Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ. Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!
Wysłany: 2005-06-26, 20:51 Kontrolowanie kursów
Napisałem program który ściąga ze strony profesjonal.com.pl wszytskie zdarzenia, obiera je z tego html'owego gówienka i prezentuje je w tabelce. Wyświetla następnie prawdopodobieństwo poszczegółnych typów i marże buka dla każdego zdarzenia (Zgodnie z instrukcjami zawartymi w jednym z postów na tym forum w dziale o systemach). Zrobiłem ten program raczej z nudów, i póki co nie ma on chyba żadnego zastosowania. Może się okazać przydatny dopiero gdy możliwe będzie dokonanie pomiaru kursów z różnych buków, ale to już nardziej skomplikowana sprawa (choćby przypisane wspólnych nazw zespołom których używane nazwy różnią się u różnych buków...)
Czy ktoś ma jakiś pomysł na dodatkowe wykorzystanie obecnej wersji programu, tzn. operującej na liście kursowej tylko od jednego buka??
Wysłany: 2005-06-26, 21:19
Mam jeszcze takie pytanie: ile bym musiał buków tam zaimplementować żeby była jakaś szansa na znalezienie surebeta ??
Banalną sprawą jest napisanie algorytmu do przeszukiwania zdarzeń i porównywania kursów. Problemem jest dla mnie pobieranie strony z serweru buka i "wyłuskiwanie" z niej meczy, kursów itd. Problem ten zniknąłby gdybym w program zrobił tak że użytkownik sam przygotowuje liste zdarzeń tzn. w jednej lini pisze mecz, a potem kolejne kursy. Wtedy jednak program straciłbym woją "automatyczność" i wymagałby więcej pracy od użytkownika
Powodzenia i krzyz na droge, sproboj znalezc ten sam mecz u roznych bukow, specjalnie daja rozne nazwy, korzystaja ze skrotow, znakow specjalnych (liga szwedzka) itp.
Mysle ze z 5 buk`ow staryczloby.