Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ. Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!
Wysłany: 2007-08-24, 21:50 Propozycje na dzień 27.08.2007
Typy wraz z analizami Jeżeli piszecie analizy tutaj w WK to wklejajcie te analizy również w odpowiednie tematy w działach tematycznych. Pomoże to nam rozwinąć działy z analizami. Złamanie jakiegokolwiek punktu regulaminu = usunięcie analizy, w niektórych przypadkach ostrzeżenie
Ostatnio zmieniony przez dj qbaa 2007-08-24, 21:51, w całości zmieniany 1 raz
Verdasco owszem jest nawet w formie i jego występy można oceniać na plus, ale wygrywał z graczami, którzy mają problemy z formą (Chela, Gasquet) a jak ktoś solidny naprzeciw niego stawał wówczas kończyło się to szybko. Nawet nie nawiązał walki z Blejkiem. Mathieu za to był niedaleko zwycięstwa z Blejkiem a do tego urwał seta Nadalowi niedawno. Ogólnie ma świetny sezon i formę na US Open wyrobił. O motywacje też nie należy się obawiać, bo to US Open a Mathieu nie odpuszcza nawet w najmniejszych turniejach i walczy do końca. Kurs jest niski, ale jeszcze nie śmiesznie niski, więc można brać wg. mnie.
Aarhus GF – Lyngby BK
27.08.2007 19:00
Piłka Nożna - Liga Duńska
Typ: Aarhus GF (-0.5)
Kurs: 1.90 GAMEBOOKERS
Uzasadnienie:
Witam! Dziś z mojej strony typ z ligi duńskiej. W meczu zamykającym siódmą kolejkę Superligaen spotkają się zespoły z dołu tabeli. Myślę, że gospodarze zajmujący obecnie jedenastą pozycję ograją gości, którzy są na miejscu wyżej.
Forma obu zespołów nie wygląda ostatnio najlepiej, o czym świadczą ich lokaty w tabeli. Jednak u dzisiejszych gospodarzy coś zaiskrzyło w ostatnim meczu wygranym na wyjeździe 1:0 z Brondby IF. Poprzednie sześć meczy to bowiem jeden remis i pięć porażek. Lyngby natomiast ostatni mecz z Esbjerg FB u siebie przegrało aż 1:6! Poza tym bilans sześciu spotkań poprzedzających ową klęskę to jedna wygrana, dwa remisy i trzy porażki. Wygląda więc na to, że formy obu ekip rozchodzą się w przeciwnych kierunkach.
Tym, co umacnia moje przekonanie o słuszności tego typu jest statystyka poprzednich potyczek między oboma ekipami. Pięć ostatnich meczy AGF – LBK to cztery zwycięstwa gospodarzy. Zwycięstwa, ale jakie – 4:1, 7:0, 5:2, 3:0! W obecnym sezonie gospodarze, co prawda, spisują się przed własną publicznością fatalnie – przegrali wszystkie trzy mecze. Jednak myślę, że tym bardziej będą zmotywowani by przerwać złą passę i odzyskać zaufanie kibiców. Może w tym pomóc ostatni zwycięski mecz oraz fakt, że Lyngby na wyjazdach też rewelacyjnie nie gra.
Mecz może się zakończyć każdym wynikiem, jeden gol może ustawić cały mecz. Ja myślę, że tego gola zdobędzie zespół z Jutlandii i na NRGi Park, który może pomieścić ok. 20 tys. fanów, zdobędzie komplet punktów. Powodzenia!