Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ. Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!
W liczeniu zwycięscy danego spotkania jest brana pod uwagę suma trafionych kursów i za nie trafiony kurs jest liczone 0 , a może by zrobić że za nie trafiony typ dostaje się minusowe pkt. np. -0.5 . Na pewno przyczyniło by się to do tego że każdy wybierał by takie spotkania których jest pewien , a nie "próbował" na ślepo trafiać spotkania o wysokich kursach ... To taka moja propozycja
6.3.1 Pierwsza faza typowania to poniedziałek-piątek. W tej fazie każdy z uczestników podaje 5 typów z 5 dyscyplin. Każdego dnia wybiera jedną dyscyplinę i podaje zdarzenie, typ oraz kurs. W I fazie typowania nie można podać dwóch typów z jednej dyscypliny! Tak podany typ, zostanie uznany za nietrafiony.
Przykład: W [b]poniedziałek uczestnik X typuje tenis[/b], we wtorek koszykówkę, w środę piłkę nożną, [b]w czwartek tenis[/b] i w piątek musi typować to co mu zostało, czyli siatkówkę.
zauważyłem drobny błąd w Regulaminie, albo źle go czytam
Kod:
6.3.1 Pierwsza faza typowania to poniedziałek-piątek. W tej fazie każdy z uczestników podaje 5 typów z 5 dyscyplin. Każdego dnia wybiera jedną dyscyplinę i podaje zdarzenie, typ oraz kurs. W I fazie typowania nie można podać dwóch typów z jednej dyscypliny! Tak podany typ, zostanie uznany za nietrafiony.
Przykład: W poniedziałek uczestnik X typuje tenis, we wtorek koszykówkę, w środę piłkę nożną, w czwartek tenis i w piątek musi typować to co mu zostało, czyli siatkówkę.
Pewnie gdzieś, zamiast tenisa powinien być hokej
z tego co wiem to miał byc tenis i sporty zimowe gdy się tenis skończy
W liczeniu zwycięscy danego spotkania jest brana pod uwagę suma trafionych kursów i za nie trafiony kurs jest liczone 0 , a może by zrobić że za nie trafiony typ dostaje się minusowe pkt. np. -0.5 . Na pewno przyczyniło by się to do tego że każdy wybierał by takie spotkania których jest pewien , a nie "próbował" na ślepo trafiać spotkania o wysokich kursach ... To taka moja propozycja
Nie chciałbym abyście odebrali to jako złą monetę, ale powiem tak: kolejny niewypał będzie. Próbujecie na siłę znaleźć jeszcze nie wymyślony rodzaj konkursu i na siłę go uatrakcyjnić wcale nie trafionymi pomysłami, a tak naprawdę stary poczciwy konkurs w rodzaju "typu dnia" jest najlepszy i nie będzie lepszego.
Wysłany: 2007-10-09, 13:10
handicap napisał/a:
kolejny niewypał będzie. Próbujecie na siłę znaleźć jeszcze nie wymyślony rodzaj konkursu i na siłę go uatrakcyjnić wcale nie trafionymi pomysłami
Ponieważ w dużej mierze pijesz do mnie to chętnie odpowiem.
Nie wiem dlaczego miałby to być niewypał. Zobaczymy jak to się sprawdzi. Czy próbujemy znaleźć coś na siłę? Wątpię - gdybym szukał czegoś na siłę, to nie napisałbym tego w ciągu jednego wieczora.
Wiesz, niektórzy mają mnóstwo pomysłów, takich że głowa boli tylko problem obecnie ze sponsorami.
Wcale nie trafionymi pomysłami? Konkrety proszę - konkurs jest wystarczająco wszechstronny, żeby każdy mógł wziąć w nim udział. Uwierz, że dużo łatwiej "zarazić się" jakąś dyscypliną sportu poprzez taki konkurs niż wydawanie własnych pieniędzy.
I tak jak powtarzam od dawna - krytykę poproszę konstruktywną, a nie takie zwykłe stwierdzenia. Oczywiście przyjmuję to do wiadomości, ale tylko tyle.
Według mnie pomysł jest ciekawy i uważam, że się spodoba
W regulaminie pisze ze podajemy jeden typ na dzien. Czy jest obowiazek aby codziennie podawac typ czy np. w poniedziałek moge juz podac typy na poniedzialek, wtorek, srode itd??? Na pewno to drugie rozwiazanie byłoby wygodniejsze, ale wole spytac... .
Jeszcze jedna sprawa. Musze sie przyznac ze w GB od jakiegos czasu nie grałem. Nie wiem czy GB oferuje zakłady na bandy. Jesli tak czy dyscyplina ta bedzie liczona do sportów zimowych??? Jest to sport podobny do hokeja na lodzie z tym, ze najczesciej rozgrywany pod gołym niebem. Wiec moim zdaniem mozna go podciagnac pod dyscypliny zimowe, ale na wszelki wypadek wole spytac organizatorów.
zy jest obowiazek aby codziennie podawac typ czy np. w poniedziałek moge juz podac typy na poniedzialek, wtorek, srode itd??? Na pewno to drugie rozwiazanie byłoby wygodniejsze, ale wole spytac... .
TAK, możesz. Każdy typ musi jednak być wyraźnie opisany na który dzień tygodnia jest.
retoox napisał/a:
Nie wiem czy GB oferuje zakłady na bandy
Również tego nie wiem, ponieważ nigdy nie typowałem tej dyscypliny
retoox napisał/a:
esli tak czy dyscyplina ta bedzie liczona do sportów zimowych??? Jest to sport podobny do hokeja na lodzie z tym, ze najczesciej rozgrywany pod gołym niebem. Wiec moim zdaniem mozna go podciagnac pod dyscypliny zimowe.
TAK, będzie liczone do sportów zimowych.
retoox napisał/a:
na wszelki wypadek wole spytac organizatorów.
Słusznie
Pozdrawiamy również
_________________ Zakręty są dla szybkich kierowców, a proste dla szybkich samochodów...
Witam ,zamierzam uczestniczyć w tym oknkursie lecz mam pytanie odnośnie tych zapisów:
- Najlepszy yield turnieju = 50 PLN
- Najwyższy tygodniowy kurs łączny = 50 PLN
- Nagroda Specjalna - trafienie 7/7 w jednym tygodniu = 50 PLN*
rzadko uczestnicze w takich konkursach i nierozumiem słowa "yield"
po drugie czy nagroda za najwyższy łączny kurs tygodnia oraz 7/7 jest przyznawana co tydzień czy raz na całą edycje , oraz czy jak ktos np. jeśli ta nagroda jest za najwyższy kurs z wszystkich tygodni to czy oosba która odpadła w pierwszej fazie i oile nikt nieprzebije jej kursu w fazie pucharowej dostanie nagrode czy musi przebić się choć przez faze grupową?
rzadko uczestnicze w takich konkursach i nierozumiem słowa "yield"
yield jest chyba najlepszym sposobem sprawdzenia samego siebie. Polega na tym, że wylicza Tobie czy byłbyś na + czy - grając singlami (czyt. kuponami w których zamieściliśmy jeden typ) liczy się go w taki sposób:
Cytat:
dzielimy sume kursów trafionych przez ilość typów, odejmujemy 1 i mnożymy razy 100
wynik wychodzi w procentach. Może wydawać się to troche trudne, ale po szybkim czasie łatwo zapamiętać jak się liczy.
Chelseapro napisał/a:
po drugie czy nagroda za najwyższy łączny kurs tygodnia oraz 7/7 jest przyznawana co tydzień czy raz na całą edycje
nagrody specjalne są rozdawane dla najlepszych w całej edycji
Chelseapro napisał/a:
oraz czy jak ktos np. jeśli ta nagroda jest za najwyższy kurs z wszystkich tygodni to czy oosba która odpadła w pierwszej fazie i oile nikt nieprzebije jej kursu w fazie pucharowej dostanie nagrode czy musi przebić się choć przez faze grupową?
jeżeli w pierwszej fazie zdobędziesz największy yield i nikt go potem nie przebije to Ty otrzymujesz nagrodę...
myślę, że wszystko dobrze wyjasniłem i sam się nie pomyliłem