Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ. Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!
Beznadziejna kolejka - pełna niespodzianek. Mało kto spodziewał się, że zarówno Real Madryt, jak i Valencia stracą punkty. Z faworytów nie zawiodła jedynie Barcelona. Wielkim zaskoczeniem jest pogrom Sevilli - teraz już wiem skąd wziąłsię ten kurs.
W analizach do tej kolejki popełniłem dwa rażące błedy - Villareal powinien być puszczony z podpórką, i nie powiniennem szukać na siłę sensacji w meczu Celty. Mam nadzieję, że w następnej kolejce będzie lepiej, między innym dzięki wyeliminowaniu tego typu błędów.
Kontyunujac tradycje Grabka - stawka na kazdy mecz to 10j.
Wkład: 100j
Wygrana: 82,6 j
Saldo: - 17,4 j
Razem zysku: 38,9j + 15,8 j - 17,4 j = 37,3 j
_________________ "Warszawa da się lubić, ja ją kocham to pewne, i w ogóle, i w szczególe, i pod każdym innym względem."
Moj typ to 2 troche ryzykowny ale Real jest w kryzysie.Podał sie do dymisji Perez a piłkarze graja fatalnie ,szczegolnie mecz z Arsenalem w ktorym Real kompletnie nic nie pokazał i mecz z Mallarocą.Piłkarze Athletico zapowiadaja ze bedą grali o zwyciestwo i mysle ze to moze im sie udac ,Torres pokaze Ronaldo jak sie strzela gole.
Kurs w Sts 4.70 na 2
Torres może nie koniecznie to najlepszy przykład bo Realowi jeszcze żadnej bramki nie strzelił. Właśnie nie wiadomo jak zadziała na piłkarzy wiadomość o dymisji Pereza. Jeżeli Ci galaktyczni, których sprowadził Perez sie zmobilizują mogą wygrać. A dużo osób się rzuciło na ten typ i może być wtopa jak w meczu z Arsenalem gdzie wszyscy grali na Real, a wygrał Arsenal teraz może być podobnie i wszyscy grają przeciwko Realowi a może wygrać. Chociaż kurs chyba warty tyzyka.
REAL MADRYT - ATLETICO MADRYT
Forma Atletico jest imponująca 6-0-0 w ostatnich 6 spotkaniach zdobyli 17 bramek tracąc zaledwie 3, z drugiej strony Królewscy wyraznie nie w formie, po ostatnich kompromitujących porażkach Real musi odzyskać zaufanie kibiców a kiedy to zrobić jak nie w derbach Madrytu z odwiecznym rywalem? Historia meczów obydwu zespołów przemawia na korzyść Realu:
2005/2006 - ATLETICO - REAL 0:3
2004/2005 - REAL - ATLETICO 0:0
2004/2005 - ATLETICO - REAL 0:3
2003/2004 - ATLETICO - REAL 1:2
2003/2004 - REAL - ATLETICO 2:0
Moim zdaniem Real jest w stanie sie przełamać i pokonać Atletico które ma patent na Barcelona a nie na Real kurs w Expekt 1.80 [/b]
Wysłany: 2006-03-03, 09:01
Villareal-Cadiz 1 1,62--->>>>można rzec teraz,albo nigdy.Gospodarze maja na pewno cheć awansu do pierwszej 4 PD.Obecna pozycja jest kiepska.Dodaktowo w ostatnich kolejkach ligowych nie bardzo idzie im u siebie.Alaves desperacko walczy o utrzymanie.Poczynił w zimie pewne wzmocnienia i zaczął nawet coś grać.Myśle jednak ,ze jutrzejszego wieczoru górą będzie Villareal,który ma zdecydowanie lepszą kadre.
p.s.Meczem LM specjalnie sie nie będą przejmowali,bo Rangersi to taki Szkocki Alaves
W tej kolejce postaram się typować bardzo bezpiecznie. Zobaczymy, czy przyniesie to zyski czy duże straty. :>
Villarreal - Alaves 1 1,60
Ostatnia szansa dla gospodarzy, aby dociągnąć jeszcze do czołówki. Ostatnie mecze pokazują, że ich forma nie jest najwyższa. Alaves jednak do najsilniejszych zespołów nie należy i faworyt może być tylko jeden.
Cadiz FC - Espanyol Barcelona X2 1,48
Cadiz ostatnio w słabiutkiej formie - w ostatnich meczach zdobył zaledwie 8 punktów. Espanyol natomiast zaskoczył wszystkich w ostatniej kolejce, pokonując silną Sevillę. Cadiz nie potrafił zdobyć choćby jednego punktu już z zespołami dużo słabszymi od Espanyolu - teraz będzie podobnie. Dla pewności typuję X2.
Real Madrid - Atletico Madrid 1 1,80 -> ZMIENIONE NA X2 1,88 GRR Po co ja to zmieniałem ?!
Wbrew głosom stawiającym za faworyta w tym spotkaniu Atletico typuję tu 1. Jest to dla obu zespołów z Madrytu mecz wyjątkowy - najważniejsze derby Madrytu. Kibice obu klubów się szczerze nienawidzą, piłkarze na boisku też na pewno nie odstawią nogi. Większy potencjał piłkarski ma zespół 'Królewskich', chociaż zaliczył ostatnio zniżkę formy. Real ostatni raz z Atletico przegrał dawno, bo w sezonie 1999/2000. Przypuszczam, że Torres nie wystarczy na wywiezienie z Santiago Bernabeu korzystnego rezultatu i będzie to koniec dobrej, zwycięskiej passy Atletico.
// Wobec faktów, jakie przedstawił kolega poniżej, zmieniam typ na X2.
Barcelona FC - La Coruna 1 1,45
Zdecydowanym faworytem jest Barca niezwalniająca tempa, krocząca od zwycięstwa do zwycięstwa. Ten mecz może być trudniejszy od dwóch poprzednich spotkań ligowych, ale mimo to powinien zakończyć się triumfem Blaugrany. Kurs chyba nie jest wart gry, bo łatwo w tym meczu o niespodziankę -> Depor to druga drużyna ligi na wyjazdach (zaraz po Barcy;p).
San Sebastian Real - Zaragoza X2 1,50
San Sebastian ostatnio zupełnie bez formy, przegrywa wszystko co tylko może. Zaragoza za to, to moim zdaniem sensacja tego sezonu. Potrafi urwać punkt każdemu, nawet najsilniejszej drużynie. W tym meczu piłkarze Realu powinni się odegrać za porażkę z Barcą i zdecydowanie górować nad rywalami. Typ: bezpieczne X2.
Santander - Mallorca X2 1,74
Santander to drużyna zdecydowanie nie lubiąca grać na 'własnym podwórku', o czym mówi statystyki 9 pkt w 10 meczach. Mallorca równie słabo spisuje się na wyjazdach. Trudno wytypować w tym meczu faworyta, drużyny są w równie słabej formie, chociaż Mallorca daje nadzieję na poprawę (patrz: zwycięstwo z Realem i Malagą). Dlatego też typuję, że piłkarze Mallorci wywiązą jakże cenne dla nich 3 punkty.
Getafe - Betis Sevilla X2 1,68
Getafe bez formy, Betis gra średnio, a na wyjazdach fatalnie. W tym meczu licze na przełamanie się na wyjeździe zawodników z Sevilli i stawiam X2.
Celta Vigo - Osasuna X 3,10
4. w tabeli Osasuna gra z 5. Celtą Vigo. Nie będę tu szukał na siłę faworyta. Grają dwie bardzo równe drużyny, typuję ryzykownie X.
Sevilla - Bilbao 1 1,85
Duma piłkarzy z Sevilli została podrażniona mocno po klęsce z Espanyolem. Lepszej okazji do zrehabilitowania się chyba mieć nie mogą. Bilbao spisuje się słabiutko, większość meczów przegrywa (zauważyć trzeba jednak, że są to nieznaczne porażki). Wynik inny niż triumf gospodarzy będzie można uznać za niespodziankę.
Malaga FC - Valencia FC 2 1,70
Po wpadce z Getafe Valencia nie może sobie pozwolić na stratę jakichkolwiek punktów. Z Malagą powinni sobie poradzić bez większych problemów.
_________________ "Warszawa da się lubić, ja ją kocham to pewne, i w ogóle, i w szczególe, i pod każdym innym względem."
Ostatnio zmieniony przez Veb213 2006-03-06, 16:17, w całości zmieniany 3 razy
Wysłany: 2006-03-04, 04:06
Veb213 napisał/a:
Real Madrid - Atletico Madrid 1 1,80
Wbrew głosom stawiającym za faworyta w tym spotkaniu Atletico typuję tu 1. Jest to dla obu zespołów z Madrytu mecz wyjątkowy - najważniejsze derby Madrytu. Kibice obu klubów się szczerze nienawidzą, piłkarze na boisku też na pewno nie odstawią nogi. Większy potencjał piłkarski ma zespół 'Królewskich', chociaż zaliczył ostatnio zniżkę formy. Real ostatni raz z Atletico przegrał dawno, bo w sezonie 1999/2000. Przypuszczam, że Torres nie wystarczy na wywiezienie z Santiago Bernabeu korzystnego rezultatu i będzie to koniec dobrej, zwycięskiej passy Atletico.
A ja widze to całkiem w innych barwach Po 1-sze nie zagra ronaldo ktory nie spodobał sie nowemu prezesowi i nie zagrzeje nawet ławki po 2-gie Pilkarze Realu mają złe samopoczucie ogolnie atmosfera jest zjebana i na dodatek kibicom tez cos nie pasuje ale to mniej wazne. Po 3-cie na Bernabeu nie zamelduje się etatowa para obrońców Sergio Ramos –Woodagte oraz Pavon i Pablo Garcia co z pewnoscia otworzy doroge dla Toresa . Po 4-te Real niech sie lepiej skupi na meczu z Arsenalem bo to chyba ważniejsze . Po 5-te Atletico nie boi sie swojego Rywala . Po 6-te juz ostatnie po kursie 1,95 z HC+1 dla atletico naprawde warto zagrać ten Mecz
Znowu zwątpiłem w Celtę i nie popłaciło to. Betis znowu doznał kuriozalnej porażki. Valencia ponownie pokazała się w ofensywie jak z najgorszej strony. Teraz będzie miała duże problemy z utrzymaniem drugiej pozycji w lidze (w nastepnej kolejce spotkanie - Valencia - Real). Błędem okazała się zmiana typu w meczu Real - Atletico. 'Królewscy' jednak zmoblizowali sie na jedno z ważniejszych spotkań w sezonie.
13. w tabeli Espanyol podejmuje na własnym stadionie 5. Celtą Vigo. Zespół gospodarzy jest jednym z najmniej przewidywalnych w całej lidze. Potrafi najpierw wygrać 5-0 z Sevillą, by już w następnej kolejce ulec słabemu Cadiz. Celta natomiast ostatnio prezentuje znakomitą formę. W ostatniej kolejce pokonała pewnie Osasunę 2-0. Na niekorzyść gości świadczyć może ich bilans na wyjazdach (4-3-6). Stawiam na X2, sugerując się formą zespołów.
La Coruna - San Sebastian Real 1 1,60 0-1
Ostatni raz u siebie Depor wygrało 11.12.05r.. Teraz nadarza się świetna okazja, by przerwać tę fatalną serię. Bo z kim maja wygrać jak nie z najgorszym na wyjazdach San Sebastian?! Ponadto Depor musi wygrać ten mecz, jeżeli chce jeszcze liczyć się w walce o puchary.
Valencia FC - Real Madrid 1X 1,35 0-0
W analizie tego meczu chciałbym zwrócić uwagę zwłaszcza na jedną kwestię, mianowicie grę Valencii w defensywie. Valencia jest najlepiej grającym w obronie zespołem ligi (zaledwie 21 straconych bramek). Myślę, że siła defensywy moze mieć znaczenie decydujące. Forma obu zespołów nie jest najwyższa. Valencia męczy się z ligowymi średniakami, Real tez ma mocną zadyszkę (odpadli z LM, zmiana prezesa itp). Jest to mecz być może decydujący o tym, kto zajmie 2. pozycję w PD. Valencia tego meczu nie powinna przegrać, bardzo możliwy jest remis.
Reszta analiz jutro. Zachęcam do komentowania.
[ Komentarz dodany przez: lk85: 10-03-2006, 22:15 ]
Wiesz co też mi sie wydaje, że Deportivo powinno wreszcie wygrać. Ja kompletnie nie rozumiem tej drużyny. Na wyjazdach są naprawdę wspaniali, w ostatniej kolejce samej Barcelonie napędzili niezłego stracha, a u siebie są daremni . Zrozumiałbym, gdyby sytuacja była odwrotna, bo wiele drużyn u siebie gra świetnie, a na wyjazdach słabiutko, ale żeby na odwrót?? Dziwne... szczególnie, że Deportivo zawsze było drużyną raczej własnego boiska .
Ostatnio zmieniony przez Veb213 2006-03-12, 17:21, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2006-03-11, 18:43
VALENCIA CF - REAL MADRYT 1 (2,4)
Spotkanie to można nazwać spotkaniem o wicemistrza,Valencia 3 miejsce w tabeli,Real 2-gi obie drużyny tyle samo punktów i 10 punktów straty do Barcy.Valencia nie przegrała meczu w lidze od 15 meczy ostatnia porażka z Villareal na wyjeżdzie 5 listopada 2005r. Real nie może pochwalić sie taką serią,pozatym piłkarze z Madrytu będą napewno zmęczeni po meczu z Arsenalem.Real przegrywając z Arsenalem zakończył pewną epoke wielkich galacticos wątpie żeby piłkarze z Madrytu byli w stanie sie zmobilizować i powalczyć z Valencia która wydaje sie wraca do wielkiego grania.Dlatego mój typ 1
_________________ Wszystko sie kiedyś kończy,chyba że jest to Moda na Sukces
Walczący o powrót do czołówki Villareal gra na wyjeździe z Mallorcą. Piłkarze gości mają duże szanse na wywiezienie korzystnego rezultatu. Mallorca nie zachwyca, choć w kolejnych meczach ciuła punkty, tak potrzebne by pozostać w lidze. Gospodarze tym razem nie powinni sprawić niespodzianki. Typ: X2
Betis Sevilla - Malaga FC 1 1,75 1-1
Mecz zespołów z końca tabeli. 15. Betis gra z ostatnią Malagą. Zespół gości w większości przypadków jest dostarczycielem punktów. Betis ostatnio nie prezentuje dobrej formy, jednak powinna ona wystarczyć na jeszcze gorzej spisujący się zespół rywali. Mimo to, typ:1 uważam za dość ryzykowny.
Bilbao - Cadiz FC 1 1,70 1-0
Ten mecz to doskonała okazja dla zawodników z Kraju Basków na wydostanie się ze strefy spadkowej. Gra przed własną publicznością zawsze należała do najsilniejszych ich stron, rywal też nie należy do najsilniejszych. Cadiz w ostatnich meczach prezentowało raczej mizerną formę, chociaż potrafiło wygrać w minionej kolejce z Espanyolem. Typ: 1
Zaragoza - Getafe 1 1,80 1-2
Mecz sąsiadów w tabeli - 10. Zaragozy i 11. Getafe. Gospodarze są specjalistami od sprawiania niespodzianek. Wszakże pokonywali już w tym sezonie największe hiszpańskie marki: Real, Barcelona. Ten mecz może być dla nich bardzo trudny. Getafe to solidny zespół środka tabeli, który zapewne będzie pilnował od poczatku wyniku remisowego. Myślę jednak, że Zaragoza coś strzeli i zdobędzie kolejne 3 punkty.
Alaves - Sevilla 1X 1,48 2-1
Przedostatnie Alaves gościć będzie 6. Sevillę. Patrząc po zajmowanych przez zespoły pozycjach w tabeli możnaby wysunąć wniosek, że faworyt może być tylko jeden. Sądzę jednak, że w tym meczu będzie inaczej. Sevilla gra ostatnio słabiutko, zarówno w lidze, jak i Pucharze UEFA. Dla Alaves każdy punkt jest na wagę złota, gdyż w końcówce tabeli jest baaardzo ciasno.
Atletico Madrid - Santander X2 2,16 2-1
Santander to jedna z najlepszych drużyn PD, jeśli chodzi o wyjazdy. Tym razem rywal będzie bardzo trudny, bo będzie nim Atletico Madryt. Myślę, że zespół ze stolicy jeszcze nie do końca pozbierał się po derby i straci punkty.
Osasuna - Barcelona FC 2 1,65 2-1
Barca punktuje każdego rywala. Niezależnie, czy jest to Alaves, czy Chelsea Londyn. Osasunę również powinien czekać taki los, chociaż nie wykluczam niespodzianki.
Ostatnio zmieniony przez Veb213 2006-03-13, 19:07, w całości zmieniany 3 razy
[/b]Osasuna-Barcelona Typ: 2 Kurs: 1,82-Millenium
Co tu dużo opisywać, Barcelona jest na fali i miażdzy każdego a Osasuna już nie jest ta drużyna co była na początku sezonu. W Barcelonie nie zagra tylko Messi który doznał kontuzji w meczu z Chelsea. Dla mnie pewnym typem jest zwycięstwo Barcelony która powinna wykorzystać wczorajszy prezent jakim był remis Valenci z Realem.
Gorzej być nie mogło. Takich strat nigdy bym sie nie spodziewał. Większych pretensji jednak do siebie mieć nie mogę. Co raz więcej ostatnimi czasy w Primera Division niespodzianek, faworyci często gubią punkty w najmniej spodziewanych okolicznościach.
Depor po raz kolejny zawiodło, ciekawie byłoby, gdyby do końca sezonu już nie wygrali u siebie (a jest to możliwe). Espanyol znowu zaskoczył, pokonując zespół z Vigo (Celcie nie pomogła nawet czerwona kartka dla rywali). Betis znowu zawiódł - nie wiem z kim ma wygrywać, jak nie z Malagą. Zwycięstwa Osasuny i Santanderu można było kalkulować, są to już niespodzianki mniejszego kalibru.
Sociedad-Barcelona 2 1,65 Sociedad spisuje sie ostatnio dobrze ,ale na 11 kolejek przed koncem Barca mimo 9 punktowej przewagi nad Realem i Valencia nie moze sobie pozwalac na strate punktow z takimi rywalami jak Sociedad.Katalonczycy na pewno beda chcieli powetowac sobie ostatnie niepowodzenie (1:2 z Osasuna) , dlatego powinni spokojnie wygrac.
_________________ Ignoramus et ignorabimus
Ostatnio zmieniony przez lucasss 2006-03-18, 23:33, w całości zmieniany 1 raz
S. Sebastian - Barcelona 2
Boavista - Belenen. 1x
FC Porto - Ferreira 1
bRs [Usunięty]
Pochwał: 35
Wysłany: 2006-03-17, 11:14
Myślę że Porto przy takim kursie nei ma sensu grać ... lepszą propozycją jest moim zdaniem Braga - Maritimo ... w tej chwili kurs w sTs jest 1,60 ... to najpewniejszy chyba typ z ligi portugalskiej ... Braga ma imponujący bilans meczy u siebie (10-2-1) i pogrom 5:0 w ostatnim meczu przed własną publicznościa ... kontra marnie grający mecze wyjazdowe Martimo (2-4-6) ... i trzy ostatnie mecze wyjazdowe przegrane ... tylko korzystać z tak wysokiego kursiku
Wysłany: 2006-03-17, 22:25
Mój typ na niedziele: Malaga-Sarragosa 1 2,6 (betgun)
Malaga po ostatnich dwóch remisach z valencją i betisem powinna sięgnąc po zwycięstwo
Jeśli chce sie utrzymać musi zacząć wygrywać tym bardziej że za tydzień gra z deportivo na wyjeździe a za dwa z Barceloną więc o punkty bedzie ciężko.
Przeciwnikiem Malagi jest real saragosa drużyna nie obliczalna potrafiąca wygrać z realem czy barceloną a przegrać z getafe u siebie.Saragosa gra w kratke i wydaje mi sie że zaangażowanie w gre przyniesie zwycięstwo maladze,tym bardziej że saragosa już o nic niegra
Jak teraz nie bedzie lepiej to koncze z analizami.
San Sebastian Real - Barcelona FC 2 1,60 0-2
Wielka Barcelona w tej kolejce zawita w San Sebastian. Ronaldinho i spółka zapewne będą mieli wielką ochotę na rehabilitację po słabym w ich wykonaniu spotkaniu z Osasuną. Real im w tym nie powinien przeszkodzić, a ostatnia wygraną należy zaliczyć raczej w poczet fatalnej gry Depor u siebie.
Getafe - La Coruna X2 1,48 1-2
10. Getafe gra w Madrycie z 9. Depor. Jak widać, jest to mecz sąsiadów z tabeli można więc oczekiwać ciekawego i wyrównanego spotkania. Getafe potrafiło już sprawiać spore niespodzianki (np. ostatnia wygrana z Zaragozą), tego meczu jednak nie powinno wygrać, gdyż tradycyjnie już Depor musi odrobić punkty stracone u siebie.
Villarreal - Atletico Madrid X2 1,66 1-1
Obstawianie tego meczu to praktycznie gra w ruletkę. Zespoły sąsiadują ze sobą w tabeli, oba muszą wygrać, aby liczyć się jeszcze w walce o puchary. Stawiam X2 sugerując się obecną formę obu zespołów, która jest wyraźnie wyższa u Atletico.
Santander - Valencia FC 2 2,00 2-1 Jestem pod wrażeniem ...
Ten mecz to dla Valencii szansa na przełamanie. Santander to typowy zespół 'wyjazdowy', który jest najgorzej grającą u siebie drużyną ligi. Ponadto Valencia ma już na koncie 3 remisy z rzędu - niemożliwe jest by w lidze hiszpańskiej nastąpiły po sobie 4 remisy. Stawiam więc na wygraną gości, gospodarze nie mają im czym zagrozić.
Cadiz FC - Alaves X2 1,78 0-0
Spotkanie zespołów desperacko walczących o utrzymanie - 19. Cadiz z 17. Alaves. Większe szanse na zwycięstwo daje gościom. Popisują się oni w ostatnim czasie dość dobrą forma, a w ostatniej kolejce pokonali nawet Sevillę (po dobrym meczu).
Espanyol Barcelona - Osasuna 1 2,20
Espanyol ostatnio imponuje wysokimi zwycięstwami u siebie: 2-0 z Celtą Vigo, 5-0 z Sevillą. Tym razem przyjdzie im spotkać się z naprawdę solidnym rywalem, czyli Osasuną Pampeluna. Stawiam w tym na zwycięstwo gospodarzy, gdyż na wyjazdach Osasuna to zupełnie inny zespół niż na własnym stadionie.
Sevilla - Mallorca 1 1,65
6. zespół Primera Division podejmuje 15. Mallorcę. Faworytów należy upatrywać w gospodarzach, którym punkty są niezbędne jeśli chcą grać w pucharach europejskich.
Malaga FC - Zaragoza X2 1,49 0-1
Outsider ligi - Malaga gościć będzie zespół Zaragozy. Real w ostatniej kolejce sprawił swoim fanom nieprzyjemną niespodziankę, przegrywając z Getafe. Zapewne piłkarze będą chcieli w tym spotkaniu zmazać tę plamę na honorze, a okazja jest ku temu dość dobra, bo Malaga niczego ciekawego nie pokazuje w tym sezonie.
Real Madrid - Betis Sevilla 1 1,40To jest niesamowite, co na boisku wyprawiają te setki milionów dolarów i kilogramy hamburgerów.
Po dwóch ciężkich spotkaniach zespół 'Królewskich' czeka trochę łatwiejsze spotkanie. Betis nie powinien sprawić im większych kłopotów, gdyż jest to przedostatnia drużyna ligi na wyjazdach. W tym sezonie zespoły spotykały się trzykrotnie, wyniki jednoznacznie przemawiają za Realem:
- Puchar Króla Real Madrid Betis Sevilla 1:0
Betis Sevilla Real Madrid 0:1 - Liga Betis Sevilla Real Madrid 0:2
Celta Vigo - Bilbao 1X 1,19 0-1 Przeczuwałem, że coś nad tym meczem 'wisi' ...
Teoretycznie faworytem w tym spotkaniu jest Celta, jednak zespoł z Kraju Basków tanio skóry nie sprzeda. Obu zespołom punkty są bardzo potrzebne - Celta walczy w górnej połówce tabeli, Bilbao broni się przed spadkiem. Typuję bezpiecznie 1X z baaardzo niskim kursem (jednak postawienie w tym meczu na remis warte jest chyba ryzyka).
Ostatnio zmieniony przez Veb213 2006-03-20, 07:03, w całości zmieniany 5 razy
Wysłany: 2006-03-18, 22:29
Sevilla-Mallorca 1 1,65 --->>>Sevilla walczy o puchary(bo nie wiadomo czy wygra P.Uefa).MAllorca walczy o utrzymanie i o dziwo nie przegrałą juz od 4 czy nawet 5 spotkań .Myśle,że tym razem los im nie będzie sprzyjał i polegną w spotkaniu z druzyna o zdecydowanie wiekszym potencjale.Stawiam na pewne zwyciestwo Sevilli
edit:
jeszcze druga liga:
Levante-Malaga B --->>>Levante z aspiracjami na awans.w ostatnim czasie jednak złapało zadyszke i powoli zaczyna tracić.Malaga B zajmuje 21 miejsce.Jeżeli gospodarze chcą marzyc o powrocie do Primera D. to takie spotkania musza wygrywac. Kurs na gospodarzy 1,75
Widać ze gospodarzom znakomicie gra się przed wlasna publicznoscia,w tej kolejce podejmuja druzyne które jeszcze może spasc do nizszej klasy rozgrywkowej i gra slabiutko na wyjazdach,także mamy 2 zupełnie rózne cele obu druzyn i Braga jeśli nie chce tracic kontaktu z wielka trójka nie może w takich meczach notować wpadek...
Kolejna 'dziwna' kolejka. Świetnie dysponowana Celta ulega u siebie słabemu Athletic, Real nie potrafi strzelić bramki jednej ze słabszych drużyn ligi, o Valencii szkoda cokolwiek pisać. Generalnie zawiedli wszyscy faworyci (oprócz Barcelony). Nie wiem, czym to jest spowodowane, ale wygląda na to, że niektórym zespołom nie zależy na dobry miejscu i grze w europejskich pucharach. Zespoły z dolnej połówki walczą jak równy z równym z duuużo lepszymi kadrowo teamami i sprawiają niespodzianki.
Zgodnie z zapowiedziami nie typuję całej kolejki, ale wybieram kilka spotkań.
Osasuna - San Sebastian Real 1 1,70 STS
Buki wystawiły na ten mecz zadziwiająco wysoki kurs. Wszakże Osasuna wróciła do dobrej dyspozycji, a na własnym stadionie zawsze grała dobrze. Rywal na wyjazdach jest najsłabszym zespołem ligi. W obliczu słabej dyspozycji Valencii i Realu zespół z Pampeluny zapewne będzie chciał wygrać, by wskoczyć na 2. miejsce w lidze.
La Coruna - Malaga FC 1 1,60 STS
Ponownie proponuję postawić na przełamanie Depor na własnym stadionie. Jak już kiedyś pisałem, seria ta trwa już od 11.12.05. Rywal znowu słabiutki i niemający już większych szans na utrzymanie.
Valencia FC - Villarreal X2 1,91 BAH
Teoretycznie mecz, którego ruszać nie powiniennem. Praktycznie kusi mnie nadzwyczaj wysoki kurs na gości. Valencia prezentuje ostatnio fatalną formę, czego dowodem była przegrana w ostatniej kolejce z Santanderem. Villareal potrafi zagrać dobre spotkanie, co mam nadzieję udowodni w środę.
Atletico Madrid - FC Sevilla 1 2,00 STS
Gospodarze nie zwalniają tempa. W ostatniej kolejce zremisowali z grającym w LM Villarealem. W tym spotkaniu powinni pokazać wyższość nad bezpośrednim rywalem o puchary europejskie.
Zaragoza - Real Madrid 1X 1,70 BAH
Wszyscy pamiętamy spotkania pomiędzy tymi drużynami z Pucharu Króla. Zaragoza pokazała wtedy (mimo wysokiej przegranej w rewanżu), że Real taki straszny jak go malują jednak nie jest. Od tamtego czasu nastąpiła jedna istotna zmiana - zespół z Madrytu stracił formę, którą wtedy miał. Kurs zachęca, by postawić przeciw Realowi.
Bardzo dobra dyspozycja piłkarzy Athletico w weekend w wygranym spotkaniu z Celta Vigo 1:0. Co prawda od zdobycia bramki zajęli się bardziej defensywą (a gol padł już w 7 minutcie), ale przez 60 minut grali bardzo dobrą piłke, stwarzając groźne sytuacje. W dzisiejszym spotkaniu do składu Athletico wraca po zawieszeniu Orbaiz, skład Bilbao będzie najsilniejszy a więc wszyscy piłkarze będą do dyzpozycji trenera, oprócz "rodzynka" pauzującego Exposito.
Espanyol wystąpi bez strzelca 18 bramek - a więc Tamudo, a także nie zagra Luis Garcia. D Domi i M Hurtado nadal pauzują, jedynie do składu powraca E Costa. Osłabienia widzimy w składzie Espanyolu i ja stawiam na trzecie z rzędu zwycięstwo Bilbao.
MALLORCA-CADIZ 1 1,90
Mamy spotkanie pomiędzy drużyną która zrobiła ostatnio bardzo duże postępy i drużyne z ... może określe to - lichym potencjałem. Odkąd Manzano objął posade trenera dzisiejszych gospodarzy, Mallorca nie przegrała sześciu kolejnych spotkań, a nawet pokonała na własnym boisku Real Madryt 2:1 i ostatnio odniosła cenny remis w Sevilli.
A Cadiz w ostatniej kolejce bardzo chciał wygrać mecz, gdyż był to mecz o przysłowiowe 6 pkt, ale z pewnością przeszkodziły w tym zamiarze absencje piłkarzy. Cadiz jedynie zremisował z Alaves 0:0. W meczu tym piłkarze zmarnowali bardzo wiele okazji do zdobycia bramki. Z różnych przyczyn w tym spotkaniu nie wystąpią: Bezares, Benjamin, I. Ania, Mirosavljevic, Pavoni, Navas i de Cuesta.
Jestem przekonany że w tym spotkaniu górą będzie Mallorca.
_________________ Nie narzekaj na swój los
Pomyśl sobie ... jestem BOSS
Ostatnio zmieniony przez Fisher 2006-03-22, 23:57, w całości zmieniany 1 raz
Osasuna - San Sebastian Real 1 1,70 STS 2-0
La Coruna - Malaga FC 1 1,60 STS 2-1
Valencia FC - Villarreal X2 1,91 BAH 1-1
Atletico Madrid - FC Sevilla 1 2,00 STS 0-1
Zaragoza - Real Madrid 1X 1,70 BAH 1-1
Całkiem nieźle wyszła ta analiza. Jedynym nietrafnie wytypowanym spotkaniem był mecz Atletico z Sevillą, który został przerwany