Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ. Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!
Wysłany: 2007-09-13, 22:28 Propozycje na dzień 16.09.2007
Typy wraz z analizami Jeżeli piszecie analizy tutaj w WK to wklejajcie te analizy również w odpowiednie tematy w działach tematycznych. Pomoże to nam rozwinąć działy z analizami. Złamanie jakiegokolwiek punktu regulaminu = usunięcie analizy, w niektórych przypadkach ostrzeżenie
FC Midtjylland - OB Odense
16.09.2007 14:00
Piłka Nożna – Liga Duńska
Typ: FC Midtjylland
Kurs: 2.30 SPORTINGBET
Uzasadnienie:
Hej! Na niedzielne popołudnie proponuję mecz z Danii. Któraś z ekip przerwie w nim swoją passę. Gospodarze – czterech zwycięstw pod rząd na własnym obiekcie, goście – czterech meczów bez porażki na wyjeździe. Według mnie będzie to druga z tych ewentualności.
Forma gospodarzy jest od początku sezonu świetna, zajmują oni pozycję lidera w duńskiej SAS Ligaen. Z ostatnich siedmiu spotkań wygrali pięć, dwa zremisowali. W spotkaniach tych imponuje szczególnie łatwość stwarzania i wykorzystywania okazji strzeleckich. OB również prezentuje się nieźle – piąta pozycja, trzy zwycięstwa i cztery remisy w ostatnich siedmiu meczach. Solidność, ale bez błysku – tak można podsumować przyjezdnych.
Statystyka spotkań między oboma ekipami nie faworyzuje żadnej z drużyn. Jednak ostatni mecz Midtjylland - Odense zakończył się wygraną 3:0 gospodarzy. Nieźle wygląda średnia goli zdobywanych u siebie przez FCM – średnio co 33 min. Gościom ta sztuka na wyjazdach udaje się raz na 60 min.
Piłkarze z Herning imponują piłkarską jakością szczególnie u siebie. W zeszłym sezonie przegrali zaledwie dwa mecze na SAS Arena. W obecnym cieszą swoich kibiców kreatywnością i piękną grą.
Mam nadzieję, że gospodarze pokażą po raz kolejny pewną i skuteczną grę by odnieść zwycięstwo nad tylko solidnym OB Odense. Powodzenia!
Genoa FC - Livorno
Typ: Genoa FC
Kurs: 1.95 @ bet365
Ciekawy typek po dobrym kursie.
Czas na pierwsze zwycięstwo Genoa w obecnym sezonie! Gospodarze to bardzo ciekawa drużyna. Trener Gasperini preferuje ofensywne ustawienie 4-3-3 i choć spodziewano się, że Genoa będzie strzelała sporo bramek, to w dotychczasowych dwóch strzelili ich 0. Czas więc na przełamanie - w drużynie nie ma żadnych nowych kontuzji, grają na własnym stadionie z rywalem, który definitywnie jest w ich zasięgu (czego nie można powiedzieć o ich przeciwniku z inauguracji sezonu, również u siebie, Milanie), a ofensywna spółka Di Vaio-Sculi-Papa Waigo z pewnością czeka, żeby udowodnić swoją klasę i to przed własną publicznością.
Gości z Livorno nie można porównywać z zespołem, który widzieliśmy w poprzednim sezonie. Odeszli: Lucarelli, Milanetto, Coppola czy Morrone. Aktualnie w zespole nie ma zawodników mogących zająć ich miejsce, biorąc pod uwagę nieobecność Dhorasoo, Giannicheddy czy A. Filipiniego. W obronie zabraknie też Pavana, który mimo, że nie jest jakimś klasowym zawodnikiem to jednak blok defensywny drużyny, która w 2 meczach straciła 9 goli (1:5 Juve, 2:4 Palermo), będzie prezentował się jeszcze gorzej.
Tak jak napisałem wyżej. 3 kolejka to najwyższy czas dla Genoy, by pokazała ile jest warta (a mowilo i pisalo sie sporo dobrego o skladzie), szczególnie, że rywal nie jest zbyt wymagający. Typuje zwycięstwo gospodarzy!
[ Komentarz dodany przez: krzys_nowak: 16-09-2007, 19:55 ]
a gdzie godzina rozpoczęcia?? typ powinien być nieważny
Wysłany: 2007-09-16, 12:56
ME Siatkarzy mecz o 13:25 : Finlandia - Serbia : Kto wygra 2 pierwsze sety ? typ : Finlandia kurs : 4,00 unibet
Ja ciągle trzymam się swojej wersji, że Serbia nie jest w najlepszej formie, a drużyna jest sklejona aby sie po prostu trzymała..byle jak, byle grać. Finowie grają świetnie na tym turnieju i sa przed historyczna dla siebie szansą. Heikinen i koledzy rewelacyjnie spisują sie w bloku i graja bardzo skutecznie w ataku. W meczu z Serbia na pewno najwazniejszy bedzie blok, co juz kilka razy można było zaobserwowac w meczach. Serbowie jeśli nie idzie Milijkovicowi nie mają drugiego kalsowego atakujacego, który pociągnął by gre. Jesli Finowie zagraja skutecznie na bloku, a to im do tej pory wychodzilo rewelacyjnie, powinni mecz wygrac max 3:1. Mysle ze wiedza ze to jest dla nich wymarzony moment na sukces. Druzyna, która nigdy nie zachwycała, ale ostatnio co bylo widac w LŚ gra coraz lepiej, moze teraz zdobyc brąż ME. Finowie prezentuja równiejszą forme niż Serbowie i robia na mnie lepzsze wrazenie, zreszta jak mowilem Serbia nie jest w formie i bede sie tego trzymał
Ostatnio zmieniony przez notobouns 2007-09-16, 12:57, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2007-09-16, 13:08
Piłka Nożna - Primera Division
godzina: 17:00
Deportivo La Coruna - Real Betis Sevilla
typ: X2 1.52 BWIN
No tak, jeszcze przed 3 rano był kurs 1.62 a teraz już poleciał w dół. To wskazuje dość jasno na to, że Deportivo przestaje być powoli uznawane za takiego typowego faworyta w tym meczu. Jak dla mnie to te kursy są jednym wielkim nieporozumieniem. Nie widzę możliwości wygrania tego meczu przez gospodarzy, bo kto tak naprawde ma "ciągnąć" ten zespół do przodu? Riki?! Świetnie, jest młody i zdolny, ale jednak nie jest typowym liderem. Jeszcze w zeszłym roku można by coś napisać o defensywnie zawodników z Riazor, a dzisiaj? Trzy bramki stracone z Almerią i dwie z Valladolid, czyli jakby nie patrzeć pięć bramek wbitych przez beniaminków i tylko jeden punkt w potyczkach z nowymi drużynami w Primera to nie jest dobry wynik. Szczególnie ten pierwszy mecz z Almerią pozostawił piętno na zawodnikach (kiedyś) SuperDepor, bo jak można przegrać 3:0 u siebie z drużyną, która w Primera jest pierwszy (!) raz w historii klubu?!
Patrząc na dotychczasowych przeciwników Deportivo, dzisiejsza potyczka z Betisem nie powinna się skończyć inaczej niż zdecydowaną wygraną gości, jednak podpieram ją ze względu na częste remisowanie obu ekip. Szczególnie Deportivo lubi to u siebie, a w tym sezonie Betis jeszcze nie odniósł innego wyniku niż podział punktów.
Dla mnie typ pewny, sam zresztą bym zaryzykował czyste 2 za 2.85
Pozdrawiam
[ Komentarz dodany przez: notobouns: 16-09-2007, 13:26 ]
no nie żartuj sobie Fan czas na forum normalnie już jest ustawiony, a ty 8 minut po 13 ...