Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ. Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!
chodzi o to czy zaraz po instalce windy chodzil Ci internet...bo ja mam np neo i jak zaisntaluje winde skonfiguruje neta i dopiero instaluje antywira to w miedzy czasie (trwa to ze dwie min) na kompa wlaza rozne syfy...instaluje tego antywira on se sciaga aktualizacje(mam avasta) i robie skan i kasuje te syfy.
było takie coś, że na C miałem 39 trojanów... 36 z nich udało mi się usunąć NODem 32, a 3 pozostałych nie dałem rady niczym usunąć. Zainstalowałem jakieś 4 rodzaje anty trojanów (po kolei każdego) i udało mi się jakoś wywalić te 3 pozostałe...
potem po przeskanowaniu pokazało mi że mam wira w instalce winampa którego mam na drugiej partycji, więc usunąlem go i po kolejnym skanowaniu nie wskazało na żadne wirusy i tak wyłączyłem kompa...
tak jak mówiłęm wcześniej...
wirusy były w system32, system volume i explorer, jutro zobaczę czy już wszystko ok, a jak nadal coś nie tak to chyba odwiedzę serwis
Chomik pewnie po formacie instalowałeś coś z drugiej (nie formatowanej) partycji i to coś było zarażone trojanem i trojanem Ci zasyfiło dysk c. To mógł być jakikolwiek plik .exe (np. instalka winampa). Przeskanuj dobrze drugi dysk i dopiero formatuj i instaluj windowsa.
Wygląda na to, że poważnego wiruska możesz mieć, skoro nawet w instalce Winampa się pojawił. Możesz jeszcze spróbować wszystko gdzieś zgrać, usunąć wszystkie partycje i ustalić je na nowo. Jeśli to nie pomoże, to możliwe, że wirus gdzieś głębiej siedzi. Na przykład w boot sektorze. A wtedy nie każdy antywirus go wykryje.
Więc najlepiej pójść do serwisu. Albo kupić nowy sprzęt, tak jak Waciak.
Pozdrawiam!
_________________ BT feat JC Chasez - Force Of Gravity (Tiesto Remix)
Wysłany: 2007-08-31, 11:14
jak bym mial kupowac za kazdym razem kiedy mam wirusa nowy sprzet to bym nie mial za co jesc
Jeden z bandy frajerów, który chciał zostać poetą
I zadarł z prawa literą w pogoni za monetą
Kara i terror bo w szkołach nie znalazłem spokoju
Zacząłem szukać tego snu gdzie indziej smaku hardcoru
tak jak pisał Kondi, po formacie pierwsze co to zainstalowanie antyvira, pozniej skonfugurowanie neta (jak masz kablowe to go wyjmij z kompa) aktualizacja, protect i instalujesz sobie reszte dalej, jak to nie pomoze i dalej beda bledy, to usuwanie bad sectorow pod dosem powinno wszystko zalatwic (nie wiem czy sa pelne wersje programow do usuwania bad sectorow na necie, ale raczej są, poszukaj komentarzy na dobrych forach, cos sie powinno znalezc...czasem nie ściągaj jakis 30 dniowych bo takie to usuwają 1 bad sactor i musisz robic restart, przypuscmy ze masz ich około 1000 to troszke by Ci to zajęło...
Są tak zwane dwustronne, ponad osiem giga mają i wiem tyle, że lepiej się opłaca dwie zwykłe kupić . Chciałem kiedyś taką kupić i w vobisie taką można dostać
Problem z gadugadu. Wszystko działa normalnie, a jak chce do kogoś napisać to wyskakuje mi okienko z rozmową i gadu się całe wyłącza i pojawia się jakiś 'Błąd Aplikacji' nie mogę wysłać nawet 1 głupiej wiadomości Wie kto jak to zrobić. Komp formatowany w czwartek.