bilans +6.43 przy 45 typach to daje 14% yield chyba nie najgorzej mam nadzieje, że w sezonie zasadniczym będzie jeszcze lepiej