Scrobek
 Junior

|
Wysłany: 2007-10-07, 11:39
|
|
|
Warta Poznan vs. Kmita Zabierzow
07.10.2007 15:00
Piłka Nożna – 2 Liga Polska
Typ: Warta Poznan
Kurs: 1.85
STS
Uzasadnienie:
Spotkaja sie 2 druzyny ktore duze łączy.Zarowno druzyna z Poznania jak i Zabierzowa okupuje dolne rejony zaplecza ekstraklasy.Jednak to ostatnio klub z Wielkopolski ma lepsza passe.Wygrana na wyjezdzie z Pelikanem Łowicz oraz pokonanie lidera z Pruszkowa na wlasnym terenie mowi samo za Siebie.Kmita ktora zostala dopuszczona do gry w 2 lidze kuchennymi drzwami nie dysponuje skladem gwarantujacym wyrowana walke.Do druzyny przychodza nowi zawdonicy jednak jest za malo czasu na zgranie zespolu aby ten mogl zamieszac w lidze.Dodatkowo za gospodarzami przemawia fakt nowego trenera poznaniakow Boguslawa Baniaka.Ten uznany w Wielkopolsce szkoleniowiec doprowadzil do 2 pierwszych zwyciestw Warty,za jego sprawa Warta pnie sie w gore tabeli,nie sadze aby druzyna Kmity mogla wywiezc z Poznania chcociazby 1 pkt. |
|
shymek

Dołączył: 19 Maj 2006 Pochwał: 15 Posty: 478 Skąd: Duszniki / Poznań
|
Wysłany: 2007-10-07, 12:18
|
|
|
Torino FC - Sampdoria Genua
07.10.2007 15:00
Piłka Nożna – Włoska Serie A
Typ: Torino FC
Kurs: 2.30
INTERWETTEN
Uzasadnienie:
Siema! W dzisiejsze niedzielne popołudnie polecam postawić na lekko niedoceniany turyński klub, który zmierzy się z zmęczonyni po pucharowych potyczkach piłkarzami z Genuy.
Gdy przeanalizujemy formę obu klubów w ostatnich siedmiu meczach, opierając się na samych wynikach, to zauważymy, że jest ona identyczna dla obu ekip. Wygrały one bowiem jeden mecz, zremisowały cztery i przegrały dwa. Jednak sądzę, że piłkarze z Genuy są lekko podłamani po odpadnięciu z Pucharu UEFA po potyczce z duńskim Alborgiem. Poza tym gracze Torino mieli więcej czasu na regenerację sił, gdyż w pucharach nie występują. Ostatnie spotkanie (derby Turynu) przegrali minimalnie z Juventusem 0:1. Ich gra była jednak obiecująca.
Statystycznie rzecz biorąc, Torino wygrało dwa z ostatnich trzech meczy TFC - Sampa, gdy grali jako gospodarze. Za turyńskim zespołem przemawia też fakt, iż średnio zdobywają gole u siebie co 90 min, podczas gdy ich rywal na wyjazdach uzyskuje bramkę co 135. Bramkarz dzisiejszych gospodarzy wyciąga piłkę z siatki średnio co 68 min, a jego rywal czyni to co 45 min.
Myślę, że Torino ma bardziej dojrzałych graczy aniżeli ich rywal. Alvaro Recoba, Vicenzo Grella czy Salvatore Lanna wiedzą jak kierować grą na boisku. Poza tym klub przedłużył kontrakt z najdroższym wg transfermarkt.de Alessandro Rosiną. Dzisiaj on wprawdzie nie zagra, ale takie decyzje zwykle poprawiają atmosferę w zespole. Inny smaczek spotkania to fakt, iż obecny trener Torino - Walter Novellino trenował niedawno ...Sampdorię. Powinien on więc znać słabe punkty przeciwnika. Dla Torino nie będą mogli dziś zagrać Roberto Stellone, Ivan Franceschini, Nikola Lazetic, Tommaso Vailatti, David Di Michele i Simon Barone, lecz również u rywala są braki - Pietro Accardi, Christian Maggio, Cristian Zenoni (prawdopodobnie). Nie wiadomo też, czy będzie mógł wystąpić Antonio Cassano. Co więcej, w wypowiedziach trenera przyjezdnych zauważyłem dużo niepewności, w odróżnieniu do jego dzisiejszego vis-a-vis.
Mam nadzieję, że grające z pomysłem Torino da radę pokonać lekko przereklamowaną Sampę. Powodzenia! |
_________________ The Hitman - Side By Side !
 |
|