Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ. Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!
Wysłany: 2007-10-13, 10:24
handicap napisał/a:
A tak przy okazji: co to jest Tiara?
Wyjaśnień jest kilka
1. Ze starożytnego perskiego, obecnie z łaciny "tiara" to korona. Są różne rodzaje - podobna do papieskiej (owalna wysoka korona) i starodawna perska (przypominająca stożek na głowie). Jednak obecnie tiara to "mini-korona", którą możecie dokładniej zobaczyć tutaj:
2. Tiara - papieska korona, składająca się z trzech diademów (z tego powodu zwana też w łac. triregnum), wysadzana kamieniami szlachetnymi i perłami, ozdobiona na szczycie małym krzyżem.
A ja "tiarę" zapożyczyłem z grania w Diablo
The_GrabeK [Usunięty]
Pochwał: 62
Wysłany: 2007-10-13, 12:20
TAK, w eliminacjach można podać wszystkie typy na jeden dzień.
ktoś podał w typach piłke ręczną , czyżby jakas zmiana w regulaminie?
pytanie do organizatorów, klasyfikacja w eliminacjach liczona tak jak w konkursie, czyli suma kursów. tak?
eee mogę dołączyć do trójki spóźnialskich?
czemu ja przeczytałam, że zapisy do 22? ehh
_________________ Tommy Haas || Owen Hargreaves || Karmelek! || Mikhail Youzhny || Robin Soderling || Neil Robertson || Philipp Lahm || Michał Przysiężny || Thiemo De Bakker <3
FC Bayern - Stern des Südens <3
The_GrabeK [Usunięty]
Pochwał: 52
Wysłany: 2007-10-14, 08:56
Każda osoba, która w tym momencie wyrazi chęć dołączenia do konkursu zajmuje kolejne miejsca na liście spóźnialskich.
Tak więc szanse wejścia do konkursu są minimalne, ale zajmujesz na tej liście miejsce numer 4.
6.1 Konkurs Interdyscyplinarnej Tiary Obstawianie.com polega na typowaniu zdarzeń z konkretnych dyscyplin sportowych - piłki nożnej, tenisa / sportów zimowych, koszykówki, siatkówki i hokeja.
Podałem typ na 9 minut przed meczem, regulaminowo powinno byc 10, czy ze wzgledu na eliminacje które o niczym istotnym chyba nie decyduje typ ten zostanie mi uznany, czy mam szukac zastepstwa??
Każda osoba, która w tym momencie wyrazi chęć dołączenia do konkursu zajmuje kolejne miejsca na liście spóźnialskich.
wyrażam chęć udziału.
Również jakoś doczytałem ze do 22 są zapisy
Wysłany: 2007-10-14, 19:32
IwAnKSG
Zapisany
retoox
Minuta i fakt, że sam o tym poinformowałeś przekonały nas. Typ będzie uznany. Na przyszłość jednak, jeśli się spóźnisz to typ uznajemy jako nietrafiony ( -1.00) i nie masz prawa do typu zastępczego.
Na przyszłość jednak, jeśli się spóźnisz to typ uznajemy jako nietrafiony ( -1.00) i nie masz prawa do typu zastępczego.
apropo jak się niezmiescisz w czasie 10 minut do dostajesz ujemne punkty w zakresie typowanego kursu czy największy minus tak jak byś nietypował?
bo to może być ciekawe:)
nie wiem czy to tylko moje zdanie ale z tym dodawaniem kursow to jest troche bez sensu,bo na przyklad wystarczy podac 5 dobrych typow po kursie 1.15 i ma sie Ako 5.75,a ten kto gra wyzsze kursy np po 1.60 i trafi 3 z 5 to ma Ako:3.5.Czy nie lepiej byloby mnozyc trafione kursy a od uzyskanego Ako odejmowac ujemne punkty za nietrafione mecze.Moze napisalem troche niejasno ale mysle ze zrozumiecie mnie
pozdro