Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ.
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!

90minut.com  |  Liga-Typerów.pl
Regulamin  Regulamin        FAQ   FAQ          Szukaj   Szukaj         TopTimers   TopTimers        Formularz kontaktowy  Formularz kontaktowy

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Reklama: Najlepsza Szkoła Pokera w Polsce | BONUS 100% | Betting and Live results | Centrum Photoshop - PSHelp.pl | Informacje z pierwszej Piłki - Kicker.pl | Liga-Typerów.pl

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Obstawianie.com Strona Główna » OFF Topic » Archiwum » Liga Hiszpańska/Portugalska 2005/2006
Przesunięty przez: cantona
2007-02-12, 11:47
Liga Hiszpańska/Portugalska 2005/2006
Autor Wiadomość
The_GrabeK
[Usunięty]

Wysłany: 2006-01-24, 21:07   

lk85,

Ogólnie puchary lepiej sobie odpuścić. Ja bede w czwartek robil analizy na weekend wiec kolo piatku, moze czwartek wieczorem

The_GrabeK
[Usunięty]

Wysłany: 2006-01-26, 06:27   

Jak podaje serwis primeradivision.pl :

'Trzeci środowy mecz ćwierćfinałowy Pucharu Króla został zawieszony z powodu agresywnego zachowania kibiców.
Valencia prowadziła po 45 minutach z Deportivo La Coruna 1:0, lecz w ostatniej minucie pierwszej połowy sędzia liniowy został trafiony w głowę przedmiotem rzuconym z trybun i arbiter prowadzący to spotkanie Carlos Megia Davila przerwał zawody.

Do momentu zawieszenia meczu nieco więcej z gry mieli Che, chociaż na początku dopisywało im szczęście, bowiem Joan Capdevila trafił w słupek w szóstej minucie. Z kolei trzy minuty później z boiska wyleciał Carlos Marchena, który został ukarany czerwoną kartką za uderzenie łokciem Angela Arizmendi. Jedyny gol padł w 44. minucie. Miguel Angel Angulo podał do Davida Villi, a ten strzałem z lewej strony pola karnego pokonał Jose Molinę.'

Tak więc póki co analiza jest trafna Che wygrywają po zaciętym pojedynku 1:0 i po golu wywołanego przeze mnie do tablicy D. Villi, ciekawe jakie kroki podejmie LFP....

pyza

Green Street Elite!!
   Kapitan

Pochwał: 33
Wysłany: 2006-01-26, 10:14   Saragossa-Barca

Saragossa - Barca , co myslicie o tym meczu?? mi sie wydaje, ze barca zagra na jakis remisik 1-1, to jest mecz pucharowy raczej u sibie beda woleli pocisnac ich, nie gra puyol,valdez,etoo i deco kurs1.75 (bet-at-home) ale .. ale

bRs
[Usunięty]

Wysłany: 2006-01-26, 10:18   Re: Saragossa-Barca

pyzina napisał/a:
Saragossa - Barca , co myslicie o tym meczu?? mi sie wydaje, ze barca zagra na jakis remisik 1-1, to jest mecz pucharowy raczej u sibie beda woleli pocisnac ich, nie gra puyol,valdez,etoo i deco kurs1.75 (bet-at-home) ale .. ale

No właśnie, pucharowy :niesmak: ... już wczoraj werder pokazał klasę :( sam nie wiem co myśleć o tym meczu, serce podpowiada stawiać na Barcę, ale rozsadek podpowiada wstrzymac się ... ale Ronaldinho cos czuję strzeli i 0:1 się skończy :respekt:

ludu o pucharze hiszpanii gadajcie w temacie z pucharami :) .taka mała uwaga :D
Ostatnio zmieniony przez nazimek 2006-01-26, 11:30, w całości zmieniany 1 raz  

The_GrabeK
[Usunięty]

Wysłany: 2006-01-26, 22:53   

Atletico Madrid - Deportivo LaCoruna 1X 1.41
Jest to mecz z gatunku tych których lepiej nie ruszać. 11. Atletico podejmuje 6. w tabeli SuperDepor. Jednakże ostatnio nastroje w obu ekpiach panują z goła odmienne. Gracze z Vicente Calderon nareszcie wygrali spotkanie ligowe, zrobili to pokonując na wyjezdzie 2:0 Real Saragosse gole strzelili Rodriguez i Torres. Deportivo ostatnio sprawie swoim sympatykom niemiłe niespodzianki, porażka z Alaves 2:0 i remis z Mallorcą 2:2 (mecze u siebie), czy nie ciekawy występ w Copa del Rey z Valencią (Che do przerwy wygrywali 1:0 następnie mecz został przerwany). Brak Valerona jest widoczny na boisku i tutaj sądze, iż gracze Atletico tego spotkania nie przegrają...

Bilbao - Getafe X2 1.85
Gracze Athletico wydają się pewnie zmierzać ku Segunda Division, zajmują przedostatnią lokatę. Ostatnio co prawda zdobyli punkcik z Sociedad, ale to zdecydowanie za mało. Gracze Getafe natomiast walczą o Puchar UEFA i szanse jakieś tam mają... ostatnio zanotowali remis z Celtą, oraz niespodziawne zwycięstwo nad Espanyolem aż 5:0

Cadiz FC - Santander X 3.25
Spotykają się dwa zespoły środka tabeli. Faworytów bukmacherzy upatrują w zespole Cadiz-u, jednakże spotkanie zapowiada się bardzo wyrównanie. Racing ostatnio przegrał w lidze z Sevilla 2:3 przerywając serię 6 spotkań bez porażki, natomiast Cadiz przegrał 1:3 z Realem. Warty odnotowania jest fakt występu graczy z Kadyksu z drużyną Espanyolu i ich porażkę 2:0 w ramach rozgrywek o Puchar Króla w dniu 25.01.06. Dlatego ja w tym wyrównanym spotkaniu wypatruje remisu.

Alaves - San Sebastian Real X2 1.45
Ostatnie Alaves podejmuje 13. Real San Sebastian. Gracze obu drużyn raczej ostatnio formę pamiętają tylko z oglądania w szatni starych kaset VHS :) . Sociedad osatnio zremisowało z słabiutkim Bilbao 3:3, natomiast gracze Alaves wygrali zaskakująco 2 kolejki temu z Deportivo - jednakże, można tutaj mówić nie o zwycięstwie graczy Alaves, a o porażce Deportivo - tego z El Riazor. Reasumując sądze, iż rutyna weźmie górę i Sociedad tego meczu nie przegra, aczkolwiek podział punktów nie będzie dla mnie dużym zaskoczeniem

Celta Vigo - Real Madrid 2 2.2
Mecz pomiędzy druzynami z czołówki. 6. Celta kontra 4. Real. Obie drużyny są ostatnio na fali - Celta w ostatnich 3 meczach zdobyła 7 punktów (podobnie jak Real), wygrywając z Sociedad i Malagą, oraz remisując z Getafe. Real natomiast zremisował z Villarealem, odprawił z kwitkiem drużyny Sevilli, Cadizu, a w pucharze Króla dwukrotnie pokonał Betis. Miałem okazje oglądać ostatnie mecze Realu i mogę powiedzieć iż drużyna ta wreszcie zaczyna grać swoją piłkę. Odbiór pressingiem, atak skrzydłami. Wysoką formę prezentują Becks, Zizou, Cassano. Fantastyczną wręcz duet brazylijski Robinho-Cicinho. Słabiutko Bestia, ale nie wiadomo czy wyjdzie w podstawowym składzie

Espanol Barcelona - Malaga FC 1 2.0

14. Espanyol podejmuje drużynę strefy spadkowej czyli Malagę. Gracze z Barcelony ostatnio zostali upokorzeni przez Cadiz (przegrali 5:0) i teraz pora na zwycięstwo, jeśli nie chcą zbytnio się narazić swoim kibicom. Malaga natomiast ostatnio wpadł w dołek i ma coraz większe problemy z wyjściem z tej sytuacji. Po bezbramkowym remisie z Villareal przyszły 3 porażki różnicą dwóch bramek. Dodatkowo ostatnie dwa mecze gracze Malagi grali u siebie, i w żadnym z tych spotkań nie zdobyli chociażby jednej bramki.

Mallorca - Barcelona FC 2 1.45

Lider i bezapelacyjnie drużyna grająca najładniejszy obecnie futbol na półwyspie Iberyjskim, a może nawet na świecie przyjeżdża na słoneczną Mallorce. RCD walczy już tylko i wyłącznie o utrzymanie, zajmują 17. pozycje z zaledwie punkcikem przewagi nad strefą spadkową. Barcelona kontynuuje kapitalną serię zwycięstw w Lidze, gdyż ostatnio w pucharze polegli Saragossie. Grali oni w czwartek w Copa del Rey, Rijkaard wypuścił częściowo 2 skład, a gracze nie zagrali na maksimum swoich możliwości i stąd ta porażka - jednak Saragossa jest mocniejsza od Mallorci, a Valdez broni lepiej niż jego zmiennik, dlatego tutaj nie upatruje niespodzianki. Na wszelki wypadek jednak innym polecam ten mecz jako !NO BET!

Osasuna - Betis Sevilla 1 1.80

Osasuna która przez długi czas była sensacyjnym wiceliderem powoli spuszcza z tonu i spada w dół tabeli. Już została wyprzedzona przez Valencię, a na plecach czują już oddech Realu Madryt. Betis to z kolei negatywne zaskoczenie sezonu, miał to być ich sezon -> udział w LM, wysokie aspiracje w LaLiga, a skończyło się szybkim odpadnięciem z europejskich pucharów i walką o utrzymanie w najwyższej klasie rozgrywkowej Hiszpanii. Formę odzyskuje powoli Joaquin oraz dobre mecze znowu rozgrywa Capi, czy to jednak wystarczy na Osasunę... Wydaje mi się, że nie...

Sevilla - Villarreal 2 3.1

8. Sevilla podejmuje 5. Villareal. Oba kluby walczą o Europejskie Puchary. Zarówno gospodarze jak i goście ostatnio nie zachwycają formą, ale nie można też powiedzieć, że grają źle - ciułają punkciki jednak nie robią tego w wielkim stylu. Na moje oko lepszą piłkę obecnie grają gracze Villareal i to w tym meczu upatruję swoistego underdoga po ładnym kursiku 3.1

Valencia - Zaragoza 1 1.65

Oba kluby walczą jeszcze w Copa del Rey. Valencia w ostatnim meczy wygrała z Depor 1:0, jednak mecz został przerwany w 45.minucie i niestety nie znam jeszcze rozstrzygnięcia LFP. Natomiast Saragossa pokonała Barcelonę dosyć niespodziewanie i głównie z tego powodu przewiduję ich porażke z Valencią. Dlaczego?? Otóż Sarragossa ma pewną pozycję w lidze, nie grozi im spadek, o puchary też nie powalcza - dlatego skoncentrują się na Copa del Rey i spróbują przejść Barcelonę...
Ostatnio zmieniony przez The_GrabeK 2006-01-29, 22:54, w całości zmieniany 3 razy  

lucasss

Amator

Pochwał: 1
Wysłany: 2006-01-28, 00:04   

Ja w meczu Bilbao-Getafe proponowałbym mimo wszystko 1X .Mimo ze w tym sezonie sprawuja sie fatalnie to nalezy pamietać ze jeszcze calkiem niedawno plasowali sie górnych rejonach tabeli.Athletic to druzyna z charakterem,sadze ze po minimalnej porażce z Barca 1:2 na Camp Nou i remisie w San Sebastian przyszedl czas na zwyciestwo:D. :spoko:
Ostatnio zmieniony przez lucasss 2006-01-29, 18:56, w całości zmieniany 1 raz  

davi1000

Podglądacz

Wysłany: 2006-01-28, 12:32   

Chyba postawię trochę inaczej.
Getafe jest w dobrej formie i do Bilbao jedzie po 3pkt.
Nie wystąpi jeden z czołowych pomocników Athletic'u - Exteberria.]
Wynik będzie wachał się w okolicach remisu,
dla mnie X2 (ok.1,50)

:krzeslo:

Na dzisiaj jeszcze jeden typ,
konkretnie Atletico - Deportivo 1 2.60 (po takim kursie grzechem byłoby nie zagrać)

Atletico musi się przełamać u sibie , wygrali z Zaragozą na wyjęździe teraz pora aby dobrze się zaprezentować na Vicente Calderon, Torres i spółka nie mogą niewykorzystać takiej okazji, zważywszy na brak Valerona i fatalne ostatnio wyniki Depor,
gram pewną 1

powodzenia :cwaniak1:

Opcja edytuj nie boli...przynajmniej mnie nigdy nie ugryzła - pamiętaj o tym na przyszłość zamiast pisać posta po poście! The_GrabeK
Ostatnio zmieniony przez 2006-01-28, 12:46, w całości zmieniany 1 raz  

armando

Junior

Pochwał: 7
Wysłany: 2006-01-28, 13:09   

:arrow:
At.Madr.-La Coruna typ 1 kurs 2.3
W ostatnim sobotnim spotkaniu 21. kolejki Primera Division Atletico Madryt zagra z Deportivo La Coruna.
Forma Los Rojiblancos rośnie w ostatnim czasie, podczas gdy Depor regularnie traci punkty i ma ich obecnie 10 więcej niż rywale.
W składzie gospodarze zabraknie jedynie Jose Zahinosa i Ivana Cuellara. Dużo gorzej wygląda sytuacja drużyny prowadzonej przez Joaquian Caparrosa. Kontuzjowani są Jorge Andrade, Juan Carlos Valeron, Victor, Pablo Amo i Ivan Carril. W tej sytuacji Atletico jest bez wątpienia zdecydowanym faworytem.

Lloriet

Amator

Wysłany: 2006-01-28, 17:00   

Cytat:

Osasuna która przez długi czas była sensacyjnym wiceliderem powoli spuszcza z tonu i spada w dół tabeli. Już została wyprzedzona przez Valencię, a na plecach czują już oddech Realu Madryt. Betis to z kolei negatywne zaskoczenie sezonu, miał to być ich sezon -> udział w LM, wysokie aspiracje w LaLiga, a skończyło się szybkim odpadnięciem z europejskich pucharów i walką o utrzymanie w najwyższej klasie rozgrywkowej Hiszpanii.

Z Betisem nie jest tak źle jak ci się wydaje .
Po pierwsze trochę się zagalopowałeś z tym , że odpadli z europejskich pucharów , bo będą grać w UEFA . Ogólnie w porównaniu z ubiegłymi sezonami to postawa Betisu nie wygląda za wesoło , ale promyki nadzieji na lepszą grę i wyniki dają .
Gorzej wygląda Osasuna , która powoli zajmuje swoje miejsce w szeregu . W lidze jeszcze nic w tym roku nie wygrali , jedynie w pucharze pokonali chimeryczne Deportivo . U siebie jeszcze nie przegrali , Betis nie ma wyjazdowego zwyciestwa więc w tej kolejce może się to zmienić :D .
Inaczej myśle o meczu Sevilli z Villarealem , ale to już inna bajka .

Callou

Amator

Wysłany: 2006-01-28, 22:18   

Jak dla mnie Osasuna - Betis wchodzi, lecz z podpórką, czyli 1X. Myślę, że Osasuna nie przegra. U siebie gra naprawdę dobrze. Kurs 1.15
A meczyk Sevilla - Villareal postwaiłbym również 1X. Sevilla u siebie nie taka słaba...Zresztą nawet na wyjeździe z Barca pokazali się z dobrej strony.
Ostatnio zmieniony przez Callou 2006-01-28, 22:21, w całości zmieniany 1 raz  

The_GrabeK
[Usunięty]

Wysłany: 2006-01-29, 12:33   

Lloriet,
Cytat:
Po pierwsze trochę się zagalopowałeś z tym , że odpadli z europejskich pucharów , bo będą grać w UEFA

Może nie zagalopowałem, ale źle się wyraziłem... ja mam poprostu takie przeczucie, czasem tak mam - to samo mialem wczoraj odnosnie meczu Cadizu i się udało. (już HSV mnie niestety zawiodło :/ )

Pozdrawiam i dzieki za polemike!

The_GrabeK
[Usunięty]

Wysłany: 2006-01-29, 23:06   

Jak już wiecie podusmowuje kolejki, licząc, że każdy mecz jest grany jako singiel za 10j.
Więc

Wkład: 100j
Wygrana: 103,1j
Saldo: +3,1j

Saldo ogólne: (55j + 6,1j +0,5j+3,1j) +64,7 j

Początek całkiem całkiem....

Cypisek

Amator

Wysłany: 2006-01-30, 18:09   

Setubal - Academica X
-----------------------------------
1. Victoria w ostatnich 10 meczach zanotowała tylko 1 remis. U siebie od początku sezonu jeszcze żadnego.
2. W pierwszym meczu między tymi zespołami na stadionie Academici górą była Victoria (1-0) więc nawet przy remisie w dzisiejszym spotkaniu dwumecz będzie na korzyść Setubal co i tak uzasadnia jej wyższą pozycje w tabeli.
3. W ostatnich 3 meczach między Setubal a Coimbrą górą byli gospodarze (1-0 [1999], 3-1 [2003], 1-0 [2004]). Każda seria kiedyś się kończy.
4. W tej kolejce ligi portugalskiej było 5 domowych wygranych, 2 wyjazdowe i tylko 1 remis.

Twister

Kapitan

Pochwał: 53
Wysłany: 2006-01-30, 18:12   

Vitoria Setubal - Academica Coimbra :arrow: X 3.35

Jak wiadomo w druzynie gospodarzy występują od początku rundy rewanżowej spore problemy organizacyjne,poza tym od zespołu odeszło spora częsć zawodników,którym klub zalegał z pieniędzmi.Na papierze faworytem są oczywiście gospodarze,którzy walczą o europejskie puchary.Jeśli chodzi o drużyne gości,walczy ona o utrzymanie i każdy zdobyty na wyjeździe punkt jest dla nich ogromnym sukcesem.Ciekawostką dotyczącą tego meczu jest to,że gospodarze w tym sezonie jeszcze nie podzielili się punktami na własnym stadionie z żadną drużyną(5-0-4).Jak wiadomo zawsze musi być ten pierwszy raz :D

The_GrabeK
[Usunięty]

Pochwał: 53
Wysłany: 2006-01-30, 23:55   

TAKIE MAŁE PODSUMOWANIE KOLEJKI I MOICH WPADEK

Cytat:
Bilbao - Getafe X2 1.85
Gracze Athletico wydają się pewnie zmierzać ku Segunda Division, zajmują przedostatnią lokatę. Ostatnio co prawda zdobyli punkcik z Sociedad, ale to zdecydowanie za mało. Gracze Getafe natomiast walczą o Puchar UEFA i szanse jakieś tam mają... ostatnio zanotowali remis z Celtą, oraz niespodziawne zwycięstwo nad Espanyolem aż 5:0

Wynik w meczu Bilbao mocno mnie zaskoczył. Widziałem wczoraj magazyn SPORT+ i były pokazana bramka. Niestety akurat gol w tym spotkaniu to wynik błędu sędziego, który podyktował rzut karny z kapelusza. Wykorzystal go Orbaiz, a po tym golu zespoły znowu toczyły wyrównany bój. Co do swojej analizy nie mam większych zastrzeżeń.

Cytat:
Alaves - San Sebastian Real X2 1.45
Ostatnie Alaves podejmuje 13. Real San Sebastian. Gracze obu drużyn raczej ostatnio formę pamiętają tylko z oglądania w szatni starych kaset VHS . Sociedad osatnio zremisowało z słabiutkim Bilbao 3:3, natomiast gracze Alaves wygrali zaskakująco 2 kolejki temu z Deportivo - jednakże, można tutaj mówić nie o zwycięstwie graczy Alaves, a o porażce Deportivo - tego z El Riazor. Reasumując sądze, iż rutyna weźmie górę i Sociedad tego meczu nie przegra, aczkolwiek podział punktów nie będzie dla mnie dużym zaskoczeniem

Drużyna Deportivo zagrała bardzo dobre zawody. Błyszczał Aloisi a ich zwycięstwo jest w pełni zasłużone. Ładny mecz, ładne akcje, ładne gole -> Brawo Alaves! Kibice na Estadio Mendizorroza cieszą się zapewne z faktu, iż ich klub awansował po tym zwycięstwie z ostatniego na 18. miejsce

Cytat:

Osasuna która przez długi czas była sensacyjnym wiceliderem powoli spuszcza z tonu i spada w dół tabeli. Już została wyprzedzona przez Valencię, a na plecach czują już oddech Realu Madryt. Betis to z kolei negatywne zaskoczenie sezonu, miał to być ich sezon -> udział w LM, wysokie aspiracje w LaLiga, a skończyło się szybkim odpadnięciem z europejskich pucharów i walką o utrzymanie w najwyższej klasie rozgrywkowej Hiszpanii. Formę odzyskuje powoli Joaquin oraz dobre mecze znowu rozgrywa Capi, czy to jednak wystarczy na Osasunę... Wydaje mi się, że nie...

Osasuna faktycznie ostatnio spuszcza z tonu i bardzo szybko. Jeśli nie odnajdą się zawodnicy z Pampeluny, to klub może wypaść nie tylko z miejsc uprawniających do walki o LM, ale także o Puchar UEFA - a Betis robi postępy i nareszcie zaczyna wygrywać, gdyby jednak miał zmienić swój typ byłby to remis, a nie zwycięstwo Betisu

Cytat:
Sevilla - Villarreal 2 3.1

8. Sevilla podejmuje 5. Villareal. Oba kluby walczą o Europejskie Puchary. Zarówno gospodarze jak i goście ostatnio nie zachwycają formą, ale nie można też powiedzieć, że grają źle - ciułają punkciki jednak nie robią tego w wielkim stylu. Na moje oko lepszą piłkę obecnie grają gracze Villareal i to w tym meczu upatruję swoistego underdoga po ładnym kursiku 3.1

Ładne zawody Sevilli, już w pierwszej połowie Sevilla uzyskała prowadzenie i osiągnęła wyraźną przewagę na boisku. W 45 minucie drugą żółtą, a w konsekwencji czerwoną kartkę dostał Josico za niesportowe zachowanie. W '10' Villareal nie miał już nic do powiedzenia. Moja analiza na to spotkanie zawierała błędy, jednak za wcześnie wystawianie analiz grozi tym, że nie zna się do końca składów...

Cytat:
Valencia - Zaragoza 1 1.65

Oba kluby walczą jeszcze w Copa del Rey. Valencia w ostatnim meczy wygrała z Depor 1:0, jednak mecz został przerwany w 45.minucie i niestety nie znam jeszcze rozstrzygnięcia LFP. Natomiast Saragossa pokonała Barcelonę dosyć niespodziewanie i głównie z tego powodu przewiduję ich porażke z Valencią. Dlaczego?? Otóż Sarragossa ma pewną pozycję w lidze, nie grozi im spadek, o puchary też nie powalcza - dlatego skoncentrują się na Copa del Rey i spróbują przejść Barcelonę...

No i niespodzianka. Che którzy mieli w moim zamyśle zapewniać sobie LM przegrywają z Saragossą - trener Realu Saragossa nie odpuścił jednak tego spotkania na rzecz rewanżu z FC Barceloną w Pucharze Króla jak się tego spodziewałem, co nie zmienia faktu, że drużyna Valencii powinna te spotkanie wygrać..

Devon

Amator

Wysłany: 2006-01-31, 11:19   

Co do Valenci to rowniez moge powiedziec ze zrobili porzadne zaskoczenie.Ale co prawda Saragossa pokazala ostatnio klase.Co prawda pokonala Barcelone grajaca w oslabieniu,ale teraz tez nie dala wygrac Valenci.Piekna bramka Kluiverta i wyrownanie w ostatnich minutach dal upragniony remis ,ktory wprawdzie zeczy nie satysfakcjonuje gospodarzy.Valencia gra rowna pilke od kilku jak nie kilkunastu sezonow ale ostanio nie udaje sie osiagnac jakies wiekszego trofeum.

Van der Elk

Doświadczony

Pochwał: 41
Wysłany: 2006-02-02, 12:52   

Ja pozwolę sobie zrobić analizę na najbliższy weekend.

Deportivo-Valencia 2 kurs 2,61 w profku.

Deportivo to typowa wyjazdowa drużyna. Na cudzych boiskach radzą sobie znacznie lepiej niż u siebie. Na własnym stadionie ostatnio osiągają przerażające wyniki: remis ze słabą Majorką, porażka z bardzo słabym Alaves, porażka z Espanyolem.
Valencia natomiast jest w rewelacyjnej formie. Na wyjazdach radzą sobie świetnie, ich ostatnie mecze wyjazdowe: wygrana z Betisem 2-0, remis z Atletico, wygrana z Alaves, wygrana z Espanyolem, wygrana z Cadiz i dopiero porażka z Villareal, ale to było 5.11.
Moim zdaniem warto zaryzykować ten mecz po tak ładnym kursie.

Barcelona-Atletico 1 kurs 1,33 w profku(zapewne spadnie)

Tutaj nie ma co sie rozpisywać. Barcelona po odpadnięciu z pucharu zapewne będzie chciała w formie przeprosin dla swoich kibiców wysoko pokonać Atletico.
Atletico na wyjazdach grają przeciętnie, ale przeciętna gra na Barcelone z pewnością nie wystarczy.

Sevilla-Osasuna 1 kurs 1,86 w profku.

Sevilla to bardzo silna drużyna. U siebie radzą sobie bardzo dobrze, zresztą na wyjazdach też grają ok.
Osasuna to typowa drużyna własnego boiska, ale ostatnio nawet tam im nie idzie, a na wyjazdach to już wogóle.
Moim zdaniem Sevilla nie powinna mieć zbyt dużych problemów.

Villarreal-Cadiz 1 kurs 1,59 w profku.

Villarreal ostatnio nie zachwyca, ale u siebie zawsze grają solidnie i naprawdę ciężko ich tam pokonać.
Cadiz na wyjazdach nie zachwyca, z silnymi zespołami wyraźnie sobie nie radzą. Jeśli na wyjazdach remisują bądź wygrywają, to ze słabeuszami.
Moim zdaniem Villarreal powinien wygrać.

Spongebob

Amator

Wysłany: 2006-02-02, 19:47   

Tak bez głębszych analiz to najbardziej podoba mi sie z tych typów Dep-Valencia 2,w tamtym sezonie valencia stłukła ich na wyjeżdzie 5-1,a wiec moze w tym sezonie tez wygra,deportivo widzialem w tym sezonie pare razy u siebie,nie raz graja fatalnie,pomyslałbym w tym meczu rowniez powaznie o OVERKU,ale to jeszcze zobaczymy :cwaniak:

The_GrabeK
[Usunięty]

Wysłany: 2006-02-03, 14:22   

Malaga CF - Athletic Bilbao x2 1.55

Gracze obu zespołów modlą się o utrzymanie. Oba kluby nie radzą sobie zbyt dobrze w PD, lepszy start co prawda miała Malaga, jednak ostatnio dostała powaznej zadyszki, co widać w serii ostatnich 4 porażek. Malaga w ostatnim czasie przegrała z takimi zespołami jak: Sevilla, Cadiz, Celta, Espanyol. Co najważniejsze nie zaprezentowała ładnego futbolu. Od dna odbija się za to Athletic Bilbao, gracze z kraju basków najpierw zremisowali 3:3 w wyjazdowym spotkaniu derbowym z Real Sociedad San Sebasian, a później odnieśli co prawda skromne, ale zawsze zwycięstwo nad Getafe. AThletic będzie dodatkowo zmotywowany faktem, iż czeka ich teraz seria trudnych spotkań (Real Madryt, Racing, Villareal, Sevilla) i o punkty będzie strasznie trudno. Dużo łatwiejszy kalendarz ma przed sobą Malaga, spotkania z outsiderami czyli Alaves, Mallorca. Niepokojąca jest długa seria graczy Malagi, ale wydaje mi się, iż stać ich będzie co najwyżej na remis w tym spotkaniu

Real Madryt - Espanyol Barcelona 1 1.35

Galacticos są wyraźnie na fali od początku tego roku. Widać włożoną pracę Lopeza Caro w taktyke, wytrzymałość fizyczną oraz przede wszystkim w podejściu do meczy oraz treningów. Espanyol ostatnio wynagrodził swoim kibicom upokarzającą porażkę 5:0 z Cadizem, wygrywając u siebie 3:1 z ostatnią Malagą. Wbrew pozorom oba kluby coś łączy - jest to fakt dalszej walki na wszystkich 3 frontach (LaLiga, Copa del Rey, LM (Real), a Puchar UEFA (Espanyol)). Jednakże, ostatni gra Realu może zachwycać. Wreszcie grają z polotem, finezją - może ostatnie ich spotkanie nie potwierdza tej tezy, ale właśnie dlatego teraz muszą pokazać, że chcą wygrywać z każdym i o wszystko. Do kadry meczowej powracają. W składzie Realu jedynymi brakami są: Raúl, Diego López i Minambres, oraz nie do końca jest jasna sytuacja Becksa, który doznał lekkiej kontuzji na jednym z treningów. Tak czy inaczej, nie widzę innej opcji niż zwycięstwo Los Galacticos :)

Deportivo La Coruna - Valencia CF X 3.2

!No BET! Więc zacząłem już od tego co myśle na temat tego meczu. Oba kluby ostatnio grają często ze sobą i ich mecze są bardzo wyrównane. Wydaje mi się, że tego spotkania nawet nie ma za bardzo jak analizować - poprostu częstotliwość spotkań obu ekip jest zdecydowanie za wysoka. Valencia od dłuższego czasu nie zaznała smaku porażki w LaLiga (seria 10 spotkań - 7 zwycięstw, 3 remisy). Czy jednak zmieni się to w meczu z Depor? Naprawdę trudno odpowiedzieć. Typ jest czysto intuicyjny, więc odradzam grania go. !No BET!

Villarreal - Cadiz 1 1.65

'Żółte łodzie podwodne' ostatnio sprawiają mi coraz to więcej przykrości. Głupia porażka z Sevillą, czerwień dla Josico. Nie wiadomo, czy do składu Villareal powróci Riquelme, jednak z nim czy bez niego, jeśli zespół chce liczyć się w walce o miejsca dające awans do europejskich pucharów musi pokonać drużynę Cadizu walczącą ostatnio z różnym skutkiem o utrzymanie. Cadiz w ostatnich 4 meczach zdobył co prawda 7pktów odnosząc zwycięstwa nad Getafe i Malagą, remisując z Racingiem, oraz doznając porażki z Realem Madryt - jednakże, poziom ich gry pozostawia wiele do życzenia.

Real Sociedad - Real Mallorca 1 1.95

Spotkanie dwóch drużyn które ostatnio nie zachwycają formą (o ile można o czymś takim w ich wypadku mówić). Obie drużyny mają 'ładne' serie:
Sociedad - 4 mecze bez zwycięstwa
Mallorca - 7 meczy bez zwycięstwa
Moim zdaniem w tym spotkaniu warto zagrać na przełamanie tej krótszej serii, czyli na zwycięstwo Sociedad. Baskowie co prawda ostatnio borykają się z problemami kadrowymi, jednak na Mallorce powinno to wystarczyć.

Racing Santander - Celta Vigo X 3.25

Racing podejmuje wyżej sklasyfikowaną celtę Vigo. Obie drużyny mają inne cele. Racing chce spokojnie dokończyć sezon w środku ligowej tabeli, natomiast Celta ma chrapkę na miejsce premiujące do walki o europejskie puchary. Celta ostatnio zagrała dobry mecz z Realem Madryt, jednak w tym wypadku to nie wystarczyło i przegrali 2:1. Wcześniej ładne mecze i ładna gra z Malagą, Getafe, Sociedad. Napewno, jeśli utrzymają obecną formę, to szanse na kwalifikacje mają... Natomiast drużyna Racingu, także ostatnio pogrywa sobie całkiem całkiem. Jeszcze niedawno, zespołowi groziło widmo spadku do Segunda Division, lecz w przeciągu ostatnich 8 spotkań zdobyli oni aż 13pkt. przegrywając tylko 2:3 z Sevillą 2 kolejki temu. Styl gry Racingu jest także bardzo ładny, zresztą przytoczę kilka ostatnich wyników: 1:0 z Villarealem, 1:1 z Osasuną, 2:1 z Realem Madryt. Tutaj może się zdarzyć wszystko, i miejmy nadzieje, że tym wszystkim będzie remisik.

Real Saragossa - Real Betis Sewilla 1X 1.35

Saragossa zajmuje 10. miejsce natomiast Real Betis Sevilla miejsce 14. Warto odnotować fakt, iż gracze Betisu ostatnio zwyżkują z formą. W ostatnich 5. spotkaniach zdobyli, aż 10pkt czyli tyle samo co gracze Saragossy. Wszystkie znaki na niebie i ziemii wskazują tutaj remis. Wyrównana forma obu drużyn, każdej z ekip potrzebne są punkty, Betis ostatnio naprawdę wydaje się łapać drugi oddech. Jednakże dla Betisu jest to drugi mecz wyjazdowy z rzędu i dlatego tutaj typuje zwycięstwo Saragossy lub remis.

Getafe CF - Deportivo Alaves 1 1.80

9. Getafe podejmuje 18. Alaves. Gracze Deportivo cały czas tkwią w strefie spadkowej i nic nie wskazuje na to, że mieliby się z niej szybko wydostać. Są po serii wyczerpujących meczy (Deportivo, Barcelona, Sociedad) w któych odnieśli 2 zwycięstwa. Jednakże kadrowo zespół Alaves jest słabszy, a jeśli Getafe chce jeszcze powalczyć z czołówką Primera Division to muszą wygrywać z zespołami kalibru Alaves

FC Barcelona - Atletico Madryt X2 2.65

*** ZMIANA***

W wyniku informacji o osłabieniach Barcelony i o tym, ze Atletico zapowiada walkę o 3 punkty zmieniam swój typ na dość ryzykowny - ale moim zdaniem to słuszna decyzja

Sevilla FC - Osasuna Pampeluna X2 1.70

Sevilla i Osasuna plasują się w ścisłej czołówce PD. Jednak oba kluby zmierzają ostatnio w przeciwnych kierunkach. O ile Osasuna obniżyła ostatnio znacznie swoje loty, o tyle już Sevilla pnie się w góre ligowej drabinki. Sevilla ostatnio zagrała bardzo dobre spotkania w których pokonała Racing i Villareal, natomiast Osasuna przegrała swoje 3 ostatnie spotkania tracąc w każdym po 2 gole. Ja tutaj zagram na przełamanie serii, gdyż nie wierzę, iż dobrze grająca w pierwszej części sezonu Osasuna, przegra w niedziele swoje czwarte z rzędu spotkanie.

// W dniu jutrzejszym kiedy dorwę się do składów analizki mogą się troszkę pozmieniać. The_GrabeK
Ostatnio zmieniony przez The_GrabeK 2006-02-06, 09:33, w całości zmieniany 6 razy  

nazimek

Oi! Bootboy
   Kapitan

Pochwał: 24
Wysłany: 2006-02-03, 19:49   

kilka uwag ode mnie:

Barca-Atletico --->>>>>moim zdaniem lepiej sobie odpuścić to spotkanie.W barcy nie zagrają Eto,Ronaldinho,Edmilson,Xavi moim zdaniem to juz są znaczące ubytki.Atletico wg. mnie ma kadre na pierwszą czwórke.Maxi,Torres,Petrov,Ibagaza,Lopez (nawet na ławce Galletti).W ostatnich spotkaniach forma Atletico wzwyżkuje.Dodatkwym arugmentem jest to,że Barcy w meczach z atletico średnio idzie.W pierwszej rundzie porazka 2-1 na wyjeździe.A w poprzednim sezonie u siebie 1-1.Moim skromnym zdaniem katalończycy moga sie potknąc w tym spotkaniu......

Sevilla-Osasuna tutaj 1x jak nic.Goście juz sie wyszumieli na ten sezon.Wystarczy im na razie ;)

pewniakiem kolejki jest dla mnie Villareal i tutaj sie zgadzam z przedmówcami

[ Komentarz dodany przez: The_GrabeK: 04-02-2006, 12:59 ]
Przemyślałem jeszcze raz sprawę Barcelony i po głębszym namyśle zmieniłem typ swój na X2. Pozdrawiam.

lucasss

Amator

Wysłany: 2006-02-03, 22:03   

Malaga-Bilbao x2 kurs 1,40 .Po ostatnich wynikach widacze forma Bilbao zwyzkuje (remis z Sociedad,zwyciestwo na Getafe) i sadze ze potwierdzi sie to takze w meczu ze slabiutka Malaga (ktora moim zdaniem jest pewnym kandydatem do spadku) .The_Grabek zanalizowal ten mecz bardzo dokladnie, ja dodam tylko od siebie ,ze licze na 2 w tym sezonie wyjazdowe zwyciestwo Bilbao ,wiec jesli ktos nie boi sie ryzyka albo puszcza kilka kuponow proponuje zagrac na jednym "czysta" 2 po ladnym kursie 2,80 (Toto-Mix). :ups:
Ostatnio zmieniony przez lucasss 2006-02-05, 09:58, w całości zmieniany 1 raz  

Spongebob

Amator

Wysłany: 2006-02-03, 22:54   

Mysle ze ten typ ma szanse powodzenia,chociaz jak patrze na bilans bilbao w maladze to jest porazajacy :wstyd: przez ostatnie 3 sezony zawsze tam przegrywali,ogladalem ich mecz tydzien temu troche meczyli sie z getafe,ja mimo wszystko zagram ze Bilbao strzeli gola w tym meczu kurs tez 1,4 w GB,a na wyjazdach ostatnio latwiej im przychodzi strzelanie goli niz u siebie
Bilbao strzeliło gola w 39 minucie i wiecej w tym meczu mnie nie interere :p: :rotfl:
Ostatnio zmieniony przez Spongebob 2006-02-04, 18:53, w całości zmieniany 1 raz  

Lloriet

Amator

Wysłany: 2006-02-04, 12:57   

nazimek napisał/a:
Barca-Atletico --->>>>>moim zdaniem lepiej sobie odpuścić to spotkanie.W barcy nie zagrają Eto,Ronaldinho,Edmilson,Xavi moim zdaniem to juz są znaczące ubytki.Atletico wg. mnie ma kadre na pierwszą czwórke.Maxi,Torres,Petrov,Ibagaza,Lopez (nawet na ławce Galletti).W ostatnich spotkaniach forma Atletico wzwyżkuje.Dodatkwym arugmentem jest to,że Barcy w meczach z atletico średnio idzie.W pierwszej rundzie porazka 2-1 na wyjeździe.A w poprzednim sezonie u siebie 1-1.Moim skromnym zdaniem katalończycy moga sie potknąc w tym spotkaniu......

Tu masz nazimek zdecydowaną rację . Myślę podobnie jak ty , jedyne co mogę dodać od siebie to , że Barca wygrała tylko 1 mecz na 7 ligowych z Atletico , które wróciło do Primiera Division po dwuletniej banicji . Atletico ma patent na Barcę !

Spongebob

Amator

Wysłany: 2006-02-04, 18:58   

Mysle jeszcze o jednym dzisiejszym meczu:LAcoruna-Valencia over 2,5 kurs 2,1
ostatnie 3 mecze miedzy tymi druzynami zakonczyly sie wynikami overowymi,w tym sezonie deportivo traci duzo bramek u siebie ale tez prawie zaesze cos strzelaja,valencia na wyjazdach gra niezle,takze licze na 3 bramki w tym meczu kurs kuszacy :D

Centrebet
ronaldinho07

Podglądacz

Wysłany: 2006-02-04, 19:23   

czy wy tu dodajecie tez bramki??? poszukuje bramek valencii z niedawno rozegranego meczu z Deportivo. Jak ktos ma to niech udostepni albo powie skad mozna sciagnac
z gory dziex

Obstawianie.com Strona Główna »