Hosting obrazków!
Regulamin

Rejestracja     Zaloguj  TopTimers      Szukaj      Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości      Kontakt

BONUS 100 EUR

OddsRing

BONUS 200$

BONUS 100 PLN

BONUS 100 PLN

BONUS 150 PLN

williamhill.com

BONUS 25 EUR

BONUS 100 PLN

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Obstawianie.com - Forum Bukmacherskie Strona Główna » Analizy oraz Informacje » Tenis » Wimbledon
Zamknięty przez: duncan
2011-07-04, 12:10
Wimbledon
Autor Wiadomość
bodzios861

Tematy: 37

Wysłany: 2011-06-26, 23:01    

Na jutro kilka typków:

Williams V. - Pironkova (+1,5 seta) /2/ 1,8 Milenium

Zawodniczka z Bułgarii pokazuje się z bardzo dobrej strony na Wimbku odesłała Zvonareva do domu oddając 5 gemów. Kolejny argument za tym, że Pironkova ugra tutaj chociaż seta jest ubiegłoroczne wyeliminowanie Venus w ćwierćfinale tegoż oto turnieju. Venus ma przestoje ciężko jej było grać z "leciwą" Japonką w II rundzie i nie wydaje mi się, żeby Amerykanka nagle zaczęła grać jakiś kosmiczny tenis a co za tym idzie przebrnęła do następnej rundy. Wiele rzeczy wskazuje na końcowy sukces Pironkovej. Ja zaufam dotychczasowym wynikom Bułgarki, seta musi ugrać nie widzę w tym meczu innej możliwości.

Williams S. - Bartoli (+1,5 seta) /2/ 2,0 Milenium

Tutaj liczę na dyspozycję dnia Francuzki i to, że będzie trafiać swoimi mocnymi uderzeniami. Potrafi zaskakiwać i ogrywać wyżej rozstawione przeciwniczki. Z całą pewnością jest ją stać by powalczyć o seta. W zeszłym tygodniu pokazała piękny tenis i mam nadzieję, że jutro wyjdzie i zagra na podobnym poziomie jak w Eastbourne.

Lopez - Kubot /1/ 1,34 Fortuna

Kubot już tutaj wystarczająco zamieszał, i nie daję mu kompletnie żadnych szans z leworęcznym Hiszpanem, który odprawił po praktycznie bezbłędnym spotkaniu ARoda. Łukasz już może odczuwać te długie pojedynki a jeżeli serwis nie będzie "siedział" to zakończy się jutro pojedynek 3:0 dla Lopeza bez historii. 1,34 biorę z pocałowaniem w rączkę :)

Malisse-Tomic /1/ 1.58 Fortuna

X-man wygrał z Australijczykiem 2 tyg. temu i liczę na powtórkę z rozrywki.

Tsonga - Ferrer /1/ 1,52 Fortuna

Zadecyduje serwis, którym bardziej straszy Tsonga.

------------------Ju-Jitsu------------------
----------ZAGŁĘBIE STEELERS----------

Ostatnio zmieniony przez bodzios861 2011-06-27, 08:25, w całości zmieniany 1 raz  
Przyznaj Punkt Reputacji autorowi tego posta

mln
Arka Gdynia!

Tematy: 24

Wysłany: 2011-06-27, 00:48    

Cytatbodzios861 napisał/a:

Williams V. - Pironkova (+1,5 seta) /2/ 1,8 Milenium

Zawodniczka z Bułgarii pokazuje się z bardzo dobrej strony na Wimbku odesłała Zvonareva do domu oddając 5 gemów.

tak, ładnie to wygląda że oddała tylko 5 gemów, prawda jednak jest taka że meczy był bardziej wyrównany niż wskazuje na to wynik, a do tego w trakcie meczu Zvonareva skręciła nogę i nie mogła poruszać się na 100%, oprócz Zvonarevej grała Bułgarka z bardzo słabymi rywalkami, nie neguje typu ale takie są fakty

Cytatbodzios861 napisał/a:

Williams S. - Bartoli (+1,5 seta) /2/ 1,8 Milenium

Tutaj liczę na dyspozycję dnia Francuzki i to, że będzie trafiać swoimi mocnymi uderzeniami. Potrafi zaskakiwać i ogrywać wyżej rozstawione przeciwniczki. Z całą pewnością jest ją stać by powalczyć o seta. W zeszłym tygodniu pokazała piękny tenis i mam nadzieję, że jutro wyjdzie i zagra na podobnym poziomie jak w Eastbourne.

prawda o Bartoli w tegorocznym Wimbledonie jest taka że gra przeciętnie, powinna już była odpaść z Dominguez Lino gdzie cudem się uratowała w drugim secie, do tego także z Pennettą męczyła się niemiłosiernie, nie widzę jej z taką grą w pojedynku z Sereną. Do tego kurs na wygranie seta przez Bartoli w Millenium jest bardzo niski.

męskie pojedynki widzę podobnie, ale przeciwko Kubotowi nie zagram, oby jakimś cudem udało mu się dostać do ćwierćfinału ;) :piwo1:

a to takie krótkie moje przemyślenia...

na dziś nie ma co kombinować, 3 główne typy to...

Malisse 1.57 który nie da szans temu farciarzowi Tomicowi max 4sety
Sharapova 1.25 Peng to nie jest rywalka, która może Szparce zagrozić, powalczy itd ale ostatecznie i tak Maria wygra
Llodra/Zimonjic 1.30 po prostu dużo lepsi od rywali, max 4sety
-------
Djoko-Llodra over 31.5 1.61
Tsonga 1.50
Woźniacka 1.26
Hantuchova/Radwańska 1.25

typer1407
39415403 gg

Tematy: 13

Wysłany: 2011-06-27, 10:01    

Dyscyplina: Tenis
Spotkanie: Petra Cetkovska vs Sabine Lisicki
Typ: 1
Kurs: 4,50
Buk: Bwin
Data/godzina rozpoczęcia: 27-06-2011/13-00
Analiza:
Czy to już koniec przygody Czeszki Petry Cetkovskiej z Wimbledonem. Uważam, że nic bardziej mylnego. Pokazała, że potrafi dobrze zagrac, i może byc czarnym koniem tych zawodów, o ile już nie jest. Dziś właśnie w tym spotkaniu będzie toczyła się walka o cwiercfinał. Zwyciężczni zagra z lepszą z pary Serena Williams lub Marion Bartoli. Największe sukcesy Czeszka odnosiła w grze juniorskiej, a nawet jeszcze i w deblowej. Jest zawodniczką praworęczną z oburęcznym backhandem. Odpowiednio trzy i dwa lata temu przygodę z londyńskim turniejem kończyła na pierwszej rundzie. Obecnie jest 81 rakieta świara wśród kobiet. Jak sama przyznała czeskim dziennikarzom nie spodziewała się, że tak daleko zajdzie w tym turnieju. Miała zarezerwowany hotel do niedzieli, a jak się okazało musi przedłuzyc pobyt. Po ostatnim zwycięstwie z Serbą Aną Ivanovic 2-0 (6-2, 7-6) powiedziała: ,,Nie mogę uwierzyc, że wygrałam''. Z pewnością ten awans do 1/8 finału jest bardzo dużym osiągnięciem. Zwycięstwo z Serbką było nie lada wyczynem, ale jeszcze większym była wygrana w II rundzie z Polką Agnieszką Radwańską. Spotkanie to trwało ponad dwie godziny, było na dodatek przerywane przez deszcz. Polka nie potrafiła dokończyc dzieła. Mało jej brakowało do zwycięstwa, ale co ostatnio można zaobserwowac Isia ma problem z postawieniem kropki nad i. Czeszka to wykorzystała, i wygrała. Jeszcze wcześniej w pierwszej rundzie Cetkovska pokonała Barrois. Szczerze patrząc na jej przygotowania do Wimbledonu nie dziwi mnie jej dobra forma. Zagrała w jednym turnieju na trawie może nie, aż tak mocno obsadzonym, ale ograła się i teraz zwycięża. Róźnica rankingowa pomiędzy Lisicki, a Cetkovską to około 20 miejsc na korzysc Niemki. Bukmacherzy ponownie nie stawiają w roli faworytki Czeszki, ale już dwukrotnie mogli się na tym przejechac. Niemka do londyńskiego turnieju również bardzo dobrze się przygotowała. Zwyciężyła mocno obsadzony turnieju w Birmingham. Na trawie dwa lata temu doszła do cwiercfinału. Za jej największy dotychczasowy sukces można uznac zwycięstwo nad triumfatorką Roland Garros Chinka Li Na. W Dzisiejszy spotkaniu z pewnością nie zabraknie emocji. Jeżeli Cetkovska zagra na przyzwoitym poziomie uważam, że jest w stanie wyeliminowac Niemkę-powodzenia

mln
Arka Gdynia!

Tematy: 24

Wysłany: 2011-06-27, 10:57    

Malisse - Tomic

Tomic ma świetny bilans na trawie w tym roku 14-2 ale bez przesady fakty są takie że bilans ten zbudował na dwóch półfinałach w Nottingham, gdzie miał rywali jednak z poziomu właśnie challengerowego, do tego trzech bardzo słabych rywali w kwalifikacjach do Wimbledonu. Nazwiska z turnieju głównego może i wyglądają na wielkie ale prawda jest taka że Davydenko od dawna gra piach, z Andreevem by pewnie odpadł gdyby nie te przerwy spowodowane deszczem, a Soderling miał ogromne problemy fizyczne przez co nie grał na swoim normalnym poziomie a i tak w drugim i trzecim secie prowadził w miarę wyrównany bój. Malisse jest ponad 100 miejsc w rankingu wyżej, i będzie miało to dzisiaj odzwierciedlenie na korcie. Pokonał w świetnym stylu Mayera i Melzera, byli oni bardziej wymagającymi rywalami od tych Bernarda, dla mnie Malisse max w 4 setach wygra.

Murray - Gasquet pierwszy set 2 3.00

Pierwszy pojedynek dzisiejszego dnia na korcie centralnym, w którym zmierzą się rozstawiony z numerem Andy Murray oraz turniejowa siedemnastka Richard Gasquet. Uważam że będzie to dość wyrównany pojedynek (4-5 setów), w którym ostatecznie wygra Szkot, a Francuz musi dobrze rozpocząć pojedynek jeśli chce awansować do ćwierćfinału. Największymi sukcesami obu graczy w Wimbledonie są półfinały, Murray w dwóch ostatnich latach, a Francuz cztery lata temu. W tym roku Murray w dotychczasowych trzech pojedynkach stracił dwa sety, Gasquet do tej pory wygrywał wszystkie pojedynki po 3:0. W bezpośrednich pojedynkach jest 2:2 jednak wszystkie miały podobny przebieg, w każdym z nich na początku pojedynku dominował Gasquet, który za każdym razem wygrywał pierwsze sety, w dwóch pierwszych pojedynkach udawało się wygrywać spotkania, a w dwóch kolejnych Murray wyciągał wynik pomimo przegrywania 2:0 w setach. Francuz musi po raz kolejny wygrać pierwszego seta by mieć szansę na wygraną i jest patrząc na statystyki dziś na to spora szansa.

rafael86

Tematy: 19

Reputacja: 60

Wysłany: 2011-06-27, 13:59    

Del Potro - Nadal (Potro +2,5 seta) 1.63

Moim zdaniem nie ma opcji aby Nadal wygrał to 3-0. Potro bardzo dobrze serwuje, a przy gorszej dyspozycji serwisowej Nadala powinien też pokusić się o jakieś przełamania.

Murray - Gasquet (over 38,5 gema) 1.78

Widze tutaj co najmniej 4 sety, a to w praktyce powinno dać over. Murray lubi sobie odpuścić jakiegoś seta, a Gasquet nie jest na tyle mocny by wygrać tutaj w 3 setach. Ponadto na Murrayu ciąże bardzo duża presja ze strony Anglików - jak pokazywały ostatnie lata nie zawsze sobie z nią potrafił radzić.

----------------------------

Po za tym ciekawy jestem Kubota. Polak gra dobrze, ale jest dosyć nierówny. Fantastyczne momenty gry przeplata prostymi błędami. Lopez generalnie jest lepszy i na trawie powinno skończyć się to 3-0 lub 3-1 dla niego, ale wiemy też że Hiszpan jest słaby psychicznie i jakby Kubot potrafił wywrzeć presję na rywalu to ćwierćfinał byłby w zasięgu ręki. Nie obstawiam, ale z całego serca kibicuje Łukaszowi.

Matix66

Tematy: 7

Wysłany: 2011-06-27, 23:19    

Cibulkova D. (Svk) - Sharapova M. (Rus)

Typ:2
Kurs:1.25

Postanowiłem znowu zając się wielkoszlemowym turniejem Wimbledon w których przed nami mecze ćwierćfinałowe. Wybrałem po raz kolejny mecz z udziałem Marii Sharapovej, która zmierzy się z Cibulkova. W tym spotkaniu oczywiście zdecydowaną faworytką będzie Rosjanka, która w swoim poprzednim meczu bez żadnych problemów rozprawiła się ze swoją rywalką i szczerze mówiąc jest moją faworytką do wygrania całego Wimbledonu bo gra ostatnio coraz to lepiej. Dla Cibulkovej natomiast sam udział w ćwierćfinale wielkiego szlema jest ogromnym sukcesem i wątpię, żeby było ją stać na coś więcej. Jeżeli chodzi o ranking WTA to Maria Sharapova jest aktualnie na 6 pozycji natomiast jej dzisiejsza rywalka plasuje się na 24 miejscu. Jak widać obydwie panie dzieli dość sporo w rankingu i myślę, że podobnie będzie na korcie. Postanowiłem zagrać w miarę bezpiecznie ale myślę, że można śmiało pokusić się na postawienie wygranej w dwóch setach Marii Sharapovej.

Drizzd91

Tematy: 32

Wysłany: 2011-06-28, 07:06    

CytatMatix66 napisał/a:
Cibulkova D. (Svk) - Sharapova M. (Rus)

Typ:2
Kurs:1.25

Postanowiłem znowu zając się wielkoszlemowym turniejem Wimbledon w których przed nami mecze ćwierćfinałowe. Wybrałem po raz kolejny mecz z udziałem Marii Sharapovej, która zmierzy się z Cibulkova. W tym spotkaniu oczywiście zdecydowaną faworytką będzie Rosjanka, która w swoim poprzednim meczu bez żadnych problemów rozprawiła się ze swoją rywalką i szczerze mówiąc jest moją faworytką do wygrania całego Wimbledonu bo gra ostatnio coraz to lepiej. Dla Cibulkovej natomiast sam udział w ćwierćfinale wielkiego szlema jest ogromnym sukcesem i wątpię, żeby było ją stać na coś więcej. Jeżeli chodzi o ranking WTA to Maria Sharapova jest aktualnie na 6 pozycji natomiast jej dzisiejsza rywalka plasuje się na 24 miejscu. Jak widać obydwie panie dzieli dość sporo w rankingu i myślę, że podobnie będzie na korcie. Postanowiłem zagrać w miarę bezpiecznie ale myślę, że można śmiało pokusić się na postawienie wygranej w dwóch setach Marii Sharapovej.

wiadomo grasz jak chcesz i co chcesz ale sam kurs to jest samobojstwo. Maria swoje przestoje w grze ma i to wiadomo od dawna.

CytatCytat:
Dla Cibulkovej natomiast sam udział w ćwierćfinale wielkiego szlema jest ogromnym sukcesem i wątpię, żeby było ją stać na coś więcej.

Gdybys to napisal przed Wimbledonem podpisalbym sie pod tym, ale widzac to co Cebula prezentuje na tym turnieju :zaskoczony: :zaskoczony: :zaskoczony: :zaskoczony: :zaskoczony: :zaskoczony: , a wczorajszy mecz z Wozniacki klasa sama w sobie. Na pewno nie jest na straconej pozycji. Co do meczu kurs 1.25 nie ma zadnego value, jesli masz czas i checi zaatakuj ten mecz na livebettingu w 90% przypadkow lepiej wyjdziesz na tym finansowo.

rafael86

Wysłany: 2011-06-28, 09:25    

Tsonga - Federer (Tsonga +2,5 seta) 1.6

Tsonga z Federerem grać zbytnio nie potrafi, bo jak Szwajcar przyśpieszy grę to Francuz nie ma wiele do powiedzenia. Obaj świetnie grają na trawie, ale uważam, że w tym meczu stanowi to handicap dla Tsongi i daje szanse na w miarę wyrównane widowisko. Serwis + forehand Tsongi powinien zaprowadzić go do co najmniej dwóch TB, a co za tym idzie do ugrania co najmniej 1 seta.

Kvitova - Pironkova (1) 1.28

Pironkova tak po cichu ponownie znalazła się w 1/4 Wimbledonu. Jest to o tyle zaskakujące, że przez ten rok w innych turniejach grała z reguły bardzo słabo. Z jednej strony mamy zatem bardzo dobrą grę na trawie i pokonanie Zwonariewej i Venus Williams, a z drugiej umiejętności, które nie powinny zaprowadzić ją ta daleko. Kvitova zrobiła ogromny postęp w ciągu ostatnich dwóch lat - jest wysoka, silna, dobrze serwuje, gra lewą ręką, bardzo ofensywnie nastawiona. Świetnie grała tutaj już w zeszłym roku. Uważam, że jeśli Petra zagra na swoim poziomie to Bułgarka nie ma czego tutaj szukać.

radomiak1910

Tematy: 20

Wysłany: 2011-06-29, 12:39    

Liga, Data i godzina: 13-00 29.06.2011 Tenis Wta Wimbledon
Spotkanie: Petrova/Rodionova- Dushevina/Makarova
Typ: 2-0
Kurs: 2,5
Bukmacher: Bet365

Analiza
Dziś w spotkaniu trzeciej rundy turnieju deblowego pan podczas wielkoszlemowego turnieju wimbledonskiego bedziemy mieli doczynienia z pojedynkiem Rosjanki Pietrovej wraz zAustralijka Rodionova przeciwko dwom Rosjankom Dushevinie i Makarovej. Pietrowa to wspaniala deblistka. Nadiezdza ma na swoim koncie ogrom sukcesow deblowych. Ostatnio gra w parze z Rodionova i calkiem niezle im to wychodzi. Byly m.in. w cwiercfinale Rollanda Garossa, biorac pod uwage fakt ze obie preferuje szybsze nawierzchnie byl to spory sukces. Pietrowa na trawie czuje sie jak ryba w wodzie. Swietnie serwuje, dobrze gra przy siatce, gra pilke plasko i mocno, wspaniala charakterystyka gracza na korty trawiaste. Dushevina i Makarova jako deblistki troche mnie nie przekonuja.Nie liczac tych dwoch zwyciestw w tym roku na Wimbledonie, ostatnie cztery turnieje konczyly one w pierwszych rundach. Rosjanki to przede wszystkim singlistki ktore przy siatce nie sa tak dobre jak chocby ich reprezentacyjna kolezanka ktora stanie dzis po drugiej stronie siatki. Nie sadze aby Rosjanki sprawily dzis jakiekolwiek problemy Pietrowej i Rodionovej.

radomiak1910

Wysłany: 2011-06-30, 14:54    

Liga, Data i godzina: 30.06.2011 Tenis Wimbledon debel kobiet
Spotkanie: Lisicki/Stosur- Petrova/Rodionova
Typ: 2-0
Kurs: 2,35
Bukmacher: Expekt

Analiza
Dziś w spotkaniu cwiercfinalowym turnieju deblowego podczas wielkoszlemowego turnieju wimbledonskiego Niemka Sabina Lisicki wraz z Australijka Samantha Stosur zagraja z Rosjanka Nadiezdza Pietrowa oraz Australijka Anastasia Rodionova. Obydwie pary w tym turnieju ida jak burza Lisicki i Stosur nie przegraly jeszcze nawet jednego seta Pietrowa i Rodionova natomiast tylko w jednym secie musialy uznac wyzszosc rywalek. Stosur to zawodniczka ktora jeszcze kilka lat temu specjalizowala sie tylko i wylaczenie w deblu, w singlu nie wystepowala zbyt czesto. Teraz jednak rowniez w singlu osiaga znaczace sukcesy. Zarowno Niemka jak i Stosur to moim zdaniem jedne z najlepiej serwujacych zawodniczek w tourze. Stosur ponadto uwazam za jedna z najlepszym przy siatce. Pietrowa najlepsze lata ma juz chyba za soba. Caly czas oczywiscie dobrze serwuje i gra bardzo ofensywnie, jednak z kondycja nie jest najlepiej. Rodionova niezle radzi sobie w deblu ale nie ma po swojej stronie takiej sily razenia jak Stosur czy chocby Lisicki. Nie widze tutaj innego wyniku niz pewne zwyciestwo Lisickiej i Stosur.

radomiak1910

Wysłany: 2011-07-02, 15:06    

Dyscyplina, Liga: Tenis Atp Debel Wimbledon
Data i godzina: 02.07.2011, 17-00
Zdarzenie: Bryan/Bryan- Lindstedt/Tecau
Typ: over 38,5 games
Kurs: 1,87
Buk: Unibet
Analiza
Dziś w spotkaniu finalowym turnieju deblowego panow podczas wielkoszlemowego wimbledonu na trawiastych kortach w londynie Amerykanie, bracia Mike i Bob Bryanowie spotkaja sie ze Szwedem R. Lindstedtem i Horią Tecau. Dla obydwu pary o dziwo bedzie to pierwsze spotkanie naprzeciw siebie w karierze, mimo tego ze obie naleza do scislej swiatowej czolowki od lat. Amerykanie uwielbiaja grac na trawie. Obaj swietnie serwuja i swietnie czuja sie przy siatce. W tym sezonie na trawie jeszcze nie przegrali i sa oczywistymi faworytami dzisiejszego pojedynku. Bryanowie to debel uwazany przeze mnie za najlepszy na swiecie. Lindstedt i Tecau to jednak nie zadne pionki i potrafia grac oni na korcie trawiastych. Udowodnili to chocby tu docierajac do finalu, czy w Hertogenbosch gdzie rowniez grali w finale w tym roku. O dziwo blizej odpadniecia z turnieju we wczesniejszych rundach byli Amerykanie. Najpierw w czolowej szesnastce gdzie niemilosiernie meczyli sie z Aspelinem i Hanleyem wygrywajac dopiero w decydujacym secie 16-14. W polfinale rowniez byli tego bliscy, roztrownili dwusetowa przewage z Llodra i Zimonijcem by jednak w decydujacym secie wygrac 9-7. Widać chocby po tych wynikach ze mozna powalczyc z Amerykanami o zwyciestwo i Lindstedt i Tecau nie stoja na takiej straconej pozycji. Stad tez moj typ na over 38,5 gema ktory powinien wejsc gdy spotkanie bedzie conajmniej czterosetowe, gdyz nie sadze aby pary przelamywaly sie po dwa razy w jednym secie.

rafael86

Wysłany: 2011-07-02, 21:32    

Nadal - Djokovic (1) 1.68

Wydaje mi się, że nawierzchnia trawiasta będzie bardziej sprzyjać Nadalowi. Rafa wygrywał tutaj już 2 razy i zaczyna wyglądać, że będzie to drugi po RG, który może zdominować. Obaj panowie poziom drabinki mieli zbliżony, aczkolwiek wyżej trzeba cenić wygrane nad Del Potro i Murrayem w wykonaniu Rafy w porównaniu do ogrania Tsongi przez Djokovicia (reszta przeciwników nie miała prawa zagroźić faworytom). Ograć Nadala w 3 setach to naprawdę ciężkie wyzwanie, a być może nie wykonalne jeśli Hiszpan jest w swojej najlepszej formie. Do tego też w innych kategoriach należy rozpatrywać serię wygranych Djokovicia nad Nadalem odniesioną w 2011 roku. Forehand Nadala na trawie jest szalenie groźny. Ponadto leworęczny serwis wydaję się być lepszy niż ten Serba - szczególnie jeśli weźmiemy pod uwagę jego różnorodność. Na mączce, co może być dziwne, Djokovic wygrywał z Nadalem długie wymiany - świetnie poruszał się po korcie i doskonale przechodził z defensywy do ofensywy - czyli wykonywał to w czym za najwyższej klasy specjalistę uchodził Hiszpan, z tą różnicą, że w tamtym momencie robił to lepiej. Na trawie wymiany są krótsze, jedno przyśpieszenie z forehandu i wymiana jest wygrana. Na ten moment wydaję mi się, że lepiej w tego typu grze czuje się Rafael Nadal i nawet wysoka forma Djokovicia nie przeszkodzi mu w wygraniu na londyńskiej trawie po raz 3 !!

Tagi: wimbledon 2011 :: wimbledon
Obstawianie.com - Forum Bukmacherskie Strona Główna » Analizy oraz Informacje » Tenis » Wimbledon