Uwagi praktyczne. 1. Czas podawania typów - kursy u bukmacherów zaczynaja spadać od czwartku wieczorem - korekcja wg puli typujących. Niestety gramy najpopularniejsze ligi z marżą buka znacznie powyżej 10%. Jedynym wyjściem są typy w środe. 2. Zabezpieczenie - w sumie nie jest potrzebne. Z kursem powyżej 1,5 6 spotkań doskonale zabezpieczy grających przy trafieniu 2/3. 3. Moje zdanie co grania progresywnego znasz, ale to Twój temat - więc bez dywersji Aletrnatywnie rozważ granie 5z6+6/6 - mniejszy zysk, ale i mniej stresu.
jacekb1 [Usunięty]
Wysłany: 2005-11-01, 09:56
Weteran,
Weteran napisał/a:
1. Czas podawania typów - kursy u bukmacherów zaczynaja spadać od czwartku wieczorem - korekcja wg puli typujących. Niestety gramy najpopularniejsze ligi z marżą buka znacznie powyżej 10%. Jedynym wyjściem są typy w środe.
Ad1. Wiem, że najbardziej opłacalne jest typowanie do środy, tylko że składy i pozostałe ważne czynniki (kontuzja na treningu jakiegoś zawodnika, sprzeczka, itd.) Może miec znaczący wpływ. A granie 5 zdarzeń z kursem=1,6 daje AKO~10, więc kursy mogą troszkę zmalec - wziąłem to pod uwagę. Nie mniej jako jedyny zauważyłeś prawidłowośc z spadaniem kursów na faworytów.
Weteran napisał/a:
2. Zabezpieczenie - w sumie nie jest potrzebne. Z kursem powyżej 1,5 6 spotkań doskonale zabezpieczy grających przy trafieniu 2/3.
Ad2. Podgrupa Zabezpieczenie powstała z myślą o graniu progresywnym przedstawionym przeze mnie jako metoda wyjściowa do grania. Dlatego jest ona potrzebna, gdyż ma za zadanie odgrywanie tylko 15z, czyli kwoty do gry ETAPU I i Zabezpieczenia
Weteran napisał/a:
3. Moje zdanie co grania progresywnego znasz, ale to Twój temat - więc bez dywersji Aletrnatywnie rozważ granie 5z6+6/6 - mniejszy zysk, ale i mniej stresu.
Ad3. Co do grania 5z6 + 6/6 to ma to sens, jeśli okaże się że nasza skutecznośc jest na tyle wysoka. A to 'wyjdzie w praniu' po kilku pierwszych typach.
Pozdrowionka dla Weterana, bo widac, że jest to osoba która nie będzie dawac swoich typów, a przyjmie rolę raczej swoistego Mentora tej grupy. Moim zdaniem osoba wprowadzająca nowe pomysły, znająca się na analizie i statystyce jest w takiej grupie i jej długotrwałym planowaniu bardzo ważna.
jacekb1 [Usunięty]
Wysłany: 2005-11-01, 10:29
Weteran, Przeanalizowałem (tak pobieżnie) ten pomysł na 5/6. I doszedłem do takiego wniosku:
Grając u buka internetowego Systemem 5z6 , zyski otrzymamy przy stawce 2 zł jeśli,
Koszt gry przy 5/6 i stawka 2zł ---> 14zł Koszt gry przy 4/6 i stawka 2zł ---> 44zł
Ostatnio zmieniony przez jacekb1 2005-11-01, 14:41, w całości zmieniany 1 raz
jacekb1 [Usunięty]
Wysłany: 2005-11-01, 15:10
Weteran,
Przeglądałem jeszcze raz te granie systemowe. I powiem Ci, że ten system 4z6 wydaje mi się bardzo ciekawy. Tylko, że kurs 2,2 to są powiedzmy 2 spotkania o kursie 1,5. I tutaj jest wałek. Czy w necie idzie grac u jakiegos buka PL, zakłady blokowe? Ja korzystam ze Sportingbeta i takiej opcji nie znalazlem . Gdyby jednak takowy się znalazł, to można spróbowac (w razie niepowodzenia czystego AKO) grac systemem 4z6.
Oto krótka analiza:
Rozpis 4z6 + 5z6 + 6z6 to w sumie 22 kupony.
Przyjmujemy, że stawka początkowa to 2zł Przyjmujemy, że kurs sztywny jednego bloku to 2,2 (np. 1,5*1,5=2,25)
Z tego wychodzi nam, iż jednorazowy koszt gry to: 44zł
* Kurs śr. - Moim zdaniem, można obliczyc kurs średni AKO, poprzez podzielenie Wygranej przez Koszt gry. Wyliczyłem go aby wstawic do tabelek z Excela.
Prosiłbym kogoś, aby sprawdził czy takie obliczenia mogę zrobic - gdyż wynik są troszkę zbyt optymistyczne - tak mi się wydaję...
Gdyby okazało się to prawdą i znaleźlibyśmy Buka w Internecie, który oferuje bloki, oraz zobaczyli jak idzie nam typowanie samego AKO, ile błędów i czy grupy są na sile tworzyc bloczki o AKO~2,2. Bylibyśmy do przodu za każdym razem, gdy skutecznośc całej grupy osiągnie poziom 66,67%
Ostatnio zmieniony przez jacekb1 2005-11-01, 23:10, w całości zmieniany 1 raz
jacekb1 [Usunięty]
Wysłany: 2005-11-01, 15:15
w necie blokowe odpadaja ja jestem za "26" albo "57" w profku
jacekb1 [Usunięty]
Wysłany: 2005-11-01, 15:28
slimak, Sprawdź, czy te wyliczenia pasują A jak u naziemnego, to AKO musi by ok. 2,3 (np: 1,5*1,55) Ale najpierw trzeba sprawdzic jaka bedziemy mieli skutecznosc grajac AKO, a kto zechce bedzie grał na sucho na poczatku - pozniej napewno przejdziemy na systemy, tylko trzeba dobrac ten dający najwięcej zysków.
Ostatnio zmieniony przez jacekb1 2005-11-02, 10:45, w całości zmieniany 1 raz
Ale z Was leniwe ludki Ja gram blokowe nawet w Expekcie, a BaW to czysta przyjemność. 5z6 to tylko 6 kuponów - i bez wiekszej filozofii zrobi się to ręcznie.
A żebym nie był upierdliwy - dzisiaj jest juz wtorek A jak juz moge pisać - unikajcie typowania drużyn które grały, lub bedą grały w danym tygodniu w UEFA lub LM. Wyniki na faworyta śmiesznie wchodzą.
Ostatnio zmieniony przez Weteran 2005-11-01, 16:11, w całości zmieniany 1 raz
jacekb1 [Usunięty]
Wysłany: 2005-11-01, 21:07
Weteran,
Weteran napisał/a:
Ale z Was leniwe ludki
Nie leniwe...ja poprostu nigdy blokowych nie miałem potrzeby grac i nie wiedzialem, czy taka opcja jest gdzies aktywna bo w Sportingbecie nie ma jej.
Weteran napisał/a:
bez wiekszej filozofii zrobi się to ręcznie
Moim sposobem, którego przemyślec nikt nie miał czasu tych kuponów jest 22, ale to nie zmienia faktu ze wyslanie ich recznie to maks 30minut roboty.
Weteran napisał/a:
A żebym nie był upierdliwy - dzisiaj jest juz wtorek
Typujemy od przyszłego weekendu, ten poświęcamy na dogranie grupy - bez pośpiechu, nic na chamca
Weteran napisał/a:
unikajcie typowania drużyn które grały, lub bedą grały w danym tygodniu w UEFA lub LM. Wyniki na faworyta śmiesznie wchodzą.
Słuszna uwaga i rada, warto brac pod uwagę przy typowaniu
Hmmm... przypominam że do zakończenia rundy zimowej nie zostało wiele czasu to może i byłaby pora coś zagrać ? mamy już uzgodnione prawie wszystko, poza kolorem długopisu. Popracuję w tym tygodniu za typerów 1. Niemiecka Hertha Berlin - Kaiserslautern 1 1,50 Schalke 04 - Duisburg 1 1,33 2. Holandia Eindhoven PSV - Sparta Rotterdam 1 1,20 Alkmaar AZ - Heracles 1 1,22 Utrecht den Haag 1 1,6 3. Włochy Parma - Lecce 1 1,81 Juventus - Livorno 1 1,24 4. Hiszpania eeeep Elche Malaga 1 1,8 Real Zaragoza 1 1,3 5. Anglia Aston Villa - Liverpool x 3,14
Nikt nie zauważył, że w przyszłe weekendy grają reprezentacje i musimy odłożyc start o tydzień Dlatego ruszamy za 2 tygodnie i to jest termin ostateczny
Wiecie to jest nasz 1 kupon !! Myslalem ze chociaz ten poczatek obejdzie sie bez zadnych problemow A jak idzie zauwazyc wybralismy osoby niekompetentne Nie wiem co teraz postapic z tymi osobami Albo damy im szanse poprawy albo odrazu Wybor nalezy do pomysłodawcow tego tematu :cwaniak1: Ja tylko wyrazilem swoje zdanie POzDrO
jacekb1 [Usunięty]
Wysłany: 2005-11-17, 21:15
Osoby które zapodały swój typ, a nie wejdzie on i tak zostają w grupie. Bo wedlug moich zamyslen, kazdy osiagnie za jakis czas wysoki poziom w swojej lidze. A wyleca ci ktorzy nie dali typu. Kilka osob mi sie usprawiedliwiło i maja czas wyjatkowo do jutra, ja bede po 14.30 i zrobie wtedy kupon. Rzetelne osoby za kłopoty przepraszam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Wersja forum PDA/GSM Niniejszy Serwis prowadzony jest w języku polskim i adresowany do polskojęzycznych odbiorców zamieszkałych na terytoriach, gdzie korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Uczestnictwo w Serwisie jest dozwolone tylko i wyłącznie dla osób podlegających jurysdykcjom, w których uczestnictwo w Grach jest legalne. Korzystając z Serwisu, Gracz zapewnia Administratora, że uczestnictwo w Grach jest w jego jurysdykcji dozwolone i ponosi pełną odpowiedzialność przed Administratorem za prawdziwość złożonego przez siebie oświadczenia. perfumy fm, fm group