Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ. Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!
Spartak Moskwa vicemistrz ligi rosyjskiej zmierzy się z mistrzem ligi mołdawskiej. Różnica poziomów oby lig jest duża, liga rosyjska staje się coraz mocniejszą liga w Europie. Spartak Moskwa powraca do Ligi Mistrzów po kilkuletniej przerwie spowodowanej słabymi występami w Lidze Rosyjskiej i problemami finansowym. W Spartaku Moskwa gra były bramkarz naszej reprezentacji Wojciech Kowalewski i Fernando Cavenaghi młody bardzo dobry napastnik argentyński. Sheriff Tiraspol króluje w lidze mołdawskiej lecz w Eliminacjach ligi mistrzów odpadaja zazwyczaj szybko, w 1 rundzie pokonali jeszcze słabszy Armeńśki Pyunik Yerevan lecz w dwumeczu tylko 2-0 co świadczy o tym że nadal są słabą druzyną europejską. Piłkarze Spartaka będą chcieli wrócić do Ligi Mistrzów po 4 latach przerwy i z pewnością wygrają ten mecz
EDIT: sorki, już poprawiłem , u samej góry napisałem dobrze ale później się zapomniałem
Ostatnio zmieniony przez marcin3322 2006-07-24, 19:12, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2006-07-24, 19:03
marcin3322 napisał/a:
Sheriff Tiraspol króluje w lidze macedońskiej
w lidze mołdawskiej i właśnie dlatego ja tesh daje Sheriff-Spartak 2 wyniki meczów druxynych z byłych demoludów są dla mnie z góry znane. Tam wchodzą w grę względy polityczne i gospodarcze. Spartak ma awansowac i awnasuje. Jedyny strach to, że pierwszy mecz będzie ustawiony, a dopiero w 2 Spartak zapewni sobie awans.
Wysłany: 2006-08-07, 21:35
Dinamo Zagrzeb-Arsenal 2 1.75 Expekt
Po raz pierwszy za kadencji Arsene Wengera przyjdzie Arsenalowi zagrać w 3. rundzie kwal do CHL. To efekt 4. miejsca w lidze w poprzednim sezonie. Jak wygląda sytuacja kadrowa Arsenalu przed meczem? Transfer istotny do klubu był jeden. Kupiliśmy Tomasa Rosickiego z Borussi Dortmund. Nie wydaje mi się jednak, żebyśmy jutro zobaczyli go w wyjściowym składzie a co więcej byłbym zaskoczony gdyby się pojawił. W sparingu z AZ Alkmaar w miniony piątek nie wystąpił. Jeśli chodzi o ubytki kadrowe to na zasadzie wolnego transferu odszedł z klubu Robert Pires i rozwiązano kontrakt z Solem Campbellem. Poza nimi w jutrzejszym meczu z pewnością zabraknie Lehmana (pauzuje za czerwień w finale z Barcą), Ljungberga i Senderosa, którzy leczą kontuzje oraz Henry'iego, który odpoczywa po finałach w Niemczech a jako, że on jest traktowany wyjątkowo to jemu wolno Nie zagra też Ashley Cole. W jego przypadku chodzi o sprawę ewentualnego transferu do Chelsea. Niby straty duże ale właściwie na chwilę obecną jedynie brak Henry'iego może być poważniejszym osłabieniem. Niemniej jednak bez niego grać potrafią co nieraz udowadniali w lidze. Campbell i Cole nie grali znaczną część sezonu i daliśmy sobie spokojnie radę z Senderosem, Toure, Eboue i Flaminim. Miałem okazję oglądać mecz z AZ Alkmaar będący zarazem ostatnim sprawdzianem przed meczem z Dinamem. Forma jest...o to się nie martwię. Na boisku widziałem właściwie tylko jedną drużyną Zaangażowania w grę Kanonierom nie brakowało. Wyróżniał się Cesc Fabregas. Ja wiem, że to był sparing i Alkmaar mogło nie grać tego co mogłopby pokazać w meczu o stawkę dlatego bardziej zwracałem uwagę na Londyńczyków i jeszcze raz powiem, że forma jest Nie martwię się więc tym, że Dinamo ruszyło już w swojej lidze a Londyńczycy jeszcze nie.
Patrząc na ostatnie wyniki Dinama to u siebie preferują chyba ofensywny styl gry bo w trzech z czterach meczy u siebie władowali ponad 4 gole. I dobrze bo Arsenal ma idealnych zawodników na szybkie kontry (zwłaszcza Reyes). Nie znam drugiej takiej drużyny grającej tak jak Arsenal: piłka chodzi jak po sznurku na 1 lub 2 kontakty. Potrafią niesamowicie długo u3mywac sie w ten sposób przy piłce i nie straszny jest im atak pozycyjny.
Co dalej?.... obie drużyny z pewnością chcą awansować. Dinamo choćby dlatego, że dla nich to okazja na zarobienie niezłej kasy. W przy przypadku Arsenalu też chodzi o kasę ale tym razem chodzi o "zwrot kosztów" jakie pochłonęłą budowa nowego stadionu. Brak awansu do fazy grupowej mógłby wprowadzić trochę zamieszania więc z pewnością Kanonierzy są zmotywowani do tego aby ten awans zrobić
Podsumowując...najlepiej zacząć od wyjazdowej wygranej tak, żeby potem spokojnie u siebie na nowym stadionie świętować awans
Mój przypuszczalny skład wyjściowy:
Almunia-Eboue,Toure,Cygan, Flamini (Djouru)-Reyes,Gilberto, Fabregas,Hleb-Adebayor,van Persie
Ostatnio zmieniony przez Mosquito 2006-08-07, 21:35, w całości zmieniany 1 raz
Szachtar ostatnio pokazał w meczu ligowym że strzelanie bramek to jest ich specjalność bo 5:0 to pogrom a Legia prezentuje się w lidze i w LM tak pięknie że aż szkoda mówić,Ukraińcy na pewno będą chcieli przywieźć dwu bramkową przewagę(conajmniej) a strzelać to potrafią zaś Legia z hafnafiordour pokazała że z amatorami trzeba się bawić .Co tu dużo mówić,polecam też over i czystą jedynkę ale handicap to odpowiedni sposób na wzbogacenie się
Ostatnio zmieniony przez PieKo 2006-08-07, 22:34, w całości zmieniany 2 razy
Dołączył: 07 Sie 2006 Pochwał: 5 Ostrzeżeń: 1 Posty: 219 Skąd: Polska
Wysłany: 2006-08-07, 23:21
FC Kopenhagen - Ajax Amsterdam, Typ: 2 , kurs: 2.45
Duńska FC Kopenhaga zmierzy się na własnym stadionie z 29- krotnym mistrzem Holandii- Ajaxem Amsterdam. Drużyna Danny'ego Blinda jest w tym meczu zdecydowanym fawotytem. Nie sądze, aby drużyna holenderska zamknęła się od pierwszych minut i grała na 0:0, moim zdaniem będzie wprost odwrotnie- Ajax zagra tak jak dotychczas przezwyczaił swoich kibiców, czyli otwarty, piękny futbol. Zacznę może od pozycji bramkarza, Maarten Stekelenburg- wychowanek klubu, który już nie raz udowodnił, że jest jednym z najlepszych bramkarzy w Eredivisie. Obrona znakomita, moim zdaniem najlepsza w lidze holenderskiej. A dlaczego???
Hatem Trabelsi, Zdenek Grygera, Johnny Heitinga, de Jong to napewno znane nazwiska każdemu kibicowi piłki nożnej. Dodając do tego doświadczonego Tomasa Galaska (def. pomocnik) powstaje nam zapora nie do przejścia. W linii pomocy "króluje" Wesley Sneijder. 22-letni kapitalnie bijący stałe fragmenty gry Holender jest bardzo ważnym punktem w swojej drużynie. Napewno każdy rzut wolny czy zostawienie mu kilku metrów może skonczyć się niebezpiecznie dla defensywy Kopenhagi. Nie sądze abym się mylił co do tego zawodnika, w ostatnim meczu z Interem w turnieju w Amsterdamie zdobył przepiękną bramkę z 35 metrów w 87 minucie ratujęc remis swojej drużynie. Noi wreszcie najmocniejsza formacja Holendrów, czyli atak. Tu się zapowiada ciekawie Ryan Babel, Angelos Charisteas, Klaas Jan Hunteelar, Yannis Anastasiou czy Marcus Rosenberg. Szczególnie licze na duet Babel&Hunteelar który w ostatnich meczach prezetował się znakomicie. Wychowanek Heerenven strzelał bramki jak na zawołanie i wcale nie zwalnia tempa co udowodnił swoimi występami na turnieju w Amsterdamie.
Dlatego sądzę, że już w pierszym meczu Ajax zapewni sobie awans, a kurs ładny
Powodzenia i życzę trafnych typów
Szachtar - Legia- gospodarze wygraja (tak jak bardzo madrze zauwazyl Pieko nawet z handim). Kurs 1.60-sts. Naprawde nie wydaje mi sie ze Legia jest w stanie cos zwojować w tej konforontacji. Cala ich gra jest nastawiona na 3 brazylijczylków a polacy sa ich dopelnieniem. Gra czasami może sie podobać jak grają z 1 piłki ale to sa jeszcze za krótkie fragmenty... Szachtar natomiast oprocz gwiazd (bo to juz sa gwiazdy): Matuzalema i Brandao bodajże są w ich szeregach bardzo dobzi inni zawodnicy tacy jak: A. Timoschuk, C. Marica, Yelano i inni. Skład jest naprawdę imponujący. Co do formy? to Szachtar imponująco zaczał sezon: 3 zwycięstwa (12-0 w bramkach) po 5-0 u siebie... a Legia - pokonała kelnerów w dwumeczu 4-0 moze i niezly wynik ale w jakim stylu . W lidze podobnie grają i jaka do tego miernota z Groclinem ( amoże odpuścili?). I dlatego patrzać na te i inne aspekty nie wydaje mi sie ze mogą sobie legioniści poradzić, choć chciałbym znow oglądać mecze w LM (takie jak z Blackburn, Panata, Geteborgiem, itp. i przeżywać znow emocje --> ah te czasy młodzieńcze). TYP - 1 Lille - Robotnicki - 1 - 1.25 sts (tak samo i tutaj handi na gospodarzy). Oba zespoły dzieli różnica 2 klas tak mi sie wydaje... liga francuzka słynie z niezłej obrony i swojej nudnej gry (dlatego typ tutaj jeszcze jeden ze Robotnicki nie strzeli). Co do zespołu gospodarzy to każy pamięta ich występy w tamtym roku i tym jaką twierdzą był ich stadion. Naprawdę jest to zespół dość ciekawy i chya jednak własnego podwórka, do tego jeszcze sezon zaczał dobrze pokazując ze jest w niezlej formie (wygrana na wyjeździe z osłabionym Rennes 1-2). Robotnicki natomiast.... boże jak Debreczyn mógł z nimi przegrać to nie wiem, wydawało mi sie zawsze że węgrzy są mocniejsi ale .... Patrząc przynajmniej na nazwy typ jest tylko jeden LILLE WYGRA.
i 2 typy za chyba nazwy zespołów
Milan i Liverpool:arrow: czy czerwona gwiaza jak i Maccabi może sprawić niespodziankę ?? czy jest osoba na tym formu która z czystym sercem może powiedzieć że to calkiem możliwe?? tak możliwe ale czy prawdopodobne .... może w 10%. Może wielu powiedzieć ze Liverpool bez formy (5-0 z Mainz może coś obrazować ale czy aby napewno?? ja własnie tego nie wiem.. a Milan?? coś się zmieniło ?? była afera i po aferze teraz spokojnie mają grać w LM i zobaczymy co tym juz podstarzałym składem zdziałają... A Czerwona Gwiazda? zespół poukładany przez trenera na tabenę włocha - zenge (a miał być kiedyś wyrzucony ale piłkarze sie za nim opowiedzieli) i z wielką gwiazdą Zigiciem który naprawdę potrafi bardzo ale to bardzo dużo. Więc zespół młody i nieboliczalny kontra starzy wyjadacze.
Możliwości wiele i zapewne bedzie ciekawie w każdym z tych 4 meczy ale wydaje mi sie ze to są najpewniejsze mecze z środowego dnia z LM, oby tak było
Wysłany: 2006-08-08, 09:13
Mosquito-po Twojej analizie to ja jestem bliższy postawienia 1x niż 2...osobiście jednak polecam odpuścić sobie to spotkanie
ja od siebie dodam
Galata-Mlada Bolesław 1 1,48 -->>>Galata to uznana firma w całej Europie.Czesi dopiero raczkują.W drugiej rundzie eliminacyjnej łatwo przeszli Valerenge,ale....Valerenga gra w ostatnim czasie tzw.piach co pokazują ich wyniki ligowe.Osobiście uważam ,że ta para będzie wyglądała tak jak Mlada-Valerenga z tym,ze na miejsce Mlady wejdzie Galatasaray ,a Valerengą w tym związku będą Czesci
Austria W. beznadziejnie rozpoczeła sezon od 3 remisów i porażki a Benfica wcale nie grała meczy o coś wielkiego tak więc po towarzyskich meczach formy nie da się określić ale z takimi napastnikami jak Nuno Gomes ,Giovanni i Mantorras to mogą ustrzelić kilka bramek w zależności w jakiej będą formie.Austriacy nie mają się kim poszczycić bo stracili jednego z utalentowanych zawodników Filipa Sebo który przeniósł się do Szkockiego Glasgow Rangers. Nie ma co tu więcej pisać Austria W. jest bez formy i widać to po pierwszych meczach ligowych a Benfica nie straciła cennego piłkarza więc skład z poprzedniego sezonu. Mecz dosyć nieciekawy ale o dużą stawkę więc mają o co grać.
Analiza by EGT - Elitarna Grupa typerów
Ostatnio zmieniony przez PieKo 2006-08-08, 09:57, w całości zmieniany 1 raz
Austria W. beznadziejnie rozpoczeła sezon od 3 remisów i porażki a Benfica wcale nie grała meczy o coś wielkiego tak więc po towarzyskich meczach formy nie da się określić ale z takimi napastnikami jak Nuno Gomes ,Giovanni i Mantorras to mogą ustrzelić kilka bramek w zależności w jakiej będą formie.Austriacy nie mają się kim poszczycić bo stracili jednego z utalentowanych zawodników Filipa Sebo który przeniósł się do Szkockiego Glasgow Rangers. Nie ma co tu więcej pisać Austria W. jest bez formy i widać to po pierwszych meczach ligowych a Benfica nie straciła cennego piłkarza więc skład z poprzedniego sezonu. Mecz dosyć nieciekawy ale o dużą stawkę więc mają o co grać.
Analiza by EGT - Elitarna Grupa typerów
Jak dla mnie ten mecz NO BET, do Wiednia ponoć nie pojechał Micolli a Nuno Gomes to nie jest ten napastnik co kiedyś. Benfica w meczach towarzyskich grała ponoć fatalnie przegrana 3-0 ze sportingiem i 3-1 z AEK więc nie są w formie i ataku nie mają też takiego wspaniałego jak Ty napisałeś. I jeszcze jeden czynnik wskazujący na to że twa analize jest " pisana na odwal się" jest to że
Geovanni nie gra już w Benfice Aktualnie gra w Cruzeiro
Wysłany: 2006-08-08, 12:10
Źeby znów nie było, że się przyp... Nie straciła cennego piłkarza? Całe wakacje trąbi się o odejściu Siamo do Liverpoolu bądź Valencii, dlatego też nie zagra on w tym meczu, gdyż kulb nie chce zamykać mu szans na gre w Lidze Mistrzów z inną drużyną.
Wysłany: 2006-08-08, 12:25
Poza tym granie X2 po kursie 1,35 nie ma sensu moim zdaniem....dacie sobie Lille i Liverpool i jest taki sam kurs.Nie mówie,ze typ Elytarnych jest zły,ale szkoda ryzykowac za taki kurs,bo różnie może być
Po losowaniu mieliśmy chyba zadowolone miny (przynajmniej ja) ale jak mijały dni moja mina coraz bardziej smutniała, jak dowiadywałem się o ich budżecie i rzecz jasna o piłkarzach, a ostatnio luknąłem w tabele ligi ukraińskiej i zobaczyłem ich bilans. 3 mecze, 3 zwycięstwa, bilans bramek 12-0 W ostatniej kolejce wygrali z Metalist Charkowem 5-0. Jeśli spojrzymy na ostatni mecz w wykonaniu obu drużyn i założymy że to jest podstawowy wykładnik to kto wygra mecz nie mamy wątpliwości. O Legii później a teraz jeszcze chwilka o Ukraińcach - choć trudno mówić Ukraińcy bo jak się nie myle to tylko czwórka wystąpiła w pierwszym składzie w tym meczu. Popis gry w tym meczu dał Brazylijczyk Elano. Powołany na towarzyski mecz z Norwegią, zdobył dwa gole i asyste. Wypadało by wspomnieć o innych świetnych piłkarzach. Na mundialu bardzo ceniłem gre Tymoszczuka zarówno w defensywie a także potrafi się pokazać w ataku, strzelić czasem z daleka (strzelił gola w weekend).Srna - nadzieja chorwackiej piłki, Lewandowski - Polak, ale powoływany do naszej reprezentacji tak więc poziom jakiś ma, po za tym u nas gra na defensywnym pomocniku a w klubie na środku obrony - tu raczej lepiej prezentuje się. I grono Brazylijczyków Matuzalem, Elano wspomniany i Fernaldinho. Legia ma Brazylijczyków, ale to nie ta półka
A podstawowa sprawa jak oni zaprezentowali się w ostatnim meczu Edson mimo gola zagrał przeciętne spotkanie, Hugo bardzo słabo, inny środkowy obrońca Choto ponownie zagrał słabo jeszcze widać się nie zgrali. Roger i Elton w ataku również słabo, szczególnie Elton. Cały atak wygląda następująco: nieskuteczny Elton, kompletnie bez formy D Janczyk, bezproduktywny Roger. Jak Legia strzeli bramke to będzie sukces, ale wątpie w to. W dodatku nawet obrona jest niepewna, tak jak krytykowałem pare środkowych obrońców tak trzeba również skrytykować W Szale.Groclinu do Szachtaru nie ma co porównywać oni wykorzystają sytuacje które sobie stworzą z pewnością. W Warszawie Legia może jeszcze powalczy o dobry wynik, ale na Ukrainie według mnie nie mają szans.
Zapomniałem wspomnić jeszcze o Włodarczyku, ale to tym lepiej to co on wyprawia, a raczej nie wyprawia, czyli nie strzela goli z tylu sytuacji to woła o ... pomstwe do nieba
_________________ Nie narzekaj na swój los
Pomyśl sobie ... jestem BOSS
Ostatnio zmieniony przez Fisher 2006-08-09, 22:37, w całości zmieniany 2 razy
FC Kopenhagen - Ajax Amsterdam, Typ: 2 , kurs: 2.45
Duńska FC Kopenhaga zmierzy się na własnym stadionie z 29- krotnym mistrzem Holandii- Ajaxem Amsterdam. Drużyna Danny'ego Blinda jest w tym meczu zdecydowanym fawotytem. Nie sądze, aby drużyna holenderska zamknęła się od pierwszych minut i grała na 0:0, moim zdaniem będzie wprost odwrotnie- Ajax zagra tak jak dotychczas przezwyczaił swoich kibiców, czyli otwarty, piękny futbol. Zacznę może od pozycji bramkarza, Maarten Stekelenburg- wychowanek klubu, który już nie raz udowodnił, że jest jednym z najlepszych bramkarzy w Eredivisie. Obrona znakomita, moim zdaniem najlepsza w lidze holenderskiej. A dlaczego???
Hatem Trabelsi, Zdenek Grygera, Johnny Heitinga, de Jong to napewno znane nazwiska każdemu kibicowi piłki nożnej. Dodając do tego doświadczonego Tomasa Galaska (def. pomocnik) powstaje nam zapora nie do przejścia. W linii pomocy "króluje" Wesley Sneijder. 22-letni kapitalnie bijący stałe fragmenty gry Holender jest bardzo ważnym punktem w swojej drużynie. Napewno każdy rzut wolny czy zostawienie mu kilku metrów może skonczyć się niebezpiecznie dla defensywy Kopenhagi. Nie sądze abym się mylił co do tego zawodnika, w ostatnim meczu z Interem w turnieju w Amsterdamie zdobył przepiękną bramkę z 35 metrów w 87 minucie ratujęc remis swojej drużynie. Noi wreszcie najmocniejsza formacja Holendrów, czyli atak. Tu się zapowiada ciekawie Ryan Babel, Angelos Charisteas, Klaas Jan Hunteelar, Yannis Anastasiou czy Marcus Rosenberg. Szczególnie licze na duet Babel&Hunteelar który w ostatnich meczach prezetował się znakomicie. Wychowanek Heerenven strzelał bramki jak na zawołanie i wcale nie zwalnia tempa co udowodnił swoimi występami na turnieju w Amsterdamie.
Dlatego sądzę, że już w pierszym meczu Ajax zapewni sobie awans, a kurs ładny
Powodzenia i życzę trafnych typów
Trenerem Ajaxu nie jest Danny Blind tylko Henk ten Cate , de Jong jest w HSV, Trabelsi blisko przejścia do Man City (w Ajaxie już nie jest), Tomas Galasek przeszedł FC Nuernberg, Yannis Anastasiou też odszedł, ale nie wiem gdzie, to tak samo jakbym napisał, że drużyna Hectora Raula Coupera - Inter wygra jakiś mecz, na bokach pomocy szaleja Emre i van der Mayde, Ronaldo strzela bramki na zawołanie, a w obronie nie do przejscia jest Cannavaro, a w środku pola rządzi Veron, zanim napiszesz analize sprawdz troche aktualne składy, bo nie był to jeden bład tylko kilka
Sory,że tak późno pisze analize,ale mam nadzieje,że jeszcze ktoś może z niej skorzysta
Austria Wiedeń - Benfica Lizbona poniżej 2.5 goli 1.65STS
Jak ktoś,już wspomniał Benfica zagra w tym meczu poważnie osłabiona.Według mnie trener gości mając prawie rezerwowy skład nastawi swoich zawodników do tego meczu bardziej defensywnie.Najważniejsze będzie dla nich w tym meczu przede wszystkim nie stracić bramki,aby w meczu rewanżowym mieć ułatwione zadanie.Jeśli chodzi o gospodarzy dzisiejszego meczu,nie błyszczą oni specjalnie w austriackiej bundeslidze jeśli chodzi o strzelanie bramek na 4 rozegrane mecze tylko dwie bramki strzelone,a na wlasnym stadionie bilans bramkowy 1-1 na dwa rozegrane mecze,co jest godne uwagi w obecnym sezonie ligowym na 4 rozegrane spotkania we wszystkich padly undery Mysle,ze obie druzyny skoncentruja sie przede wszystkim na zabezpieczeniu wlasnej bramki i mecz zakonczy sie underem
Wysłany: 2006-08-08, 21:26
Champions League qualifiers 2006/2007
Galatasaray - Mlada Boleslav 1 (1,46) Profesjonal
Galatasaray w pierwszym meczu trzeciej rundy eliminacji Champions League podejmuje czeską Mlade.Faworytem do awansu jest Galata która regularnie wystepuje w CL.Mlada natomiast pierwszy raz gra o Lige Mistrzów,w drugiej rundzie pokonali zespół Valerengi w dwumeczu 3-1 d 2-2 w i można uznać to już za sukces tego zespołu.
Czesi w lidze rozegrali do tej pory dwa mecze i oba wygrali,natomiast Galata grała w lidze tylko jeden mecz remisując 1-1 z Ankarasporem na wyjeździe.Wynik ten może świadczyć o oszczędzaniu sił przez tureckich piłkarzy na bój o CL.Galata jest moim faworytem do awansu z tej pary i wydaje się że piłkarze z Turcji już w pierwszym spotkaniu bedą chcieli zapewnić sobie awans do fazy grupowej.No bo gdzie wygrywać jak nie na własnych smieciach
_________________ Wszystko sie kiedyś kończy,chyba że jest to Moda na Sukces
Wysłany: 2006-08-08, 23:21
Red Bull Salzburg v CF Valencia 2 2.25 (Profesjonal)
Mecz III Rundy Kwalifikacyjnej do Ligi Mistrzów. 2 ekipa Austrackiej Bundesligi z poprzedniego sezonu - Red Bull Salzburg podejmuję u siebie 3 drużynę Premiera Division - CF Valencia. Zawodnicy z Austrii już rozpoczeli sezon. W 4 meczach odnieśli 3 zwycięstwa i jeden remis. Bilans bramek - 10:2. Obecnie Salzburg jest sklasyfikowany na 1 pierwszy miejscu w swojej lidzę. W II rundzie LM wyeliminowali Szwajcarski FC Zurich. Pierwszy mecz na wyjeździe przegrali 2:1, aby u siebie odrobić straty i wygrać 2:0. Co można powiedzieć o formie CF Valenci? Rozegrała bodajże dwa mecze towarzyskie odpowiednio z Fenerbahçe wygrany 3:1 i przeciwko Charltonowi także wygrany, ale 2:1. Tak więc, wydaję mi się, że Valencia powinna wygrać ten mecz, ale nie będzie łatwo. Jednak przy takim kursie, warto zagrać na CF Valencie.
Hamburg osłabił się sprzedażą Barbareza i Van Buytena a szczególnie ten drugi jest jednym z najlepszych obrońców bundesligi a Barbarez ma 35 lat i nawet dobrze że odszedł ale był jednym z lepszych atakujących w tej drużynie ale na ich miejsce pozyskano Vincenta Kompanego(około 20 lat) o którego biły się takie kluby jak Chelsea ale ostatecznie wybrał Hamburg i doszedł nowy napastnik Roger Guerreiro(chyba 22 lata) z Bayernu a więc te ubytki chyba im wyszły na dobre bo ci zawodnicy są dużo młodsi od straconych, i jest też Sanogo pozyskany ze spadkowicza ligi K'lautern i w poprzednim sezonie strzelił około 10 goli.Osasuna pozyskała Hectora Fonta z Villareal a to nie jest chyba dobry wybór jeśli chcą coś zdziałać w LM. Juanlu to też nowy nabytek ale miał problemy z wbiciem się do pierwszego składu w Betisie to czemu miałby tutaj jakiekolwiek szanse ale kto wie na kogo postawi José Angel Ziganda.
Gospodarze nie powinni oddać inicjatywy i powinni zagrać na miare ich możliwości bo w ostatnim sezonie nawet mieli szanse odebrać tytuł mistrzowski Bayernowi ale skończyło się na 3 miejscu za Werderem i wyżej wymienionym klubem a Osasuna do półmetka sezonu była liderem więc sporą niespodziankę sprawili ale ostatecznie na koniec sezonu 4 miejsce ale i tak bardzo dobra lokata jak na ich klub.
PS. Co do wieku piłkarzy nie jestem w 100% pewny.
Analiza by EGT(już nie jestem w tej grupie )
Ostatnio zmieniony przez PieKo 2006-08-09, 13:31, w całości zmieniany 2 razy
Hearts stoi przed swoją historyczną szansą zagrania w LM. Szanse na wygranie pierwszego meczu "u siebie"( zagrają na nie swoim stadionie Murrayfield ) jest ogromne. Hearts jest " na fali" Wygrało 3 ostatnie spotkania w tym z Celticiem 2-1. Do składu powraca supersnajper Jankauskas. Drużyna AEK forme zdobywa narazie tylko w sparingach. W Grecji nie rozpoczoł się jeszcze sezon a Grecka federacja ma problemy finasowe. Myśle że Hearts wykorzysta swoją szanse i już w pierwszym będzie chciało zapewnić sobie awans do następnej rundy.
Wynik 1-2 (co oni zrobili ?)
Milan - Crvena Zvezda 1,22
Po całej aferze Milan jednak zagra LM. W składzie na dzisiejszy mecz nie ma Maldiniego ani Nesty ale to nie przeszkodzi Milanowi w gładkim zwycięstwie z Crvena Zvezda. Zagrać ma reprezentant Brazyli Kaka, który tym samym ma zdementować plotki o transferze do Realu.
Kadra na dzisiejszy mecz:
Bramkarze:: Dida (1), Coppola (78), Kalac (16).
Obrońcy: Cafu (2), Costacurta (5), Favalli (19), Jankulovski (18), Simic (17).
Pomocnicy: Ambrosini (23), Brocchi (32), Foggia (83), Gattuso (8), Gourcuff (20), Kaká (22), Pirlo (21), Seedorf (10), Serginho (27), Vogel (14).
Napastnicy: Amoroso (37), Borriello (12), Inzaghi (9), Gilardino (11).
Więc jest wspomniany Kaka, Pirlo, Inzaghi i Gilardino. Z takimi zawodnikami nie można przegrać tego meczu.
Wynik 1-0
Do tego gram:
Lille - Rabotnicki 1 1,25 3-0 Liverpool - Maccabi H. 1 1,2 2-1 Galatasaray - Mlada Boleslav 1 1,45 5-2
Ostatnio zmieniony przez Szypii 2006-08-10, 09:59, w całości zmieniany 2 razy
Red Bull Salzburg v CF Valencia 2 2.25 (Profesjonal)
Mecz III Rundy Kwalifikacyjnej do Ligi Mistrzów. 2 ekipa Austrackiej Bundesligi z poprzedniego sezonu - Red Bull Salzburg podejmuję u siebie 3 drużynę Premiera Division - CF Valencia. Zawodnicy z Austrii już rozpoczeli sezon. W 4 meczach odnieśli 3 zwycięstwa i jeden remis. Bilans bramek - 10:2. Obecnie Salzburg jest sklasyfikowany na 1 pierwszy miejscu w swojej lidzę. W II rundzie LM wyeliminowali Szwajcarski FC Zurich. Pierwszy mecz na wyjeździe przegrali 2:1, aby u siebie odrobić straty i wygrać 2:0. Co można powiedzieć o formie CF Valenci? Rozegrała bodajże dwa mecze towarzyskie odpowiednio z Fenerbahçe wygrany 3:1 i przeciwko Charltonowi także wygrany, ale 2:1. Tak więc, wydaję mi się, że Valencia powinna wygrać ten mecz, ale nie będzie łatwo. Jednak przy takim kursie, warto zagrać na CF Valencie.
Nie zgodze sie z tym typem Salzburg to druzyna ktora gra bardzo dobrze na własnym stadionie Tak wiec fakt iz graja bardzo dobrze u siebie + rozegrane mecz w lidze daje im przewage,a ze Valencia to klasowy zespol bedzie remis
Standard to wicemistrz Belgii, Steaua to mistrz Rumunii. Już w ubieglym roku rumuni zaprezentowali się świetnie na arenie europejskiej gdzie awansowali do półfinału pucharu UEFA odpadając po dramatycznym meczu z Middlesborough. W tym sezonie cel jest jasny i realny-awans do LM. W ubiegłym sezonie to się nie udało, ale teraz Staeua wydaje się być jeszcze mocniejsza. Standard rozpoczął sezon od 2 porażek z średniakami ligowymi:
Standard 1 - 2 Charleroi
Lokeren 2 - 1 Standard
Staeua w lidze jak narazie rozegrała również 2 kolejki w których zgromadzila 4 pkt.
Steaua 3 - 0 U. Craiova
FCU Poli 0 - 0 Steaua
W 2 rundzie el. LM rumuni 2 razy pewnie pokonali mistrza Słowenii Goricę (2-0 na wyjezdzie i 3-0 u siebie).
Według mnie Rumuni są silniejszym zespolem i powinni uporać się z Belgami, a szanse na wywiezienie korzystnego rezultatu z Belgii są naprawdę duże
Levski Sofia-Chievo Verona 1 2.36 prof
Wiadomo, że drużyny wschodnie typu Lewski czy wyżej wymieniona Steaua są groźne dla wszystkich, tym bardziej gdy grają u siebie. Myślę, że Lewski może awansować do LM pod warunkiem, że osiągnie dobry wynik u siebie jakim byloby zwycięstwo. Lewski w ubiegłym sezonie wyeliminował z pucharu UEFA Bayer Leverkusen pokonując Niemców u siebie i na wyjeździe co pokazuje siłe Bułgarów. Lewski odpadł dopiero z Schalke. Chievo do Lm dostalo się dzięki aferze korupcyjnej we Włoszech, jest to solidna drużyna, ale bez rewelacji. Do Lm awansowali choc wyżej w lidze sklasyfikowane były:Juventus, Fiorentina i Lazio. Do sezonu w lidze wloskiej pozstalo jeszcze trochę czasu, więc Chievo może jeszcze nie być w optymalnej formie, natomiast sezon w lidze bulgarskiej wlaśnie się rozpoczął, choć 1 mecz Levskiego zostal przelożony.
Hearts - AEK (1) !!!!
Moim zdaniem mocnym faworytem w tym meczu jest gospodarz ktory na własnym stadionie malo traci punktów w lidze i w tym przypadku bedzie podobnie. Atak Szkodziej druzyny zapewni wygrana, ale mozna tez spodziewac sie jednej bramki grekow. Myśle (2:1 dla hearts)
Ostatnio zmieniony przez Fisher 2006-08-09, 14:23, w całości zmieniany 1 raz
St.Liege - Steaua 1 (sts - 2.1)
Nie sugerujmy się tym, że standard przegral pierwsze dwa spotkania ligowe. Druzyna prowadzona przez trenerski duet Johana Boskampa i Michela Renquina zrobila bardzo znaczące wzmocnienia. Za sprzedanego Jonathana Walasiaka(Metz), Davy Vandenbroecka(Waalwijk), Vedrana Runje(Besiktas) zakupiono cała plejade graczy :
Fredric Dupre (waregem), haki Bouchouari(Lokeren)Coelho i Lopez(obaj FC Porto), Rogerio Mattias ( guimaraes) Mladen Pelaic(NK Zagrzeb), Milan Jovanovic(Lokomotiv moskwa) Rodrigo Costa ( TSV monachium) i Steven Defour ( Genk). Tak zmocniony zespol napewno bedzie walczyl o LM, a zacznie z pewnoscia od wygranej na walsnym boisku . Nie sadze by Steaua przebila sie przez nowa zbudowana obrone i nie strzeli nawet jednego gola