Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ. Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!
Na pierwszy rzut oka zastanowił mnie mecz LKS z Pogonią Szczecin .Niby ŁKS powinien napawać checią zemsty za poprzednią sromotną porażke (4:1) ale z tego co się dowiedziałem ,to ŁKS najprawdopodobniej odpóści sobie ten mecz ,i bedzie sie przygotowywać do kolejnego meczu w drugije lidze .O godzinie 9:00 rano, rozpoczął się trening piłkarzy ŁKS, powodem tak wczesnej godziny był wyjazd zawodników o godzinie 11:30 na jutrzejszy pucharowy mecz do Szczecina z Pogonią. W zespole ŁKS-u jest "szpital", kontuzjowani są Centkowski Dżikia, Sypniewski, Barkaniczkow i Rączka, w Łodzi pozostał też Dariusz Kłus i chory Radunović. Sytuacja Barkaniczkowa jest pełna optymizmu bowiem badania, które wykonano pokazały, że jego dolegliwość nie jest tak bardzo poważna jak na początku sądzono, w środę piłkarz zacznie trenować i będzie gotowy na mecz z Heko. Nadal nie ma wyników badań Igora Sypniewskiego, któremu dolega mięsień dwugłowy, problemy z palcem ma Dżikia i trener Wojno postanowił oszczędzić tego piłkarza w meczu z Pogonią, pod znakiem zapytania stoi występ w niedzielę Centkowskiego i Rączki, którzy nadal leczą kontuzję. Z zespołem do Szczecina pojechał Łukasz Hinc, który miał problemy z kolanami, wczoraj ten zawodnik zaprezentował się w meczu rezerw z Bełchatowem II, jednak jego występ nie był najlepszy. Prawdopodobnie trener Wojno da szansę pograć zawodnikom rezerwowym oszczędzając najlepszych na ważny mecz w Czermnie. Od dwóch dni z zespołem nie trenuje Witek Ziober a trener Wojno nie potrafi podać powodów nieobecności młodego zawodnika.Jak widać kontuzje są dość duże .
Oto wyniki rozegranych meczy między tymi zespołami ,są to potyczki ligowe , a jak wiadomo liga to nie to samo co puchar .
20-03-2004 2. Liga Pogon LKS 3 - 1
13-08-2003 2. Liga LKS Pogon 0 - 0
08-04-2000 1. Liga LKS Pogon 4 - 3
28-08-1999 1. Liga Pogon LKS 0 - 0
06-03-1999 1. Liga LKS Pogon 1 - 1
02-08-1998 1. Liga Pogon LKS 1 - 1
26-04-1998 1. Liga Pogon LKS 1 - 2
27-09-1997 1. Liga LKS Pogon 1 - 1
15-05-1996 1. Liga Pogon LKS 1 - 1
15-10-1995 1. Liga LKS Pogon 3 - 1
Na koniec powiem tylko tyle Pogoń ma awans już praktycznie zapewniony ,LKS powinien atakować ale Pogon ,ma dobrą obronę i nie pozostaje im nic innego jak tylko utrzymać wynik z pierwszego meczu .Dlatego moim zdaniem mozna zaryzykować X szczególnie po kursie 4.5
_________________ We will never die,because we are UNITED
Ostatnio zmieniony przez przemekwn 2005-10-24, 23:03, w całości zmieniany 1 raz
Lech z tym czwartoligowcem(nawet nazwy nie pamiętam ). Ostatnio Lech sie zbłaźnił remisując 3-3. Dzisiaj Lech powinien wygrać baaaardzo wysoko, moim zdaniem różnicą ok. 5 bramek. Kurs jest tylko 1,1, ale można zagrać np. handicapa lub pierszą połowę.
Polonia Warszawa z jakimś tam Turek też powinna wygrać, a kurs jest 1,7. W końcu Polonia to pierwszeligowiec, a ta druga drużyna to chyba III liga.
Jeśli taki topic już istnieje prosze o usunięcie tego topicu + przenieisenie mojej analizy
TUR TUREK-POLONIA W. 2 1.5 Toto-Mix
Mało znana (a właściwie niewiem nawet która to liga) drużyna Turek podejmować będzie 1-ligowca Polonie W. W ekstraklasie Polonie zajmuje ostatnie miejsce z bilansem 2-2-7 i ze zdobyczą 8 goli.Ostatni mecz Polonia niespodziewanie wygrała z Groclinem i myśle ze to uskrzydli Polonie.Dla mnie łatwe zwycięstwo Poloni W.
Lech z tym czwartoligowcem(nawet nazwy nie pamiętam ). Ostatnio Lech sie zbłaźnił remisując 3-3. Dzisiaj Lech powinien wygrać baaaardzo wysoko, moim zdaniem różnicą ok. 5 bramek. Kurs jest tylko 1,1, ale można zagrać np. handicapa lub pierszą połowę.
Polonia Warszawa z jakimś tam Turek też powinna wygrać, a kurs jest 1,7. W końcu Polonia to pierwszeligowiec, a ta druga drużyna to chyba III liga.
Polonia juz pokazała,bo przegrała 1-0!
Ty nie pamiętasz nazwy? czy nie chcesz juz pamiętać ,bo przecież Ruch Chorzów odpadł własnie z nami przegrywajac we wczesniejszej rundzie 4-2!A jak rzeczywiście nie pamiętasz to Ci przypominam:
OKOCIMSKI KS BRZESKO
I jest bardzo pięknie,bo OKOCIMSKI prowadzi do przerwy 1-0!!!!!
Ostatnio zmieniony przez Tomi 2005-10-25, 18:49, w całości zmieniany 1 raz
Jeśli taki topic już istnieje prosze o usunięcie tego topicu + przenieisenie mojej analizy
TUR TUREK-POLONIA W. 2 1.5 Toto-Mix
Mało znana (a właściwie niewiem nawet która to liga) drużyna Turek podejmować będzie 1-ligowca Polonie W. W ekstraklasie Polonie zajmuje ostatnie miejsce z bilansem 2-2-7 i ze zdobyczą 8 goli.Ostatni mecz Polonia niespodziewanie wygrała z Groclinem i myśle ze to uskrzydli Polonie.Dla mnie łatwe zwycięstwo Poloni W.
TUR TUREK-POLONIA W 1:0
_________________ Grasz w www.thecrims.com ?? Niemasz gangu ?? Zgo sie na PW to go bedziesz miec !!
Ostatnio zmieniony przez laha 2005-10-25, 16:48, w całości zmieniany 1 raz
Na pierwszy rzut oka bardzo podoba mi się kurs na Jagiellonię która u siebie jest mocna ,na pewno będzie grałą na wysokim poziomie albowiem zależy jej na PP w odróżnieniu od Polonii Warszawy musi myśleć o lidze i o utrzymaniu się w niej .Z tgo co wiem Jaga jest dorbze przygotowana .Są zgrani co widać po akcjach z 2 ligii ,dobrze wyszkoleni i dobrze przygotowani .Ja osobiście zagram ten typ wydaje mi się ,że 1X jest typem w miare pewnym .
_________________ We will never die,because we are UNITED
Ostatnio zmieniony przez przemekwn 2005-11-08, 00:54, w całości zmieniany 1 raz
moim zdaniem postawienie na Wisłe Kraków bez X będzie bardzo odważnym posunięciem , moim zdaniem pewny typ na mecz Lubin - Wisla K. X2.Jagielonia powinna bez straty bramki wygrać dzisiejsze spotkanie z Polonią , lecz rewanż moze potoczyc się odwrotnie. Plock - Podbeskidzie Do połowy meczu stawiam na bezbramkowy X .
_________________ Futbol jest grą, w której nie zawsze wygrywa lepszy ;]
Jeżeli chcecie wyniki z pucharu polski i wogóle z lig mniej znanych a także pucharów to daje dwa linki: www.xsocres.comwww.livescore.cc Obydwie strony bardzo fajne!
Wysłany: 2006-03-14, 15:09
ZAGŁĘBIE LUBIN - Korona Kielce 1 2.00
Dzisiaj ekipa Smudy podejmuje o 18:00 w Lubinie jedenastkę kieleckiej Korony. Dla mnie wynik może być tylko jeden. Obie drużyny na pewno traktują ten pojedynek bardzo prestiżowo, a nawet bardziej. Od kiedy Smuda zaczął prowadzić miedziową jedenastkę to ta drużyna zaczęła pnąć się do góry ligowej tabeli, a i wyeliminowanie krakowskiej Wisły to była wielka zasługa Franka. Zagłebie na fali dzisiaj pojedzie scyzory i inny wynik będzie dla mnie niespodzianką, chociaż wiem dobrze, że Korona to bardzo dobry team, ale dzisiaj Zagłębie bedzie lepsze.
_________________ Se'ya
bRs [Usunięty]
Pochwał: 6
Wysłany: 2006-03-14, 15:39
Dalapon napisał/a:
ZAGŁĘBIE LUBIN - Korona Kielce 1 2.00
Dzisiaj ekipa Smudy podejmuje o 18:00 w Lubinie jedenastkę kieleckiej Korony. Dla mnie wynik może być tylko jeden. Obie drużyny na pewno traktują ten pojedynek bardzo prestiżowo, a nawet bardziej. Od kiedy Smuda zaczął prowadzić miedziową jedenastkę to ta drużyna zaczęła pnąć się do góry ligowej tabeli, a i wyeliminowanie krakowskiej Wisły to była wielka zasługa Franka. Zagłebie na fali dzisiaj pojedzie scyzory i inny wynik będzie dla mnie niespodzianką, chociaż wiem dobrze, że Korona to bardzo dobry team, ale dzisiaj Zagłębie bedzie lepsze.
ja sie niestety nie zgodzę z Twoją wypowiedzią ...
Przyznam że Korona lepiej zaczęła ta rundę w Pucharach, niż w lidze ... w sobotę miala problem w walce z Polonią w Warszawie, ale ten remis ( a mogła nawet punktu nie wywieźć ) powinien ją zmobilizować do walki w dzisiejszym meczu ... tydzień temu przecież na własym boisku wyeliminowała z pucharu warszawską Legię, walcząc na zmrozonej płycie boiska ...
Zagłębie było lepsze na wyjeżdzie lepsze od poznańskiego Lecha, ale Kolejorz nie walczy w lidze praktycznie o nic ...
Oba zespołu rozgrywki Pucharu Polski z pewnością traktują poważnie. Zdobycie Pucharu Polski jest dla zarówno dla Zagłębia jak i Korony, najkrótszą drogą do europejskich pucharów ... w tym meczu widzę remis po walce obu drużyn ...
PS. ... zawsze kiedy wypowiadam się na temat meczy pucharowych, jest inaczej wiec pewnie Dalopon ma rację
i Zagłębie wygrało =) choć przyznam(byłam na żywo wkońcu bardzo blisko mam ) trudno było grać na tym śniegu... Piechna nic nie pokazał... ale moze spejcalnie i u siebie będzie chciał sie pokazać... Liberda dobrze bronił =) Pozdrawiam fanów zagłebia
_________________ ,,Dookoła kryje sie nieznane należy więc szukać wiedzy"
Wysłany: 2006-05-03, 21:40
Cytat:
Puchar Polski dla Wisły!
Wisła Płock wygrała z Zagłębiem Lubin 3:1 (0:0) w rewanżowym meczu finału Pucharu Polski. W pierwszym spotkaniu tych zespołów, rozegranym 26 kwietnia w Lubinie, wygrała Wisła 3:2, toteż po trofeum sięgnęli po raz pierwszy w historii "nafciarze".
Oprócz pucharu piłkarze otrzymali od władz klubu milion złotych do podziału.
W pierwszym meczu w Lubinie Wisła pokonała gospodarzy 3:2 i w rewanżu wystąpiła w roli faworyta. Nic więc dziwnego, że w świąteczne, słoneczne popołudnie na stadion im. Kazimierza Górskiego przyszło ok. 9 tys. widzów, by obejrzeć zwycięstwo płockich piłkarzy. Wisła po raz drugi wystąpiła w finale, podobnie jak Zagłębie, które przed rokiem uległo Groclinowi Dyskobolii.
Od kilku tygodni w poczynaniach Wisły było wyraźnie widać, że piłkarzom bardzo zależy na zdobyciu trofeum. Nie szło im w lidze, gubili punkty, by w pucharach walczyć znakomicie. Zagłębie zaś, po skutecznej grze, zdobywało punkty ligowe.
W meczu rewanżowym Wisła grała ofensywnie, a pod polem karnym gości aktywny był Ireneusz Jeleń. Miał on znakomitą sytuację w 21 minucie, ale po dobrej akcji lewą stroną strzelił obok słupka. Gospodarze nie wykorzystali także kilku innych okazji do zdobycia gola i pierwsza połowa zakończyła się wynikiem bezbramkowym.
Po przerwie każda minuta przybliżała Wisłę do ostatecznego zwycięstwa. W 68 minucie, po kolejnej akcji Jelenia, piłka opuściła boisko, a sędzia pokazał rzut rożny. Tradycyjnie wykonywał go Lumir Sedlacek, a piłka poszybowała na głowę Pawła Magdonia, który umieścił ją w siatce. Gol sprawił ogromną radość płockim kibicom, którzy już rozpoczęli fetowanie zdobycia Pucharu Polski przez swych ulubieńców. Kilka minut później na listę strzelców wpisał się Vahan Geworgyan, który strzelił celnie z linii pola karnego.
Piłkarze z Lubina ambitnie dążyli do zmniejszenia rozmiarów porażki. Udało się to w 82 minucie Łukaszowi Piszczykowi, który dostał piłkę w polu karnym mając przed sobą pustą bramkę. Radość gości trwała jednak krótko - w 86 minucie Jeleń odebrał piłkę Sundayowi i ruszył w kierunku bramki. Podał jednak do lepiej ustawionego Macieja Truszczyńskiego, który strzelił trzecią bramkę dla Wisły przesądzając losy rewanżowego spotkania. Chwilę potem kibice owacjami na stojąco pożegnali schodzącego z boiska Ireneusza Jelenia, który sam nie zdobył w tym meczu gola, ale był jednym z autorów sukcesu.
Wisła Płock - Zagłębie Lubin 3:1 (0:0)
Bramki: Paweł Magdoń (68'), Vahan Gevorgyan (73'), Maciej Truszczyński (87') - Łukasz Piszczek (82').
Żółte kartki: Żarko Belada (55') - Michał Stasiak (26'), Michał Chałbiński (60').
Sędzia: Krzysztof Słupik (Tarnów). Widzów: 9-10 tysięcy.
Wisła: Robert Gubiec - Krzysztof Kazimierczak (46. Mitar Pekovic), Żarko Belada, Paweł Magdoń, Nebojsa Żivkovic - Patryk Rachwał, Lumir Sedlacek (85.Maciej Truszyński), Dariusz Romuzga, Josef Obajdin, Vahan Geworgyan - Ireneusz Jeleń (87.Robert Styranowski)
Zagłębie: Mariusz Liberda - Łukasz Mierzejewski (63.Vladimir Cap), Manuel Arboleda, Michał Stasiak, Filipe - Andrzej Szczypkowski, Dariusz Jackiewicz (70. Ibrahim Sunday), Wojciech Łobodziński, Maciej Iwański - Łukasz Piszczek, Michał Chałbiński