Hosting obrazków!
Regulamin

Rejestracja     Zaloguj  TopTimers      Szukaj      Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości      Kontakt

BONUS 100 EUR

OddsRing

BONUS 200$

BONUS 100 PLN

BONUS 100 PLN

BONUS 150 PLN

williamhill.com

BONUS 25 EUR

BONUS 100 PLN

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Obstawianie.com - Forum Bukmacherskie Strona Główna » Off Topic » Archiwum » Archiwum » Archiwum Obst » Sporty » TRANSFERY
Przesunięty przez: The_huh
2008-07-04, 13:29
TRANSFERY
Autor Wiadomość
Piostar
[Usunięty]

Wysłany: 2004-12-16, 19:25    TRANSFERY

Witam!

Zbliża się przerwa zimowa w Europie, będzie dochodzić do wielu transferów. Myślę więc że temat jest na czasie. Proszę w nim zawierać informacje na temat transferów, wszelkie pogłoski i tzw. "kaczki dziennikarskie" jak również kto kim jest zainteresowany oraz inne ciekawostki z tego tematu np. o przedłużeniu kontraktu itp.

Proszę też o nie podawanie tu transferów dotyczących polskiej ligi. Do tego jest odrębny temat w dziale polska piłka.

Mam nadzieje że nowy temat się spodoba.
Pozdrawiam Piostar.

Ostatnio zmieniony przez 2007-02-12, 12:14, w całości zmieniany 4 razy  

Piostar
[Usunięty]

Wysłany: 2004-12-16, 19:28    

Chelsea Londyn złożyła propozycję Betisowi Sevilla kupna skrzydłowego Joaquina za około 25 mln funtów. Ponoć 23 letni zawodnik poważnie propozycję tego zespołu. Jeszcze latem dochodziły mnie słuchy że ten zawodnik jeśli odejdzie to tylko do Realu. Czyżby kasa skusiła młodego Hiszpana?

Piostar
[Usunięty]

Wysłany: 2004-12-16, 19:37    

Jesper Gronkjaer reprezentant Danii podczas styczniowego okienka ma przenieś się do Atletico Madryt. Suma odstępnego wyniosła 1,4 mln funtów. Podobno jeśli zawodnik przejdzie testy medyczne transakcja zostanie sfinalizowana. Warto dodać że jeszcze nie dawno Gronkjaer szalał w Lidze Mistrzów w drużynie Chelsea. Teraz nie zagrzał miejsca w Birmingham skąd wybiera się do Hiszpanii.

Piostar
[Usunięty]

Wysłany: 2004-12-16, 19:46    

Vitesse Arnhem jest zainteresowane polskim zawodnikiem Euzebiuszem Smolarkiem. Na przeszkodzie jednak moze stanąć forma transferu. Vitesse może jedynie wypożyczyć polskiego zawodnika. Smolarkiem interesują się również inne holenderskie kluby De Graafschap oraz 2-ligowy zespół Sparty Rotterdam.

Sam zawodnik jest zainteresowany przeprowadzką gdyż na występy w podstawowej jedenastce nie ma co liczyć.

Jestem ciekaw jak potoczy się ta sprawa. Osobiście uważam że lepiej dla Polaka będzie opuścić Feyenoord i grać w podstawowym składzie innej drużyny. Da to mu możliwość rozwoju, a reprezentacja Polski może mieć świetnego zawodnika.

Piostar
[Usunięty]

Wysłany: 2004-12-16, 19:50    

Prezydent Barcelony Joan Laporta potwierdził, że klub jest zainteresowny zatrudnieniem napastnika River Plate Maxi Lopeza.
Kataloński klub, którego skład jest przetrzebiony kontuzjami, zamierza ściągnąć w styczniu defensywnego pomocnika oraz napastnika.

Czyli kolejne wzmocnienia świetnej drużyny Barcelony. Z tego co wiem Argentyńczyk to bardzo młody i perspektywiczny zawodnik.

Swoją drogą ciekawe kim okaże się defensywny pomocnik. Może Patrick Vieira?

obst_ziuziu
->ZYJE TYM CO MAM

Tematy: 10

Wysłany: 2004-12-16, 20:02    ziuziu-baQ-sQad

Były piłkarz Legii Warszawa, Białorusin Sierhiej Omeljańczuk od początku 2005 roku będzie grał w Lokomotiwie Moskwa. Dotychczas występował w ukraińskim klubie Arsenał Kijów.

Przyznaj Punkt Reputacji autorowi tego posta

Piostar
[Usunięty]

Wysłany: 2004-12-16, 20:06    

W styczniu na testach w Liverpoolu pojawi się bramkarz Leeds United, Scott Carson. Po nich włodarze z Anfield Road zdecydują o jego przydatności dla drużyny "The Reds". Co prawda Leeds rozpoczęli już rozmowy nad przedłużeniem kontraktu z reprezentantem Anglii do lat 21, ale po ostatniej kontuzji Chrisa Kirklanda, trener Rafael Benitez rozważa sprowadzenie tego młodego piłkarza.
Niestety dla Jerzego Dudka, może się okazać że przybędzie mu nowy rywal do bramki w Liverpoolu. Kolejna młoda nadzieja Anglików a co za tym idzie prasa znów będzie "krzyczeć" o daniu szansy młodemu zawodnikowi angielskiemu.
Wierzę jednak że Jurek sobie poradzi.

obst_ziuziu
->ZYJE TYM CO MAM

Wysłany: 2004-12-16, 20:22    ziuziu-baQ-sQad

.........Były reprezentant Niemiec w piłce nożnej, pomocnik Joerg Boehme przeszedł z zespołu Schalke do drużyny Borussii Moenchengladbach. Zawodnik podpisał kontrakt na 18 miesięcy.....

Strony nie podały warunków, na jakich Boehme zmienił barwy klubowe.....

http://www.aktivsport.pl/...4deeedf9649a34c

Piostar
[Usunięty]

Wysłany: 2004-12-16, 20:33    

Jak poinformował prezes Ajaksu Amsterdam w TV Noord Holland, klub zaoferował około 5 mln euro za greckiego napastnika Werderu Brema, Angelosa Charisteasa. Poczynania zawodnika śledzone są przez obserwatorów Ajaksu juz od dluższego czasu.

Trener Ronald Koeman również kilka razy oglądał grę Charisteasa, a dyrektor techniczny Arie van Eijden w zeszłym tygodniu przeprowadził kilka rozmów z menedżerem Greka.

Charisteas nie czuje się zbyt dobrze w roli rezerwowego w Werderze, ale nie chce się w chwili obecnej wypowiadać na temat swojego ewentualnego odejścia.

Strona internetowa niemieckiej telewizji DSF poinformowała, że Grekiem zainteresowany jest również Hannover 96.

No cóż ... chyba nie jest to dobre rozwiązanie dla mojego ulubionego klubu. Osobiście uważam że Grek to nie zły zawodnik, ale za słaby na Ajax.

obst_nazimek
Oi! Bootboy

Tematy: 80

Wysłany: 2004-12-17, 10:21    

Inter chce Krzynówka!

Jacek Krzynówek może trafić do jednego z największych klubów świata. Najlepszy polski piłkarz wpadł w oko właścicielowi Interu Mediolan Massimo Morattiemu.

źródło www.onet.pl za.........Faktem.Z racji,że pisze o tym TA gazeta podchodze do tego bardzo,ale to bardzo sceptycznie

kaczormistrz

Tematy: 7

Wysłany: 2004-12-17, 12:12    

pilka.pl

Olympique Marsylia jest zainteresowany sprowadzeniem w trakcie zimowego "mercato" Nicolasa Anelki z Manchesteru City.

Jak donosi dzisiejsze wydanie Le Parisien, francuski napastnik jest w kontakcie z Marsylią.

OM nie jest jedynym klubem, który chce mieć w swoim składzie Anelkę, o pozyskanie tego piłkarza zabiega również Liverpool.

Były gracz Realu Madyt i PSG, trafił do Manchesteru City za 5,8 mln euro, teraz klub, który będzie go chiał zatrudnić zapłaci za niego około 15 milionów euro.

kaczormistrz

Wysłany: 2004-12-17, 12:12    

pilka.pl

Doświadczony bramkarz Evertonu, Nigel Martyn już wkrótce może przedłużyć kontrakt z Evertonem.

38 – latek w ciągu swoich 17 występów dla Evertonu w tym sezonie, nie przepuścił bramki w aż ośmiu. Już niedługo może dojść do podpisania umowy na następny sezon.

Martyn – „Chcę to ciągnąć dalej. Sądzę, że gram dobrze, ale nie myślę żebym grał lepiej niż we wcześniejszych latach mojej kariery. Po tym sezonie skończy mi się kontrakt i jest nas tu naprawdę dużo z taką samą sytuacją.”

„Wątpię byśmy byli w stanie dać z siebie więcej niż obecnie dajemy. Prawda jest też taka, że wszyscy czekamy na przedłużenia naszych kontraktów. Jedyny sposób w jaki jesteśmy w stanie przekonać zarząd do nas, jest pokazanie się z jak najlepszej strony.”

kaczormistrz

Wysłany: 2004-12-17, 12:14    

pilka.pl

Kieron Dyer, pomocnik Newcastle, jest zaintersowany przejściem do Interu. Zawodnikowi nie wiedzie się zbytnio z angielskim klubie i chce zmienić otoczenie aby móc wreszcie grać.

Massimo Moratti z wielką checią sprowadziłby anglika do składu i ma zamiar zaoferować zawodników do wymiany aby nakłonić Newcastle do zmniejszenia żądanej kwoty odstępnego. Skrzydłowy Kily Gonzalez, pomocnik Giorgis Karagounis oraz obrońca Carlos Gamarra to zawodnicy, których Inter oferuje za Dyera. Jednak Graeme Souness najchętniej sprowadziłby z Interu zawodnika, z którym miał okazje już pracować - Emre.

kaczormistrz

Wysłany: 2004-12-17, 12:15    

pilka.pl

Fiorentina jest coraz bardziej sfrustrowana rozmowami z Anderlechtem w sprawie pozyskania Waltera Baseggio. Zawodnik ten oficjalnie poinformował, że chce odejśc do Włoch a zwłaszcza do Florencji gdzie żyje jego rodzina.

Viola od lata prowadzi rozmowy z belgijskim klubem, obie strony cały czas nie mogą znaleźć porozumienia. Powrót tego zawodnika, niejako w rodzinne strony, z pewnością podbudowałby morale fanów i dlatego włoski klub stara się cały czas znaleźć wyjście z tej sytuacji.

obst_nazimek
Oi! Bootboy

Tematy: 80

Wysłany: 2004-12-17, 12:24    

Cytatkaczormistrz napisał/a:
pilka.pl

Olympique Marsylia jest zainteresowany sprowadzeniem w trakcie zimowego "mercato" Nicolasa Anelki z Manchesteru City.

Jak donosi dzisiejsze wydanie Le Parisien, francuski napastnik jest w kontakcie z Marsylią.

OM nie jest jedynym klubem, który chce mieć w swoim składzie Anelkę, o pozyskanie tego piłkarza zabiega również Liverpool.

Były gracz Realu Madyt i PSG, trafił do Manchesteru City za 5,8 mln euro, teraz klub, który będzie go chiał zatrudnić zapłaci za niego około 15 milionów euro.
:shock: :shock: :shock: a ja wyczytalem na stronie barcelony ,ze jest blisko Barcelony.cos tu nie gra :?

kaczormistrz

Wysłany: 2004-12-17, 12:26    

bo tym zawodnikiem musi sie interesowac tylko jeden klub!! ;o interesuje sie tez nim OM

obst_ziuziu
->ZYJE TYM CO MAM

Wysłany: 2004-12-17, 13:30    ziuziu-baQ-sQad

.....David O'Leary, irlandzki trener angielskiego klubu piłkarskiego Aston Villa przedłużył na trzy lata - do maja 2008 roku - kontrakt z tym zespołem.....

http://www.aktivsport.pl/...4deeedf9649a34c

Piostar
[Usunięty]

Wysłany: 2004-12-17, 18:57    

Roman Abramowicz zaoferował Milanowi 100 milionów euro za odsprzedanie Andrija Szewczenki do Chelsea Londyn. Według włoskiego dziennika Corriere dello Sport oferta została złożona w tym tygodniu, ale natychmiast odrzucili ją włodarze włoskiego klubu.

Chelsea jest skłonna dodać do tych 100 milionów Hernana Crespo, ale Rossoneri nie mają zamiaru pozbywać się "świeżo upieczonego" zdobywcy "Złotej Piłki". Agent Ukraińca już wcześniej mówił, że Szewczenko nie ma zamiaru opuszczać swojej drużyny.

To już jest przesada. Proponować tyle pieniędzy za zawodnika. Za taką kasę można stworzyć świetny zespół.

Piostar
[Usunięty]

Wysłany: 2004-12-17, 20:39    

Jak wynika z doniesień, Liverpool może zaproponować w styczniu 8 mln funtów za napastnika Realu Madryt Fernando Morientesa.
Reds po kontuzji Djibrila Cisse szukają wartościowego partnera dla Milana Barosa i menedżer Rafael Beniez od dłuższego czasu interesuje się 28-letnim rodakiem.

El Moro bardzo mało gra w drużynie Królewskich i już wcześniej przyznał, że gdyby pojawiła się interesująca oferta, to zapewne opuściłby Santiago Bernabeu.

Oby doszło do tego transferu, gdyż Hiszpan marnuje się w drużynie Realu, a zapewne byłby znacznym wzmocnieniem drużyny Liverpoolu.

Piostar
[Usunięty]

Wysłany: 2004-12-17, 20:42    

Schalke 04 Gelsenkirchen włączyło się do walki o pozyskanie skrzydłowego VFL Wolfsburg, Martina Petrova. O 25-letniego Bułgara zabiegają już Atletico Madryt i Bayern Monachium, zapowiada się więc zaciekła rywalizacja, tym bardziej, że Wilki nie są chętne do sprzedania swojego czołowego zawodnika.

Menedżer zespołu, Klaus Fuchs, powiedział - Schalke może mieć Petrova dopiero, kiedy zobaczymy 20 mln euro. Wtedy zobaczymy...

20 mln euro??? - dobry żart ze strony pana Fuchsa. Bułgar może i jest dobrym graczem, ale ta sumka jest z sufitu.

Piostar
[Usunięty]

Wysłany: 2004-12-18, 10:36    

Najlepszy piłkarz Dyskobolii, Sebastian Mila znalazł się na celowniku Fulham - reprezentant Polski doskonale pasuje do wizji trenera zespołu z Premiership. Prawdopodobnie Wyspiarze będą rywalizować o pomocnika głównie z Austrią Wiedeń.

Swoje zainteresowanie piłkarzem wyraziły również Ajax, Feyenoord i Borussia Dortmund.

Moim zdaniem najlepiej dla Mili byłoby się znaleźć w Fulham. Tam prawdopodobnie grałby w pierwszym składzie i miał szansę na rozwój. Przejście do Ajaxu, Feyenoordu lub Borussi nie jest dobym pomysłem, gdyż za duże pieniądze grzałby tam ławę. Natomiast liga austriacka chyba nie jest marzeniem Sebastiana.

Ciekawe jak ta sprawa sie potoczy dalej, znając życie pewnie Mila będzie występował w ..... Groclinie.

obst_ziuziu
->ZYJE TYM CO MAM

Wysłany: 2004-12-18, 12:04    ziuziu-baQ-sQad

Nowy piłkarz Lecha Poznań

23-letni piłkarz ŁKS Marcin Wachowicz przeszedł do poznańskiego Lecha. Zainteresowane kluby podpisały umowę o transferze definitywnym....

Lech jest też zainteresowany pozyskaniem innego gracza ŁKS - obrońcy Pawła Golańskiego. Rozmowy w jego sprawie odbędą się jeszcze przed świętami.

obst_ziuziu
->ZYJE TYM CO MAM

Wysłany: 2004-12-18, 14:48    ziuziu-baQ-sQad

...Hiszpan Joaquin z Realu Betisu Sewilla może zostać czwartym najdroższym piłkarzem w historii. Według mediów hiszpańskich rosyjski miliarder Roman Abramowicz, właściciel londyńskiej Chelsea, zaoferował za niego 40 milionów euro..

Ten transfer wzmocnilby mocno Chelsea...

obst_ziuziu
->ZYJE TYM CO MAM

Wysłany: 2004-12-18, 22:53    ziuziu-baQ-sQad

....Reprezentant Japonii w piłce nożnej, Yoshito Okubo wierzy, że jego przejście do hiszpańskiego zespołu Mallorca będzie korzystne zarówno dla niego jak i dla jego nowej drużyny.

Andy_FCI

Tematy: 1

Wysłany: 2004-12-19, 08:03    Re: ziuziu-baQ-sQad

Cytatziuziu napisał/a:
...Hiszpan Joaquin z Realu Betisu Sewilla może zostać czwartym najdroższym piłkarzem w historii. Według mediów hiszpańskich rosyjski miliarder Roman Abramowicz, właściciel londyńskiej Chelsea, zaoferował za niego 40 milionów euro..

Ten transfer wzmocnilby mocno Chelsea...

Bardzo mnie zastanawia czy dojdzie do tego transferu :shock: , jak wiemy Barca wczoraj zaledwie zremisowała z Valencią 1-1 , a Chelsea wygrała 4-0 :shock: . Obie drużyny spotkają się w lutym kiedy będą walczyły o wejście do kolejnej rundy LM :) , Barca ma plage kontuzji , Chelsea natomiast wręcz idealnie rozgrywa swoje spotkania :P . Roman Abramovicz będzie chciał za wszelką cene sprowadzić tego młodziutkiego i utalentowanego piłkarza Betisu i Chelsea na pewno wzmocni się w zimowym oknie transferowym - tylko pytanie czy tym piłkarzem ?? ?? A może jeszcze się o kogoś pokusi :lol: ?? ??

Obstawianie.com - Forum Bukmacherskie Strona Główna » Off Topic » Archiwum » Archiwum » Archiwum Obst » Sporty » TRANSFERY