Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ. Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!
Prosze opisywac ciekawe rozdania, w ktorych braliscie udzial. Zauwazylem, ze coraz wiecej osob opisuje takowe - nawet w HP Dlaczego wiec nie zalozyc tematu....partie oczywiscie z fartem i z pechem Mile widziane screen'y.....uprzedzam na przyszlosc, prosze nie przeklinac, no moze czasem przymruze oko, poniewaz wiem jakis poker moze byc "niesprawiedliwy"
Ostatnio zmieniony przez pershing 2007-02-16, 13:19, w całości zmieniany 1 raz
ostatnio mialem taką serie badbetów że szok... chocby cos takiego :
na rece AA, robie rais 4BB pre-flop, dwóch call reszta fold.. na flopie bloty, turn K, jeden z nich rais 4BB drugi call, myśle sobie, ze nie ma szans na jego KK, za mały raise.. daje all in, oni call.. river Q a oni na rece KQ ... kurrrrrr....
drugie rozdanie..
na rece JT, gostek rais 2BB, ja call, reszta fold.. flop 89Q, ja mocny rais, on call... turn jakaś nieznacząca blota.. ja all-in on call.. river 8 a on na ręku 98
_________________ Nie bierz życia na poważnie bo i tak nie wyjdziesz z niego cało.
Wysłany: 2007-02-20, 23:37
Jeba...River, ale ku*** ma pecha AA na reku , w flopem w puli z 8 dolcow, zostalo nas 2, flop
QJA, mysle cukierek, nie ma szans na kolor , max typ ma trojke dam, wiec raise, gosc za mna, turn wpada 4 , gitara jedziemy z nim daje all typ wchodzi i co , river i dochodzi wiecie co Q i pozamiatane QQQQ, do fulla mozna sie zdenerwowac, nie zarobilem 39 $ a tak ono by sie przydalo, po niezbyt udanym dniu bukmacherskim( przewalilem bonus w betway) le lipa na maxa,
moze ktos opisze jakis good bet, a nie same porazki, ale one latwiej utrwalaja sie w pamieci niestety
Jest taka akcja w necie: stolik na żywo, pierwsze rozdanie, gościu ma 10 10, na flopie AA 10, wchodzi all inn a drugi ma A 10 na ręce i w ten sposób full AA 10 10 10 przerąbał z fulem AAA 10 10. Można to znaleźc łatwo na youtube.
Dołączył: 24 Paź 2005 Pochwał: 21 Posty: 921 Skąd: Te Brudne Myśli %-)
Wysłany: 2007-02-21, 01:02
handicap napisał/a:
Jest taka akcja w necie: stolik na żywo, pierwsze rozdanie, gościu ma 10 10, na flopie AA 10, wchodzi all inn a drugi ma A 10 na ręce i w ten sposób full AA 10 10 10 przerąbał z fulem AAA 10 10. Można to znaleźc łatwo na youtube.
Ta akcje to hopsztosy ,słynnego Sama Farha uwielbiam tego goscia .
I to niebyło że odrazu all in ,tylko bet na flopie, a all iny dopiero na turnie po raisach
W jednym z odcinkow High stakes of poker na pre flopie miał KK,a przednim Greenstein podbił chyba na 70 tysi $ z AA. Sam po dłuższym zastanowieniu i porci trash talk dał call i co...oczywscie zlapal króla na flopie i wygrał ogromna pule
A co do pozytywnych beatów to sie pochwale , ze złapałem przed chwila goscia ktory był na tiltcie i przerobiłem go na 35 $ (dzieki niemu odrobilem choc troche strat z 2 bad beatów )
Ale żeby tak tylko pusto nie pisac to sprobuje jakos skombinowac historie rozdania
Ostatnio zmieniony przez Oskar86 2007-02-21, 01:03, w całości zmieniany 1 raz
Ja dziś byłem trzeci na pfgames. Jak zostało nas trzech to trochę spieprzyłem, bo miałem jakieś 200k chipsów, pozostali 150k 130k. I trochę zbyt pewny siebie dałem all in jak miałem dwie pary, bodajże asy i walety, ale gościu miał 99 na ręce i 9 na flopie. Umiejętnie udał niewiniątko i zakamuflował ten fakt i wtopiłem. Nadziałem się na to samo, na czym sam zrobiłem 100k chipsów. Ale zawsze to jest 12€
Ostatnio zmieniony przez handicap 2007-02-21, 01:15, w całości zmieniany 1 raz
Dołączył: 11 Gru 2005 Pochwał: 2 Posty: 325 Skąd: ja wiem skąd
Wysłany: 2007-02-21, 13:58
Ja w mojej bardzo krótkiej karierze pokerowej zdążyłem już zaliczyć pokera królewskiego w turnieju 5+0,5$ i to w finałowym stole gdy zostało nas 10 osób. Ostatecznie zająłem 3 miejsce i przytuliłem ponad 400$.
A z rozdań przypomina mi się moje niedawne , w którym miałem kolor ( z najstarszym asem),reszta graczy wchodziła grubo co mnie cieszyło Gościu podbił do 30$, no to ja do 50$,po czym kolejny dał all in za 117$,ten pierwszy co podbił do 30 wycofał się, ja wszedłem też za 117$. Na stole były 2 króle i jakieś blotki. Tego gościa ratowały 4 króle lub strit,ale intuicja podpowiadała mi że to wygram. No i zgarnąłem całą pulę-coś około 280$, a ten gość na ręku miał asa i damę,więc nie wiem czego on szukał gdy na stole były 2 króle
Nom... bo blefując nie trzeba patrzeć na swoje karty. W ogóle pokerzysta, który patrzy jedynie na swoje karty to jest z góry przegrany. Trzeba patrzeć na karty przeciwnika. Pozornie ich nie widać, ale tak naprawdę da się je poznać po zachowaniu gracza. I o to właśnie się w tym całym pokerze rozchodzi. Rozgryźć przeciwnika. A chybiony blef trochę boli
Wysłany: 2007-02-21, 17:13
Motyw z przed kilku minut ja na rece J,5 trefl a gosc wchodzi all-in i pisze na czacie shit i want only raise , mysle sobie moze akurat nie fart wchodze patrze AA wiec smiechawa goscia po czym po turnie okazuje sie ze ja mam kolor i wygralem Ostro sie musial wkur*** ale takie jest to AA ...
Motyw z przed kilku minut ja na rece J,5 trefl a gosc wchodzi all-in i pisze na czacie shit i want only raise , mysle sobie moze akurat nie fart wchodze patrze AA wiec smiechawa goscia po czym po turnie okazuje sie ze ja mam kolor i wygralem Ostro sie musial wkur*** ale takie jest to AA ...
zalezy jaki poker. jesli b2b to bym woogle nie byl zdziwiony taka sytuacja;)
Na ręce mam Q5, na flopie 5Q4, w tym dwa karo. Podbijam, gościu daje re-raise, ja daję all in, gościowi dochodzą dwa karo i ma kolor. Sieć oczywiście nasza ulubiona b2b. No i to, co ugrałem wczoraj na pfgames, poszło się...
Ostatnio zmieniony przez handicap 2007-02-22, 00:05, w całości zmieniany 1 raz
no ja dzis wpadłem-na nieduzo ale jednak,nie chce mi sie szukac historii ale wygladalo to tak:
mój bb 68 karo
flop Qtrefl,5 karo,7karo
koles bet 2,50 ja call
turn Qkaro
on-bet 8 ja all inn okolo 10 on oczywiscie call river blota jakas -okazalo sie ze na rece mial 55 i full mu sie ułozył-niby strata nieduza ale zawsze glupio przegrac z flushem....bywa