Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ. Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!
Dołączył: 12 Mar 2005 Pochwał: 13 Posty: 485 Skąd: Pensylwania
Wysłany: 2005-09-10, 08:51
Data : 10.09.2005
SG Kronau/Östringen - VfL Pfullingen
Beniaminek ktory awanasował do pierwszej ligi bardzo dobrze sobie radzi wygrana z dosc słabym wilhelm na wyjezdzie ale pokazali ze jest jednna z lepszych druzyn ktore dostały sie do ligi. Natomiast Pfullingen nie jest najlepsza druzyna w dodatku na wyjezdzie. Goscie maja juz 2 porazki co moze ich w jakims stopniu poerwac do gry ale Kranau ma tez 2 ale zwyciestwa i mysla o 3 wygranej. W poprzednich meczach pomiedzy tymi druzynami jest 1:1 oba zwyciestwa padły u gospodarza wiec wynika to ze przyszła kolej na Kranau.
Typ : 1
HSG Wetzlar - THW Kiel
Dla tych co sie interesuja to wiedza ze mecz raczej wydaje sie byc pewny , bo wetzlar to słaba druzyna radzaca sobie z roku na rok gorzej a Kiel za to odwrotnie co rok lepiej ostatnio mistrz Niemiec , wiec wszystko jasne
Typ : 2
MT Melsungen - HSV Hamburg
TO dopiero teraz zauwazyłem ze HSV ma 2 porazki , ktore nie były niespodziankami bo miał naprade ciezkich rywali wiec ten mecz do niespodzianek nawet nie mozna zaliczac. To juz MT Melsungen ma jedna wygrana ale ten mecz to zdecydowane wskazanie na gosci
SV Concordia Delitzsch - Wilhelmshavener HV
Mecz w ktorym o niespodzianke nieciezko poniewaz lekkie wskazanie na Wilhelm a to tylko dlatego ze sa juz troche ograni w bundeslidze wkoncu kilka lat robi swoje choc nie chce potepiac gospodarzy ze sa słabi bo stac ich naprawde o niespodzianke . Jak grac to grac na Wilhelm ale nie mowic pozniej ze moja wina bo niektorzy graja na Gospodarz
TuS N-Lübbecke - TV Großwallstadt
Tak samo jak wyzej mecz moze byc wyrownany i nie wiadomo na kogo stawiac ja bym sie raczej skusił na Tussem. Nie wiem czy wystapia gospodarze w swoim pierwszym składzie ale ja bym grał na Tussem , osobiscie tego nie gram wiec nie wnikałem.
SG Flensburg-Handewitt - GWD Minden-Hannover
Flensburg podpisał chyba z nowym zawodnikiem niejakim Blazenko Lackovic kontrakt wiec jest na nowy sezon troszeczke wzmocniony , bo zapewne chca walczyc o lidera . Minden nie zachecam do grania wogole bo dla mnie jest to dziwna druzyna i nie powinni zrobic jakis kłopotow
Data : 11.09.2005
TBV Lemgo - HSG Nordhorn
Mecz zapowiada sie ładnie ale z pewnych zrodeł sie dowiedziałem ze w druzynie gosci Glandorf, H. ma kontuzje i nie wiadomo czy wystapi. Juz nawet bukmacherzy wskazuja na faworyta TBV bo to naprawde mocna druzyna z dobrymi zawodnikami takimi jak Zerbe, V. Schwarzer, C. i kilku innych ktorzy graja w reprezentacji Niemiec. W poprzednim sezonie Lemgo nie oddało zwyciestwa wygrywajac u siebie :
Lemgo Nordhorn 31 : 27
i na wyjezdzie :
Nordhorn Lemgo 24 : 28
HSG Düsseldorf - SCM Gladiators
SCM ma juz na koncie jedna porazke z wetzlar ale był to przypadek wiec nie moga sobie p[ozwolic na wiecej i od poczatku beda grac ostro .Magdeburg posiada kliku dobrych zawodnikow takich jak Kretzschmar, S. Bielecki, K. a dussedorf takich oosb nie posiada co mogli by wziasc gre na siebie .
Wysłany: 2005-09-17, 11:57
TV Großwallstadt - SG Flensburg-Handewitt
Flensburg jest troche dotylu z meczami poniewaz ma dopiero 2 rozegrane mecze i ten bedzie trzeci oby nie do trzech razy sztuka Flensburg posiada dobrych zawodnikow rzucajacych z drugiej lini wiec nie powinni zawiesc z Grosswallstadt
Typ 2
HSV Hamburg - TBV Lemgo
Mecz zapowiada sie nadzwyczaj interesujaco HSV jak do tej pory nie radził sobie najlepiej dopiero w ostaniej kolejce przebudził sie i rozniusł dusseldorf 41:24 i to jest jedyna jak dotad ich wygrana mysle ze po tych porazkach hamburg podniesie sie i bedzie juz walczył z maczu na mecz coraz lepiej ale nie mozna powiedizec ze goscie odpuszcza ten mecz bez walki. TBV jak dotadz kompletem zwyciestw i sa naprawde grozni potrafia niezle rzucac z drugiej lini i posiadaja dobrych zawodnikow takich jak Volker Zerbe , doskonały obrotowy Schwarzer mecz na wysokim poziomie bumacherzy dobrze wyczaili ten mecz i dali tylko 1.55 (sts) ale jak najbardziej do gry
Typ 2
Wilhelmshavener HV - TuS N-Lübbecke
Nie gram ale z lekkim wskazanie na Gosci
Typ 2
HSG Nordhorn - SG Kronau/Östringen
Nordhorn jest dobrze ograne w lidze a Kranau jest jedną z lepszych druzyn ktore awanasowały i mamy mały problem ale Kranau nie jest w stanie z kazdym wygrac i gospodarze nei beda tracic punktow ze słabsza druzyna
Typ 1
THW Kiel - Frisch Auf Göppingen
Typ 1
GWD Minden-Hannover - HSG Wetzlar
Typ 1
VfL Pfullingen - 1. SV Concordia Delitzsch
Typ 1
VfL Gummersbach - HSG Düsseldorf
Ciekawi mnie tylko dlaczego bukmachcerzy dali tak zdecydowanie faworyta GUmmersbach ale dobrze oby tak w kazdym meczu :D:D
H 43 - Savehof 2 1.46 (26:26) mecz zremisowany na własne życzenie
Faworyt szwedzkiej ligi nie powinien mieć problemów z pokonaniem przeciętnego H 43. W ostatnich dwóch sezonach 4 zwycięstwa ekipy Savehof. Małą niewiadomą jest forma obu zespołów, ale po takim kursie warto spróbować
Ostatnio zmieniony przez nameless 2005-09-18, 19:58, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2005-09-18, 10:42
Zgadzam sie z poprzednikiem pamietam poprzednie mecze obu druzyn i zawsze wieksza forma wychodził Savehof
Składy obu zespołow :
Savehof 1 Per Sandström
2 Robert Johansson
4 Joakim Stenqvist
6 Anders Franzen
7 Jonas Larholm
8 Henrik Persson
9 Patrik Fahlgren
10 Jonas Ernelind
11 Erik Fritzon
12 Alexander Karlsson
13 Marcus Tobiasson
14 Andreas Ungesson
15 Alexander Berg
16 Robert Bladh
17 Jan Lennartsson
18 Peter Möller
19 Thomas Gustafsson
21 Gustav Sandkvist
22 Tommy Atterhäll
23 Spyros Balomenos
23 Viktor Fridén
24 Johan Jakobsson
25 Alexander Stenbäcken
H 43
1 Emil Jungman
2 Niklas Ganneby
3 Fredrik Jonsson
4 Christoffer Geissler
5 Joakim Bondesson
6 Johan Green
7 Ulf Tallhage
8 Fredrik Ekberg
9 Calle Tagesson
10 Olof Ask
11 Tomas Axnér
12 Per Kjersgaard
14 Nemanja Milosevic
15 Gunnar Svensson
17 Martin Mårtensson
23 Zoran Roganovic
Choc jak wiadomo nie wszyscy wyjada na ten jest to mecz na inguracje ligi szweckiej wiec wynik moze byc ruzny ja bym nawet myslał nad wygrana H43
Stawiam na Savehof,ponieważ w tamtym sezonie to właśnie oni okazali się najlepsi.Gdy stawiałem za Savehof,nigdy mnie nie zawiedli,nawet grając z najgrożniejszym rywalem w tamtym sezonie ze Skovde postawiłem na nich(grali na wyjeżdzie) a kurs był 2.10.No więc mam nadzieje,że mnie nie zawodą również w tym meczu(ostatnio Savehof wygralo z nimi na wyjeżdzie 34:29 i tym razem będzie podobnie.Ten typ to dla mnie 99% typ.Grajcie a nie pożałujecie.Pozdro.
Alingsås HK - Hammarby IF 1 3,1
Hammarby to zespół własnego boiska, w zeszłym sezonie aż 8 porażek na wyjeździe. Beniaminek będzie chciał sie pokazać w pierwszym meczu nowego sezonu i może sprawić niespodziankę.
Flensburg-Handewitt - Kiel 2 2.10
Flensburg po letnich transferach nie przekonuje swoją grą. Kiel natomiast spokojnie kompletuje punkty. Przed sezonem w meczu o Super Puchar spotkały sie te dwa zespoły i lepsza była ekipa Kiel. Minimalnym faworytem są dla mnie goście, jednak każde rozstrzygnięcie, łącznie z remisem, jest tu możliwe.
Lemgo - Magdeburg 1 1.51
Wszystko przemawia za Lemgo. Lepszy skład, bardziej przekonywujące wyniki w bieżącym sezonie jak i to, że grają na własnym parkiecie. Co ciekawe w starciach tych drużyn w ostatnich 5 sezonach zawsze zwycięzał gospodarz. Tym razem nie powinno być inaczej.
Bad Schwartau-Lübeck - Pfullingen 1 1.15
Pfullingen poprzedni sezon zakończyli na przedostanim miejscu z bilansem 1-0-13 na wyjeździe. Nic nie wskazuje, żeby w tym sezonie miało być lepiej. Gospodarze doskonale rozpoczeli sezon i wszystko wskazuje na to, że zainkasują kolejne 2 punkty.
Sävehof IK - Alingsĺs HK 1 1.06
Hammarby IF - Heim IK 1 1.06
Cantabria - San Antonio 2 1.15
Ostatnio zmieniony przez nameless 2005-09-27, 19:36, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2005-09-23, 17:00
nameless napisał/a:
Flensburg-Handewitt - Kiel 2 2.10
Flensburg po letnich transferach nie przekonuje swoją grą. Kiel natomiast spokojnie kompletuje punkty. Przed sezonem w meczu o Super Puchar spotkały sie te dwa zespoły i lepsza była ekipa Kiel. Minimalnym faworytem są dla mnie goście, jednak każde rozstrzygnięcie, łącznie z remisem, jest tu możliwe.
po pierwsze witam speca od recznej po drugie uwazasz ze kiel wygra z nowym nabytkiem N. Karabatic ?? , ciekaw jestem czy Lijewski nie popsuje szykow bo we flensburgu tez jest kilku zawodnikow ktorzy potrafia rzucac z drugiej lini . Po trzecie Kiel do tego meczu nie podejsc skoncentrowanym zabardzo bo 27 wrzesnia czeka ich mecz w pucharach DHB i to wtedy Kiel gra u siebie i wtedy beda walczyc teraz maja juz 2 pkt przewagi to moga sobie spokojnie odłozyc wysiłek i powalczyc w DHB ,tak mi sie wydaje ale jestem za Kiel ale trzeba patrzec obiektywnie , wkoncu kazdy chce ograc bukow:)
również witam (ale spec to troche zbyt mocne słowo )
Co do samego meczu to tak jak napisałem powyżej "minimalnym faworytem są dla mnie goście, jednak każde rozstrzygnięcie, łącznie z remisem, jest tu możliwe". Flensburg jak najbardziej ma zawodników którzy mogą rozstrzygnąć ten mecz na swoją korzyść. Typując zwycięstwo Kiel kierowałem sie ostatnimi nienajlepszymi występami Flensburga (męczarnie z Wilhelmshaven i porażka z Grosswallstadt).
Osobiście zdecydowałem się odpuścić sobie ten mecz
Wysłany: 2005-09-24, 08:49
24-09 Sobota
25-09 Niedziela
16:45 Granollers - Aragon
Coprawda Gronles posiada jeden punkt przewagi ale to nie oni sa w tym meczu faworytami Granollers sobie w poprzednim sezonie dobrze radzili i u siebie raczej nie beda tracic punktow z przecietnym przeciwnikiem
18:30 Torrevieja - Barcelona
Barcelona to powazna marka jak dotad zbiera wszystkie punkty , choc jest to poczatek ligi barcelona gra na wyjezdzie to ma szanse na zwyciestwo
15:00 Lemgo - Magdeburg
No i mamy pojedynek 2 rywali o 3 miejsce co sie zdarza najczesciej w lidze niemieckiej Lemgo posiada wspaniałych zawodnikow. Ostatni remis z hamburgiem nie swiadczy o niczym hamburg musiał wygrac bo miał 3 przegrane ze słabymi zesp[ołami . Martwi mnie tylko w magdeburgu Tkaczyk i Bielecki ktorzy w meczu z dobrymi druzynami rzucaja sporo bramek.
15:30 Flensburg - Kiel
Flensburg ma szanse na wygrana na wsłasnej hali "Campushalle" moze powstac naprawde ładna atmosfera gdzie druzynie Kiel moze byc ciezko ograc wicemistrza z ostatniego sezonu. Oba zespoły w pewien wsposob sie zmocniły przedłuzyły transfery ze starymi zawodnikami i nabyli nowych z nowymi umiejetnosciami . Jezeli Kiel ma 2 pkt przewagi to moze odpuscic ten mecz i powalczyc w pucharze DHB 27 wrzesnia (za 3 dni) gdzie wtedy graja u siebie i moga ograc flensburg. Zazwyczaj to flensburg wygrywał spotkania pomiedzy soba na ostanieni 5 meczy 4 wygrali i jeden zremisowali .
12:15 Cantabria - San Antonio
San antonio
15:30 Concordia D. - Nordhorn
Nodrhorn gra na wyjezdzie z beniaminkiem ktory tak naprawde ejszcze nic nie pokazał w lidze
15:00 Melsunger TG - Gummersbach
Gumisie z kąpletem punktow napewno beda gonic bo wiedza ze moga wyjsc na 1 pozycje a Melsunger to beniamianek ktory awansował w tym sezonie do ligi
19:15 Lubbecke - Pfullingen
U siebie powinni zwyciezyc ale co bedzie to sie okaze
Mecz kolejki w lidze szwedzkiej. Moim faworytem są tu gospodarze. W pierwszej kolejce pokonali u siebie Skovde, choć nie byli faworytem bukmacherów (kurs 2.80!). Tym razem buki widzą minimalnego faworyta w ekipie Ystad. Nic w tym dziwnego, bo Hammarby to drużyna niżej notowana niż Skovde. Poza tym Hammarby słabo gra na wyjazdach.
Drott HK - Lindesberg LIF 1 1.38
Drott zaczął sezon od dwóch porażek, Lindesberg od dwóch zwycięstw. Jednak pozycja w tabeli jest myląca, bo gospodarze grali z zespołami z czołówki, natomiast goście z ekipami które nie będą sie liczyć w walce o czołowe miejsca. Poza tym Drott to półfinalista z ubiegłego sezonu. Moim zdaniem gospodarze zdobędą pierwsze dwa punkty w nowym sezonie.
H 43 - Skövde HK IFK no bet
H 43 pokonało Ystad, zremisowało z Savehof, więc także w tym meczu może pokrzyżować szyki faworytowi. Może, ale nie musi. Dlatego moim zdaniem nie warto tego grać.
Heim IK - Sävehof IK 2 1.12
Tutaj nie powinno być niespodzianki. Savehofd jest o klasę lepszy od Heim.
33:37
No i niestety kolejny nieudany typ Spodziewałem sie wyrównanego meczu, jednak myślałem że atut własnego parkietu przeważy szale na korzyść Ystad. Hammarby jak na razie nie potwierdza tezy, że jest drużyną własnego parkietu.
Cytat:
Drott HK - Lindesberg LIF 1 1.38
33:18
Tutaj dla odmiany wszystko zgodnie z planem. Póki sezon nie rozkręci sie na dobre chyba najbezpieczniej będzie grać właśnie takie mecze o umiarkowanych kursach, bo przy tych z wyższymi póki co skuteczność mizerna
Cytat:
Heim IK - Sävehof IK 2 1.12
22:30
Ostatnio zmieniony przez nameless 2005-09-30, 21:57, w całości zmieniany 1 raz
Pomimo tego, że gospodarze są wyżej notowani w ekstrakalsie szwedzkiej to przyjezdni raczej nie będa mieli problemu z pokonianiem H 43. Druzyna gospodarzy ostatni raz wygrała z disiejszym rywalem w 2002 roku.
HEIM-SAVEHOF 1X 4,17
Heim to beniaminek ligi szedzkiej i trzeba zauważyc ze drużyny, które graja pierwszy sezon w ekstraklasie radza sobie bardzo dobrze. Wystarczy podac przykład Wisły Azoty Puławy w Polsce. Heim pierwszy swoj mecz u siebie zremisowało z H 43 26:26 a w drugiej kolejce uległa obecnemu liderowi ligi szwedzkiej zaledwie trzema bramkami (32-29). Kurs warty ryzyka.
Pomimo tego, że gospodarze są wyżej notowani w ekstrakalsie szwedzkiej to przyjezdni raczej nie będa mieli problemu z pokonianiem H 43. Druzyna gospodarzy ostatni raz wygrała z disiejszym rywalem w 2002 roku.
H 43 zaskakuje w tym sezonie wynikami. Zremisowali z Savehof, pokonali Ystad. A jeśli chodzi o to że ostatni raz wygrali ze Skovde w 2002 roku - podobnie było z Savehof i Ystad, a mimo to urwali im punkty. Możesz sie przejechać na tym meczu
maciekqgj napisał/a:
HEIM-SAVEHOF 1X 4,17
Kurs rzeczywiście ładny, ale nie wydaje mi się żeby Savehof przegrał.
Wysłany: 2005-09-29, 16:15
maciekqgj napisał/a:
Wystarczy podac przykład Wisły Azoty Puławy w Polsce
przykład podałes ładny , chyba nie wiesz jak liga od ligi sie rozni ja ci moge podac przykład w lidze niemickiej gdzie beniaminek ogrywa dobre zespoły ale czy tu jest szansa na zwyciestwo napewno jakas jest ale Save to co rok czołowka ligi i zeby tak tracili punkty z kazdym po koleji to nie mysle .
Widze ze coraz wiecej ludzi zaczyna sie interesowac piłka reczna . Nameless ktora liga ci lepiej idzie szwecka czy niemiecka ?? z gory dzieki
Goście raczej nie powinno miec problemu z poonaniem ostatniego w tabeli Alcobendas. Obie drużyny spotkały sie wcześniej czterokrotnie i zawsze zwyciężali szczypiorniści z Valladolid.
ALGECIRAS-ALMERIA 1,32
Gospodarze nie powinni mieć problemu z pokonaniem żle w tym sezonie sie spisującą Almeria która w ciagu ostatnich 10 meczach wygrała tylko raz. Gracze z Algeciras w tym roku wygrali u siebie z Ciudad Real 28:27, a że to mecz o tzw 4 pkt to będa bardoz zdeterminowani.
ALTEA-TORREVIEJA 1,32
Oba zespoły sie do tej pory w ledzie hiszpańskiej czterokrotnie. Trzy razy góra była Altea raz wygrali goście. Altea w ostatniej kolejce przegrało z Arrate - 34:29 na wyjeżdzie, a Torrevieja u siebie przegralo z Barceolona chociaż nieznacznie to Altea wg mnie ma większe szanse na wygranie tego spotkania
BIDASOA-CANTABRIA x2 2,25
Szczypiorniście Bidadosa zawsze meli problem z Cantabaria wygrali na własnyn parkiecie tylko raz. Obie zespoly sa obok siebie w tabeli więc będzie zacięta walka do upadłego. Wydaje mi sie, że remis byłby spraweidliwym rozwiązaniem.
ARAGON-MORRAZO - nie obstawiam bardzo ciezki mez druzyny te ze sobą będa grały po raz pierwsze jakbym musial obstawiłbym x2 kurs 2,09
Valladolid to drużyna nieco słabsza od czołowej czwórki ligi (Portland, Ademar, Ciudad Real, Barcelona) ale zarazem mocniejsza od pozostałych ekip. W zasadzie punkty traci tylko z podaną powyżej czwórką. Z pozostałymi radzą sobie bardzo dobrze.
Algeciras - Almeria 1 1.35
Algeciras są sprawcami wielkiej sensacji - pokonali Ciudad Real. Będą chcieli pokazać, że nie był to przypadek. Przeciwnikiem jest nisko notowana Almeria.
Redbergslids - Drott 2 2.45 remis, a powinni spokojnie to wygrać
Redbergslids to już nie tak mocna ekipa jak 2-3 sezony temu kiedy dominowali w lidze. Kurs na Drott jest moim zdaniem przesadzony. Jak dla mnie minimalnym faworytem są tu goście.
Hamburg - Concordia(+8.5) 1 1.76 gładko, 33:21
Podrażniony niepowodzeniami Hamburg spokojnie powinien wygrać ten mecz więcej niż 15 bramkami, więc handi powinno gładko wejść. Concordia to jedna z najsłabszych ekip w lidze.
Guif - Heim 1 1.10 Lugi HF - Onnered 1 1.10
W obydwu meczach jeśli gospodarze nie sprzedadzą to nie widze szans dla gości.