Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ. Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!
Fachowcy ligi portugalskiej ( do których się nie zaliczam ) uważają zgodnie ze gospodarze będą czarnym koniem tych rozgrywek i mogą namieszać szczególnie z wyżej notowanymi rywalami. Guimares poczyniło wiele ciekawych zakupów np. Saganowski. Naval jako beniaminek jest w trudnej sytuacji. Ja tego typu nie ominę.
_________________ Ty się śmiejesz, a ja w to wierzę.
Wysłany: 2005-08-19, 09:32
Sp.Lizb.-Belenen. 1.46
-jeden z wielkiej trójcy portugalskiej piłki rozpoczyna sezon na własnym sezonie.swoja analize opieram raczej na tamtym sezonie(nie mam info o ruchach transferowych).Sporting przez cały sezon spisywał sie całkiem dobrze,dopiero na koniec sezonu forma sie załamała i konsekwencja tego byla porazka w finale pucharu uefa i gra w tym sezonie tylko w pucharze uefa.zapewne w tym sezonie będa chcieli sie zrehabilitować i dobrze rozpocząć.Belenenses nie wydaje sie byc jakos specjalnie mocne.dodatkowo statystyki pokazuja,ze na wlasnym boisku sporting praktycznie zawsze wygrywał.myśle,ze w tym sezonie bedzie podobnie i gospodarze spokojnie zwyciężą
Wysłany: 2005-08-19, 23:10
Barcelona-Betis S. 1 1.37
gospodarze puchar maja juz w kieszeni ,po zwyciestwie 3-0 na wyjeździe.betis ma w perspektywie cięzki rewanż w monaco (el. LM).trener betisu l.serra ferrer daje nie wystawia najmocniejszego skladu.zespół z Sevilli najprawdopodobniej na murawę Camp Nou wybiegnie w następującym składzie: Contreras; Óscar López, Melli, Nano, Castellini; Varela, Arzu, Miguel Ángel, Xisco; Dani, Fernando.barcelona zagra w najsilniejszym składzie.mysle,ze zwyciezą katalonczycy
p.s.sorry faktycznie sporting gra z udine i przegral u siebie 0-1.w opisywanym meczu ligowym w 30 minucie dalej 0-0
nie daje tylko dlatego ze Porto to klasowa druzyna, ale naval ostatnio stracil 3 zawodnikow przez czerwone kartki, w tym strzelec jednej bramki, no i to beniaminek. Moze sie myle, ale warto na to niz na cos innego mi sie wydaje...
Wysłany: 2005-08-25, 11:18
w Sumie moze i racja ale osobiscie nie jestem do tego przekonany, w lidze portugalskiej jaja sa jak berety, a porto nie przekonuje mnie wogole z tego klasowego zespolu stracilo duzo, w 1 meczu tylko 1:0 a teraz na wyjazdzie z beniaminkiem ktory bedzie bronil sie i gryzl trawe aby nie przegrac z utytulowanym zespolem !!! ja tam widze x
Wielcy faworyci raczej nie zawiodą w pierwszej kolejce.
Jak napisałeś RACZEJ nie zawiodą...? Ja osoboście odpuszczam te spotkanie, kursy lecą w dół i nie są warte tego meczu, choć jak wiadomo Barca to utytuowany i wielki zespół. Czekam jak się w lidze trochę rozkręci.
_________________ 1. Musisz podchodzić do typowania jak do zwykłej pracy !!! 2. Każdy zakład obstawiaj tak, jakby był najważniejszy w życiu !!!
Wysłany: 2005-08-27, 22:56 BARCELONA - WSPANIAŁA "PORAŻKA"
BARCELONA to słabeusze przerypali ten mecz z Alaves ( 0:0 ) Ale to zero, zero uznaje za sromotną porażke. Mógłbym przytoczyć kilka cytatów odnośnie tego jak wszyscy liczylismy na barce...ale to niema sensu, wystarczty sobie poczytac...
"Alaves - Barcelona 2 " ... i to wszystko co mam do powiedzenia, a to mial być pewniak tego spotkania na nich nigdy niemożna liczyć......
Valencja w tym sezonie nie gra w rzadnych puchar skupia sie wylacznie na lidze! Uwazam iz na pewno nie przegraja w Saragosie !! Valencja pokonala w pierwszym meczu Betis Saragossa zremisowala na goracym terenie w Atletico! Sadze jednak ze Valencja dysponuje w tej chwila o wiele lepsza kadra! I nie powina przegrac! Moim zdaniem moga takze bez problemow wywiesc 3 pkt!
Wysłany: 2005-09-11, 14:31
Barca-Mallorca ->>jeżeli chcą marzyć o mistrzostwie to nie mogą popełniać błędów Realu i mecze takie jak ten powinni wygrywac na pełnym luzie,bez względu na różne komplikacje w składzie(nie wiadomo czy Etoo zagra).jak dla mnie pewna 1
W lidze hiszpańskiej widze na horyzoncie dwa ciekawe mecze Getafe-Bilbao i Malaga - Espanyol
Getafe - Bilbao 1 2,34 1:1
Getafe wygrało w poprzednim sezonie z Bilbao zarówno u siebie (3:1) i na wyjeździe (2:1). Sezon rozpoczęli świetnie od wyjazdowego zwycięstwa z Espanyolem 2:0. Na początku września prawdziwe problemy miał trener Bilbao z bramkarzami. Pierwszych dwóch odniosło kontuzje, ale bramkarz nr 1 (Aranzubia) wystąpi dziś, po tym jak wybił sobie palca na jednym z treningów. Będzie to jego debiut w tym sezonie.
Malaga - Espanyol 2 3,10 1:2
Bardzo dużo nowych zawodników w Espanyolu. W klubie zadebiutuje dziś zdobywca 11 goli w poprzednim sezonie dla Mallorci - Luis Garcia - po za nim sprowadzono także innego napastnika, mianowicie Tamudo. A więc atak mają wporzo . W Maladze nie wystąpi Romero. Espanyol wypada lepiej (jak dla mnie) i myśle, że może zainkasować 3 punkty
_________________ Nie narzekaj na swój los
Pomyśl sobie ... jestem BOSS
Hmm... kurs jest zastanawiający, a bynajmniej bardzo zachęcający. Według mnie villareal powinien znależć się na koniec sezonu w pierwszej 4-ce ligi. Ostatni remis z man utd nie był tez przypadkiem. Villa ma bardzo zgrany zespół ze świetnym riquelme i forlanem... Warto zagrać!
_________________ .:: Zapamiętać! Nigdy nie graj ligi francuskiej, Manchesteru United, wyższych lig niemieckich i hokeja w Finlandii... ::.
Villareal - Celta de Vigo 1 1,80
Villarreal szuka pierwszej wygranej w tym sezonie. Moim zdaniem mają zły początek sezonu z powodu ich udziału w LM, ale oceniam ich jako jeden z najlepszych zespołów w Primera w tej chwili i są w stanie pokonać dzisiaj wieczorem Celte.
Dobra wiadomość, że do gry w Villarreal wraca po kontuzji Riquelme. Argentyńczyk jest ważny dla Villarreal, więc jego powrót jest dobrą wiadomością. Dwaj ważni gracze jak Sorin i były pomocnik Juventus Tacchinardi też wracają dozespołu, więc możemy powiedzieć, że trener Villarreal Mauricio Pellegrini będzie w stanie wystawić najsilniejszy zespół. W powrocie do Primera, Celta zbudowała bardzo przyzwoity zespół,. Celta zrobiła dobre wrażenie w dwóch meczach otwieracia sezonu, wygrana przeciw Malaga i Real Madrid na Bernabeu(!). Jednakże, przegrali 0-1 w domu z Racing. Myślę, że będą w środku tabeli na końcu sezonu.
_________________ 1. Musisz podchodzić do typowania jak do zwykłej pracy !!! 2. Każdy zakład obstawiaj tak, jakby był najważniejszy w życiu !!!
Zaragoza - Osasuna 1 1,85 3:1
Zaragossa po 3 kolejkach ma trzy remisy, a więc musi się przełamać po przeanalizowaniu meczy gospodarze mają większe szanse na wygraną. Zaragossa w tym sezonie może walczyć w opiniach fachowców nawet o eliminacje LM. Mają dobry potencjał drużyny oraz są bardzo silnym zespołem na własnym podwórku. W domowym meczu z Valencią (2-2) pokazali bardzo ładną grę. Wynik nie odzwierciedla przebiegu wydarzeń na boisku gdzie byli dominującym i lepszym zespołem. .Osasuna jak na razie pozytywnie zaskakuje wszystkich wynikami, ale ich szczęście nie może ciągle trwać. O ile na swoim obiekcie ta drużyna jest nieobliczalna to na wyjazdach nie gra najlepiej. W tym sezonie wróży im się spadek i to jest całkiem możliwe. Bardzo ważny defensywny pomocnik Garcia odszedł z klubu podobnie jak podstawowy obrońca Exposito. Ich gwiazda napastnik Romero nie zagra dziś, podobnie jak Raul Garcia i Rafael Clavero, zatem będą mieć problemy ze strzeleniem gola.
Ostatnio zmieniony przez tomilee 2005-09-23, 10:27, w całości zmieniany 1 raz
Ja w tym spotkaniu widze remisik(kurs: 3.10zł)! Osasuna prezentuje się na wyjazdach na remis a Real Zaragoza także nie uniknął w tym sezonie tego wyniku na swoim boisku!Podział puntków powinien być sprawiedliwy, dlatego też stawiam na 1-1 !
Wysłany: 2005-09-23, 14:26
Vitoria Guimaraes-Maritimo ------>>>>>>>>>>>>
obie drużyny zaczęły sezon fatalnie.zarówno goście jak i gospodarze mają po 0 pkt po 4 rozegranych kolejkach.proponuje postawić 1X na gospodarzy.kurs jest całkiem dobry bo (wg. profesjonalu) 1,25.myśle,ze nie dadzą ciała kolejny raz i chociaz zremisuja
myśle,ze druzyna z lisbony złapala po ostatnim zwyciestwie dobry rytm i pójdzie tak dalej.druzyna penafielu jest mi zupelnie obca i nie wydaje mi sie ,aby byłą w stanie zagrozić jednemu z kandydatów do mistrzostwa
Dobry kurs na zwycięstwo gospodarzy (3,65 ) myśle, że mogą wygrać, dla odważnych polecam grać bez podpórki, a dla grających asekuracyjnie z podpórką, gdyż:
Betis w ostatnich latach wyrażnie nie leży Barsie, na 5 ostatnich meczy raz wygrała Barca co prawda wyrażnie 3:0 w Superpucharze Hiszpanii, ale już w rewanżu wygrała drużyna Betisu, a poprzednie 3 mecze zakończyły sie dwoma remisami i jednym zwycięstwem Betisu. Ale podstawowy fakt przemawiający w dzisiejszym meczu na korzyść gospodarzy jest absencja 2 kluczowych i jednego porządnego zawodnika. Mianowice chodzi o: Ronaldinho. Deco i Marqueza. Ronaldinho zastąpi Ezquerro, w podstawowej jedenastce możemy zobaczyć także Van Bommela i Inieste. Betis wystąpi w tej samej jedenastce, która osiągnęla korzystny rezultat w La Corunii (1:1). Barca na wyjazdach w tym sezonie nie zachwyca, w Primiera Division remis i porażka, zaś w Champions League szczęśliwe zwycięstwo z Werderem. Myśle, że dziś bez Deco i Ronaldinho nie odniosą zwycięstwa, a wręcz porażke
A jeszcze dodam
Real Saragossa - Deportivo La Coruna 1 2,35
Saragossa gra obecnie bardzo dobry i poukładany futbol. W tygodniu zdeklasowali Ossasune wygrywając 3:1. Poprzedni mecz na swoim boisku też bardzo dobry bo remis 2:2 z Valencią. Deportivo ostatnio zremisowało nieoczekiwanie z Betisem u siebie 1:1. Sądze, że silna ofensywa gospodarzy przyniesie im zwycięstwo
_________________ Nie narzekaj na swój los
Pomyśl sobie ... jestem BOSS
Giospodarze mają szanse zrównać się po tym spotkaniu punktami z prowadzącym duetem:Porto,Nacional.Podstawą do tego będzie zwycięstwo ze swoim najbliższym przeciwnikiem Braga przed tym sezonem zmocniła sie kilkoma wartościowym zawodnikami,przede wszystkim Delibasic.Mając atak Thomert-Delibasic takie mecze jak ten trzeba wygrywać,zważywszy uwage na to,że drużyna Bragi na swoim stadionie gra bardzo dobrze.
Betis w tym meczu zagra w najmocniejszym składzie. Wystąpia między innymi Assuncao, Jaquin, Oliveira. Należy zauważyc ze Geafe jeszcze nigdy nie wygrało z Betisem ! Mam nadziej, ze nie będzie zadnej niespodzinaki i Betis odbije sie od dna tabeli. To zwyciestwo jest piłkarzom z Sevilli bardzo potrzebne
_________________ Don't look to the eyes of a stranger
Barcelona zremisowała ostatni mecz z Panathinaikosem przed własną publiką i wątpie zeby chciała się narażać na potępienie przez kibiców.Jeśli wygra mecz awansuje na 4 pozycje.Barca powinna wygrać ten mecz aby nietracić duzo pkt do liderującego Realu.Osasuna jest 2 w tabeli ale napewno niejest lepszym zespołem od Barcelony.Według mnie Barca powinna gładko pokonać Osasune aby nienarażać się na krytyke ze strony mediów.
_________________ Grasz w www.thecrims.com ?? Niemasz gangu ?? Zgo sie na PW to go bedziesz miec !!
Ostatnio zmieniony przez laha 2005-10-21, 20:38, w całości zmieniany 1 raz
,,PROFESJONAL''
CELTA VIGO-Espanyol Barcelona--1--/1.97/
STATYSTYKI:41m-25z-7r-9p--bramki82-47
CELTA po przegranym meczu z OSASUNA, powinna odkuc sie na ,,slabym''Espanyolu.
Druzyna z Barcelony jest po trudnym ale wygranym meczu w Moskwie.
Wygrana CELTY