Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ. Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!
Wysłany: 2007-08-23, 12:29 Propozycje na dzień 25.08.2007
Typy wraz z analizami Jeżeli piszecie analizy tutaj w WK to wklejajcie te analizy również w odpowiednie tematy w działach tematycznych. Pomoże to nam rozwinąć działy z analizami. Złamanie jakiegokolwiek punktu regulaminu = usunięcie analizy, w niektórych przypadkach ostrzeżenie
Ostatnio zmieniony przez dj qbaa 2007-08-23, 12:31, w całości zmieniany 2 razy
Stawiam czystą dwójke dlaczego:
Ekipa Sunderland już na początku sezonu gra w kratke wygrana,remis,porażka moim zdaniem nie mają żadnych szans z The Reds.
w minionych 49latach Sunderland tylko raz pokonał Liverpool , ostadni wynik z sezonu 05/06 to 0:2 dla The Reds. Myśle ze Liverpool spokojnie wygra nie może sobie pozwolić na strate jakichkolwiek punktów z takim rywalem.
Sunderland ma na swoim końcie 11domowych spotkań bez porazki ale nawet to mnie nie przekonuje ze coś ugrają:)w 3 meczach stracili 5 bramek do tego ostadnia porażka z Wigan na wyjeżdzie 3-0.
Analiza może nie wyczerpująca ale co tu pisać jak każdy wie jak będzie:)
Ekipa z Dortmundu muśi się w końcu przełamać zajmują ostadnia pozycje w tabeli teraz mają szanse na zgarnięcie 3punktów grają ze słabą druzyną która zajmuje 13miejsce w tabeli z dorbkiem 1pkt w dwóch meczach niby są wyzej niz Borussia ale to Dortmund jest faworytem tego spotkania.
1mecz B.Dormund niespodziewanie przegrała u siebie 1-3 nikt się tego nie spodziewał tydzień pózniej przegrali 4-1 dwia wysoko przegrane mecze a teraz tak jak mówie czas na wygraną.
Oba zespoły będą zdeterminowane do zgarnięcia 3pkt Borussia z pewnością ofensywnie zaatakuje na początku spotkańia tak jak w 1 meczu i myśle ze to szybko zaowocuje i do przerwy bedą juz prowadzić.
Goście pewnie przyjadą z myślą atakowania z kontry.
na 4 mecze rozegrane między tymi drużynami Borussia wygrała 2 1 zremisowała i 1 przegrała Bilans Bramek 8-4.
Pozdrawiam:)
[ Komentarz dodany przez: Chomik: 24-08-2007, 10:09 ] Proponuję zapoznać się z regulaminem !!!
1. Podajemy tylko i wyłącznie typy z analizami - każdy użytkownik może podać 1 typ na dany dzień !
kurs spowodowany chyba tylko ostatnią niespodzianką Kmity w meczu z Arką gdzie padł remis 1:1. Mecz ten byl z lekka szalony, Arka nie potrafila wykorzystac multum sytuacji, a Kmita w ostatniej akcji nie strzelila bramki w wymarzonej sytuacji sam na sam. Poziom tego spotkania jednak stal na slabym poziomie i niespodzianka w tym meczu to raczej przypadkowy wyczyn Kmity niz wzyzka formy. Piast jedzie do Zabierzowa w dobrych nastrojach, od dawna zespol ten nie byl w pelnym skladzie, nekaly ich kontuzje a mimo to jakos radzili sobie w lidze, tym razem Piast jedzie w pelnym skladzie, nikt nie jest kontuzjowany, ani nie pauzuje za kartki. Po ostatnich wynikach Piast w tym spotkaniu jest faworytem, wygrał ostatnio ze słabym co prawda Pelikanem ale pokonał bardzo mocne w tym sezonie Podbeskidzie i to na wyjezdzie 1:0, tak wiec po srednim poczatku Piast jest w formie i nie powinien miec problemow o wygrana w Zabierzowie, zespol ten mial juz sezon temu chętke na awans do Ekstraklasy jednak zespol nękaly kontuzje, przez pol sezonu byli wykluczeni podstawowi zawodnicy, kilka czerwonych kartek, slabe wystepy i walka o utrzymanie w lidze. Zespol z Gliwic jednak ma dosyc mocny, doswiadczony sklad, wiec nie widze w tym meczu innego wyniku jak zwyciestwo gości.
The_GrabeK [Usunięty]
Pochwał: 14 Ostrzeżeń: 1
Wysłany: 2007-08-25, 11:42
Real Madrid - Atletico Madrid (0:1) 2 1.90 BWIN
Obie drużyny poczyniły wiele znaczących transferów, co będzie miało ogromny wpływ na sytuację w tabeli pod koniec sezonu. Już jednak w pierwszej kolejce obecnego sezonu Primera Division boisko zweryfikuje, który sztab szkoleniowy ( i zarząd) przeprowadził trafniejsze ruchy na rynku transferowym w czasie trwającego jeszcze "mercato".
Real Madryt przystąpi do obecnych rozgrywek w całkowicie nowym składzie. Drużynę po zdobyciu mistrzowskiego tytułu opuścili tacy piłkarze jak David Beckham, Roberto Carlos, Jose Antonio Reyes (zakończone wypożyczenie), Emerson oraz Ivan Helguera - to Ci znaczący zawodnicy. Oprócz tego odeszli zmiennicy Woodgate, Raul Bravo, Meija oraz obrażalski Cassano. Jednak przede wszystkim zarząd postanowił pożegnać się z twórcą zeszłorocznego sukcesu - Fabio Capello.
Ramon Calderon i Pedja Mijatovic postanowili zatrudnić w miejsce Włocha trenera Getafe, Bernda Schustera. Niemiec pierwszy poprowadzi klub, którego aspiracje są tak wysokie.
Kibice stawiają jak zwykle w Madrycie najwyższe cele, aby je osiągnąć Schuster dostał do dyspozycji nowych zawodników: Metzelder i Pepe wzmocnili (?) linię obrony, pomoc zasilili Holendrzy Drenthe i Sneijder oraz wychowankowie Granero i Balboa oraz powracający z wypożyczenia Baptista. Linię napadu wzmocniono Javierem Saviolą oraz powracającym Robertem Soldado. Oczywiście dla nas Polaków ważna jest również obecność na ławce rezerwowych Jerzego Dudka.
Na pierwszy rzut oka znacząco powinna wzrosnąć skuteczność formacji defensywnej - niestety jednak mecze przedsezonowe pokazały, iż kupiony z FC Porto za 30mln EURO Pepe musi jeszcze wiele się nauczyć. Metzelder z kolei nie otrzymał wielu szans (kontuzja). Klub nie pozyskał nikogo w miejsce Roberto Carlosa, bo młodziutki Drenthe to pomocnik, natomiast Miguel Torres nie jest nawet w 1/4 tak klasowym bocznym obrońcą jak Roberto.
Pomoc została zasilona agresywnym Drenthe oraz solidnym Sneijderem. Niestety zawodnicy Ci nie mieli okazji zgrać się z drużyną, gdyż przybyli w ostatnim czasie do Madrytu. Po ostatnim spotkaniu z Sevillą widać, że o ile Drenthe swoją walecznością wiele wnosi do drużyny, to Sneijder jako rozgrywający potrzebuje czasu, aby zgrać się z resztą drużyny. Oczywiście Niemiec ma na ławce rezerwowych jeszcze Gutiego - który zawsze wchodzi na boisko, gdy wszyscy wiedzą, że nikt inny nie jest w stanie odmienić losów spotkania.
Atak Realu Madryt opiera się na RvN oraz.... Raulu, który nie wiedzieć czemu dostaje kolejne szanse na grę w pierwszej jedenastce.
Niemiec nie wykrystalizował jeszcze składu, co więcej - do teraz nie wiadomo nawet kto jeszcze zasili Królewskich. Gazety piszą o wzmocnieniach po prawej stronie obrony (Dani Alves), lewej pomocy (Arjen Robben) oraz ataku (Diego Milito) - jednak w spotkaniu z Atletico napewno oni nie wystąpią.
W związku z taką, a nie inną sytuacją kadrową madryckiego Realu, trener prawdopodbnie zdecyduje się na ustawienie stosowane w meczach przedsezonowych, czyli:
Casillas
Ramos Pepe Cannavaro Torres
Diarra
Robinho Drenthe
Sneijder
Raul
RvN
Atletico Madryt pozbyło się w tym okienku transferowym swojej największej gwiazdy - Fernando Torresa, który odszedł do FC Liverpool za 35mln EURO. Zespół Atletico opuścili także Martin Petrov (Man City), Galletti (Pireus), Gabi (Saragossa), Costinha (Atalanta) oraz Pinola (Nurnberg).
Zarząd madryckiego zespołu wydał jednak najwięcej spośród wszystkich drużyn Primera Division do dzisiaj na transfery podczas tegorocznego mercato. Do drużyny przybyli bramkarz Abbiati z Milanu, pomocnicy Luis Garcia (Liverpool), Reyes (Arsenal), Simao (Benfica), Diego Costa (Sporting Braga), Raul Garcia (Osasuna), Cleber Santana (Santos) oraz największa gwiazda Diego Forlan (Villareal).
Drużyna Atletico przed kilkoma dniami rozegrała swoje spotkanie w ramach kwalifikacji do Pucharu UEFA. Hiszpanie pewnie pokonali 3:0 drużynę Vojvodiny. Bramki dla drużyny z Madrytu zdobywali Maxi, Forlan i Aguero.
Ostatnie wyniki spotkań towarzyskich pokazują, że drużyna Atletico jest już zgrana pomimo licznych wzmocnień. W ostatnim czasie pokonali oni nie tylko Vojvodinę, ale również Getafe i Lazio Rzym.
Swój typ opieram raczej na formie Realu Madryt - drużyna Królewskich w tej chwili to zbieranina graczy, którzy jeszcze nie doszli pełnej formy - a zespołem będziemy mogli ich nazwać dopiero, gdy się zgrają - a kiedy to nastąpi? Śmiem twierdzić, że tego nie wie nawet Schuster...
Kawasaki F. - Gamba
typ: over 2,5
kurs: 1,42
buk: Unibet
//Jak tylko spojrzałem na parę nie patrząc na kursy pierwsze co pomyślałem to: over jak ch... Ale jak to uzasadnić hmm.. Jak ktoś obserwuje tę ligę wie dobrze, że Gamba to wybitny overowiec a w połączeniu z innym ofensywnym zespołem jakim jest bez wątpienia kawasaki albo poleci 0-0 albo napykają Ja to pierwsze wykluczam. Kawa u siebie śr. goli ponad 3 w lidze tak samo; Gamba away 2,5 gola na mecz w lidze ponad 3
Historia:
Gamba Kawasaki F. 2:2 06.04.2007
Gamba Kawasaki F. 4:0 23.09.2006
Kawasaki F. Gamba 3:2 26.07.2006
Kawasaki F. Gamba 2:4 03.12.2005
Gamba Kawasaki F. 3:2 27.05.2005
Gamba Kawasaki F. 3:2 02.04.2005
Kawasaki F. Gamba 2:2 25.03.2005
Gamba Kawasaki F. 4:0 08.11.2000
Kawasaki F. Gamba 2:2 05.04.2000
Jedyne co mnie martwi to kurs marny bo 1,42 ale czego się spodziewać po takim meczu Podpowiem że BF ma 1,54 dla zainteresowanych.
//Właśnie przeczytałem regulamin na górze i widzę że typy muszą zaczynać się po 13 w jak chodzi o sobotę. Ten mecz ofkors idzie o 12 Sorki za zamieszanie ale wynikło z niewiedzy jednak typ nadal polecam i mam nadzieję że komuś się przyda. Jeszcze raz przepraszam za zamieszanie.
_________________ Rejestrując się na Betfair wpisz poniższy kod a ja w zamian służę wszelką pomocą początkującym graczom u tego buka.
7NG4NMENE
.
Ostatnio zmieniony przez Etrusc 2007-08-25, 12:43, w całości zmieniany 1 raz
Mazur [Usunięty]
Pochwał: 16
Wysłany: 2007-08-25, 12:36
FC Sevilla - CF Getafe 1,40 BAH
Już dzisiaj startuje La Liga.Jeden z faworytów do wywalczenia mistrza,Sevilla podejmuje średniaka jakim jest Getafe.Gospodarze już praktycznie zaczęli sezon,zaczęli go bardzo udanie zdobywając Superpuchar Hiszpanii,pokonując w finale Real Madryt.W zespole nie doszło do wiekszych zmian,może to i lepiej,bo nie będą tracić początku seznu na zgrywanie się itp.Z druzyny chcą odejść Alves i Cheavanton ale do pierwszego meczu w lidze przygotowują się wraz z zespołem.Co do Getafe,to nie wiadomo co grają,z klubu odszedł ich najlepszy napastnik Daniel Guiza,trafił do Realu Mallorca.Sporym wzmocnieniem mogą być także Ikechukwu Uche, Franck Signorino czy Kepa.Dodam,że w 3 ostatnich meczach gdy Getafe grało z Sevillą na wyjeździe nie potrafiło strzelić nawet bramki :uwaga : ,przegrywając w nich 2 razy po 3:0 i 1 raz 1:0.Typuję wygraną gospodarzy bo są minimum o 1 klasę lepszym zespołem i wiem jak obecnie grają bo widziałem ich w meczach z Realem .
Wysłany: 2007-08-25, 14:04
GKS Bełchatów - Wisła Kraków Typ: 2 2.25 BAH
W dzisiejszym meczu na stadionie w Bełchatowie spotka się wicemistrz Polski, z obecnym liderem tabeli.
Historia spotkań między tymi drużynami wygląda następująco: dwa razy wygrywali bełchatowianie, tyle samo razy padł remis, natomiast Wiślacy zwyciężali, aż sześć razy.
Najboleśniejszą porażką była dla podopiecznych Oresta Leńczyka ta z ubiegłego sezonu, kiedy to drużyna z Krakowa wygrała 2:1, odbierając szanse GKS-owi na Mistrza Polski.
Z pewnością gospodarze dzisiejszego meczu będą chcieli się zrewanżować za tamtą porażkę...
Dziś do dyspozycji trenera Leńczyka będzie już, powracający po sporej przerwie, Łukasz Garguła.
Pod znakiem zapytania stoi występ w drużynie gości, najlepszego strzelca ligi, Pawła Brożka, natomiast Kamil Kosowski powinien wystąpić od pierwszych minut.
GKS będzię z pewnością przerwać nienajlepszą passę, w ostatnich trzech spotkaniach zdobył tylko 2 punkty, trudno jednak będzie im pokonać "rozpędzoną" drużyne Wisły, która po kolei "odprawia z kwitkiem" swoich rywali...
Wydaje mi się, że w dzisiejszym meczu podopieczni Macieja Skorży będą grali atak pozycyjny i nie wydaje mi się, żeby bełchatowianie "rzucili" się od pierwszych minut na ekipę spod Wawelu, raczej będą szukać swoich okazji na kontrach.
Powoli wracają do użyku słowa, że na mecz z Wisłą zawodników nie trzeba mobilizować, oni wiedzą z kim grają i o co grają, wiedzą, iż to mecz który trzeba zagrać na 110%...