Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ. Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!
pytanie którego na 100% niema w regulaminie! a pytanie jest BARDZO ISTOTNE!!!
kiedy będa pojawiac się mecze do typowania, w ten sam dzień czy np. o 20 dnia poprzedzającego dany dzień by ludzie pracujący mogli wytypować nieśpiesząc się po pracy by do domu...
Wysłany: 2008-03-07, 10:46
Sądzę, że dość logicznym rozwiązaniem jest to, że komplet zdarzeń będzie pojawiał się w dniu wcześniejszym. Przecież jasne jest, że nie podamy tutaj zestawu na sobotę, np. w sobotę o 14, kiedy pierwsze zdarzenie zaczyna się o 15
Oczywiście organizatorzy będą dokładali wszelkich starań, żeby zestawy pojawiały się jak najwcześniej. Jednak musicie zwrócić uwagę, że niektóre zdarzenia jak mecze NBA, tenis, czy NHL dostępne są w ofercie dość późno i dlatego też nie możemy dzisiaj podać zdarzeń na wtorek na przykład
Oczywiście wiem, że można sprawdzić kto, kiedy i z kim gra (NBA, NHL) ale uważam, że margines 24 godzin wystarczy w zupełności. Nawet 10 godzin przed pierwszym zdarzeniem zwykle wystarczy na dokonanie wstępnych analiz
w takim razie czy mecze np. z NHL lub NBA podane na dzień 9.03 to te które zaczynają się w dniu 9.03 o np. godzinie 1-2-3 w nocy czy te które zaczynają się 10.03 np. o godzinie 1-2-3 w nocy? dla mnie logiczne jest iż data rozpoczęcia meczu to data wktórym go obstawianmy no ale nalezy rozwiac wszeleki wątpliowści...:)
więc chcąc podawac mecze NHL i NBA w ofericie wskazane jest umieszczanie zdarzen do typowania dnia wcześniejszego
Pozdrawiam
Wysłany: 2008-03-07, 17:25
Chelseapro napisał/a:
dla mnie logiczne jest iż data rozpoczęcia meczu to data wktórym go obstawianmy
A dla mnie logiczne jest, że nie będziemy podawać typów na wszystkie mecze z 08.03 do godziny 23:59 w dniu 07.03.
Jest temat, w którym zostały wybrane zdarzenia na dany dzień. To, że coś zaczyna się w niedzielę (09.03) o godzinie 1:00 nie znaczy, że musi wylądować w temacie 09.03. W takim wypadku wszystkie zdarzenia na niedzielę trzeba byłoby typować najpóźniej do godziny 0:50 tego dnia. Co mija się trochę z celem.
Mecze "nocne" zostają zaliczone do dnia poprzedniego
handicap napisał/a:
Gdzie podajemy typy?
Skoro jest to liga i nie ma podziałów, to wydaje się dość logicznym rozwiązaniem, że typy podajemy w danym temacie. Wybaczcie, że nie napisałem tego w regulaminie, ale nie sądziłem, że aż tak "interesujące" pytania będą się pojawiać.
btw. handicap - usuń proszę reflinka ze swojego podpisu, ponieważ jest to niezgodne z regulaminem.
Wysłany: 2008-03-07, 17:27
Twister napisał/a:
siema także mam pytanie,czy moge wziąść udział w w konkursie bo kiedyś przez moje niedopatrzenie zostałem umieszczony na czarnej liście,pzdr
Niestety wraz z prowadzącymi zdecydowaliśmy, że nie możesz zostać dopuszczony do konkursu. Powodów jest co najmniej kilka, ale główne to:
- brak udziału w życiu forum
- niedokładne zapoznanie się z regulaminem poprzedniego konkursu
- a co za tym idzie, mijanie się z prawdą odnośnie zapoznania się z w/w w temacie z zapisami.
Przykro mi Twister, ale nie wykazałeś żadnej inicjatywy w ramach poprawy.
Nie wiem skąd ten kurs, ale napewno nie z InterWetten. W tej chwili (23:16) kurs nadal wynosi 7.0 i taki ewentualnie zostanie policzony.
Niestety nie będę tolerował zmian kursów, gdyż to jeden z głównych wyznaczników miejsca w Klasyfikacji. Następnym razem, jeżeli zauważę coś takiego typ będzie liczony jako nietrafiony i uczestnik otrzyma ostrzeżenie.
Nie wiem skąd ten kurs, ale napewno nie z InterWetten. W tej chwili (23:16) kurs nadal wynosi 7.0 i taki ewentualnie zostanie policzony.
Niestety nie będę tolerował zmian kursów, gdyż to jeden z głównych wyznaczników miejsca w Klasyfikacji. Następnym razem, jeżeli zauważę coś takiego typ będzie liczony jako nietrafiony i uczestnik otrzyma ostrzeżenie.
Sory za pomyłkę. W czasie gdy to pisałem, czytałem też inne forum, gdzie ktoś dał typ po takim kursie i mi się taki zakodował w mózgu i taki wpisałem. Nie sprawdziłem nawet jaki jest dokładnie w IW. Tak to jest jak ma się 20 zakładek pootwieranych
Wysłany: 2008-03-08, 00:17
Nie no spoko typ zostanie policzony za 7.0 w tym wypadku bo sprawdziłem resztę i jakoś nie zauważyłem zawyżania kursów, dlatego mogę to spokojnie uznać za pomyłkę.
Akurat pechowo, że to mecz z Hiszpanii na innym może być nie zauważył
Tylko teraz nie każcie mi sprawdzać wszystkich po kolei, bo się nie wyrobie z czasem
Wysłany: 2008-03-08, 11:08
UWAGA!! Zmiana zdarzenia w dniu 08.03.2008. Ponieważ dochodzą mnie jakieś sprzeczne informacje, tenisowe zdarzenie zostaje zmienione na takie, które znajduje się już w ofercie Sponsora.
Cytat:
15. Ginepri R. - Anderson Kevin (tenis / USA) 20:00
Osoby, które już typowały mogą spokojnie "dołączyć" to spotkanie wraz ze spotkaniami "nocnymi" przed godziną 20:00 dnia dzisiejszego.
mam takie male pytanie...bo obecnie nie ma w ofercie kursów na NBA, jednak podałem juz swoje typy na te spotkania w kursie wpisując x.xx Jak to przy sobocie zapewne po poludniu wyjde z domu i wrócę późnym wieczorem. czy mam wtedy uzupełnić kursy na te spotkania czy musza one być podane przed godziną 20??szczerze powiem ze troszke jest to niemożliwe abym był na forum w sobotni wieczór o godzinie 20
Wysłany: 2008-03-08, 14:10
No to bardzo mi przykro, że Cie nie będzie przed 20 w domu. Mnie również może nie być. Takie życie. Ustalenia są jasne, jedynym wyjątkiem jest to, że nie będzie kursów w ofercie Sponsora.
Pamiętaj, że zawsze możesz kogoś poprosić o dopisanie kursu, bądź wysłać jednemu z prowadzących PW. Widzę, że typy wybrałeś, nie ma po prostu kursów. Dlatego w tym wypadku sądzę, że możemy "przymknąć" oko na brak kursu.
Oczywiście mam nadzieję, że nie będzie to nagminne zachowanie
Czy nie lepszym rozwiazaniem byloby zrezygnowanie z typow nocnych. Pojawiaja sie gdzies okolo 19 a typy mozna podawac do 20 wiec kazdy musi w tym czasie siedziec przed kompem i czekac na kursy. Wg mnie to bezsensu. Lepiej dac jakies inne typy i wtedy kazdy spokojnie sobie doda i nie bedzie sie zastanawial czy jutro bedzie o 19 w domu czy nie i czy bedzie mial strate. Prosze o przemyslenie mojej propozycji.
12. Houston - New Orleans (koszykówka / USA) po północy 1 1.30
brak kursów *
13. Utah - Denver (koszykówka / USA) po północy 1 1.30
brak kursów *
14. HC Kärnten - Seiersberg Grazhoppers (piłka ręczna / Austria) 19:00 2 2.10
15. J. Benneteau/M. Llodra - J. Bjorkman/K. Ullyett (tenis / USA) 18:00
brak kursów
*** brak kursów // wkleje kolejny post z wszystkimi juz typami jak będą wszystkie kursy
Moglbym prosic o zaliczenie 2 typow ? Bo nie wyrobilem sie ;/