Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ. Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!
Dołączył: 08 Sie 2004 Pochwał: 11 Posty: 432 Skąd: French Open
Wysłany: 2004-11-09, 11:06 ULEB
Lietuvos - Slask H 0-12 1, 1.9
Slask w tym roku slaby, pierwsza wygrana dopiero w OStrowie, wczesnije 3 porazki i to ze sredniakami. U siebie Unia/Wisla i Turow oraz porazka z Astoria. Slad dosc slaby, obecnie z wyrozniajacych graczy jest Randle, Ignerski i lista sie zamyka. Doszedl Watson, byc moze bedzie gral dobrze w meczu ze Stala rzucil duzo punktow. Jest jest zawsze ambitny i walecznyRadek Hyzy czy Grafs ale to naprawde malo. Skoro sa takie problemy w lidze to ja jakim cudem mieliby wygrac z Lietuvosem w Wilnie? To chyba niemozliwe.
_________________ [...] Walka? ... Ale czyż mrówka rzucona na szyny
może walczyć z pociągiem, nadjeżdzającym w pędzie?[...]
- Kazimierz P. Tetmajer "Koniec wieku XIX"
Dołączył: 08 Sie 2004 Pochwał: 11 Posty: 432 Skąd: French Open
Wysłany: 2004-11-09, 12:13
Tak sa juz krusy w STSie na ULEB, powodzenia
Grafs to pomylka nie wiem co on w Slasku robi, dzisiaj moj ukochany klub wygra w Wilnie:P z Watsona moze byc bardzo dobry zawodnik, bylem na meczu w Ostrowie i koles wszystko trafial 3/3 za 2 i 5/7 za 3, niestety LRytas wydaje sie zbyt mocny, ostatnio pokonali Żalgiris 74 : 59 grali w nowej hali przy pelnych trybunach(10tys. miejsc!!) Slask to raczej przegra ale oby po wyrownanym meczu.
Cholera co za pech:( jeszcze na minute przed koncem przy 2pkt przewadze LRytasu Skiba mial pusta droge do kosza i ..... podal pilke prosto w rece Housea!! zreszta gdyby nie House Slask by to wygral do tego doszlo 18strat(6 Hyzego!!) i az 18 zebranych pilek w ataku przez Wilno(widac brak porzadnego centra Grafs niech spada), szkoda bo mecz byl do wygrania, bardzo podobala mi sie gra Hajnsza i Szlachtowicza(super zawodnicy z nich moga byc) generalnie Slask mnie zaskoczyl pozytywnie oczywiscie:)
brawo WKS.
od chwili pojawienia sie oferty do teraz spadki,spadki,spadki faworyci są znani hapoel,aris,pamesa,badalonia,ventspils (nic odkrywczego tu nie napisałemchoc mogą sie zdarzyc niespodzianki) i ostatni mecz na jutro pewnie go puszcz e z euroligą kurs 1.8 w necie po 1.45-42 dynamo.myśle ze starczy pozdro ps.ktos jest preciw---za ?
Nie widziałem sprzeciwów i dobrze bo wzystko weszło :wysokie zwycięstwa badalony,ventspilsu,hapoelu i arisu oraz męki pamesy która dopiero w 2 części meczu wzieła sie do roboty . AKO 2.38 stake 10/10. pozdro ps.do dinama jescze nie wiem co dorzucic czy oddzielnie ,typy podam w temacie euroliga
Cytat z EBL:
- Dla nas faworyt tego spotkania jest tylko jeden: Śląsk- mówi Michael Mager, który w Telekomie odpowiada za marketing i kontakty z mediami. We wtorek zespół z Niemiec podejmie u siebie wicemistrzów Polski. Telekom gra ostatnio tak słabo, że kolejna z rzędu dogrywka wrocławian w Pucharze ULEB byłaby sporą sensacją.
Powód jest prosty: po znakomitym początku sezonu Niemcy przeżywają istny regres swojej formy. Nękani kontuzjami podopieczni Predraga Krunica z czarnego konia Bundeligi i europejskich pucharów dość niespodziewanie przemienili się bowiem w drużynę do bicia.- Dlatego też obecnie nie ciąży na nas żadna presja- tłumaczy Mager.- Wynika to poniekąd z tego, że mamy ostatnio problemy z kontuzjami- dodał.
Fakt faktem, że Telekom stracił ostatnio Aleksandra Nadjfeji i Altrona Jacksona, ale przecież swego czasu Deichmann Śląsk potrafił wygrać w lidze polskiej nawet bez Michaela Watsona, Ryana Randle i Macieja Zielińskiego.
Niczego dobrego nie można także powiedzieć o grze niechcianego kiedyś we Wrocławiu Branko Milisavljevica. W ostatnim spotkaniu z Lietuvosem Rytas Wilno Serb zagrał wręcz fatalnie, co dobitnie odzwierciedlają jego statystyki: 1/6 za dwa, 2/12 za trzy i 5 strat. Filarem Telekomu wydają się natomiast być reprezentanci Węgier i Szwecji: Balzas Simon i Oluoma Nnamaka, którzy w meczu z wicemistrzami Litwy zapisali na swoim koncie odpowiednio 11 i 13 punktów.
Wrocławianie powinni ten mecz gładko wygrać, aczkolwiek ostatnie spotkania pokazały, że w grze polskiego klubu zbyt wielką rolę odgrywa skuteczność w rzutach za trzy punkty. - Jestem bardzo niezadowolony ze swojej drużyny. To była koszykówka na bardzo niskim poziomie- mówił po spotkaniu z Prokomem zmartwiony Tomo Mahoric. Mimo, że Śląsk gra ostatnio bardzo nierówno to jest mało prawdopodobne, że po raz czwarty z rzędu w Pucharze ULEB do zwycięstwa będzie potrzebował dogrywki. W ostatniej kolejce Bundesligi Telekom w jeszcze gorszym stylu przegrał bowiem z prowadzącym w tabeli w tabeli Rhein Energie Kolonia.
Początek spotkania we wtorek o godzinie 19:30. Wciąż nie wiadomo, czy bezpośrednią transmisję przeprowadzi TV Puls.
Przed meczem powiedzieli:
Michael Mager, specjalista od marketingu i kontaktów z mediami w Telekomie Basket Bonn: Na dzień dzisiejszy mamy spore problemy z kontuzjami. Dwaj nasi najlepsi gracze, Nadjfeji i Jackson są kontuzjowani i na pewno nie zagrają w meczu z zespołem z Wrocławia. Dla nas faworytem tego spotkania jest Śląsk, ponieważ wicemistrzowie Polski indywidualnie są od nas o wiele silniejsi. Presji na naszą drużynę jednak nie ma, bo ostatnio przegrywamy wszystko zarówno w lidze niemieckiej, jak i Pucharze ULEB
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tak jak zostalo napisane w powyzszym tekscie Telekom po kapitalnym poczatku(6 wygranych) przegral ostatnie 3 ligowe spotkania, a w ULEB 28pkt w Wilnie do tego kontuzje 2 czolowych zawodnikow, Slask zagra w najmocniejszym skladzie dlatego stwiam na Slask ale na wszelki wypadek z X;)
Przesadzili z kursami, mozna lekko zagrac. PAOK jest do pokonania, tym bardziej, ze lider zespolu ma problemy zdrowotne i moze nie zagrac. Pierwszy mecz 78-75 dla PAOKU.
Nikt pewnie tego typu nie wzial na powaznie a wynik koncowy 74-71 wiec kurs jednak byl przesadzony a z handicapem weszlo wiec nie jest tak zle