Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ.
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!

90minut.com  |  Liga-Typerów.pl
Regulamin  Regulamin        FAQ   FAQ          Szukaj   Szukaj         TopTimers   TopTimers        Formularz kontaktowy  Formularz kontaktowy

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Reklama: Najlepsza Szkoła Pokera w Polsce | BONUS 100% | Betting and Live results | Centrum Photoshop - PSHelp.pl | Informacje z pierwszej Piłki - Kicker.pl | Liga-Typerów.pl

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Obstawianie.com Strona Główna » OFF Topic » HydePark » Nowy sezon, nowe porządki
Zamknięty przez: Chomik
2008-07-03, 23:04
Nowy sezon, nowe porządki
Autor Wiadomość
nazimek

Oi! Bootboy
   Kapitan

Pochwał: 24
Wysłany: 2007-07-01, 14:43   Nowy sezon, nowe porządki

Pomimo tego, że mamy okres wakacyjny i generalnie ludzi na forum jest mniej, to już teraz chcemy się jak najlepiej przygotować do powakacyjnego ataku nowych/starych użytkowników na nasze forum. Serwer jest pojemny więc forum nie padnie :) . Chcielibyśmy jednak dowiedzieć się jakie macie propozycje i uwagi odnośnie funkcjonowania naszego forum. Możecie rzucać pomysłami na temat sposobu prowadzenia poszczególnych działów. Możecie zaalarmować jezeli coś Wam się aktualnie nie podoba. Wszystkie opinie posłużą jak najlepszemu przygotowaniu się do działalności w najbliższych miesiącach. A mówiąc kolokwialnie chodzi o to, żeby "każdemu było dobrze" %-) .

Zapraszam do gorącej dyskusji, wszystkie sugestie mile widziane

szef wszystkich szefów

Oi!Bootboy :mrgreen:
Ostatnio zmieniony przez 2007-08-24, 11:00, w całości zmieniany 2 razy  

Duda11

Podglądacz

Wysłany: 2007-07-02, 00:00   

Jak na moje oko to dział Sposoby i systemy gry jest martwy :znudzony:
Nic się tam ciekawego nie dzieje, nikt tam nie pisze od dłuższego czasu pojawiają się tylko pojedyncze posty :niesmak:

handicap

Pochwał: 22
Wysłany: 2007-07-02, 00:57   

Duda11 napisał/a:
Jak na moje oko to dział Sposoby i systemy gry jest martwy :znudzony:
Nic się tam ciekawego nie dzieje, nikt tam nie pisze od dłuższego czasu pojawiają się tylko pojedyncze posty :niesmak:

Bo tu nie m nic ciekawego do pisania. Typujesz i jeśli masz dobrą skuteczność to wychodzisz na plus, a lekko progresywne stawkowanie (np. 125% poprzedniej) zwiększa wygrane o kilka procent. Ten dział byłby żywy gdyby rzeczywiście istniało coś takiego jak "systemy", a że każdy już dostrzegł, że tak nie jest, to dział pada.

A jeśli chodzi o moją opinię, to wg. mnie:

1. Już to pisałem, ale powtórzę: w WK bez sensu jest zamykanie tematów o godzinie 15:00. Nic by się nie stało gdyby tematy były otwarte i gdyby można było cały dzień podawać swoje typy. Kupon można by było układać z propozycji danych do godziny 15:00, bo przecież ostatnio w ogóle kupony są rzadziej podawane ze względu na wątpliwe propozycje.

2. Tryb moderowania jest trochę chybiony. Chodzi mi o to, że zatraca się ideę forum. Jest to forum dyskusyjne, co oznacza, że głównym celem jego istnienia jest dyskusja. Tymczasem moderatorzy traktują to forum jako forum ogłoszeniowe, tzn. takie, którego celem jest ogłaszanie swoich typów na zasadzie "ja jestem Heniek Makieta i ogłaszam wszem i wobec, że gram dziś takie typy ...". Z forum po prostu znika dyskusja a przypomina to bardziej coś w stylu fotka.pl, gdzie każdy ma swoje miejsce, gdzie reklamuje siebie. Mówię głównie o dziale tenis, bo tam najczęściej piszę i się udzielam. Wydaje mi się, że jest taka niepisana zasada, żeby tępić wszelką "luźną" dyskusję, bo jesteśmy mózgi i nie musimy się nikogo radzić. Może wynika to z troski o unikanie off-topiców, ale wg. mnie idzie to w złą stronę. To tyle ode mnie.
Ostatnio zmieniony przez handicap 2007-07-02, 00:59, w całości zmieniany 1 raz  

Ten

Junior

Pochwał: 4
Wysłany: 2007-07-02, 11:04   

Ja to moze z innej beczki, czy wy tez tak macie ze jak wylaczycie przegladarke to was wylogowywuje ? Bo to troche meczace co rusz sie logowac bo na innych serwisach / portalach ejstem ciagle zalogowany. Wie ktos jak zrobic aby byc ciagle zalogowanym jak sie wlaczy przegladarke? :cwaniak2:

TAQ

Legia Warszawa
   Kapitan

Pochwał: 58
Wysłany: 2007-07-02, 11:29   

Proponuje zaznaczyc przy logowaniu: zapamietaj hasło i login albo loguj automatycznie %-)
Jeden z bandy frajerów, który chciał zostać poetą
I zadarł z prawa literą w pogoni za monetą
Kara i terror bo w szkołach nie znalazłem spokoju
Zacząłem szukać tego snu gdzie indziej smaku hardcoru

Ten

Junior

Wysłany: 2007-07-02, 11:39   

nie dziala :ups:

ps. za kogo mnie masz? :k:

pantis24

Trampkarz

Pochwał: 2
Ostrzeżeń: 2
Wysłany: 2007-07-02, 14:53   

Ten, spróbuj z inną przeglądarką, a może aktualizacja softu coś pomoże?

BTW Masz zaje***** avatar :p:
Ostatnio zmieniony przez pantis24 2007-07-02, 14:54, w całości zmieniany 1 raz  

Van der Elk

Doświadczony

Pochwał: 41
Wysłany: 2007-07-02, 15:52   

Przydało by się, żebyście sprowadzili na forum jakiś ludzi którzy umieją typować %-) .

Jeśli chodzi o stronę techniczną to wszystko jest ok poza rzadkimi przypadkami, że forum wogóle nie działa.

nazimek

Oi! Bootboy
   Kapitan

Wysłany: 2007-07-02, 17:45   

handicap napisał/a:

2. Tryb moderowania jest trochę chybiony. Chodzi mi o to, że zatraca się ideę forum. Jest to forum dyskusyjne, co oznacza, że głównym celem jego istnienia jest dyskusja. Tymczasem moderatorzy traktują to forum jako forum ogłoszeniowe, tzn. takie, którego celem jest ogłaszanie swoich typów na zasadzie "ja jestem Heniek Makieta i ogłaszam wszem i wobec, że gram dziś takie typy ...". Z forum po prostu znika dyskusja a przypomina to bardziej coś w stylu fotka.pl, gdzie każdy ma swoje miejsce, gdzie reklamuje siebie. Mówię głównie o dziale tenis, bo tam najczęściej piszę i się udzielam. Wydaje mi się, że jest taka niepisana zasada, żeby tępić wszelką "luźną" dyskusję, bo jesteśmy mózgi i nie musimy się nikogo radzić. Może wynika to z troski o unikanie off-topiców, ale wg. mnie idzie to w złą stronę. To tyle ode mnie.

bardzo słuszna. szczerze przyznam się,że nie śledze działu tenisowego. ale jeżeli tak mówisz to faktycznie nie jest za dobrze. Forum dyskusyjne, jak sama nazwa wskazuje służy prowadzeniu kontstruktywnej rozmowy, z której wynikną ciekawe i użyteczne wnioski.

Odpowiednie osoby popracują nad polepszeniem tej sytuacji :)

Ten

Junior

Wysłany: 2007-07-02, 19:04   

macie propozycje jeszcze jak mam to zrobic? w przegladarce niby zapisalo hasla i nic, tutaj tez zaznaczylem i nic a przegladarki nie chce mi sie zmieniac hyhy :P chyba bede musial to przebolec :zdziwiony:

nazimek

Oi! Bootboy
   Kapitan

Wysłany: 2007-07-02, 20:45   

zainstaluj se mozille firefox i wszystko gra :))

Mosquito

Proud to be a Gunner
   Kapitan

Pochwał: 101
Wysłany: 2007-07-17, 12:38   

handicap napisał/a:

Off-top to dygresja, która nie dotyczy głównego wątku. Nie bardzo rozumiem zarzut odnośnie tego, że dział przyjmuje formę "reklamy ściennej". Nie wiem czy miałeś okazję śledzić dział dłuższy okres czasu. Kiedyś wszystko tam było inaczej .... znaczy lepiej. Ale z dyskusjami zawsze był problem bo kiedy ktoś odważył się nie zgodzić z czyimś typem to co rusz powstawały kłótnie i obrazy o to, że ktoś się kogoś czepia. Fajnie handi, że Ty dobrze rozumiesz to do czego służy forum (przede wszytskim wymiana poglądów) ale wierz mi, że takich jak Ty jest niewielu. Większości wydaje się, że "pozjadała wszystkie rozumy". Mógłbym tu "nazwiskami" sypać :k: ale po co :) A jak chcesz polemiki to sam ją próbuj wprowadzać na forum i próbuj dyskutować. Może znajdzie się ktoś jeszcze.

handicap

Wysłany: 2007-07-17, 23:47   

Mosquito napisał/a:
handicap napisał/a:

Off-top to dygresja, która nie dotyczy głównego wątku. Nie bardzo rozumiem zarzut odnośnie tego, że dział przyjmuje formę "reklamy ściennej". Nie wiem czy miałeś okazję śledzić dział dłuższy okres czasu. Kiedyś wszystko tam było inaczej .... znaczy lepiej. Ale z dyskusjami zawsze był problem bo kiedy ktoś odważył się nie zgodzić z czyimś typem to co rusz powstawały kłótnie i obrazy o to, że ktoś się kogoś czepia. Fajnie handi, że Ty dobrze rozumiesz to do czego służy forum (przede wszytskim wymiana poglądów) ale wierz mi, że takich jak Ty jest niewielu. Większości wydaje się, że "pozjadała wszystkie rozumy". Mógłbym tu "nazwiskami" sypać :k: ale po co :) A jak chcesz polemiki to sam ją próbuj wprowadzać na forum i próbuj dyskutować. Może znajdzie się ktoś jeszcze.

Rozumiem - trudy moderowania. Może trochę przekolorowałem moją wypowiedź, ale po prostu staram się zawsze pisać tak aby jak najlepiej wytłumaczyć o co mi chodzi. No to spróbuję zacząć jakąś dyskusję zobaczymy co z tego wyjdzie :)

Mazur
[Usunięty]

Wysłany: 2007-07-26, 01:49   

Skoro to jest temat do wyrażania swoich sugestii czy zadawania pytań...To ja zapytam o bardzo "delikatną" sprawę :roll: Co z administracją??Bo jakoś adminów czy admina tu nie widzę,nie wiem może jest lub są ale ja jakoś tego nie zauważam,zresztą nie tylko ja.Poza tym wszystko jest ok :) .

Leo82

Amator

Wysłany: 2007-08-07, 17:25   Re: Nowy sezon, nowe porządki

Wchodzę na "uśmiercone" forum pokerowe(martwe od około 2 miechów) i widzę na górze temat o tytule "Nowy sezon, nowe porządki" i podtytule "idziemy za głosem ludu......". Na forum na którym ostatnim postem był mój własny pisany w czerwcu, a forum padło dzięki tym którzy tu "siedzą na górze".....O ironio :uwaga:

Postanowiłem się jednak zatopić w lekturze ale nie znalazłem nic na ten drażliwy temat w poniższej wypowiedzi...

nazimek napisał/a:
Pomimo tego, że mamy okres wakacyjny i generalnie ludzi na forum jest mniej, to już teraz chcemy się jak najlepiej przygotować do powakacyjnego ataku nowych/starych użytkowników na nasze forum. Serwer jest pojemny więc forum nie padnie :) . Chcielibyśmy jednak dowiedzieć się jakie macie propozycje i uwagi odnośnie funkcjonowania naszego forum. Możecie rzucać pomysłami na temat sposobu prowadzenia poszczególnych działów. Możecie zaalarmować jezeli coś Wam się aktualnie nie podoba. Wszystkie opinie posłużą jak najlepszemu przygotowaniu się do działalności w najbliższych miesiącach. A mówiąc kolokwialnie chodzi o to, żeby "każdemu było dobrze" %-) .

szef wszystkich szefów

Wiec skuszony tym wstępem pragnę zapytać co planujecie dalej w związku z tym działem... :pytanie:
Przyczyną jego upadku była że pozwólcie to tak ująć zbytnia "biurokracja" ze strony forum, a dokładniej chęć sprawowania pieczy nad wszystkim przez "szanowna górę". :mur: Utrudniało to niesamowicie komunikacje pomiędzy najbardziej zainteresowanymi w całej sprawie stronami. Nie wiem czy władze forum zamierzają powrócić do spraw związanych z działem pokerowym. Nie było także stanowiska w tej sprawie ze strony administracji forum. Więc może teraz padnie jakaś konkretna odpowiedź. A jeśli tak to kto stanąłby na czele tego działu(oskar, może pershing czy jeszcze ktoś inny), oraz czy sprawa wyglądałaby jak dotychczas, czy może dostałby wolną rękę bo zaangażowanie jest tu ważne i nie można sobie pozwolić na opieszałość. Wg mnie w dziale powinno być dwóch modów...równie mocno zaangażowanych z czego jeden poświęcałby się wymianie informacji z organizatorami, a drugi pilnowałby tam porządku i reguł, oraz nadzorował wymianę informacji na forum. :shifty:

Wiec proszę o odpowiedź na nurtujące nie tylko mnie pytania, oraz życzę równie miłego wypoczynku jak mnie się trafił w te wakacje.... :cwaniak1:

BTW.

Ten napisał/a:

Spróbuj "pobawić" się cache przeglądarki(może brak miejsca na "ciasteczka")...a tak w ogóle to może napisz na czym pracujesz :>

Ucze

Trampkarz

Pochwał: 3
Wysłany: 2007-08-12, 10:55   

Chciałbym się zapytać dlaczego nie ma już działu "Wspólny kupon"?? Uważam, że zlikwidowania tego działu jest błędem, chyba że został on usunięty tymczasowo z jakiś szczególnych powodów.

Chomik

Spurs, Juve & Jaga!

Pochwał: 163
Wysłany: 2007-08-12, 11:20   

Został usunięty tymczasowo...

w niedługim czasie wróci w nasze życie :))

nazimek

Oi! Bootboy
   Kapitan

Wysłany: 2007-08-12, 11:37   Re: Nowy sezon, nowe porządki

Leo82 napisał/a:
Wchodzę na "uśmiercone" forum pokerowe(martwe od około 2 miechów) i widzę na górze temat o tytule "Nowy sezon, nowe porządki" i podtytule "idziemy za głosem ludu......". Na forum na którym ostatnim postem był mój własny pisany w czerwcu, a forum padło dzięki tym którzy tu "siedzą na górze".....O ironio :uwaga:

Postanowiłem się jednak zatopić w lekturze ale nie znalazłem nic na ten drażliwy temat w poniższej wypowiedzi...

nazimek napisał/a:

szef wszystkich szefów

Wiec skuszony tym wstępem pragnę zapytać co planujecie dalej w związku z tym działem... :pytanie:
Przyczyną jego upadku była że pozwólcie to tak ująć zbytnia "biurokracja" ze strony forum, a dokładniej chęć sprawowania pieczy nad wszystkim przez "szanowna górę". :mur: Utrudniało to niesamowicie komunikacje pomiędzy najbardziej zainteresowanymi w całej sprawie stronami. Nie wiem czy władze forum zamierzają powrócić do spraw związanych z działem pokerowym. Nie było także stanowiska w tej sprawie ze strony administracji forum. Więc może teraz padnie jakaś konkretna odpowiedź. A jeśli tak to kto stanąłby na czele tego działu(oskar, może pershing czy jeszcze ktoś inny), oraz czy sprawa wyglądałaby jak dotychczas, czy może dostałby wolną rękę bo zaangażowanie jest tu ważne i nie można sobie pozwolić na opieszałość. Wg mnie w dziale powinno być dwóch modów...równie mocno zaangażowanych z czego jeden poświęcałby się wymianie informacji z organizatorami, a drugi pilnowałby tam porządku i reguł, oraz nadzorował wymianę informacji na forum. :shifty:

Wiec proszę o odpowiedź na nurtujące nie tylko mnie pytania, oraz życzę równie miłego wypoczynku jak mnie się trafił w te wakacje.... :cwaniak1:

BTW.

Ten napisał/a:

Spróbuj "pobawić" się cache przeglądarki(może brak miejsca na "ciasteczka")...a tak w ogóle to może napisz na czym pracujesz :>

Leo

Mnie osobiście generalnie poker nie interesuje. Powoli wszystko ma być reaktywowane. Obawiam się, że Oskar i Pershing raczej juz nie pomogą, bo z tego co wiem są już gdzie indziej.

pozdrawiam

Obstawianie.com Strona Główna » OFF Topic » HydePark » Nowy sezon, nowe porządki

Reklama:Najlepsza Szkoła Pokera w Polsce | BONUS 100% | Betting and Live results | Centrum Photoshop - PSHelp.pl | Informacje z pierwszej Piłki - Kicker.pl | Liga-Typerów.pl